• fita41

    ahoj, potřeboval bych poradit. Hledám svižné xc kolo do terénu, jezdím lehký a střední terén. Hodně jezdím i po silnici a tak sem vybral Giant Anthem X4 2011. Moc se mi líbí ten systém maestro,jen jde o to jestli opravdu funguje, ale podle některých recenzí asi ano. Ale proč se ptám, jde mi o to osazení + tlumič. myslíte že to kolo bude potřebovat hodně úprav? Četl jsem hodně nespokojených majitelů brzd Shimano 445 tlumiče float R apod. A právě ten tlumič by mě zajímal. Hodně lidí píše že je vyměnili za RP2/RP23, je ten fox R opravdu tak špatný,zabije to chod zadní stavby když má jen ProPedal/Lock ? přijde mi smutné že nemá celoodpružené kolo tu základní funkci OPEN, už ten samotný systém Maestro prý nehoupe tak nevím proč je tam ten lock a chybí open. Myslíte že by byli v obchodě tak ochotní a vyměnili mi ten tlumič za jiný za nějaký příplatek (neznám přesné rozdíly cen) ? Nekamenujte mě za dotaz, nikde jsem toto nenašel. Ještě bych rád dodal že na Giant mam slevu,tak bych vybral něco od nich. Děkuji moc za odpovědi

    0 0
    • PatrikL  

      X3 verzia má o dosť lepšiu výbavu a rozdiel v cene je malý…

      0 0
    • Georrge  

      sice nevlastním gianta, ale felta compulsion s R tlumicem, coz je sice taky virtual, ale jinak to muze byt ram s uplne jinym chodem, a vyhovuje mi. Je to muj prvni full, takze nemam s cim srovnat, ale zobe to hezky, rozhodne se neda rict ze by to bylo necitlive a zaroven se to nehoupe. S lepsim tlumicem by to asi bylo jeste citlivejsi, ale ted mi to prijde citlivosti srovnatelne s vidlici (ram je na tom ale o fous lip) a kdyby byla zadni stavba extremne citliva, tak by se zacal prohlubovat pocit z necitlive vidlice, a tedy nutnosti se v tom zase hrabat. Giant se ale muze chovat uplne jinak, nejlepsi vyzkouset.

      0 0
      • ZuzicK  

        Když nemáš s čím srovnávat, tak to pak jo, já si taky myslela, jaký je Cannondale Prophet a Rkem pohodlný kolo než jsem vyzkoušela něco jiného :-) Ten virtual samosebou bude chodit dobře i s Rkem, ale ten propedal zbytečně ruší funkci.

        0 0
        • Georrge  

          tak po přesednutí z HT bude vypadat jako pohodlný bike i tesko celopéro :D je mi jasný že v lepším tlumičem ten compulsion bude ještě pohodlnější, ale zatím mi to plně vyhovuje a přijde mi to vyrovnané pohodlím s vidlicí :) takže nemám zatím potřebu dávat lepší tlumič. Časem se ale možná dostaví.

          Chtěl jsem jen říct, že i s R foxem může být bike docela pohodlný a dost záleží na systému stavby, jak se s ním sžije. Proto by nemusel toho gianta x4 hned zatracovat, ale zkusit si ho a popřípadě porovnat s X3 aby viděl a cítil, jestli má příplatek cenu. Navíc každý máme jinou prdel a každý jinak to pohodlí vnímáme :)

          0 0
          • ZuzicK  

            Podemnou třeba žádná vidlice taky nikdy nebude chodit ideálně bo jsem lehká, ale tlumič mám extrémně citlivý a že by mi to vadilo to ne, spíš naopak :-)

            0 0
    • Lister  

      Maestro prý nehoupe tak nevím proč je tam ten lock a chybí open.

      Není tam lock, ale zapnutý Propedal a to je rozdíl. Problém je v tom, že tohle je levné kolo a Fox nedělá žádný levný tlumič bez platformy. Nejlevnější varianta s vypínatelnou platformou je až RP2 a ten se prostě na tak levná kola nedáva, protože je dražší než float R.

      Hodně záleží na tvrdosti platformy. Může omezovat málo, ale taky hodně, cítil je to ale vždy. Osobně mám zkušenost s Float R vs Float RP3 na identickém kole a rozdíl byl velký (střední hodnota propedalu u obou).

      0 0
      • Lister  

        PS: teď jsem se podíval na rozdíl ceny X4 vs X3 a je to hodně málo – to dáš jen za výměnu tlumiče za lepší. Ale jinak ti rozumím, X3 je fakt dost škaredé kolo :-(

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.