• Fidoo

Když sem tak vlastně přemýšlel o vidli a o vaklu, tak sem si řikal, kde vlastně vzniká. Svojí Judy XC jsem měl několikrát rozhozenou kvůli údržbě a podle mýho jsou na vině ty pryžový těsnění do kterých vjížděj kluzáky. Jinak tam není zádný prvek který by umožňoval boční vakl (celou dobu mluvím jenom o bočním vakl). Jsou moje dohady správné? Přemejšlim, že bych zachránil vidlici výměnou těchto gufer. Díky za odpovědi…

0 0
    • McBlacky  

vevnitř jsou nalisovaný pouzdra u starších vidlí byly v jednom kuse, dneska jsou nadvakrát a čím dál tím menší :(

0 0
    • jaski  

bocni vakl???jak to myslis????to mas takovej 3D vakl:-DDDD

0 0
      • Bleda tvar  

normalni vakl, opres kolo o zed a tocis riditkama doprava a doleva a tam zjistis malym pohybem vakl ( cili normalni ). Jo a ty gufera se vaklaji to je pravda, kdyz chces vakl odstranit, tak se kupuji novy gufera a meni se…

0 0
    • Fidoo  

No právě že se mi taky zdálo divný, že by to držely jenom ty GU(guma)FERA(kovové pružinky). Nejspíš to klouuže vevnitř do něčeho fortelnějšího co sem přehlíd. Každopádně by mě teda zajímalo, jesli se dá ten monoblok zbavit všeho gumovýho a prohnat lakovnou, kterou máme v práci. Zbavit a zase vrátit mám na mysli. Díky za fundovaný rozbor…

0 0
      • vasek  

Jasně že jde, ale je pravděbodobný, že minimálně jeden stírák zničíš, než zjistíš jak ho pěkně vyndat (jako já 8-) Navíc si budeš muset udělat gumový nebo z něčeho podobnýho ucpávky, aby se ti nedostala barva dovnitř. Jo a nezapomeň chránit závity ze spod nějakýma šroubkama. Mně to ale přijde celkem práce navíc…

0 0
        • Fidoo  

No jo – je to trošku složitý, ale ta lakovna je grátis. Já bych ty starý gumy vytrh a nechal si tam odborně nalisovat nový. Zbytek už bych si tam dodělal sám.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz