Prosím o pomoc s opravou mého miláčka :)

15 nepřečtených
  • susajr

    Zdravím,

    potřeboval bych poradit s výběrem komponent na moje už dost staré kolo, které se mnou vydrželo už přes 30 000 km. Je na něm sada Shimano STX-RC, na kterou jsem tu četl samou chválu a můžu to jen potvrdit. I přes to jak špatně jsem se o ní staral (za což se stydím) vydržela opravdu hodně.

    Jde o to, že přesmykač, přehazovačka, řazení a i kliky jsou v pohodě, ale středová osa to ode dneška má za sebou a převodníky a kazeta už maj zubů asi jako můj děda když si vyndá ty umělý. Chtěl bych je tedy nahradit komponenty z dnešní produkce, ale aby seděly se zbytkem sady. Je to vůbec možné? Popřípadě co by mohlo pasovat?

    0 0
    • Cavendish  

      No teoreticky by šli použít díly ze současných sad Shimano Deore,to byl tuším nástupce STX,ale jestli zachovali rozměry nevím.

      0 0
    • Sup7  

      Pokud jde jen o výměnu toho co píšeš, pak nebude problém.

      Středovou osu na 4hran seženeš snadno. Potřebuješ skoro jakoukoliv 110mm dlouhou pro šířku středové trubky 68mm, nebo 113mm dlouhou pro 73mm střed. Závit podle provedení rámu, ale nejspíš BSA.

      Kazeta pro 8 stupňů je běžně k dostání. Kliky mají standardní rozteč děr 104/64mm, tak i všechny nové převodníky koupíš snadno, stejně jako řetěz pro 8 stupňů.

      0 0
      • Vilém  

        Tak jednoduche to s tema prevodnikama neni. Vetsina STX klik mela malou pilu chycenu ke stredni. Tzn stredni byla uplnej atyp. Jednodussi by bylo tam dat nejaky alivia na 4hran.

        0 0
        • Sup7  

          Má STX-RC. Nepleteš si to s STX?

          0 0
          • Vilém  

            Mas pravdu, to RCcko jsem prehlidl. Tak ty myslim byvalo klasicky, ale zda u vsech rocniku, to uz si nepamatuju, je to davno. Radsi bych to a jeho miste prekontroloval.

            Pokud by mu slo ciste o funkcnost, tak by stejne byly levnejsi cely kliky.

            0 0
            • Sup7  

              Myslím že čtyř i pětipacka RC měla převodníky standardní. Pro každý případ podívatse , nebo sem hodit fotku převodníku, se vyplatí.

              To, že nové kliky klidně pro devítku vyjdou cenově líp, je bez debat.

              0 0
        • scalar  

          neměly STX RC jinou rozteč?

          0 0
          • Vilém  

            Mas castecne pravdu, ted jsem koukal na Sheldona Browna a u MC30 a MC31 uvadi roztec 95mm, misto klasickych 94 pro MD.

            To jsem netusil.

            0 0
      • susajr  

        Super, díky za rychlou a hlavně užitečnou odpověď, asi vezmu i nový kliky, protože teď jsem na to kouknul pořádně a opravdu je to zrovna pětipacka a střední a malý převodník jsou nějak atypické. Ještě jednou díky za pomoc. ;)

        0 0
        • Sup7  

          Pokud nové kliky, pak neplatí co jsem napsal o délce středové osy. Ta je potřeba podle klik, který si koupíš.

          0 0
        • pepek  

          Mám tady STX sadu, komplet, skoro nejetou i bikem Wheeler.

          0 0
    • romachain  

      Rozprodávám Sectora z profilu… Kliky LX M570 jsou včetně středu ve velmi dobrém stavu. Kazeta XT s 8mi pastorky na duralovým unašeči, tzv. pavouku, je prakticky nová, ježděná jen během letošního roku, podařilo se mi ji před rokem sehnat novou! To jen kdybys chtěl „dobový“ věci.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.