prosím o pomoc s výběrem světla

110 nepřečtených
  • Pietrs7

    Ahoj, poprosil bych o pomoc s výběrem předního světla. Potřeboval bych na všestranné ježdění a i do terénu, takže asi abych neviděl jen vyloženě kousek okolo sebe…

    děkuji

    Petr

    0 0
    •  

      Ahoj, za mě Force Glow 1200. Mám ho už asi dva nebo tři týdny a můžu jedině doporučit. Ale záleží jak moc chceš investovat a zda ti nevadí externí baterie přichycená k rámu. Zkus víc rozepsat požadavky ohledně ceny apod, zúží se tím výběr :)

      0 0
      • vpa007  

        ještě nějaký reference na Force Glow? Za 7kil a dodání do 2 dne se mi to jeví jako celkem cajk věc…

        Včera večer za tmy, když kámoš zapl svých 1000 čínských lumenů, tak se mý 2 lumící s brekem běželi schovat zpět do oldskůlovýho LED světla od Autoru.....

        0 0
        •  

          Je to parádní světlo za super cenu. Porovnával jsem ho s pár světly a můžu ho jedině doporučit. Svítí opravdu hodně a dost daleko. I v šeru je znát. Ve městě bohatě stačí slabý režim, při kterém svítí o něco více než 300 lm (zjištěno porovnáváním) a na plný výkon v noci vidíš těch 200 metrů před sebe úplně bez problémů, už několikrát jsem díky tomu viděl srny vedle cesty na vzdálenost cca 180 metrů, což je fajn protože máš dost času zareagovat. V plném režimu svítí opravdu hodně a není tam méně než 1100 lm. Chlazení je taky hodně dobré, ani po 30 minutách na plný výkon se neprehriva, jen je mírně teplejší než okolí. Oproti čínským verzím tohohle světla je znát rozdíl, už jen při pohledu na LEDku. Kvalita zpracování je hodně dobrá, nemám co vytknout, prostě parádní světlo za super peníze. A co se týče baterie, vydrží napajet dlouho, na plný výkon přes tři a půl hodiny. Ani po 9 dnech v šuplíku nebylo potřeba ji dobíjet a stále byla nabitá. Jinak v balení je i prodluzovaci kabel. Kabely jsou dobré, ohebne a řekl bych že dosti kvalitní, konektory taky, zapojují se příjemně zlehka a odpojuji se taky lehce (je na nich sroubovaci pojistka, nerozpoji se za jízdy).

          0 0
          • Vilém  

            Na tech 1100lm jsi dosel jak? Taky porovnanim?

            0 0
            •  

              Ano.

              0 0
              • jIrI___  

                S čím jsi porovnával?

                0 0
                •  

                  Nevím přesně jak se to světlo jmenovalo, není moje ale kamaráda. Má 1000lm a prý bylo celkem drahé. Force svítilo více. Při 300lm jsem porovnával s MINI MAGLITE LED PRO + ( dost drahá svítilna) Force svítilo a dost více na slabý režim.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Ten Force by moh mit tak kolem 800lm, kdyz moc.

                    Zkus pohledat zdejsi vlakna o tomto svetle, zas tak dokonaly to neni. Tim ale nechci rict, ze je to spatny svetlo. Zvlast pro nekoho kdo nechce resit nakup z ciny, chce mit zaruku a mit kde reklamovat.

                    0 0
                    •  

                      Nic proti, ale to světlo mám už asi měsíc a má rozhodně více než 800lm. LEDka je uplně jiná než v těch čínských verzích, a tak samo i baterie.

                      0 0
                      • oddie  

                        No jasně, LEDka je „úplně jiná“. Vzhledem k tomu, že prakticky do všech těhle světel se dává XML nebo XML2 a lišej se jen binem je „úplně jiná“ jak noha. Baterky jakbysmet, ty jsou zase prakticky všechny 18650 a nejlepší, co člověk může koupit jsou stejně články úplně sólo a případný pack si poskládat sám.

                        0 0
                        •  

                          Na to nemá cenu reagovat… Mel si co chceš, tvůj názor. Já to světlo mám a vím jak svítí, tak mě nepřesvědčuj o blbostech…

                          0 0
                      • Vilém  

                        XM-L T6 je uplne stejna dioda, jako pouzivaji cinani. Nekde si dohledej jeji datasheet, tam se to da vse najit. 1500mAh aku jsou v dnesni dobe spis k smichu.

                        0 0
                        •  

                          Bože můj, tady je to jako líheň rádoby odborníků… Žárovky H7 jsou asi taky všechny stejné co..tvrdit že XML T6 je úplně stejná dioda je blbost, vyrábí je někdo úplně jiný (číňan si tak označí jakýkoliv svůj odpad)… Force používá ledku od Cree, číňan používá nějaky svůj rádoby XML2… A aku je tam 4×1500, v mnohem lépe zpracovaném packu. A baterie vydrží na plný výkon přes tři a půl hodiny…

                          Občas si říkám, proč sem vlastně chodím. Poslední dobou mi BF připadá jako kdyby tady byl každý odborník na všechno a přitom hovno. Mám to světlo měsíc, několikrát vyzkoušené, za různého počasí. Vím jak svítí a měl jsem možnost ho porovnat s jinými, tak se mě laskavě nesnažte přesvědčovat o vašich volovinách založených na předsudcích o značce Force! Leze mi to už dost na nervy.

                          0 0
                          • Vilém  

                            Ver a vira tva…

                            O jakych predsudcich je rec, vyse jsem ti psal, ze to nepovazuju za spatnej kup. Ale to co tu pises, je proste blbost.

                            0 0
                            •  

                              Jasně, já to světlo používám a vím jak svítí, porovnával jsem ho s jinými, ale to co píšu je blbost, zcela určitě… To opravdu nemá cenu, nechcete mi třeba říct jak svítí můj lustr? protože já ho sice používám, ale zřejmě to budete vědět lépe i když jste ho ani neviděl…

                              Na další podobné příspěvky už reagovat nebudu, nemá to cenu, když někdo kdo to světlo viděl možná na obrázku mi tvrdí svoje i když to světlo používám a vím o něm svoje.

                              A všem kdo o tomto světle uvažují jej můžu jedině doporučit, je hodně dobré a za dobrou cenu.

                              0 0
                              • Vilém  

                                Ted koukam, ze jedno s tech vlaken, kde se pise o muskach tohoto svetla, je vlastne tvoje :)

                                Je to marny.

                                0 0
                                •  

                                  S vámi je to marný, protože i když jste to světlo ani nedržel v ruce, snažíte se mi namluvit váš názor i přes to, že to světlo používám a vím jak svítí… Myslete si co chcete, je to váš problém a už mě nebaví jak mi ho vnucujete. Asi toho hodně poznáte z obrázků na netu no, ale já to světlo aktivně používám a srovnával jsem jej s jinými, takže vím své. Víc nemám co dodat.

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    A ja zas vim, jak sviti ruzny cinsky svetylka. I ten solartorm X2, co stoji v cine polovic co ten force, je na to lip jak toto jednoledkove svetlo.

                                    A jak jsem psal, vse uz bylo receno v tom tvem vlakne, kdo che, tak se tam koukne, je to oradu ztrata casu tato debata s tebou.

                                    0 0
                          • Vilém  

                            Jo a jeste se schvalne koukni na ten datasheet LEDky, tam bys zjistil, ze ty udavane hodnoty jsou proste nesmysl, i kdyz to bude tvuj opevovany original od CREE.

                            0 0
                          • oddie  

                            Tak abychom uvedli na pravou míru ty tvé neskutečné bláboly, co jsi sem naplácal:

                            XML T6 nemá 1100lm ani ve snu, stačí se podívat do datasheetu. Nejmodřejší varianta se té hodnotě blíží v laboratorních podmínkách, s ideálním chlazením, což v takovém světle není ani omylem. Plus je k tomu třeba započítat ztráty na reflektoru a ztráty na krycím skle. Takže i kdyby nakrásně bylo na čipu těch reálně nedosažitelných 1100lm (natož uváděných 1200, což je kravina totální), venku za sklem stejně nebude ani 1000. To je věc první.

                            Věc druhá, 1500mAh x4 a 3,5h svícení naplno dává nějakých 7W na LEDce za předpokladu bezeztrátového měniče (takže reálně zase ještě míň). Kolik tomuto výkonu odpovídá světelného toku se opět stačí podívat do datasheetu, že? Krásně to odpovídá tomu, že to světlo nehřeje – protože jej rozumně zdaleka nepustili naplno. Ovšem blábolit o tom, že to má v tu chvíli 1100lm je debilita na n-tou, když v datasheetu je černá na bílém úplně jiná hodnota, natož pak po výše zmíněných ztrátách.

                            Čiže:

                            1. pokud to světlo má na výstupu reálných 600lm, byla by to ještě výborná hodnota.
                            2. naprosto a totálně blábolíš o něčem, o čem nemáš ani tu nejvzdálenější páru, nevíš ani zbla o té LEDce samotné, a nemáš ani tušení o fyzikálních zákonech, které pro to platí. Jo, takovej jako ty je přesně ten pravej o vykřikování o odbornících, jen co je pravda. Dochodil jsi aspoň základku, chytráku?
                            0 0
                            •  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
                              0 0
                            • SolarStormCZ  

                              Oddie – naprosto přesný odhad co se týče výkonu :-)

                              Ještě upřesnění k baterii – opět se jedná o podvod s číslíčkami ze strany výrobce, podobně jako u nesmyslné hodnoty světelného výkonu.

                              I kdyby tam byly ty proklamované čtyři kusy 1500mAh 3.7V článků, pak při napětí 8.4V na kterých světlo pracuje, je to jen mizerných 3000mAh…a i u této hodnoty stále není jisté zda opět nelžou.

                              0 0
    • Ricci  

      pouzi hladanie,na vsetky otazky tu najdes odpoved

      0 0
    • black.horse  

      Do terénu Lupine Wilma na řidítka a Lupine Piko na hlavu… a můžeš jezdit v terénu stejně rychle jak za dne… čistě na silnici imho postačí nový Piko.

      0 0
    • mr.antik  

      Něco takového:

      http://www.ledshop.cz/…t~z3400.html

      nebo podobná čína za třetinu

      do terénu ideálně jedno na helmu a jedno až dvě na řidítka :-)

      0 0
    • Pietrs7  

      ahoj, děkuji za tipy. Tak mé požadavky jsou, že určitě nechci vozit baterii k rámu. Prostě potřebuji vidět, za prvé dělám s kolem blbosti a za druhé pro lepší pocit. Co se týče ceny, proto jsem tady, částku úplně asi neřeším, ale zase si právě chci nechat poradit, aby to nebyly vyhozené peníze…

      0 0
      •  

        tak jestli nechceš moc investovat tak něco z číny, třeba

        http://de.aliexpress.com/…1796556.html?…

        či čelovku kde se dá světlo vyndat a dát do držáku na řídítka

        http://de.aliexpress.com/…2424804.html?…

        0 0
      • oddie  

        Pokud chceš slušné lehké kompaktní, tak Convoy S5 je velmi slušné.

        0 0
      • jaja01  

        reaguji na to, ze chces, aby to dobre svitilo, ale nemelo to externi baterii … taky jsem to tak mel, ale po tom, co jsem koupil dve bateriova svetla, ktera dle recenzi svitila zarucene supr cupr a sotva s nimi videl (neco jineho je jet po silnici a neco jineho v terenu v lese), jsou koupil NiteFighter BT40s a chrochtam si blahem, sviti intenzivne a hlavne nema jen uzky kuzel svetla, vidim dobre do stran

        na baterie dobre sviti takoveto typy svetel, klidne z ciny, ale i kdyz maji zoom na rozsireni kuzelu svetla, tak je i tak docela uzky nebo uz pak na krajich malo intenzivni a je potreba si pomahat si celovkou na helme, ktera ti posviti tam, kam se divas

        0 0
    • Paja  

      Convoy S2+

      0 0
      • oddie  

        S5 je o pár gramů lehčí :P

        0 0
        • Paja  

          …a zas o trochu min sviti ;-)

          0 0
          • oddie  

            Vnitřek je stejný, svítí to stejně.

            0 0
            • Paja  

              Pisou, ze ne, ale proc by to tak melo byt netusim, poznat to stejne nepujde.

              0 0
              • oddie  

                Aha, já ani nekoukám, co tam píšou, ty popisy mi přijde, že generujou naprosto náhodně…

                0 0
                • Paja  

                  To je mozny ;-) ale pokud u stejnyho svetla menis teplotu ledky, tak se meni i max. svitivost tak, jak by to zhruba melo byt.

                  0 0
                  • oddie  

                    Jo to jo, já tam naklikl barvu, kterou bych si z jejich výběru vybral, jinak si tahle světýlka už sestavuju sám a dávám ledku 3B, nemám rád tu studenou modrou.

                    0 0
        • Lenka.05  

          Objednala jsem si ji, jsem svítilnový maniak – světýlek není nikdy dost!

          0 0
        • Lenka.05  

          Tak svítilna je doma, měřeno okometrickou metodou – svítí lépe jak UltraFire 502 z Led expertu S tou 502 jsem jela nedávno večer v lese a bála jsem se :) Convoy si přidám na přilbu.

          0 0
    • Pietrs7  

      Takze mam jit spis do takovych baterek?jak jsem rikal!penize neresim!jen se tu ptam,abych nekoupil nejakou pitomost…Vic hlav,vic vi…

      0 0
      • tydytek  

        pokud vyloženě nechceš baterii na rámu, tak můžu doporučit toto nebo pokud chceš víc světla a delší výdrž na baterie tak toto

        Jinak ta první do nějakýho složitějšího terénu moc ne, na polňačky atd je ok, ale DH bych s tím nejezdil :)

        0 0
      • oddie  

        Chceš nějakou půjčit na vyzkoušení?

        0 0
      • jIrI___  

        Pokud neřešíš peníze, tak se na tu Čínu ani nedívej a mrkni spíš na nabídku třeba Fenixu, Hope či Lupine. Dostaneš lepší zpracování a především určitou jistotu deklarovaných vlastností svítilny a k tomu normální záruční lhůtu.

        0 0
    • Pietrs7  

      Pujcit ani ne,ja bych se bal,ze s ni neco udelam.Ten fenix bc 30 se mi docela libi,i kdyz 3000kc jsem necekal…Nu coz,ale za kvalitu se musi platit…Jeste mi kamos doporucil spectro cree 2000 a bbb bls 71 strike 300 a egg 184ww jako nejakou levnou variantu…a nekde jsem cetl jeste spokojenost s blackburn voyager 3.3 a 4.0… co si o tom myslite?

      0 0
      • Pietrs7  

        co myslíte o tomhle co jsem napsal?

        0 0
      • jerry.01  

        toho fenixe mám, verzi s ukazatelem stavu baterie – což považuji za super záležitost, víš jak kterej mód dlouho vydrží…v terénu za totální tmy kdy se vracím domů třeba po desátý nahodím to nejvyšší, 800lm a je to cca na 2 hoďky max. a jede se s tím napohodu…má to i hodně slušný záběr do šířky, už jsme se takle vraceli i ve třech a na širší cestě vedle sebe to vystačilo pro všechny…přiznávám, že ale není špatný mít ještě čelovku / něco menšího na helmě na prudký zatáčky…a nehledě na kvalitu světla, i když to svítí jako prase (má to ještě mód „dálkovky“ 1600lm ale prakticky to nevyužívám, je to externí tlačítko který musíš držet), vítr z kanců uprostřed lesa mám tak jako tak:D

        0 0
      • tom xtr  

        Ten Fenix je dobra volba, kvalita OK, funkčnost OK, spolehlivost OK, cena mezi hitech světly ještě celkem akceptovatelná. Já mám pár let podobný BC20 kvůli tomu, že baterky chci mít separátně v packu – v zimě se to hodí.

        Pokud se ti ale zdá cena Fenixe vysoká, tak se třeba na Lupine ani nedívej :)

        0 0
    • RomanNick  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Pietrs7  

      Takze jsem porad nerozhodnut…ach jo

      0 0
      • Pavel  

        Poslal jsem ti zprávu.

        0 0
      • MatS  

        Mrkni na světla MOON. V testech poráží světla s vyšší svítivostí a mám dvě doma MOON Meteor 200 a svítí to parádně (200lumen) jak do dálky tak i do stran. Je v tom lion baterie a dobíjí se skrze USB. Je neskutečně malé a včetně držáku na řidítka.

        Mají i mnohem výkonnější světla:

        http://www.moon-sport.com

        Dají se koupit i u nás, kupoval jsem v Praze.

        0 0
        • pepek  

          200 lm za 800,– ? Není to málo, Antone Pavloviči?

          0 0
          • MatS  

            No právě, že se zdá „jen“ 200lm, ale je to taky o optice. Svítí to na 50m. Doporučuji podívat na testy a pak se ptát.

            Moon je původní originální výrobce a zbytek to kopíruje. Koupil jsem totéž od Force a svítivost ačkoliv udává stejnou, má spíš ten Force poloviční. Navíc dodává se k tomu i držák na helmu a velikostí je to mrňavý, do dlaně.

            0 0
            • Vilém  

              Takze to dealujes?

              0 0
            • pepek  

              Ale tazatel to chce vozit do terénu a pravděpodobně v noci. Zaručíš mu tedy, že s těmi lumeny může jet třeba 30kmh, vidět a přitom nemít pod sebou cestu?

              0 0
              • MatS  

                Do terénu je 200lm málo, to bez debat. Já jen psal, že MOON dělá i mnohem výkonnější a potřeba si vybrat. Navíc u každého světla uvádí vyzařovací diagram a fotku jak v reálu daleko dosvítí. Z toho už snadno vydedukuje, které bude vhodné.

                Nic takového nedealuju. Distribuuju úplně jiné zboží (profi Audio) :-)

                0 0
        • Peslezedirou  

          http://www.moon-sport.com/…t-detail.php?…

          Podobnost čistě náhodná

          http://www.kupkolo.cz/…-led_z90743/

          Od Force tohle světýlko vozím na dojezdy a spokojenost, 200l mně stačí, led galerku to sice neohromí, ale já jsem spokojený.

          0 0
          • oddie  

            Když si jich v Číně objednáš kontejner, taky ti na to nastříkají logo, jaké si poručíš :)

            0 0
            • Peslezedirou  

              Asi tak, kdysi se tohle světlo objevilo pod nějakým názvem, už ale nevím jak se tomu nadávalo, pak se začalo vyskytovat pod značkou BBB, Force, atd. :-)

              0 0
        •  

          to jezdíš ve tmě:-), číňan za pět doláčů svítí třikrát tolik

          0 0
          • MatS  

            No když je venku světlo, tak svítit nepotřebuji. Číňan svítí a nic nevydrží.

            0 0
            • Vilém  

              Nektery cinsky svetylka mam uz peknych par let, elox z obalu je osoupanej a stale sviti.

              0 0
            •  

              no jo, mám tři, stáří rok, dva a tři a kupodivu všechny svítí – čas prověří:-)

              0 0
        • vpa007  

          má MOON nějaký ceny (třeba i český) a k dostání i jinde než Pze?… nebo aspoň éšop? … docela mě zaujaly… Dík… (-:

          EDIT: tak mě napadlo zapojit mozek a našel jsem to: http://www.profilshop.cz/predni-2/

          0 0
      • black.horse  

        Pokud opravdu nechceš externí baterii na rámu, tak mohu doporučit Lupine Piko TL vyrábí se ve dvou verzích kapacit baterie… Pokud přeci jen zvládneš externí baterii, vezmi Wilmu na řidítka + Piko na helmu… asi nej řešení (servis, kvalita, výbava, dlouhověkost firmy a budoucí upgrade, příslušenství), ale cena je prostě vysoká.

        0 0
    • Esi  

      Do terénu ti jedno světlo nestačí, potřebuješ jedno na helmu jinak odbočuješ do tmy a je to o zabití

      0 0
      • Pavel  

        Ale zase je to napínavější… :-D

        0 0
        • Esi  

          No o tom žádná, taky jsem to zkoušel a skoro jsem se ztratil 2 km od baráku v lese, jel jsem tak 20km/h a odbočit ostře doprava kde byla absolutní tma byl celkem adrenalin, jestli je to vlastně ta odbočka kterou chci a jestli tam třeba neleží něco přes cestu :-)

          0 0
          • Pavel  

            Musíš jet podle GPS… :-))

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              A teď mám v klávesnici ruskou zmrzlinu.

              0 0
              • Pavel  

                No a co já s tím? Mám ti koupit novou? Anebo ti ji vylízat? :)

                0 0
                • Roxteedy  

                  Čí? Je aspoň trochu přistřižená? Natural nemám rád… Jinak do toho jdu s Tebou :D

                  0 0
      • t29  

        Na helmu to chce dvě světla, ať je vyvážená :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.