Predni svetlo "nejen abych byl videt :)"

22 nepřečtených
  • MARIN

    Jake mi doporucite predni svetlo s cenou tak do 1000,–. Chtel bych zkusit nocni jizdu v terenu tak ze doba svitivosti alespon 3h no a neco abych teda vubec na cestu trochu videl.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      To by me teda taky zajimalo. Svetlo, ktere by jen trosku splnovalo tvoje podminky, stoji podle me od 2500Kc vyse. Ale jestli nekdo vite o levnejsim a lepsim…

      0 0
    • mastihuba  

      no právě. Když chceš aby to svítilo tak to musí mít 10 a víc watů a takový světla vydrží tak do 2hodin a pak sebou musíš tahnout tunu monočlánků. Ceny světel co svítí a vydrží jsou na můj vkus astronomický. Viz. příspěvek ,, Noční jízda" Já to zatím řešil 2 halogeny cateye na 4 tužkový baterky chystám se vyzkoušet 3diodovou lampičku od cateye za 1095,– viz. reklama ve Velu.

      0 0
    • la-da  

      Do tehle ceny by ses mohl vejit se samodomo vyrobenym svetlem z reflektorovych halogenek a baterky z motorky nebo UPS…

      0 0
    • Char  

      Koukni se sem http://www.mountainbike.cz/clanek.shtml?… ale cena jsou 2k ale urcite se vyplati si priplatit todle svetlo vypada na klasse parade!!

      0 0
    • kovar  

      take by se mi neco takoveho siklo, ale pockam, az treba Luxeon a dovozci vyrujujou s nejakou aspon super diodou, nebot tahat sebou tezke olovene akumulatory pro 20W halogen mi nesedi. Ted mam 1W LED diodu od Luxeonu a sviti jako svina, ale na rychlou nocni jizdu to porad neni, nebot sviti o neco vice nez cca 5W halogen, coz je porad malo.

      0 0
      • mastihuba  

        dá se to někde koupit nebo je to samo-domo?

        0 0
        • kovar  

          viz Jarous1. koupit diodu a samo domo udelat svitilnu a omezeni proudu. ALe mam dojem, ze nekteri vyrobci svetel uz davaji Luxeon diodu do svitilen nebo celovek, ale dovozci cykolsvetel, ti jsou krute pozadu.

          0 0
      • Jarous1  

        Luxeon už něco takového vyrábí. Bohužel tady u nás se asi doprodávají zbytky těch „slabších“… V současné době se v Praze ( GES, GME ) dá sehnat jenom LXHL-NW98. Ta má svítivost kolem 250cd. Vyrábí se už i LXHL-NWE8 a ta má kolem 500cd… Podle datasheetů je ta novější náhradou té starší a měly by tedy postupně vymizet z trhu. Doufám, že hodně brzy, chci to taky časem koupit…;-) Doma ( ne na kole ) jsem zkoušel tu „normální“ a je to teda síla ! 4V, 350mA odběr a svítí to jako hovado…

        0 0
    • MARIN  

      Samozrejme necekam od svetla za 1000,– zazraky. Jen bych chtel treba videt ze pres cestu lezi strom a ne to zjistit az kdyz prez nej letim. Rozhodne po nocich nechci jezdit zadne brutalni tereny, chci to pojmout jako hodne pohodovy pojezdeni proste jen sotolinove cesty a cesty ktere znam skoro nazpamet.

      0 0
      • JM  

        CatEye EL300 s laser. diodama znas? Cenou by vyhovovat mohlo…

        0 0
      • jecnak  

        Tak to se da za jasne mesicni noci je i bez svetla. Ale vazne – navod na stvabu toho svetla s Luxeon modulem je na Bajk.cz. Ja uz se na stavbu chystam delsi dobu a podle toho co rika Kovar a co jsem zjistil od cloveka co to na Bajk psal, tak to sviti docela dobre a hlavne to tak nezere baterky. Rozhodne je to asi to nejlepsi cenove prijatelny svetlo.

        0 0
        • PePu  

          Taky jsem postavil, ale jeste nemam vyreseno upevneni na helmu, takze zkusenosti z „realu“ nemam. V pokojovych podminkach vydrzelo svitit asi 6h na 4×AA NiMH 2200mAh. Na 350mA to hodne topi (dal jsem chladic na modul i na tranzistor). Da se nastavit i o neco mensi proud pri takrka nezmenene intenzite (asi 320–330mA). Jestli ma ta nova verze stejny odber, tak je to docela bomba.

          0 0
          • kovar  

            Co jsi tam dal za tranzisror? Pri 4,4V na accu hranzistor bude hřát dost, zkousel jsem BC a ten se prehrival, s BD je to v pohode.

            0 0
            • PePu  

              Jo jo, take jsem nejdriv zkousel BC140 a ten byl rozpaleny jako petak. Ted tam mam BD139 a chladic jsem tam dal jen tak pro sichr-nevim co to bude delat v uzavrenem prostoru (a mozna trochu kvuli stabilizaci upevneni). Urcite bych ale dal nejaky chladic na LED modul.

              0 0
    • lubos  

      Sigma Mirage s jednim svetlem ti myslim tohle splni. I kdyz nejsem si jist, jestli se vleze do 1000,– Kc.

      0 0
    • DyEm  

      Co takhle brňáci udělat nějakou testovací a porovnávací vyjížďku? Táhl bych sebou velkej akec a světla 10/20W (8/4hod) přidělaný na helmě a další bych mohl zapůjčit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.