• MartinX

    Už jsem přelouskal všechny příspěvky a od plánovaných RR jsem přešel k snad trošku odolným variantách na rychlé letní pláště do sucha a napadají mě nanoraptory a wormdrivy. Máte zkušenosti či lepší typy na odolné a přitom lehčí pláště? Díky! :-)

    0 0
    • Lance  

      wormdrivy ted obul wroum a byl v praci snad za 44 minut nebo tak nejak,se ho zeptej,ale ma v haji koleno,tak se jen tak vozi:)

      0 0
    • Daf  

      Nanoraprory jsou docela dobre. Mel jsem je kdysi v Kevlaru 2.1. Je to peknej balon. Jizdni vlastnosti skoro stejne jako Pythony, ale behoun ma tlustsi Python. Bok ma zase lepsi Nanoraptor. Oba tyhle plaste tezi z pomerne husteho vzorku, ktery je odolnejsi proti defektum. Jinak podobnych plastu je hodne treba Nokian NBX Light, IRC Serac, Continental Twister, nebo Maxis Ranchero. S nema ale nemam zadne zkusenosti.

      0 0
    • R.1  

      Co je nano, to dnes leti!

      0 0
    • JirkaB  

      Jako rychlý pláště na tvrdý podklad případně na silnici mám wormdrivy a spokojenost. Za ty peníze mohu doporučit.

      0 0
    • Zdenal^ZUX  

      Mam Nanoraptory 2.0 v dratu a naprosta spokojenost. Trochu dyl trva vycisteni od blata ale v tom blate kupodivu docela sedi (jsou hodne uzke, asi 1.86"). Kdyz se trochu vic nafoukaji tak primo leti, hmotnost je taky slusna. Sundat a nandat jdou v pohode jen prsty. Mam na nich najeto asi 1800km a jsou jak nove :o) Defekt jsem mel jen jeden na zadnim, kdy jsem je pri nizsim tlaku cvaknul ve sjezdu – moje chyba. Takze asi tak.

      0 0
    • Lister  

      Nanoraptory jsem jezdil na bráchovém kole. Je to Drát 2,0 – je hodně uzoučký – tak něco kolem 1,8, ale je dost rychlý a do terénu podle mě rozhodně vhodnější než Wormdrive – nejezdil jsem ale podle vzorku si nedokážu moc představit, co tě v terénu podrží. Ty bych nasadil tak max na jarní trening po silnicích a polních cestách.

      Pokud bych bral Nanoraptory tak bych si připlatil na kevlar – má být mnohem širší než ty drátový a cena není nijak drastická ( myslím že snad kolem 750kč)

      0 0
    • MartinX  

      D?kuji všem za rady – p?jdu do nano… pak poreferuji jak jezdí! :-)

      0 0
    • wroum  

      nanoraptory sem nikdy nejezdil, takze porovnavat nemuzu. wormdrivy sem zkusil kdysi a pak sem je znechucene odlozil a ted sem je nahodou nasel a vcera nasadil. od ty doby sem ujel cca 70km po praze. moje dojmy: jede to jak svine, na asfaltu drzi jak pribity, na sypkym povrchu jedou ale nebrzdej a nezatacej a dneska rano sem si dal takovej sjezd mimo cestu v Krcaku a to byl hustej adrenalin…

      podtrzeno secteno – az je ukoncim, tak si novy urcite neporidim, ba dokonce si neporidim ani nic podobnyho. poridim 2,3 se spuntama. sice to hur pojede, ale bezpecne :-)

      0 0
    • raceface  

      Rozhodně 2,1 Nanoraptor v kevlaru (na bikezone.cz asi za 700,–), je to pěknej balón a v rámci Xc tě i v terénu slušně podrží, přitom valivej odpor má malej…

      0 0
    • ihik  

      Wormdrivy mi visí v kolejíčku od tý doby, co jsem je kdysi sundal z novýho kola. Nanoraptory jezdí moc pěkně díky tomu středovýmu běhounu. Ovšem jako silničář s mizernou technikou nedám celoročně dopustit na conti explorer. Radši budu dřít než abych se někde vymlel :)

      0 0
      • Wiktor  

        Presne stejna zkusenost… Conti explorer 2,1 celorocne, maxis wormdrive jen kdyz jedu na dovolenou s mladou… :-)

        0 0
    • Excel  

      ..speedmaxi, člověk občas v terénu spadne, ale na silnici super…chich

      0 0
      • Lister  

        no já přesně naopak, v terénu byly bez potíží, ale na morkém asfaltu jsem se totálně sedřel :-)

        0 0
    • Enttee  

      Wormdrivy jezdim pravidelne v lete, sou supr, ale cekal sem od nich menší valivý odpor, když byli všude tak vychvalovány…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Teď sem dodělal posledního Wormdriva a daslšího už nechci.

        0 0
      • marapara  

        Na wormdrivy jsem si chvíli musel zvykat. Na silnici jedou dobře, ale před nimi jsem měl micheliny sprinty a ty jely lépe na silnici i v terénu. Zadní nízký vzorek wormů klade docela odpor. Až jsem jej sjel jely o poznání lépe. V terénu pláště při náklonu mají tendenci podkluzovat. To díky bočním zubům, které vychází přímo z běhounu. No dá se na to zvyknout, musí si na to člověk dávat pozor. Nanoraptory. Mám 2.0, teď je jezdím. Mám už druhou sadu, jezdím s nimi už třetí rok. Na silnici mají o chlup větší odpor než wormy a jsou hlučnější díky vzorku. Ale i tak na silnici pěkně letí. Vyloženě v blátě je nejezdím, ale na suchu v terénu jedou skvěle a dají se použít i do náročnějších terénů, wormy ne, nepodrží. Krásně se s nimi berou zatáčky smykem, jsou dobře čitelné. Na suchu si je nemůžu vynachválit a i na silnici jedou slušně. Pokud budeš jezdit po silnici i do terénu, tak s nima chybu neuděláš. Do bláta se asi moc nehodí, ale ne že by s nima nešel projet kousek blátivý úsek a pak zase sucho. Častokrát jsem tak jel a v pohodě. Díky hustšímu vzorku se čistí o něco déle. Jsou poměrně úzké, ale jsou vysoké a balonové, dobře tlumí. Wormy jsou nízké a netlumí tolik. To? mé poznatky z jejich užívání.

        0 0
    • Jester  

      Nanoraptory jsem nejezdil, ale Wormdrive ano. Nez je, zkusil bych radeji IRC Mythos Slick. Maji vyssi „zuby“ po stranach a v terenu drzi relativne lepe. Valivy odpor maji tak stejny. Take jejich odolnost proti defektum (coz je subjektivni) je vetsi nez u Wormdrivu. Jinak osobne nevidim rozdil ve valivem odporu u Wormdrive, RR, IRC Mythos Slick a Michelin X Comp (tusim, byl to nejak levnej Michelin za 350Kc). Vse ma zhruba stejny, podobny valivy odpor, pritom Michelin a RR jsou pouzitelne i v terenu. Teda pouzitelne je samozrejme v terenu vse, ale ty RR a Micheliny jsou na tom prece jen lepe, nez ty zbyly dva.

      0 0
      • lubos  

        IRC Mythos Slick jsem mel (na novem bajku) a do terenu je brat je samovrazda.

        0 0
        • Jester  

          No a na Wormdrivech jsi v terenu jel? To by pak dle tve klasifikace asi byla uz jenom vrazda :-)

          0 0
          • lubos  

            Ne, ty jsem nezkousel , ale mozna maji mekci vzorek nez zminovane Mythosy (ty jsem mel v dratu).

            0 0
            • Lister  

              měkčí vzorek??? sakra jakej vzorek?? ono to má vzorek??? :-)

              0 0
              • lubos  

                Aha :o)) .. no Mythos ma takovej malinkatej vzorek a po boku o neco vetsi vystupky – asi ty jsou na pricine, ze nedrzi. Proste takovej semislick Fast Fred je daleko (imho) lepsi.

                0 0
                • Lister  

                  já mylsel ty maxxisy: http://www.bikecentrum.cz/images/img.php?…
                  ale on to asi moc rozdíl nebude :-)

                  0 0
                • Jester  

                  No vidis a ja si myslel (a teda i citil) ze ty vetsi bocni vystupky prave cloveka podrzi treba ve svahu. Ten Wormdrive bude tema bocnima vystupkama asi podobny FF.

                  0 0
                  • marapara  

                    Všimni si. Ty boční výstupky navazují přímo na běhoun, není tam téměř žádný zub. Ty pláště v terénu ujíždějí pokud zatáčíš. Něco jiného bude asi mírný náklon bez zatáčení, to možná něco málo snesou. Ale první nepříjemné překvapení, když jsem je obul a zajel do terénu čekalo, když jsem trochu naklopil zatáčku. Už jsem jel. Naštěstí jsem to ustál. Nanoraptory mají taky melé boční zuby, ale drží určitě líp.

                    0 0
                  • lubos  

                    Nemam s tim dobrou zkusenost. Nejspis je to proto, ze neni stejny prechod na cele sirce behouna, ktery drzi na povrchu. A misto toho, abys mel predvidatelny plast, jednu chvili to nejak drzi a pak najednou letis :(

                    0 0
    • Smazaný účet  

      No právě řešim jaký pláště místo Inovaderů, který jsou podle mě dost na hovno… Po přečtení zdejších příspěvků nevim no… myslel jsem že ty nanoraptory v kevlaru. Snažím se vyhýbat asfaltu jak jen to jde, ale bojím se valivého odporu.. Mohl by někdo prosím srovnat Nanoraptory 2.1 kevlar s Inovaderama 2.0.. Dík

      0 0
    • pali  

      prave teraz jazdim worm nakolko je sucho a som celkom prekvapeny co vsetko sa s nimi da chvilka najst to spravne nahustenie a davam aj vyjazdy kde som si myslel ze zlyhaju bocny zaber tiez slusny ked im trocha pomozem vytiahnu ma aj z kolaji akurat pri intenzivnejsom brzdeni a slusnom sklone je to uz uf uf ale to je predsa semi vzal som ich vciac menej na skusku menej narocny teren zvladaju dobre odvaluju

      0 0
      • JIPA  

        no jezdim maxxis DH Minion 2.5 a nemuzu si stezovat :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.