• banditos

    Chci koupit pneu na enduro. Hledám radu nebo spíše někoho, kdo má s pneu od Continentalu zkušenosti. Rád si sjedu nějaký ty cesty s kořenama a kamenama, ale spíš takový klasický ENDURO, přiznávám, že na FR se bojím, zlomeniny pro mě nic moc.

    Zvažuju Continental Vertical 2,3 nebo Continental Gravity 2,3.

    Poradí mi někdo. Díky moc.

    0 0
    • JJ  

      Vozim Verticala vepredu a spokojenost, vzadu sen ho mel jenom chvili a na tvrdym povrchu dost plaval v zatackach

      0 0
      • banditos  

        A co vozíš vzádu. Nejsou tyhle pláště už moc na ENDURO, nejsou fakt pro DH a FR.

        Dikes

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To teda vazne nejsou :))

          0 0
        • JJ  

          No nejsou, ja je vozim na normalni XC po Jizerkach, Vzadu bud Z-Max nebo WTB Weirwolf oboje 2.1

          0 0
          • banditos  

            Na ty WTB Weiwolfi jsem taky koukal, ale nějak jsem nevěděl co mám od nich čekat.

            Jo a ten debílek pádlista, a? neodpovídá nebo a? odpoví normálně celou větou a ne jak mimino v mateřský školek.

            Pokud je zkušený v oblasti pneu, tak si nechám rád poradit. Ale jinak ho prosím a? štří čas svůj i můj.

            Osotaním moc díky. Vážím si každé rady.

            Díkes

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Prosim inteligenty co resi „pohupovani“ vypodlozenim titanove pruziny, aby me aspon oslovovali slusne, kdyz uz o plastich hovno vedi. Dekuji za pozornost a bez si koupit Contiky. Stejne nepoznas rozdil.

              0 0
              • banditos  

                No je vidět, že jsi nečetl manuál od Canondelu a vidlici si nikdy neviděl rozloženou, pak bys zjistil, že sám Cannondale má speciální 3 podložky, které lze do vidlice vložit a tím upravit její vlastnosti. Je mi líto, že jezdíš na JOKU a nemáš na pořádný kolo. Navíc jsem nějaký pneu jezdil, ale stále nejsem spokojen, proto hledám nové. Ale od Tebe radu rozhodně nečekám ani nechci.

                A už sem prosím nepiš. Díky

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Dal jsem ti presnou a vecnou odpoved na tvoji debilni otazku a ty se do me budes obouvat? Kdyz ti to udela dobre. Takovejm radit nemusim.

                  0 0
                • lubos  

                  Promin, ze se ti do tohodle pletu, ale Contik Vertikal jako plast na DH a FR neni ani nahodou :) A odpust si ty narazky typu ja mam Canondale a ten druhy je hovno. Nic o tom nevis (Pa-dlista a kolo), a zbytecne machrujes.

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    JOKO jsou dobrá kola :o)

                    Dají se tyhle Contíky srovnat třeba s Klein DeadGrip? Viděl jsem je na jednom Kleinovi a v šíři 2,3 vypadaly úžasně.....

                    0 0
                    • Raydowe  

                      No Pa-dlista a na JOKO??? muahaha :))) Joko v jeho rukach by malo zivotnost 30 sekund, ak nie menej .:))

                      Aby som sa vratil k otazke, ja jazdim presne WTB Weirwolfi 2.1 v predu aj v zadu, celkom slusne plaste, na endurko ti budu chvilu stacit, FR by som na nich nejazdil.:)) Nemam co by som im vytknul, zatial ma nesklamaly, padol som vela razy ale vzdy to bolo cez riaditka, nikdny ze by mi uslo kolko a pod. Defekt zatial ziadny. Podla mna sa ale rychlejste ojazduju. Mozno vdaka mojej jazde.:)

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Ted jsem na zavodech otestoval i pevnost sveho Norca. Musim rict, ze obstalo se cti. Mnohemu kolu podemnou stacilo daleko mene, aby se znepojizdnilo. Tohle me i pres zjevnou jezdeckou chybu a opravdu tvrde pristani (tzv. mezi kozy) dovezlo do cile.

                        Ale k plastum: Pred tydnem jsem byl svedkem slabsi stranky Vertikalu, kdyz to byl jediny plast v nasi parte, ktery jsme behem lehci FR vyjizdky prorazili. Pri tehle hmotnosti ani nikdo neceka (snad krom Continentalu), ze by to mohlo vydrzet nejaky FR nebo DH. Na to ty plaste proste nejsou delany.

                        0 0
                        • lubos  

                          A k tomu jsou sice oznacovany jako 2.3" ale objemove jsou tak na urovni 2.1"

                          0 0
                        • wroum  

                          zalezi na tom, co si predstavujes pod pojmem FR :-P, pokud vezmu FR treba jako jezdeni na skockach na Tocny za sucha, tak by stacily mozna i slicky od rubeny a pokud ty neudelas chybu, tak neni duvod, proc by to jako nemela vydrzet. a pokud vezmu FR jako jezdeni po ostrejch sutrech, tak i odolnej DH plast neni problem prostrelit. takze zalezi na tom, jak, kde a po cem se jezdi. Verticaly nejsou vubec spatny, ale nejaky HC nevydejchaj.

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            Ano. HC to jsem myslel tim FR :) Jinak jako ja mam docela co delat, abych prostrelil svoje Kendy a to se vazne snazim a uz skoro ani nefoukam a porad nic… teda jako ta duse vazi vic nez plast, ale zatim drzi ;)

                            0 0
                            • wroum  

                              ja jezdim Maxxis minion 2,35 bez vystuhy. duse maxxis. foukam normalne a prustrel sem udelal az pri totalni blbosti – pokus o vyjeti (rozumej nahoru) schodu na Stalina v dost velky kudle, ale to byl muj error. jinak drzej, defektu minimalne, vaha prijatelna. je to otazka priorit. z tema plastema, co mas ty, bych nechtel jet ze Strahova na Tocnou si zaskakat…

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                To mas teda pravdu, protoze jestli je neco prustrelnejsiho nez Maxxis bez vyztuhy, tak uz jedine ty plaste co se o nich bavi ostatni :) Btw.: Ja vedel, ze jsi ziletka prevlecena za bikera :))

                                0 0
                                • wroum  

                                  muzou to byt klidne ty nejprustrelnejsi plaste co znas, ale ja je pichnul jednou (hrebik) a pak procvak o ty schody, jinak nic (asi umim jezdit :-). takze spokojenost a nevim, proc bych mel tahat dalsi kilo gumy navic, abych na tom byl ve finale stejne. kdybych se pohyboval nekde, kde bych porad pichal (nemyslim E55), tak je vymenim za neco odolnejsiho. ale me bohate stacej a vubec nechapu, jak bych si polepsil, kdybych mel odolnejsi plaste.

                                  a jestli o me jeste jednou napises ze sem ziletka, tak te utlucu bidonem a uskrtim elastakama :-)

                                  0 0
                                  • Pá-dlista1  

                                    Ja ti to neberu. Ja na slalomaku taky nevozim dvoukilovy plaste, ale zase se na ne chci spolehnout. To zalezi na tom jak a co jezdis. Na nejaky skoky a asfalt (ziletko!) ti staci tenci plaste a je lepsi vic je nafucit. Zase do terenu bych s nima jet nechtel. Maxxis bez vyztuhy jsem mel pujceny na jeden zavod a nikdy vic. Dojizdet na prazdnym prednim… a nechapu lidi co se nepouci a vidim je na kazdych zavodech tlacit podel trati s prorazenym oranzovym prouzkem.

                                    0 0
                            • lubos  

                              Ktere Kendy mas ? Jednou jsem koupil nejake za 200,– sice 1.9" (drat) ale drzalo to ve sjezdu jako nic predtim co jsem mel. No ale vozit to nebudu … ten plast ma 900g :)

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Ten co mi dela problemy je Nevagal (1250g) (ale neni to ta verze za 490Kc :) Takovy Schwalbe Al Mighty (1450g) toho musi vydrzet jeste o dost vic.

                                0 0
                                • lubos  

                                  1450 … no comment :)

                                  0 0
                                  • Raydowe  

                                    :))) ak 1.5 KG na plast to je maso…:))kolik vazy cely bike? 20 KG? :)) Ja som minule drzal nejake FH nabi, znacku si nepametam, mozno Novatec, a ten nab mal aspon 2 kila… :)))

                                    0 0
                                    • Pá-dlista1  

                                      Kdyz chces dojet az do cile… , ale jinak cely kolo ma treba 25kg, to zalezi na cem setris.

                                      0 0
                      • banditos  

                        Díky moc,

                        zkusím experiment. Dopředu dám Continental Gravity 2,3 a dozadu ty WTB uvidíme jaký to bude.

                        Ještě jednou díky.

                        0 0
                    • lubos  

                      Klein neznam. Ale verticaly podle mne maji vyhodu jenom v tom, ze maji pomerne velke stuple a jsou myslim celkem odolne. Tak nekde po ostrych sutrech snad. A jsou taky relativne levne v dratu. Jinak v mokru imho nejsou dobry. Treba hutchinson scorpion drzi lepe.

                      0 0
                    • MartinXC  

                      Srovnat se moc nedají… Jezdil jsem je v kombinaci Vertical vepředu, Deathgrip dozadu, protože mi přišlo, že Verticalovy špunty budou předek dobře držet. V šotolině a na kořenech jsem se vyučil – uskakuje a má tendenci uhýbat ze směru. Na mokru klouže. Obecně, Vertical potřebuje povrch měkší než je jeho směs. Deathgrip je měkší a má daleko lepší přilnavost (a taky výrazně kratší životnost – vzadu 1.500km). I komfort mají Deathgripy lepší (opět výška gumy a měkkost směsi). Valení – Deathgrip je lepší na všech površích (na asfaltu se valí líp než Ralph), na sněhu jsou zhruba stejné. Výjimkou je měkká hlína až bláto – Deathgrip se rychle zacpe a dost pomalu čistí. Vertical se tak nezalepuje. Kdo jezdí zatáčky rychle v ostrém náklonu, Vertical má lepší oporu v bočních špuntech. Když jedu do náročného terénu (kde se nedá moc chrtit – třeba Drtič) nebo si chci dopřát pohodlí ve sjezdu, dávám Deathgripy jednak kvůli pohodlí a taky kvůli bezpečí. Drží a vedou asi nejlíp z toho, co jsem jezdil. Nebýt ceny a časté házivosti držím se jich.

                      0 0
                      • Peslezedirou  

                        Kde se dají DeadGripy sehnat a cena? V normálním krámu člověk na ně moc často nebo vůbec nenarazí… Budu pořizovat druhý pár pláštů abych doplnil uni Pythony.

                        0 0
                        • MartinXC  

                          Nejlépe asi Programcycle (Praha) – i poštou, v Brně jsem viděl 2 kousky v Hobbysportu před pár týdny. POčítej ceno kolem 1000–1200

                          0 0
                      • lubos  

                        Jo, hazivost. Nevim jestli je to rafkem – asi ne, ale jeden plast Vertical mi hodne hazi (drat).

                        0 0
    • vojtechposmourny  

      Verticaly vozím a dobrý. Akorát nepočítej s tím, že to je plnejch 2,3 palce. Spíš tak 2 – 2,1.

      0 0
    • raceface  

      A co zkusit gumy od Spešlu, je z čeho vybírat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.