• Univega

    Ahoj, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti se sedly Specialized. Funguje ta jejich know how Body Geometry? Přemýšlím o BG Telluride nebo BG2 SPORT a dražším BG PRO MTB. Díky.

    0 0
    • Ekscel  

      Jo, funguje, aspoň mi to tak připadá :-) Jezdím BG2 Sport a ve srovnání s mým minulým sedlem Velo bez díry je pohodlnější, zejména v inkriminované oblasti. Žádnou dlouhou štreku (víc jak 20 km) jsem na něm zatím nejel, ale i tak si nemohu stěžovat. Jedu-li v kalhotech s vložkou, nemá chybu. V kalhotech bez vložky trochu cítím, že zadek obsahuje nějaké sedací kosti :-), ale nic nikde nebolí, spíš si musím zvyknout na nový tvar sedla. Osobně na něm nejvíc oceňuju ten ergonomický otvor. /Dlužno však podotknout, že je to mé první luxusní sedlo (stálo téměř osminu ceny celého kola), čímž je můj pozitivní názor nepatrně ovlivněn :-))/

      0 0
    • Daník  

      mrkni do historie. Mě nesedí, mojí drahé jo. Vždy záleží jak máš tvarovanou pr*el :)

      0 0
    • universal  

      mam 4 roky sedlo BG Sport a kdyz jsem si koupil letos nove kolo, tak jsem chvili zkousel original GT sedlo, docela rychle jsem se vratil zase ke Specialized a nedam na nej dopustit. Je dost pohodlne (hodne gelu), ale pritom nevadi pri slapani (nikde netlaci), jenom mi po letech pouzivani napraskl zadni plast pod sedackou(3mm), ale vliv na funkci sedla to nema, takze doporucuji…zdravi http:://univer­sal.vmoste.cz

      0 0
    • Glum  

      BG2 Sport WMN vozila moje žena asi 8 kkm, pak vzadu naprasklo. Velmi si ho pochvalovala pak ho sháněla znova, ale ten typ přestali dělat. Nakonec koupila Specialized Jet Gel WMN a je ještě spokojenější. Mně to BG2 Sport připadalo moc měkký a široký (to mužský se tvarem moc neliší), nešel bych do něj. Ale pocity ze sedel jsou hodně individuální, ještě víc než na geometrii pánevních kostí záleží na tom kolik hodin na tom sedle za rok nasedíš.

      0 0
    • senožrout  

      Mám s ním zkušenost asi roční. Z původního sedla mne bolely třísla a celej podbřišek. Tal jsem zkusil BG a už nic jinýho nechci. Sedí mi a všechny trable odezněly. Max spokojenost.

      0 0
    • Misiak  

      Presne tento problem som asi pred dvoma tyzdnami riesil aj ja – Telluride alebo BG2. Skoncil som pri Fizik Dolomiti TwinTech :)) Telluride mi akosi nesadol a BG2 sa mi zdalo prilis ploche (nezaoblene?)… A zas rozmyslam o nejakom inom-s kanalikom. Dolomiti je v pohode, ale ten kanalik je super vec (snad :)

      0 0
    • Feďa  

      Na BG2 SPORT jsem najezdil cca 150km a naštěstí mi ho vyměnili za jiné. Absolutně mi to sedlo nesedlo:-) Ale je to určitě individuální. Slibované odstranění urologických problémů se u mě nedostavilo. Občasné znecitlivění se s tímto sedlem stalo znecitlivěním permanentním. Navíc ten otvor sice jedněm tkáním odlehčil, na další pak ovšem tlačil. Vyměnil jsem ho za Fizika Dolomiti – teď sedlo téměř vůbec nevnímám… Z těch Specialized sedel bych možná vyzkoušel Telluride a nebo to dražší BG Pro. Zmiňovaný Sport2 je dost široký…

      0 0
    • zubus  

      Mal som Selle Italia Flite Ti, nesedelo, potom Spesla BG2 Pro – uzke, a teraz Spesla BG2 Comp – cestne, sirsie, a super. Ten kanalik je fajn.

      0 0
    • ales.v  

      Mám s ním docela zajímavé zkušenosti, jezdil jsem na něm 2 roky ( BG 2 Sport) a perfektně mi vyhovovalo. Letos jsem vyměnil kolo a přešel jsem na enduro, vzhledemk dobrým zkušenostem jsem si sedlo přehodil, no a bohužel se změnou posedu se stalo nepoužitelným, po dvou a více hodinách v sedle mi znecitlivěla levá polovina zadku. Takže jsem jej odložil do skříně, na kolo namontoval originální Fizik a spokojeně jezdím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.