Kudy ze Štěchovic nebo Davle na Prahu?

20 nepřečtených
  • pesna

    Ahoj,

    rád bych teď přes léto jezdil do práce na kole častějc a původní trasa je už dost vyježděná a hlavně bych rád nějakou delší. Rád bych sjel z Mníšku pod Brdy někam ke Štěchovicím a odtamtud vyrazil ku Praze (cíl: Palackého náměstí). Ale za Štechovicemi vede jenom relativně frekventovaná sílnice na Zbraslav a trochu se bojím, že by mě tam někdo smetl.Alternativa je nesjet do Štěchovic, ale do Davle, ale tam nastává stejný problém – kudy dál?

    Máte někdo zkušenosti s tím jak to vypadá z Davle přes most na Březovou – Oleško a pak Vraného nad Vltavou a dál? Nebo máte nějaký jiný tip?

    Je použitelný pro přechdo Vltavy železniční most u Vraného nad Vltavou nebo je pouze pro vlaky? (Loc: 49°55'3.844"N, 14°22'38.157"E)

    Díky za rady

    Petr

        
    0 0
    • Smazaný účet  

      z Davle přes lávku k bufetu a pak po červený na Oleško a do Vranýho je OK, pak můžeš po silnici do Zbraslavi (málo frekventovaná) nebo singlama nad kolejema (dá se to projet myslím asi do půli cesty na Prahu)

      železniční most u Vranýho přelézt lze, ale musíš se na něj vyškrábat pěšky ze silnice

      0 0
      • mata1  

        Z Davle do Oleška je kus cesty, cca 0,5 km, hodně kamenitý a hodně do kopce. Jinak OK.

        Železniční most ve Skochovicích se přejet dá, i když vlak bych tu potkat nechtěl. Z Vraného do Zbraslavi je pak super cesta, ze Zbraslavi na Palackého náměstí je cyklostezka úplně mimo silnici.

        0 0
        • pesna  

          To vypadá docela použitelně, byť pokud dobře počítám tak ten kopec má převýšení na těch 0,5 km snad víc jak 100 metrů :)

          0 0
          • mata1  

            Asi jsem to blbě napsal, kopec nastoupáš postupně. Jen jsem chtěl říct, že jeden kousek té cesty je kamenitý. Nevěděl jsem, jesli nemáš silnici.  Ale když to vyjedu já, tak asi každý :-)

            0 0
          • Smazaný účet  

            no, nebudem si nic nalhávat – po červený je to stojka jako kráva :-) ale vyjet se dá

            0 0
            • Smazaný účet  

              ale obráceně jako sjezd je to ultramegaluxusní!

              0 0
              • McBlacky  

                mezi chatama ještě než se vletí do lesa se to dá hulit neskutečně. Škoda, že musíš dávat pozor na auta/pěšáky.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  mě to zas baví víc  tom lese – ty skalky napříč cesty se dají super skákat a vždycky si to tam děsně užívám :-)

                  0 0
            • karliner  

              mě vždycky přijde horší ten druhej kopec skrz Oleško…

              ale pro cestu do práce bych asi volil spíš vydržet po silnici k železničnímu mostu, přejet po něm do Skochovic a pak fičíš už pořád podle vody

              0 0
            • pesna  

              Dnes jsem to zkusil, to je je fakt výzva :-)

              0 0
    • Majan  

      Z Mníšku také třeba na Čísovice, Klínec, Trnovou, Jíloviště a na Zbraslav nebo dolů do Všenor. Nebo to z Davle přetrpět do Měchenic, pak podle Bojovského potoka (MTB a brody) na žst. Klínec, nahoru do vsi Kínec a dál jako předchozí. Nebo také Čísovice, Bojanovice, Sloup, Měchenice, přes most (jde to, ale lepší zjistit vlaky a nepotkat se tam s ním bo je tam těsno), Vrané, Zbraslav. Mapa to jistí.

      0 0
      • pesna  

        To jo, tu první trasu jezdím, ta je fajn, ale chtěl bych delší :). Vlakový most podle toho popisu bych asi vyloučil, nejreálnější vidím přes Oleško, ale vypadá to na pořádný krpál :)

        0 0
        • Wickey  

          Taky se to z Davle, pred tim zacatkem stoupani na Olesko po cerveny znacce, da vzit podel Zahoranskyho potoka po modry a pak odbocit po zluty podel jeho pravostrannyho pritoku. Ta zluta znacka potom odbocuje doprava strme nahoru, ale toho si nebudes vsimat a pojedes furt podel potoka az dojedes do Cerniku a do Zvole. Pak muzes furt pokracovat vrchem a sjet az Brezanskym udolim na Zbraslav nebo rovnou ze Zvole dolu k Vltave. Kopec to nejni tak strasnej jak na Olesko a chvilema je to i docela hezkej single.

          0 0
          • pesna  

            Jaký je tam povrch?

            Jinak přemýšlím, že bych směr Jílové, Záhořany, Okrouhlo, Zvole, Vrané a pak dál podél Vltavy.

            0 0
    • Mamut  

      Po tom zeleznicnom moste bezne jazdim. Ked som v Davli a chcem do Prahy. Raz som tam uz aj stretol vlak a nic zvlastne. Zosadol som, pritlacil som bike ku zabradliu, seba tiez, vlak presiel okolo. Tie vlaky tam chodia dost pomaly. Stale mi pride daleko menej zivotunebezpecny ten most, nez po Strakonickej az do Zbraslavi.

      BTW ako sa spravne sklonuje „Davle“. To Davle ako to varle? Alebo ty Davle ako ty vidle? Alebo ta Davle ako ta zidle? A kedze som uz na to pocul par moznych odpovedi, tak ak by slo, tak ma potesi aj nejaky argument/podklad.

      0 0
    • eM  

      Od kolika děláš v práci že si můžeš takhle po ránu vymýšlet? Já jezdím tak 2× týdně z Nové Vsi a jsem rád že to frčím nejkratší cestou (vedlejší silnice a les tak 50:50) rovnou do práce (na 8,30).  Zpátky pak podle nálady, času, počasí a momentální utahanosti volím různé objížďky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.