• Petrant

    Ahojte, jezdíme s přítelkyní oba na sedlech Ritchey Comp (MTB) a máme problémy s pohodlností. Mně osobně po určité době znecitliví jeden docela důležitý orgán a nutí mě to k poposedávání, vstávání apod. Nemáte někdo zkušenosti se sedly, které to řeší? Např. Body Geometry od Specializedu? Díky

    0 0
    •  

      No, já jezdim už druhej rok jinými vychvalovaný sedlo Fizik Dolomity a jak jedu 50km a víc, tak utrpení.Objednal jsem si WTB Later Team (1100 kč na bikezone), tak mi snad tenhle týden příjde a pak napíšu jaký je, jinak Lister ho snad od včerejška má, tak by mohl napsat, jak se mu na něm jezdí.Ahoj

      0 0
    • moratii  

      Ja jezdim na biku i silnici SLRo a vice jak pohoda…Muzu doporucit…

      0 0
    • vlk  

      na každý zadek padne jiné sedlo.Mě slr na krajích sedlo trochu tlačilo a tak jsem teď spokojený uživatel flite trans am-vše jsou to selle italia sedla.

      0 0
    • JMT  

      me nesedi pells rx !!!

      0 0
    • zaki  

      Vřele doporučuji WTB. Veeelmi pohodlné. Dělají je i v ženské verzi – kratší a širší.

      0 0
      • tradic  

        Ja mam WTB a je tvrdy jako sutr, takze nevim jestli je to sedlo hodne doporuceni.

        0 0
        • cabbage  

          delas jako by wtb delalo jen jedno sedlo, treba rocket v je docela pohodlny.

          0 0
    • Feďa  

      Podobné problémy se znecitlivěním onoho orgánu mívám taky – ale pouze při jízdě do kopce. Je to na relativně měkkém sedle od Vela, s otvorem uprostřed. Na tvrdším s gelovýma výstelkama to je bez problémů (ovšem je mnohem míň pohodlné). V pátek jsem si – na základě reklamních sloganů o odstranění problémů s močením a znecitlivěním – koupil sedlo Specialized Sport BG2 – uvidíme jak se osvědčí, poreferuju.

      0 0
      • Alibaba  

        No já myslím, že je předně blbost kupovat si sedlo přes net bez vyzkoušení. Každý má fakt jiný zadek a kdyby reklamovali kde co, nemusí to být vhodné pro mne. Obecně jsem udělal takovou zkušenost, že je podstatné jaký tvar a vlastnosti má plocha podpírající „sedací“ výčnělky pánve. Ostatní pak nesmí překážet. Takže většinou ploché sedla, uvnitř vybrané, bez zvednuté špice a s tvarem dostatečně podkládajícím zmíněné kosti. Sedla Ritchey aj. podobné, jsou nahoře příliš zakulacená a tlačí zcela nesmyslně na prostatu či (možná smyslně) na vaginu, podpěry kde má být se zoufale nedostává :)

        0 0
        • Petrant  

          Chápu tedy dobře, že je standardem dohoda s prodejcem po zakoupení sedla o jeho vyzkoušení s možností jeho výměny za jiné?

          0 0
          •  

            Standartem to bohužel není, záleží na ochotě prodejce, ale mockrát jsem se s tím nesetkal.

            0 0
            • Alibaba  

              …já volím takovou „strategii“, že pokud mám mít něco co se úzce dotýká mého těla a počítám s tím, že chci abych ten kontakt vydržel dlouhodobě, musím si to vyzkoušet natvrdo. Tzn. že přilby, boty, rukavice, sedla atp. prostě zkouším v kamenných obchodech. To co mi vyloženě vyhovuje pak můžu vzít. U řetězu nebo blikačky .......je věc jiná :)

              0 0
              • Glum  

                Že vyzkouším rukavice, přilbu nebo boty v kamenným obchodě si dovedu představit. Že tam vyzkouším sedlo si moc představit nedovedu (ledaže by měli speciální trenažér simulující terén a na dvě hodiny bych se tam usadil). Lepší v první fázi zkoušet půjčená sedla kamarádů, některý shopy půjčí sedlo proti záloze na odzkoušení. Ale souhlasím s Alibabou v předchozím příspěvku: ta část sedla, která podpírá pánevní kosti, je rozhodující. A každý zadek je originál. Já mám podobný problém na měkkých sedlech, kde se mi pánevní kosti zaboří a příliš váhy jde na močovou trubici. Úzké a tvrdé sedlo je OK. Zabránit znecitlivění pomáhá občas se ze sedla zvednout (zlatá silnička), nebo aspoň nadlehčit či drobně měnit posez.

                0 0
        • Raydowe  

          tiez mam jedno WRB-ecko speed V, celkom pohode sedlo, znecitlivenie organu zatial nepocitujem, ale je trosku tvrdsie a tak po castom bikovani trosku boli prdel… .:)) ale nejazdim na cyklo elastakoch, takze mozno tym…

          0 0
        • zirecek  

          Mas dobry, presny, prakticky nazor! .-) Co si myslis o klasickem Flitu? Ten ma dosedaci plochu celkem rovnejsi, ale pritom mirne zakulacenou. A neni az tak uzky. S tim zakulacenim a nesmyslnym tlacenim na prostatu jsem se setkal u Gobiho. ale nutno dodat, ze je to hodne zavisle na sirce panve. Takze pro uzsi zadky je Gobi urcite bomba, .-).

          0 0
          • Alibaba  

            …ani tak nejde o to co si myslím, jako spíš o to co opravdu subjektivně vyhovuje. Mým potřebám vyhovuje už zmíněné, upřednostňuji opravdu spíš „placku“ než kulatinu a co se týká tvrdosti, tak mám lepší zkušenost s tužším a hlavně pružným povrchem oproti nevyhovujícímu měkkému avšak nepodajnému. Myslím, že pro průměrnou pánev subtilnějšího chlapa by to mohlo být podobné, avšak.....

            0 0
          • McBlacky  

            flite je v pohodě, pro mě lepší celkově než nisene, vadí mi akorát tvrdá špička při extreme uphillu. Další sedlo bude ale bud slr nebo gobi, spíš gobi.

            0 0
            • Seveřan  

              Já mám flite titanium bez gelu a díry, tragédie, po roce jsem ho hodil do bedny, k nepotřebným součástkám.

              0 0
              • Siddha  

                nechces to z krabice vyhrabat a poslat na moji adresu? kdyztak posli mail. muzu nabidnout i vymenu treba za jiny sedlo..

                0 0
              • vlk  

                já mám s dírou ta 2 největší šířka a jsem velice spokojen.

                0 0
    • Belial  

      Asi mám nějaký odolný zadek, ale zatím jsem se nesetkal, naštěstí, se sedlem, keré by mně vyloženě nesedělo. Znecitlivění onoho …, beru tak nějak povrchně. Pochybuju, že to řeší materiál sedla. Spíš nastavení a celkový posed na kole. Jo a jinak má oblíbená značka je Selle Italia a Selle San Marco.

      0 0
      • Alibaba  

        Belialovi: buď rád, kámoš má takhle dvě fungl nová sedla (selle a velo) ve skříni – až třetí zabralo. Půjčil mi je na vyzkoušení a měl jsem problém na nich dojet ty tři kiláky lesem, abych mu je vrátil ! Jen v nastavení to taky není, sedlo se zvedlou špicí co tlačí, skloníš aby nepřekáželo a v ten moment začínáš „padat“ na řidítka a bolí tě pak z jízdy ruce a ramena. Podle mě by mělo být více méně nastaveno na vodorovnou pozici dosedací plochy, podle charakteru a způsobu jízdy i třeba mírně skloněné nazad. Je fakt, že to může mít řada jezců jinak, ale nevím…

        0 0
    • zubus  

      Take iste pocity som aml s Flite Ti. Teraz mam Specialized BG2 comp(cestne), a je to znacne lepsie. Resp problemy s „organom“ zmizly. Ale je to individualne. Napr BG2 MTB, ani BG2 Pro(uzke) mi nesedelo. Mal som si moznost kazde na tyzden pozicat.

      0 0
    • Siddha  

      mam taky pocit ze mi moje RSL od Pellsu nesedi, nechcete je nekdo vyzkouset? skoro nove, dam levne.

      0 0
      •  

        Takže včera mě přišlo WTB Lazer V Team, hned jsem ho nandal a ujel 30km. Oproti Fizik Dolomity je trošku širší, vybrání v sedle je příjemný,vypadá dost pohodlně, až si zvyknu na to, že je širší tak to bude v pohodě.Navíc dobře vypadá.Uvidíme co na to Lister až mu příjde a projede ho.Ahoj

        0 0
        • Lister  

          Tak to ho máš dřív než já. Já furt nic. Je pravda, že jsem si vymyslel i věci co nebyly v nabídce, ale v pátek mi tvrdili, že to akorát zabalili a jedou na poštu, tak nevím jestli to nestratila pošta.

          Ale jinak jsem rád že ti sedí. Já ho bral právě kvůli tomu vybrání oprostřed a kvůli širší stavbě.

          Ještě bych se zeptal, jestli ho hned nějak ošetřit než vyjedu, třeba nečím namazat a tak. Já měl zatím jen umělotiny tak s kůží moc zkušenost nemám.

          0 0
          •  

            Já měl zatím jenom kožený sedla a je fakt, že jsem žádný nejezdil dýl než dva roky, ale nikdy jsem sedla ničím nemazal(měl jsem strach, aby se nepovolovaly švy) a maximálně se v některých místech mírně zkrabatilo.Jak ho budeš mít tak napiš jak se ti na něm jezdí. Ahoj.

            0 0
          • Honzin  

            ja mam dve kozeny sedla – starodavnyho Brookse, ten je celokozenej a mazat se musi a novy S. I. Flite, ten je jenom potazenej kuzi a mazat se nesmi. Tebe tipuju na ten druhej pripad.

            0 0
            • vlk  

              kde jsi přišel na to že ten flite se mazat nesmí-vždy? je tam taky kůže na povrchu-be.Ty jsi k tomu sedlu dostal nějaká papír s pokyny, nebo jsi to 4et n2kde na netu.

              0 0
              • Honzin  

                no, to je napsany na ty krabici ve ktery to bylo zabaleny. je to anglicky a navic to mam doma, ale je to zhruba v tom smyslu, ze se to nesmi mazat tukem, jinak muze dojit k oddeleni kuze od te vrstvy na ktery je prilepena. jestli chces, tak ti zitra napisu presne zneni.

                0 0
                • vlk  

                  ne dobrý to mi stačí.Já to koupil Flite trans am titanium totiž v obchodě bez krabice, bez návodu ve slevě.

                  Tak proto se ptám.Já zatím teda flite ničím nemažu jen sem tam přetřu mokrou hadrou-když je od bahna.Jak ho udržuješ ty.

                  0 0
                  • Honzin  

                    mam ho zatim jen par set km a od bahna zatim nebylo :-) ale udrzuju ho stejne

                    0 0
    • Daník  

      Jezdil jsem dlouho Spešl BG sport a fakt nic moc.Oč bylo vybranější uprostřed, o to více tlačilo na krajích. Kromě toho váží snad půl kila.Teď mám F. Niesen a sedí se mi lépe. BG jsem ovšem věnoval drahé polovičce a te je s ním zcela spokojená.

      0 0
      •  

        Včera jsem se byl trochu projet (asi 65 km) a s novým sedlem WTB Lazer V Team jsem naprosto spokojeneja jestli chce někdo pohodlný sedlo, tak můžu doporučit.Dobře se na tom sedí a oproti Fizik Dolomity je pohodlný což s Fizikem po 50km to bylo utrpení.Doufám, že Lister už sedlo taky má a napíše první dojmy.Ahoj

        0 0
        • Lister  

          Nemá, béééé, a už mě to pěkně … :-(

          Snad dneska na poště, doufáááám.

          0 0
        • tit  

          Prosim Ta skus to sedlo (WTB LASER V) popisat ako pre slepca. Z obrazku netusim ci se makke alebo tvrde, ake je dielenske spracovanie a tak podobne. Ved vies co myslim. Chcem ho objednat ale nemam ho kde omakat.

          0 0
        • Lister  

          Tak konečně je doma a dnes jsem na tom dal první 2 hoďky, první pocit byl naprosto v pohodě, ani jsem netušil, že se dá na kole sedět tak v pohodě, asi po hodině jízdy jsem začal cíti, že trochu tlačí na sedací kosti, ale pak při kombinaci posedávání a vstávání ve sjezdících naprosto v pohodě. To vybrání uprostřed je fakt znát, a funguje jak má, tak to splino hlavní účel ulevit téhle citlivé partii, s kterou jsem měl na všech sedlech předtím potíže. Až se mi to sedlo trochu osedí tak o něm určitě ani nebudu vědět. Rozhodně zatím nejpozitivnější první jízda jakou jsem na novém sedle jel. Jen mě trochu zklamalo zpracování toho sedla – to jak je přidělananá kůže ze spodu ke skeletu, není to moc elegantní, ale pokud to vydrží tak je to vlastně jedno.

          0 0
    • maida  

      Jezdím rok na BG 2 SPORT WMNS a můžu doporučit. Je dámské /přece jen máme trošku jiné zadečky/, má „díru“ uprostřed, takže nemá kde tlačit, nevypadá jako rozpláclá maxihruška, naopak a cena byla přijatelná. Je důležité kupovat pro holčičku dámské a pro chlapečka pánské. I když chlapi budou tvrdit, že je to jedno.

      0 0
    • Misiak  

      Mate niekto skusenosti so Speslom BG Telluride Comp alebo BG Milano-m?

      Telluride http://www.specialized.com/…qProduct.jsp?…

      Milano http://www.specialized.com/…qProduct.jsp?…

      Ktore by ste zobrali vy?

      0 0
      • myki  

        A co takhle od Selle Italia SLK Gel Flow, nemám s ním vlastní zkušenosti, ale lidi co ho jezděj si ho moc pochvalujou. A v testech německýho Mountainbiku mělo hodnocení SUPER!!!

        0 0
        • Misiak  

          Ale to SI SLK bla bla stoji asi 3× tolko co tie spesly-tie maju za 1300 SK!!! a to je velmi pekna cena. Okrem toho Telluride tiez vyhral nejaku cenu-„Top rated by Bicycling Magazine (USA)“… A teraz babo rad…

          0 0
          • Man  

            Na sedle nesetri. Podla mna je to jeden z najdolezitejsich komponentov na biku. Co z toho, ze bike nahodis do xtr, ked Ta zadok boli po 5 kilometroch?

            0 0
            • Misiak  

              Ja uznavam ze na sedle by sa setrit nemalo, ide o to, ze nie kazdy ma 3 litre len na sedlo. Bajk potrebuje udrzbu a vymenu opotrebovanych komponentov a neviem este co-a to stoji. Na tie Spesly sa pytam preto, lebo vyzera to ako vela muziky za malo penazi. Doteraz som mal Author Ozono a ak sa niekto stazuje ze ma tvrde sedlo tak mu ho milerad poslem a zisti co je SKUTOCNE tvrde sedlo :) Mne bude stacit fakt hocico (aj ten Spesl za liter), ked som to prezil 3 roky na tej mojej doske. A o XTRku mozem len snivat ;) …

              0 0
    • Pekáček  

      Mám Ritchey Pro 2003 a spokojenost, objednal jsem si ještě jednoho, ale přišel mi měkkej koženkovej hnus model 2004 s křivejma lyžinama, výměna, křivý na druhou stranu, výměna, prodal jsem ho když jsem měl už rovný. Jinde na kolech mám Turbo Matic 2, taková klasika. Ale míň bere vibrace než ten Ritchey.

      0 0
    • jakub  

      mam IKE RACE a jako nic moc po chvili me na nem bolej docela dost kycle coz taky asi neni idealni, tvrdost mi nevadi ale je takovy, ja nevim proste zkusim neco jinyho asi…

      0 0
    • guru2  

      Každý zadek má své sedlo… Tebou popisovaný problém jsem řešil před rokem, kdy se mi rozpadlo na MTB autorácké OE a já dal na radu kámoše, že Fizik Niesene je to pravé. Po prvních deseti kilometrech jsem byl zralej na urologii. (i ještě dva dny poté) Naštěstí mi ho v krámu vyměnili (sedlo) a já testnul Bontrager. Taky nic moc. Dostala ho manželka k narozeninám a šel jsem do Spešlu BG2. Sedlo je placaté, docela ošklivé s drážkou a dírou uprostřed. Pohoda. Kulky netlačej, přirození stále v klidu. Když se na mým kole svezl kámoš, po dvaceti kilometrech to vzdal, že ho strašně tlačí zadek. Takže nejlepší je si v krámu dohodnout test, na den si to půjčit, najet padesát kiláků a pak se rozhodnout. Když Ti to nebudou chtít půjčit, jdi o dům dál, krámu je na světě dost.

      0 0
    • steel is real  

      jezdim fi:zik nisene a jsem s nim celkem nespokojeny, nevim uz kolikrat jsem s nim hybal a nic, ted jsem jel parkrat na manzelcine kole, ktera ma fi:zik vittese – tedy damske sedlo a zadny problem. uvazuji o flite tt nema nekdo zkusenost nisene vs. flite ?

      0 0
      • enjoy  

        nisene vs. flite vs. tvuj zadek?ne,nemam:-)

        0 0
        • steel is real  

          ptam se na zkusenost ne na svuj zadek

          0 0
          • enjoy  

            tak mi pak rekni proc vsem nesedi jinak tak chvalenej nisene. ale jo,uz te necham,treba ti poradi nekdo kdo ma stejny zadek jako ty.bud rad ze nemas vagi…:-))

            0 0
            • steel is real  

              me to nevadi – je tu takova kultura, kdyz se nekdo na neco zepta – najde se nejprve 5 lidi, ktery budou jeho otazku zesmesnovat. je mi jasny, ze anatomicke dispozice jsou jedinecne, ale ja se na to fakt neptal ptal jsem se…vis na co a pokud mas flajta a presel jsi na nej z nisene o.k. napis mi o tom

              0 0
      • Jogador  

        No, mě se zdál Nisene moc měkkej, tak jsem šel do tvrdšího RSL.

        0 0
        • kesu  

          ja taky zvazoval nisena nebo pells rsl nakonec sem to risknul a koupil to rsl,je opravdu hodne tvrdy ale celkove ta kostra je dost meka ale mam fula takze todle je mi jedno ale po zkusenosti s mekcima sedlama mi todle pripada pohodlny a kupodivu sem s nim fakt spokojenej

          0 0
    • wraftler  

      toto je formulacia podla mojich predstav (k tomu rozoberaniu zenskych sediel v inej teme:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.