• sachil

    Zatím jsem tam jezdil jen autem po dálnici, tak by mě zajímala nějaká trochu přírodnější trasa – aby se to dalo zmáknout za den. Díky za případnou reakci

    0 0
    • seis  

      na silnicce nebo MTB? Asi tak pred mesicem jsem vyrazila smer HK, ale nejsem z Phy, bydlim kousek od Podebrad. Tak nevim,jestli ti to pomuze. Najela jsem cca 85km, spis po silnici, pres vsechny mozny vesnicky, s odbockou do Nechanic.„Pri­rodnejsi“ to zaclo byt az pred Hradcem. Urcite by se naslo i neco vic,ale okoli Nymburka a Podebrad mam prozkoumano dost, takze jsem frcela do HK.

      0 0
    • sfinga  

      AHoj, párkrát sem tu už jel, bydlím v Praze ale pocházím z HK. Nejlepší je z Prahy vydat s normálně po staré z Počernic až do Poděbrad, moc aut tam nejezdí, tak je to docela dobrý. V Poděbradech je dobrý dostat se k nádraží a přejet koleje a jet do vesnice Pátek (držet se směr Úmyslovice). V Pátku už je ukazatel na Městec Králové, jed podle něj. Dojedeš na hlavní (Podbrady, jičín) dej si bacha, je tam provoz. Když k ní přijedeš, dej se vlevo a pojedeš asi cca 1,5 km (mírný kopeček) a na kopci se dáš vpravo na Městec Králové. To už je pohodová cesta bez aut, přes Městec Králové, Skochovice, Nový Bydžov, Nechanice a vyjedeš v HK ve Stěžerech, no a tam už by si to mohl znát (přes Svobodné Dvory do centra HK). Š?astnou cestu :-)

      0 0
      • Beeda  

        Otas, dit je tam provoz jako krava, jezdim tam dost casto a je to o hubu, lepsi se to po 19h. B.

        0 0
      • sachil  

        Jo díky, zkusím to, i když právě na horským kole, to možná zrovna super výlet nebude. Možná by bylo rozumnější se část trasy přesunout vlakem, ale to by musel jet pan?ák nebo fazole, abych nemusel dávat kolo do hitláku – když jsem viděl jak se kola vykládají a házejí na ještěrky, docela ve mě hrklo.

        0 0
    • MartinX  

      Znám skvělou cestu alespoň do Poděbrad – z metra Černý most a po cyklotrase do Zelenče – tam po hlavní až za vesnici a u novostaveb po pravé straně polňačkou do Lázně Toušeň – cyklotrasou přes Labe na Kárany – za upravnou vody do prava a v první zatáčce doleva a rovně! Po červené turistické trase = trasa MTB Mšenského maratonu k Václavu a lesem podél silnice singletrackem do Lysé nad Labem. Před přejezdem doprava ke Kovoně a pořád rovně k Labi – podél Labe je to trošku divoký, ale zato pěkný! :-) Tak podél řeky až do Poděbrad a pak se dá let dál za soutokem s Cidlinou podél řeky podle mapy až k Žehuňskému rybníku.. dál znám jenom asfalt, ale musí tam být i les! :-)

      0 0
      • seis  

        Podel Labe Lysa – Nymburk fakt moc nedoporucuji:lepsi je to objet pres Kostomlaty nebo po druhy strane reky po silnici pres Kersko

        0 0
        • MartinX  

          Nesmíš být srabík – kromě jednoho průjezdu hustým křovím je to pohoda… a uvidíš spousta zajímavých věcí! Minule jsem zahlédl koupající nudistky a několik zajíců! :-))))

          0 0
          • JirkaD  

            Ty vole, ty jednou dostaneš přes hubu až po odvážném průjezdu křovím přejedeš nějakýho schovanýho nudistu :-)

            0 0
            • kusabi  

              nebo voyera, kterej sleduje ty nudistky ze krovi :)

              0 0
              • MartinX  

                To právě činí jízdu na kole zajímavější – nikdy přesně nevíš, co tě čeká! :-)

                0 0
    • jecnak  

      Cerny Most – Lazne Tousen – tam prejedes reku po cykostezce po lavce – Lysa – Ostra – dal pak uhnes trochu na sever a prdelnima Lhotama se dostanes nekam nad Podebrady. Dal to neznam. Cesta je to pekna za Ostrou pak velmi prijemna, jelikoz mezi tema vesnickama nejezdi takrka zadny auta. Je to ale cely po asfalte a kdyz fouka protivitr, tak dost makacka.

      Mozna bych to ale v Nymburce vzal k Labi a tesne kolem Labe po cyklostezce v zal pres Podebrady do Libice. To je moc pekna cesta s dobrym povrchem a neni to tam nudny.

      0 0
      • seis  

        promin, tak ta tvoje trasa je trosku zavadejici – „prdelni“ Lhoty nejsou za Ostrou,ale kdyz se jede po stary silnici z Pocernic do Podebrad, jsou pred Podebradama za Ostrou jsou Kostomlaty a pak Nymburk

        0 0
        • jecnak  

          Ne tydle nemyslim, to bych rovnou napsal Piskova Lhota atd. Ja myslim Milovice, Zbozicko, Krchleby, Novy Dvur, Netrebice atd.

          0 0
    • maajkee  

      V pátek mám v plánu jet z HK do Prahy a z rad v tomhle tématu teda nejsem moc moudrej, no uvidím, snad to nějak dopadne.

      Jen jsem se chtěl zeptat, jestli se dá pak z čeřnáku přejet v pohodě na kole k hlaváku, tak abych nemusel po velkých silnicích s provozem, nebo radši sednou někde před prahou, třeba v lysý, nebo v úvalech na vlak i s kolem a dojet na hlavák vlakem? :)

      0 0
      • blaf  

        nemusíš nikde na vlak, můžeš jet z čerňáku metrem, s kolem do něj můžeš, jak na kole to nevím

        0 0
        • maajkee  

          Aha, tak to jsme nevěděl, v tom případě není co řešit, díky.

          0 0
          • jecnak  

            Od Zelence pres Horni Pocernice na Cerny MOst vede stridave cyklostezka a cyklotrasa, ktera te spolehlive dovede az na metro.

            0 0
            • maajkee  

              ok, pojedu asi takhle

              0 0
              • jecnak  

                Konec bych zkusil takto http://www.mapy.cz/…

                0 0
              • Nainen  

                Měl bych pár tipů:-)

                Z Chlumce se nechá jet přes Převýšov a pak Žehuňskou oborou (sice asfalt, ale aspoň v lese). Od Žehuňského rybníka je perfektní jet do Dobšic po zelené turistické – krásnej singlík! Po zelené se dá dojet až k Labi, ale úsek Dobšice-Opolany není nic extra. Opolany-Labe je zelená turistická zase celkem fajn.

                Na soutoku Labe s Cidlinou se dá dobře najíst.

                V Poděbradech doporučuji přejet na levý břeh, bývá tam míň bruslařů.

                Z Nymburka je pěkná červená turistická kde se dá mj. zkouknout Písečný přesyp u Píst + si užít ježdění v lese. Pokračuje přes Hradištko přes Lysou až do Káraného, ale co chvíli se z ní dá sjet. Bohužel vede v úseku Poděbrady – Lysá po druhém břehu než je Ostrá, ale ta mě moc nikdy nezaujala :-)

                Přeju příjemnou cestu bez defektů!

                0 0
                • blaf  

                  obora je zavřená, nebo aspoň před pár týdny byla, takže tam bych to nezkoušel

                  0 0
                • maajkee  

                  No, mě jde spíš o to, než si ceestu nějak víc užit, tak to zajet co nejrychlejc, jinak podél labe už jsem jel z hk až do děčína a pak dál do němec a dá se všude projet uplůně v pohodě i s cyklobrašnama a přítelkyní :)

                  Ono totiž vyjedu ráno a do oběda (cca 12) bych chtěl být v Praze a pak pokud pánbů dá a nebude mě nic bolet, tak dojet zase nazpátky do HK, to už budu mít čas do večera :)

                  0 0
                  • Nainen  

                    Jo tak, pán je labužník :-) V tom případě pokud možno moc neopouštět cyklostezku, a bude-li hezky tak se v úseku Poděbrady – Nymburk obrnit trpělivostí ohledně bruslařů :-D

                    0 0
                  • Shadow.1  

                    pěkná práce… taky plánuji podobný výjezd HK – Praha… :-) Tak hlavně dobře dojeď!

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.