• mivrda

    Zdravim lidicky, mel jsme ted moznost projet se a novem RS Pike a byl jsem nadsen nebot jsem ani nedoufal ze zas takovou vidlici potkam po tech letech kdy nebylo moc z ceho vybirat. Ale mam otazku mate ho tady nekdo dele nez mesic? Jak vam funguje? je ok? docela o nem vazne uvazuji

    0 0
    • Pá-dlista1  

      A cim je pro tebe tak vyjmecny?

      0 0
      • mivrda  

        Doufam ze by mohl vyrdzet hrubsi zachazeni a ma vyborny chod! Necha se i doclea nastavit i kdyz na tom az tak nezalizi najdu si neco co my bude vyhovovat a necham to tak! ale mel perfektni citlivost a nekroutil se

        0 0
        • Pá-dlista1  

          po tech letech kdy nebylo moc z ceho vybirat. porad to nejak nechapu. Nebylo z ceho vybirat mozna u RS. A ta citlivost… jeste jsem nezkousel zadnyho vylozene citlivyho Pika, abych moch rict ze byl vybornej. Ale zkousel jsem jen dva a u jednoho jsem si myslel, ze je to vzduch :)) Mel bys mozna vyzkouset nejaky vidlice :)

          0 0
          • mivrda  

            no nevim nekoukal jsme co vozis ty ale treba Marzocham snad krome Shivera a spol se o tomhle az na vyjimky nemuze ani zdat a Manitou nic nevydrzej a sypou se a na Foxe nemam je neumenre drahej a z ciziny si to vozit nechci takze vylucovaci metodou mi ty zbejva Rock Shox. Psylo nebylo spatne ale tohle je lepsi Duke Chodi moc hezky ale pro moje ucely se nehodi. Marzosky sou tezky (to me sice moc nebere) ale kdyz uz to na tom bajku mam tak chci aby to melo jinou funkci nez jen drzak predniho kola a Ty Manitou sou vazen zoufale nespolehlive!

            0 0
            • blue  

              uz toho nech, kolegove se na me divne divaj, kdyz se u prace valim smichy

              0 0
              • goofy  

                :o))) Jo jo… Taky tady ctu, co ten dotycny vlastne pishe a malem sem si ucvrnknul…

                0 0
            • goofy  

              Aha, takze podle tebe jsou Rock Shox spolehlive a Marzocchi vubec nechodi, jo? Jestli uz si pak na nejake Marzocchi jel?

              0 0
              • mivrda  

                jinak RS je jiste spohlivejsi nez manitou, Marzochy jitse vydrzi vic nez RS, ale nema tu citlivost a ne peknej chod!

                0 0
                • goofy  

                  Urcite uz si nejkdy jel na pruzinove Marzocchi?

                  0 0
                  • mivrda  

                    to by si neveril ale jel! prekopana Z5, Z4, Z2 – asi 2001, Shiver byl cool! Junior T asi na 4 DirtJumperch vseho druhu Z1 jak maj na tom RB monsteru na sporilove a to sjem urcite neco vynechal a muzu ti rict ze krome toho Shivera a Juniora a Z2 to stalo vsechno docla za prd

                    0 0
                    • goofy  

                      Dirt Jumpry z lonska dobry chod nemely pokud se neprekopaly, to ti neberu. Jak letoshni to nevim, ten sem nekoushel, ani od nikoho nic neslyshel… Jinak Z1 sem jezdil hned nekolik rocniku a chod perfektni… Nemel ten majitel jenom 3 roky stary olej? Z4 sem taky jel a taky zehlila pekne to co mela… U vzduchove Z5 mi chybela citlivost… Nevim co maj za Z1 na RB Monsteru. Z1 Drop Off? Ta ma chod perfektni. Ja osobne mam Z1 MCR a vubec si nestezuju… Jo a Shivera, Z2 a Juniora sem eshte nemel tu cest projet.

                      0 0
                • Pá-dlista1  

                  :)

                  0 0
        • cabbage  

          kup si spagetu a norco at muze pa-dlista v klidu spat:)

          0 0
          • mivrda  

            diky:-)

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Jenom to ne. To neni pro takovyhle lidi. Ja nebrojim za Marzocchi. Me jen zaujal ten vyrok, ze je tu konecne Pike… neco co tu chybelo a nebylo z ceho vybirat. Ja vidim Pika spis jako neco co RS chybelo a nastesti je a bylo z ceho vybirat jinde :)

            0 0
            • mivrda  

              Uznavm ze U RS ten Pike Chybel ale ze by ostatni nebizeli neoc prevratneho se rici neda mozna to melo masivni konstrukci ale to je vse – ale otazak znela na zactku jinak! Mate ho nekdo a nesere se?

              0 0
              • dedek55  

                zdar..o) jo nechal jsem se přemluvit od kamaráda a koupil jí..jezdím volnější freeroudík(spe­cialized frame sx4) a jsem zatím velice spokojenej..o) dřív jsem nedal na marzošky dopustit ale připadá mi že poslední dobou jejich qalita je spíš někde v průměru..za poslední rok jsem koupil marzošky dvě, nevím esli jsem měl smůlu ale obě jsem musel nechat servisovat. na PIKE mám najeto zatím jen asi1500 km v nejrůznějším terenu a jediný ci mi štve že nějakou takovou vidli už nedělaj dýl…o))) a cena ?..mi připadá velice rozumná ke kvalitě a funkčnosti této vidle..o) doporučuju a přeji mnoho kilometrů..o))

                0 0
                • Bleda tvar  

                  ja ji koupil v patek a zatim mam najetu jenom bikrosku a nakej streetek ale zatim dojmy uplne fantasticky a dnes chci jit do lesa takze uvidime :)

                  0 0
            • cabbage  

              co tu bylo? najdi adekvatni nahradu v roce 04. u spagety nic(z1 neni enduro.), u foxe/pace jen bez pevne osy, rond/magura- nevim kdo je dovazi a nixon je az od roku 05..... sem neco vynechal?

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ten Pike je teda Enduro? Aha. Tak v tom pripade to tu nebylo a RS stale chybi poradny vidlice (ale to neni prekvapeni:)

                0 0
                • cabbage  

                  koukam, ze te moje otazka natolik zaskocila, ze ses musel zacit vykecavat:))

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Mas pravdu. S tim Pikem me zaskocis kazdou chvili :) Jasne, ze vidlice co je uplne stejna (predrazena, poruchova, tezka s pochybnym chodem a spoustou hejblatek :))) ) tu nebyla. Ale kategorie Enduro (kdyz je ted Pike to Enduro) tu snad byla, ne?

                    0 0
                    • cabbage  

                      kuokam ze vymluvy pokracujou:))) nejaky konkretni priklad?

                      0 0
                      • cabbage  

                        priste napisu ze ziram.....tam se snad neseknu:))

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Nekvokej :) A co by ta vidlice mela splnovat? Protoze ja si treba o Piku myslel, ze je to pokus od RS o vidlici na tvrdsi zachazeni, ale ty na me s Endurem :)

                          0 0
                          • cabbage  

                            co je teda boxxer? pike je na tvrdsi(nez sid:) zachazeni, ale na fr tezko. p.s. jel nekdo rampage s jednokorunkou?

                            0 0
                    • vlk  

                      já teda pike nejezdil, ale jak tak čtu tvoji odpověď tu spoustu hejbátek nepovažuji za mínus spíše naopak.Je furt lepší ladit tlumení zvenku, než líst vždy dovnitř, či dokonce to muset řešit výměnou oleje, nemyslíš? A co se týká poruchovosti, nemyslíš, že je ještě moc brzy na posuzování t0to vlastnosti? Co se týká výběru, myslím si, že vždy existovala alternativa.

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Trochu nadsazky :) Jsem vyjmenoval typicke vlastnosti RS a pridal dosud nepoznane, ktere prinasi az Pike :)) Cas ukaze jestli to bude jen dalsi Psylo nebo podarenejsi vidlice. Tema hejblatkama jsem myslel spis U-turn a Lockout.

                        0 0
              • vojtechposmourny  

                Co Z1 fr sl? Troufám si říct, že to je enduro vidle.

                0 0
                • HS  

                  od marzocchi je na enduro skor allmountaina, nie z1 . . .

                  0 0
    • Zdyn  

      Tak ja ho mam uz delsi dobu.Nekdy od lonskeho listopadu. Mam verzi Race. Chodi perfektne a za cca 2000km zadny problem.Nejezdim teda zadny moc extremy,ale pouzivam ji i na trialek. To teda nejni ideal,ale nemam na vsechno spesl kolo. U-turn pouzivam prave prevazne na trial,kdy si ji snizuju ze 140 na cca 1OOmm.Jinak mam vetsinou plnej zdvih. Nastavovat zdvih jde lehce,ale za jizdy jde jen snizovat (logicky) Zvysovat jde jen pri odlehcenem prednim kole (kdo to umi,muze to stelovat pri jizde po zadnim,ale takovejch moc nejni). Utlum jde nastavit v hooodne velkym rozsahu a pracuje krasne. Motion control pouzivam prevazne jen na vyjezdy nebo na delsi cesty po silnici,treba s pritelkyni. Jinak je to podle me jeden z nejlepsich zpusobu lock outu. Pri zavreni pracuje vidlice cca 1–2cm a pri narazu se otevre a krasne ho pohlti. Sila impulsu pro pruraz se nastavuje koleckem Flood Gate a taky v dost velkym rozsahu. Clovek si muze nastavit jak velka sila ma vidlici prorazit a muze jezdit se zamcenou vidlici,aniz by se ji neco stalo (treba i po schodech). Pevna osa Maxle je taky super. Nejni to sice tak tuhe,jako normalni pevna osa,ale daleko lepsi nez klasicka osa na upinak. Sundani a nadnani kola je rychlejsi ,nez s klasickym upinakem. Cose tyka konstrukce,tak taky nemam moc vyhrad. Jen by tam uvnitr mohlo mozna byt malinko mene plastovejch dilu. V tom jsou na tom Marzzochi lip. Velice dobry jsou pozdra. V kazdy noze jsou dve asi 3cm dlouhy,to je zas daleko lepsi nez Marzosky. Ty u me klesly od doby,kdy nahradily ty svy dlouhy pozdra. Sak taky je ted u nich vakl docela casta vec. Jinak po zabehu jsem menil olej v tlumici (byl v pohode a ani by to nepotreboval) i v nohach. Tam ho bylo z vyroby trochu mene a nejni od veci ho menit casteji. Preci jen se ho tam neleje nijak moc. Jedinej problemek co ted mam je s pruzinou. Sem tam mi pri stelovani zdvihu a naslednym pruzeni klepe o vnitrek nohy. Jeste jsem nemel cas to spravit,ale asi se posunula guma na ty pruzine, co tohle prave eliminuje. Tak to je asi vse. Jinak je citliva dle myho dost a dost.

      0 0
      • cabbage  

        konecne nejakej NAZOR, ale prekvapuje me ze nejde zvedat zdvih za jizdy, jezdim sice jinou vidli a system se podoba jen jmenem, ale vytocit na max. jde bez problemu…

        0 0
        • milan1  
          • Odstraneno na pozadavek usera –
          0 0
          • cabbage  

            nerej, nejses padlista:) a nevim o tom za bych pouzival slova z prospektu…

            0 0
            • milan1  
              • Odstraneno na pozadavek usera –
              0 0
              • cabbage  

                mc? jo, ale spis steluju kompresi(vlastne mc) nez abych „zamykal“ vidlici. predevsim proto ze vidle se s nizsim tlakem v negativce moc nehoupa. mam se o necem rozepsat(stahnout z webu dovozce:)? nevim co chces slyset(cist).

                0 0
                • milan1  
                  • Odstraneno na pozadavek usera –
                  0 0
                  • cabbage  

                    ja nejak nemuzu najit rozdil mezi jeho popisem a „oficialni“ literaturou. jerdine bych dodal ze zamcena reba chodi 0,5–1cm a chrtum(jecnak) se to narozdil odmne silne nelibi. mam napsat ze mc lze nastavit mezi polohama odemcena vidle az skoro zamcena? // Utlum jde nastavit v hooodne velkym rozsahu a pracuje krasne. Motion control pouzivam prevazne jen na vyjezdy nebo na delsi cesty po silnici,treba s pritelkyni. Jinak je to podle me jeden z nejlepsich zpusobu lock outu. Pri zavreni pracuje vidlice cca 1–2cm a pri narazu se otevre a krasne ho pohlti. Sila impulsu pro pruraz se nastavuje koleckem Flood Gate a taky v dost velkym rozsahu. Clovek si muze nastavit jak velka sila ma vidlici prorazit a muze jezdit se zamcenou vidlici,aniz by se ji neco stalo (treba i po schodech). // jedina odlisnost je v jezdeni po schovech-o tom se nikde nezminuji.

                    0 0
                    • milan1  
                      • Odstraneno na pozadavek usera –
                      0 0
                      • cabbage  

                        hm tak sis odpovedel sam. Jezdím na plně odemčené vidli a je to jako klasická vidle.(tohle pouzit muzu-je to pravda) zvlast kvuli nizsimu tlaku negativky a kompresnimu tlumeni. na velky moment(moment?? tam nic takovyho neni) je dost nekomfortni, na sjezd z obrubniku(vic sem zavrenou vidli netestoval) zareaguje, ale porad je tu (silova)prodleva nez se stlaci. jestli se nekdy objevis na nejake vyjizdce(Kladno neni az tak daleko) tak ti ji bez problemu pujcim a vem si s sebou cihlu:)

                        0 0
                    • milan1  
                      • Odstraneno na pozadavek usera –
                      0 0
                      • vlk  

                        třeba je to tím, že vidle se opravdu chová tak jak v prospektu popisuje RockShox :o)

                        0 0
                        • milan1  
                          • Odstraneno na pozadavek usera –
                          0 0
                          • vlk  

                            já to fakt nechápu.Proč mě zase napadáš.Copak nevídíš ten smajlík za mojí reakcí?

                            Jinak proč mě pořád obviňuješ, že mě zajímá vidle jen z vnějšku.Já osobně chci vidět každou vidlici rozebranou- a zajímají mě mimo jízdní vlastnosti i vnitřnosti vidle. Taktéž jsem tlumiče do vidlice nedávno konstruoval, takže teoretik asi nebudu nemyslíš?

                            0 0
                            • milan1  
                              • Odstraneno na pozadavek usera –
                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                //" přijedu pod kopec, otočím kolečkem a mám tam nižší zdvih, potom zase otočím kolečkem a mám tam plný zdvih pro sjezd." // co je na tom spatne? Ciste subjektivne, vecne a jasne popsany ukon. Presne jak ty chces. Mozna vyraz kolecko byl prilis odborny.. to si netroufam soudit.

                                0 0
                                • milan1  
                                  • Odstraneno na pozadavek usera –
                                  0 0
                                  • Pá-dlista1  

                                    Myslim, ze se shodnem, ze na vyjezd nepotrebujes tak velky zdvih jako na sjezd a ze snizenim predku pomuze geometrii kola k vyjezdu a opacne ⇒ to delal dobre. Btw. nedavno jsme tu narazili na rozdilny vyklad pojmu charakteristika. Predstavujes si stejnou charakteristiku vidlice, stejne jako ja, ze se nemeni zatizeni v pomeru k procentuelnimu zdvihu nebo zastavas nazor, ze k absolutni hodnote zdvihu?

                                    0 0
                                    • milan1  
                                      • Odstraneno na pozadavek usera –
                                      0 0
                                      • Pá-dlista1  

                                        Ted se malinko popiras, ne? S tim grafem souhlasim. A pocatek musi byt stejny, protoze pocatek je v nule. A to i u jinych systemu nez U-turn :)

                                        0 0
                                        • milan1  
                                          • Odstraneno na pozadavek usera –
                                          0 0
                                          • Pá-dlista1  

                                            Samozrejme. I u ETA a dokonce i u pevne vidlice. Pocatek grafu bude v bode, kde zatizeni i zdvih vidlice bude roven nule.

                                            0 0
                                            • milan1  
                                              • Odstraneno na pozadavek usera –
                                              0 0
                                              • cabbage  

                                                pochybuju ze pro zatizeni 0,0 N dostanes jiny zdvih nez 0mm, to je pocatek krivky.

                                                0 0
                                                • milan1  
                                                  • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                  0 0
                                                  • cabbage  

                                                    nj, ale ty se bavis o prubehu grafu, ja pouze tvrdim ze graf prubehu zdvihu jako jeden z mala zacina v [0,0].protoze zdvih je fci sily(ackoliv se to kresli jinak). o prubehu u me nebyla rec, ten prenecham jinym „odbornikum“

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Pri teto prilezitosti bych chtel pripomenout, ze uz tu mas 16 prispevku :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    0/16

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Padlisto, mam te porad za rozumneho .o)), obcas jsme se pekne hadali = demokraticky vymenovali nazory, .o). Priklanim se ted ale k Milanovi, opravdu jen reaguje na nazory a mluvi vecne a primo konkretne k danemu prispevku. A jeho reakce vedou vice k nejakemu zaveru nez reakce ostatnich… .

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    padlisto,vazne uz sebe prestavas ovladat a kdyz uz mluvis vazne tak at to aspon neni uplne zbytecny a nemusis za kazdou cenu vyhravat v kecani na body.milan je tu jeden z nejrozumnejsich lidi a ty me uz dlouho presvedcujes akorat o tom ze zarlis na nekoho kdo o tomhle vi vic.muzes se klidne tlemit,mas to povoleny,dej pruchod svym emocim:-)

                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    ze se ti do toho pletu, ale v tom pripade musis: a.) bud zakreslit konstantni hodnotu zdvihu (nulovou) v rozsahu dle tveho prikladu od 0 do sily, ktera pohne vidlici b.) posunout pocatek soustavy souradnic v jedne ose (popisujici zatizeni).

                                                    mas potom jeste maly problem se srovnanim grafu, protoze (hl v pripade b) nebude na prvni pohled videt, jak se vidle chova. Prubeh muze byt (aspon teoret.) „skoro stejny“, ale jedno bude zehlicka reagujici pri malych silach a snadno jdouci na doraz a druhy neco na brutalni zachazeni a reagujici az na tvrde narazy

                                                    ale to jenom tak na okraj, na funkci samozrejme to, jak nakreslis graf, nema zadny vliv

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    hele, nejsem takovej odbornik, abych mohl porovnavat vlastnsti jednotlivych vidlic. Pokud chces porovnavat charakteritiky vidlic podle grafu, tak proste _nejde_ nakreslit kazdej graf s jinymi parametry, musel bys to (treba) nejak normovat, vztahnout k nejake referencni „idealni“ vidlici apod.

                                                    no flame, prosim, jenom jsem te chtel upozornit na vec, ktera me v tvym prispevku prastila do oci.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    Asi mluvime kazdej o necem jinym. ale to uz neres, to se stava…

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    ehm, ja jsem te chtel upozornit _jenom_ na to, ze aby ty grafy byly k necemu, tak nemuzes merit od zacatku prace vidlice, protoze (a na tom se jiste shodneme), kazda vidlice ma silu odtrhu jinou. A pokud tohle nejak nezohlednis, tak ty grafy budou mit pro vzajemne srovnani malou vypovidaci hodnotu. nic vic jsem tim rict nechtel je jedno, od jake sily to zacnes merit, dulezity je, aby to bylo vzdycky stejne a pokud mozno driv nez nastane mez odtrhu vidlice. ad metodika mereni – je asi jedno jakou si vymyslis, jediny pozadavky jsou aby byla vsude stejna a pokud mozno reprodukovatelna, ale to je to co tady prosazujes, pokud jsem si vsiml

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Tohle je to co sem tu porad chtel rict… Pod to se podepishu… :o)

                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    dik, jsem vdycky rad, kdyz se mnou nekdo souhlasi :-)

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Kdyz provedu testy s ruznymi vidlicemi za stejnych podminek, tak mi reknete, co je na tom nesrovnatelneho? Krivka v grafu je pouze urcity graficky zapis nejake zavislosti, kterou chces sledovat/merit. Takze to proste porovnavat musis, ze jedna vidla se odtrhne pozdeji, druha ma vice linearni chod a treti ma rychly nastup… .

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Myslim, ze to nedorozumneni vubec nevznika kolem tohohle.

                                                    Jestli to budes merit takhle, tak skutecne tvuj graf bude zit prazdnotou dlouhou dobu. Jinak bych tam tedy nakreslil kolmou caru, kdyz uz ses na to ptal, protoze tam ten test zacinal.

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    O te kolme care to taky je, .o). Je to jen zapis zavislosti, ted jen o to jak si to zobrazis, jestli pocatek az k utrhnuti vidlice vynechas nebo si to zobrazis cele nebo pouzijes logaritmicke meritko; vse jen aby to bylo lepe citelne… .

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    například body ON,0mm ; 10N,0mm ; 20N,Omm jsou prostě body, které jdou vynést do grafu a jsou to maměřené body, a jsou součástí grafu chrakteristiky. tam není žádná mezera v grafu,

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    ..ktera je soucasti grafu, ktery vyjadruje charakteristiku vidlice.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Spravne. A co jako?

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    jak nicneříkající? Ten vodorovný (v inverzním podání svislý) průběh grafu závislosti zdvihu na síle Ti jasně řekne, že v těchto mezích se vidle ani nehne.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    zatimco, kdyz to tam nebude a bude tam cast krivky grafu az od prvniho pohybu, tak ti asi nedojde, ze predtim byla sila na stlaceni vidlice prilis mala a vidle se tudis nezanorila do zdvihu. myslim, ze ta cast grafu (do prvniho pohybu) tam byt nemusi, staci znat silu, ktera uvede vidlici do chodu.

                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    a kdyz ti nekdo da dva skoro stejny grafy, jak rychle si vsimnes, ze jsou kazdy v jinych hodnotach? tim nechci rict, ze ta cara tam nutne musi byt…

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    nevim, proc bych si toho nemel vsimnout. kdyz tam bude evidentni, pri jak velke sile se da vidle do pohybu, tak samozrejme nemusim mit navic nejakou caru (ktera vyjadruje totez)

                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    ne kazdy si toho hned vsimne a pokud chce porovnat dve vidlice (k cemuz to ma slouzit), tak je minimalne slusnost, aby ty grafy byly ve stejnem meritku a se stejnymi osami…

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    a neni spis dulezitej tvar toho grafu a hodnota kdy se da vidle do pohybu a hodnota kdy bude na dorazu? ja myslim ze by to bohate stacilo.

                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    dulezite bude oboje, tvar asi vic, ale redukovat to jenom na tvar, no nevim.

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    šmankote, graf je k tomu, aby to bylo názorné, aby se daly graficky srovnat třeba dvě vidle a nebo ta samá vidle s jinak nastavená,a pokud bude pokaždé jiné měřítko a jiná hodnota počátku osy síl, tak názornost je víš kde…

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    graf je jen graficke znazorneni namerenych hodnot. meritko by melo byt jine proc?

                                                    svym zpusobem mi staci znat zdvih vidlice, silu kdy se da do pohybu, silu kdy je na dorazu, a tvar grafu chodu vidlice. a muzu vesele porovnavat. graf sam o sobe nepotrebuje obsahovat presne hodnoty, staci ten tvar. a s tou nazornosti to je diskutabilni. jaky si to udelas takovy to mas. me by stacilo tohle k tomu, abych si udelal pomerne presny porovnani vice vidlic.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    No nechci se Vám do té debaty plést, ale např pro mě jsou přesné hodnoty docela důležité-už například proto, abych zjistil s pomocí váhy jaký sag bude mít moje vidlice s mojí vahou při jízdě z kopce dokopce a po rovině.Dále pro srovnání která vidlice bude citlivější se ty hodnoty, především z kraje grafu taky docela hodí.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    teda místo „moje vidlice“, ba spíše patřilo „moje budoucí vyhlídnutá vidlice.“

                                                    PS: ty hodnoty se mi saq v různých náklonech se mi docela hodí, když chci odhadnou geometrii celého kola v daných terénních pasážích.

                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    no, a prave o tom se celou dobu hadame :-)

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    s tim sagem si me dostal, nevim jak na takovou hovadinu reagovat. a citlivost lze poznat prave z hodnoty kdy se vidle da do pohybu a z tvaru grafu.

                                                    ale urcite ti mnohem vic rekne par km jizdy na ty vidlici.

                                                    ps: mozna bys mel vic jezdit a min sedet na slunicku.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    měl jsem o tobě lepší mínění.Na tom sagu není nic špatného.Když např ve velu vidím graf vidlice se standartní pružinou70–80kg-a uvažuji o její koupi.Zjistím si na netu její délku Pomocí váhy si zjistím tlak jež působím s kolem a v grafu si najdu kolik bude v dané situaci zanořena.Tak vím jestli např tato vidlice s touto pružinou bude pro mne tím pravým a musím se poohlídnou po jiné pružině pro tu vidli nebo po jiné vidli. Tvar grafu ti bude připadat stejný, ale stane se tio že podle přesných hodnot zjistíš, že např vidle 1. bude mít při 20kg zátěži 10mm saq a jiná 15, tak je to taky rozdíl.

                                                    nesedím na sluníčku, ale ve stínu klimatizované kanceláře.

                                                    „citlivost lze poznat prave z hodnoty kdy se vidle da do pohybu a z tvaru grafu“-s tím souhlasím

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    nechtel sem te urazit, takze sorry, jestli se tak stalo.

                                                    nicmene zkoumat jaky sag bude mit vidlice pri nasednuti, to je OK, ale nevidim velky rozdil, jestli to bude 15 nebo 20mm, hlavni je, aby tam nejaky rozumny sag byl. ale zkoumat jaky sag bude mit vidle z kopce a do kopce, to je trochu moc. navic jsme se puvodne dohadovali o charakteristice chodu vidlice a grafu k tomu. samozrejme ze na urceni sagu ty hodnoty potrebujes, ale to uz jsme nekde jinde nez u porovnavani charakteristik vidlic podle grafu. za dalsi: k urceni sagu vidlice (kdyz uz resis milimetry) bys musel zohlednit hlavovy uhel a presne spocitat silu pusobici na vidlici, pri urcovani sagu z a do kopce bys musel mit nejaky „referencni“ kopec s presne definovanym sklonem, jinak ti bude vysledek k nicemu (podle me je k nicemu tak jako tak). a naposled: velikost sagu je zavisla na charakteristice chodu vidlice, takze to ze si spocitas, ze sag bude treba 20mm, neznamena skoro nic.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    nějak se mi kousá počítač.U nás XC je každý mm dobrý, takže jestli je 1,5cm nebo 2,5cm sag je rozdíl.Já toto použil před koupí mé poslední vidli z důvodu zachání geometrie.Změřil jsem to u staré z grafů zjistil u nové co jsem chtěl koupit.Po nákupu jsem to přeměřil s novou a vyšlo mi téměř to samé.-místo kopce jsem použil schody.Takže sklon vidlice sice svoji roli hraje, ale je zanedbatelná.

                                                    Já jen chtěl upozornit že přesné hodnoty důležité pro někoho jsou.např V porovnání grafů mylím, že to byl duke, psylo a jakási foxka, Vypadali průběhem stejně, počáteční a hodnoty v 100mm zvihu docela odpovídali ,ale i přes to např při zatížení 50kg byl rozdíl 10–15% zdvihu.takže to ne vždy jde odhalit zrakem ,když to není zakresleno v 1 grafu a každá vidlice má v časáku svůj graf.

                                                    pro někoho to důležité není, pro někoho zase jo.U těch vašich 200mm zdvihů vám to může být jedno. S obecnými tvými názory ovšem plně souhlasím,–průběh počátek atd. Tak zdar, jdu jezdit.

                                                    0 0
                                                  • lubos  

                                                    Ale vzdyt vzdycky muzes na pruzine dotocit predpeti, a ovlyvnit tak i sag, nac tak obrovsky duraz na 1mm sagu ? S pruzinou nemam zkusenost, tak se ptam.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    „dotocit predpeti“ Myslíš přitvrdit takovým kolečkem pružinu-to nemá každá vidle a investice do nové pružiny např u u-turn vidlí není zrovna levná záležitost.Navíc i tak potřebuješ nějaké grafy té dané pružiny ,aby jsi věděl, jaký bude mít sag a jaké chování v průběhu zdvihu.Někdy stačí graf z časáku s informací co je za pružinu ve vidli a pak když výrobce udá že třeba měkčí pružina je o20 procent tužší jinak má stejný průběch stačí jen přetranformovat graf.Možná to řeším zbytečně.

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    zmenou predpeti tu vidlici nepritvrdis, akorat znecitlivis zacatek chodu. doraz bude pri naprosto stejne sile, at je povolena nebo utazena pruzina. jinak nez vymenou pruziny zmena tvrdosti nejde.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    U vidlic, kde je doraz driv nez je uplne stlacena pruzina (zavit na zavit) ji pritvrdis.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Mohl bych ti odpovedet otazkou jako to delas ty. Dokonce stejnou :) Ale ja to nemam zapotrebi. Jestli tu chces napsat, ze si myslis neco jineho a co konkretne, klidne muzes. Branit ti nehodlam. Proste, nastavenim predpeti jen posunes pomyslny funcni zdvih v grafu prubehu pruziny. Tim padem bude jak na zacatku, tak na konci chodu vidlice (nikoliv pruziny v tomto pripade), potreba vetsi sila na jeji stlaceni ⇒ tomu rikam pritvrdi. Tim nechci v zadnem pripade vyvratit, ze existuji i jine pripady.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    jen posunes pomyslny funcni zdvih v grafu prubehu pruziny. nemenis velikost zdvihu. Ja vim, ze si to myslis o vsech, ale zas takovej debil nejsem…kdyz jsem se naucil aspon trochu psat..s chybama :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    a tak uz vim. Takze ne ne ja, ale ty :))) Pro tvoji chabou predstavivost. Vis jak vypada graf zavislosti stlaceni na sile pri stlacovani pruziny? (ty bys jiste dodal „jak bys mohl“) Tak pri funkci vidlice vyuzivas nejakou jeho cast a stelovanim predpeti se posouvas v tom grafu. Tim nechci rict, ze to tak funguje i u SR. Spis jen to, ze wroum nema tak docela pravdu.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Nikdo netvrdí, že se meni tuhost pruziny. Jen tvrdim, ze pritvrdis jizdni projev vidlice. Tzn. muzes ji napriklad trochu vyladit na tezsiho jezdce. O tom predvadeni… tobe se to maslo bude z hlavy mejt asi lip ;)

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    citace wrouma: doraz bude pri naprosto stejne sile, at je povolena nebo utazena pruzina. Jakou pravdu? Moc, ale fakt moc by mě zajímalo u jakých pružinových vidlic tohle platí? O tom že si pleteš tuhost pružiny s projevem vidlice, i když spolu souvisí, to nechám raději být.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    # Napadněte otázku. # Napadněte tazatele. # Zpochybněte otázku. # Předstírejte, že je to nahrané. # Únikem může být i dlouhé povídání bez jakékoli pointy.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    si vyprošuju, aby mi někdo na Bikeforu vykal.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • lubos  

                                                    Jj, stara klasika, ale ne kazdy je v tom dobry. V tom ma dotycny muj obdiv :)

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    To je opravdu zajimave co tu rikas, protoze prave z praktickych zkusenosti mam overeno, ze u nekterych vidlic to funguje tak, ze kdyz jsi chodil na doraz, zvysis predpeti a je po problemu. Ale chapu tve myslenkove pochody. Treba u vidlic RST (nevim jak nove) opravdu nema velikost predpeti vliv na silu potrebnou k dosazeni maxima. Jen jsem tvrdil, ze to neplati vzdy a dokazu si to celkem logicky zduvodnit.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    kovari zrovna ty si ve znalostech pruzeni proti milanovi uplny maslo,tak nechapu proc vubec mas potrebu se snim hadat.leda ze byses stejne jako padlista snazil nahradit znalosti umenim se ze vseho vykecat.

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    Asi by bylo asi vhodné, kdyby jsi se nemíchal do debat o věcech, které jsou nad tvůj rozumový potenciál. Nic ve zlém.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    milane rekni mu to ty.nebo mu to mam rict ja?? ps:patrne si oba pod pojmem rozumovy potencial predstavujeme neco jineho:-)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    Milane1, předvádíš zde naprosto typické vkládání nesmyslů do huby Tvým oponentům. To ani není volná citace, to je úplné překroucení a zhovadilost. Jen tak na okraj. ALe možná za to nemůžeš, možná nejsi schopen chápat psaný text, nevím, jak se to postižení jmenuje, tak když tak promiň.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    vložená pružina byla krátká (to snad vyplývá z textu, co jsem tam napsal) proto jsem ji podložil asi 2 cm podložkou, aby tam nebyla mezera a pružina pružila od začátku zdvihu a byla velmi mírně předepjatá (tak abych to tam nemusel cppát násilím ono se to pak ještě dopředepne i zašrubováním zátky) aby nebylo hluché místo na začátku zdvihu díky nepředepjaté negativce.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    bylo by třeba pružinu do vidle natlačit, zmenšil by se o nějaké drobné SAG a taky citlivost, prostě vidla by mírně přituhla.

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    citlivost na začátku bude menší, doraz to oddálí o pár newtonů – dle tvrdosti pružiny a délky předepnutí. Ale doraz u M je ošetřen jinak

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    milanku a jakpak je to u vidlic co se daji prestavet z mensiho zdvihu na vetsi napriklad odebranim distancni podlozky u negativni pruziny (to bys mohl znat, tve milovane XC-PRO-SL), tam asi nebude pruzina chodit na doraz, ze? No nebude, protoze je tam vzduch, ale musim na tebe s necim co treba znas. A copak se tedy stane, kdybys teoreticky zvysil predpeti te pruziny? Myslis, ze by ta sama pruzina, na konci zdvihu vice stlacena, kladla stejny odpor? Ale to uz jsem tu psal a to jsi mlcky presel a misto toho se radsi pustil do kovare.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    co?

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Ty ses jantar. Do me by ses se stejnejma argumentama asi pustit neodvazil, co?

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    jen ho nech.

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    wroum v něčem pravdu říkal, v něčem se mýlil. Pro zabedněné jsem i kurzivou vyznačil jeden z příkladů mýlky. A dole teď před chvílí trochu jinými slovy jsem znova zopakoval, v čem se mýlil. Basta fidli. Jdu dom, házet hrach na stěnu. čau

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Je to zvlastne formulovane, ale dekuji za uznani :) V tom pripade nevim proc se semnou celou dobu hadas? Kdyz uz jsme u tech uznani. Jak jsme se posledne hadali o Bioniconu, tak jsem se na to schvalne zameril, kdyz jsem na nem naposled sedel a vlastne jsi mel pravdu (jak jsem priznal uz tenkrat). Vybruslil jsi z toho pekne. Opravdu pri prestaveni geometrie na vyjezd pracuje i ten „regulacni“ nebo „prestavovaci“:) vzduch (kdo by to byl cekal, ze vzduch pruzi:). Ovsem cekal jsem, ze bude pod vetsim tlakem nez ten „pracovni“ a on se podili na zdvihu celkem dost.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    No moment. To, ze je to konstrukcni nedostatek je naprosto evidentni. Dokonce sam vyrobce se o teto nove „fíčuře“ nezminuje. Navic nez te napadla tahle unikova teorie, par prispevku to trvalo :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    No dobre, nekteri vyrobci se „vedlejsimi“ ucinky svych vynalezu moc nechlubi, ale tys to mohl rict hned v prvnim prispevku a bylo by hotovo. No to bych asi chtel moc :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Moje ješitnost :) Ale radsi uz toho nechame, zacina tu zase neco smrdet.

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    zase ti budu oponovat: podle mého názoru celý tento tyátr (zdráhám se tomu vystoupení, okořenéném kolem ústním medovým mazačem, říkat diskuze) je o pravdivosti a nepravdivosti NE tvého tvrzení (ty jsi to tvrzení jen obhajhoval bagatelizací nesmyslů v něm, manipulací a odvádědím pozornosti jinam a vkládáním kravim do huby oponentům, jak je tvým ctěným zvykem).

                                                    0 0
                                                  • lubos  

                                                    Ale jenom progresivni pruzinu, nemylim-li se.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    I linearni, protoze pak ji vice stlacujes ⇒ na coz potrebujes vetsi silu ⇒ vidlici pritvrdis.

                                                    0 0
                                                  • lubos  

                                                    Vlastne mas pravdu, jenom se posune graf nahoru o prislusnou hodnotu.

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    ale neříkej

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    ? No to uz je i na me moc. … a na kazdeho kdo tomu rozumi taky.. :) a ted nemyslim charakteristiky nebo vidlice, ale tuhle debatu.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    To je zajimave, protoze ja vidim naprosto jasne co chtel bison rict… narozdil od tebe ;)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    no to jsou zas kecy.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    na kanální příspěvek kanální poznámka

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    To je zajimave, jak vsechny pokladas za blbce a jeste jim rozkazujes jak maji co vnimat misto toho, abys to sam napsal tak, aby to pochopili (kdyz uz jsme teda blbci).

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    no mě by třeba moc zajímalo, jak by vypadaly křivky zaETAované vidle a nezaETAované ve stejném grafu v podání Milana, který tak rád vypouští nicneříkající části grafu:-)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    tomu říkám odpověď s nulovou informační hodnotou.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Tos rozjel ty. Ja se jen proste zeptal. Wroum mi proste odpovedel, ale ty se chces za kazdou cenu hadat… pokud mozno bez argumentu :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Zase mi vkladas do ust neco co jsem nikdy nenapsal, milane (to je daleko horsi nadavka nez Jarin:)

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    nevidím jediný důvod, proč by měl graf začínat až v bodě, od kterého diferenciál obou veličin zároveň je nenulový.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Ja myslel, ze se grafy delaji kvuli nazornosti namerenych hodnot. Ze se s tim vubec delas a nesestavis jenom tabulku. Imho: ta tvoje rovna carka bude u normalni vidlice naprosto zanedbatelna vuci zbytku grafu, takze jejim vynechanim nase lesy moc setrit nebudes.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    nic vysvětlovat nepotřebuju, prostě se neshodnem, kde začíná křivka statické charakteristiky stlačování vidle, jestli v 0,0 nebo až tam, kde se vidle pohne. JAsné jako facka, hotovo. Nedělej z toho spiknutí proti dobru.

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Nikdo tady spiknuti nedela. Furt se jen hadate o jedinem: jak vysledne zakreslit vyjety graf v souradnicich. Je naprosto jedno, jestli „nepopsanou“ cast vynechas nebo ne, jestli tam bude svisla carka nebo nebude. Furt tam jsou nejake body, ktere maji jasne dane dve veliciny (sila, ponoreni) a to vypovida ovsem, je to prukazne mereni, ktere jedine je objektivni ku srovnani charakteristik vidlic (ruznych nebo jedne ruzne nastavene)

                                                    0 0
                                                  • jocky  

                                                    Pokud tvoris bodovy graf, vynesene body se nespojuji, pokud tvoris spojnicovy, mel bys spojit vsechny vynesene body. Zni to logicky?:o)

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Uz nema cenu debatovat, protoze tohle ma k racionalni debate daleko. Vim, co je to spojnicovy i bodovy graf, nemusis vysvetlovat. Spis se tu jen osocujeme. Milan1 nema laskyplne vyjadrovani, ale mluvi logicky a fakticky k problemu, o to by tu melo jit. Ale je tu tolik lidi, co jsou vztahovacni a nic moc neskousknou a budou se porad hadat nez aby se trosku povznesli a resili problematiku vidlic. Cekam dalsi salvu prispevku, .o), kez by byli k vidlici Pike a ne k tomu, kdo ma vice znalosti o grafech a kdo je prezident zemekoule, .o)))

                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    o čem se hádám, jsem snad napsal dost jasně, jasně tak, že by jsi to mohl pochopit i Ty:-) Na spiknutí se zeptaj Milana, jestli nějaké je, nějaké spiknutí pádlomilců:-)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    kde beres tu jistotu, ze jsem nikdy zadny graf nevidel?

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    no comment Ja jsem nikde nerekl, ze lze oddelit prubeh funkce (==graf) od hodnot, jak to o me tvrdis. celou dobu tvrdim opak

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Nikoliv. To ty bys musel v zajmu sjedoceni grafem hybat. Tohle uz je fakt dost, jak mu vkladas do ust vlastni chyby.

                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    aaaa, tady je zakopanej pes :-) ty jsi to podaval tak, ze meris (a vynasis hodnoty) vzdy od bodu odtrhnuti a ja jenom chtel rict, ze pro srovnani dvou vidlic/dvou ruznych nastaveni je vice nez vhodne mit stejne rozsahy grafu, aby byl videt bod odtrzeni. ten samozrejme nebude vzdy stejny a ne vzdy je vhodne je ztotoznit. snad jsem se ted vyjadril dost jasne :-)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Jestli ty zacinas merit od prostredka…, ale vejs tvrdis, ze to meris stejne jako ostatni, tak ted nevim.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Nechci. Ja te vazne ani nikdy nebral :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Nez co?

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • BiSon  

                                                    Klid. Nejsem sice merici odbornik, ale neco uz jsem zmerit musel. Tvoje prohlaseni, na ktery jsem reagoval, vyznelo tak, ze proste namerim co namerim a sup s tim do grafu, vicemene bez ohledu na meritko. Coz ovsem neni zcela spravne, jak poznamenal o kousek niz Kovar. Mozna to tak neni, jenom jsem te spatne pochopil, ale ty ses tvaril tak, jako ze graf zacina vzdy u bodu odtrzeni vidle. Vis co, nechme toho, mam pocit ze tu jsou dve skupiny, ktere se vzajemne moc nechapou.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    A jedna z nich ma mensi pocet člena nez ta druha :)

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    :o))) Tak sem si tu zase pekne pocetl a uz to vzdavam… :o)

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Uz jsem se prokousal az jsem, cteni na cele odpoledne, .o)). A souhlasim s Milanem1, takze jsme asi dva proti zbytku b-f, .o). Bisone, ty jsi zacal o nejakych meritkach grafu, z cehoz Milan usuzuje, ze jsi nikdy nic takoveho nevidel. Je naprosto trivialni a jasne, ze kdyz mas dva grafy a chces je porovnavat, ze by meli mit stejne meritko a dalsi graficke zalezitosti. Ale aj tak, kdo vi, proc se diva na graf a proc je srovnava, tak vi co tam hleda (kde hleda rozdily), takze tomu rozumi a ihned vidi, protoze na grafu zavislosti sily/ponoreni vidle neni vubec nic sloziteho.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    aha, az budu merit cokoliv a budu delat graf tak nema zaciant na nule a ma mit unikatni meritko, aby se hur porovnavalo- to je jediny co sem od vas pochopil. neni lepsi zacinat vzdy v bode [0,0] a pouzit stejne meritko? neprijde mi to komplikovane a je to rychlejsi.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    proc ne?:)

                                                    p.s. prispevek cislo 200 je muj!:))

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    a safra,neni:(( :-D

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Budu se bít, .o)). Cabbage: To, co pises, tady nikdo nerekl. Jde jen o to, ze ta cast od nuly nemusi byt vubec zobrazena, protoze je to logicke kazdemu, kdo takovy graf vyhledal a chce se na nej divat. Jake unikatni meritko? Nevim o cem mluvis. Kdyz chcu grafy porovnavat, tak by meli mit, pouze pro prehlednost, stejne meritko a stejne odsazeni Y-osy od nuly. Tod vse. Fakt prca, jak se muzem hadat o PROSTEM GRAFICKEM ZNAZORNENI KRIVKY, .o).

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    graf je POUZE pro prehlednost. to uz ti tu padlista psal. muzes mi vysvetlit proc by tomu melo byt jinak nez rikam? mnozstvi smajliku te nezachrani:)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    jo,je to klidne mozny, ale zatim si tu nic nevysvetlil(tvoji debatu s pa-dlem sem radsi ani necet) takze bych chtel znat tvuj presny nazor- popis jak ma takovy graf vypadat.nebo odkaz v jake prispevku je to presne popsano. a hlavne v klidu, bez odhadovani moji (ne)inteligence.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    50–60 to znamena ze v jednom z nich je popsana tvoje presna grafova teorie, nebo je to roztrouseny do 10(5) prispevku? vyjadruji se k necemu so si myslim ze sem pochopil, ale ty mi tvrdis ze ne, tak bych si rad precet neco, co me v tom utvrdi nebo upresni muj nazor. nerad ctu mezi radky- je to nepresne.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    ok: tvrdis ze graf zavislosti zdvihu na zatizeni by mel zacinat s prvnim pohybem vidlice ja tvrdim ze ma zacinat v nulovem zatizeni je to dost rychle?

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    tak s touto definicí grafu jsi mě dostal, jsem myslel, že nemáš smysl pro humor, ale mýlil jsem se.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    On vlastne zacina v nulovem bode, ale neni treba ukazovat v grafu, to co je tam k nicemu a je logicke pro lidi, co to kukaji, takze nepotrebuji mit cast grafu primku, ktera je jim jasna, kdyz je zajima prubeh charakteristiky pruzeni od bodu odtrzeni vcetne. No, proste male nedorozumneni + averze mezi nekterymi lidmi + komplexy JA davaji za vysledek tydle „debaty“… .

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    chapu ze tahle cast grafu tam byt nemusi, ale muze(je nesmysl aby jeden graf zacinal jinde nez druhy). to nedovedete pochopit? kdyz vam dojdou argumenty tak si komplexi a zaujatost nechte pro sebe ste jedini- kdo porad tvrdi ze je ostatni nechapou.

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Ted uz jsi to prehnal. Nejak nectes, co tu nekdo napise, ani jsi to nectl cele a meles tu nejake nesmysly, o kterych tady nebyla rec. Koncim. (komplexY)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    mh, a neco k tematu nenapises? si zjistil, ze meles blbosti a nezbyva ti nic jineho nez mne tu nadavat?

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    ehm, ja nejsem vlk. takze si svoji zvolaci vetu presun na patricne misto.zarazovat snad umis?

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    kdyby sis to cely precet, tak pochopis na co narazi. takhle ses uplne mimo. UPLNE.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    jsem mimo, protoze zatim mne niko, ani samotny „Lord of the Forks“, nedokatŸal vysvetlit proc to za zadnych okolnosti nemuze zacinat v bode 0,0 cely sem to precet, ale jedinej argument je, ze si to kazdej domysli.....

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    precet si to blbe. nikdo netvrdi, ze to nemuze zacinat v 0, ale bylo receno, ze cast grafu od 0 do prvniho pohybu vidlice je nezajimava a ze neni nutno aby byla soucast grafu. je to primka, kterou si lze domyslet a pro porovnani grafu je nedulezita. o nic jineho neslo.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    proste je to pro inteligentniho cloveka zbytecny,to je cely.nic jinyho v tom neni a stourove v tom jenom hledaj na cem by se vyradili.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Kibic je ten posledni co by se me zastaval nebo me nasledoval :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    tak tohle už je fakt ubohý…

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    …zase jen část.. :) mohl bych si to brát osobně, ale nemám na to čas. Není předmětem soudit co jsem četl, mě šlo o způsob tvé reakce. Ta nebyla přiměřená a? se jedná o cokoli.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • kovar  

                                                    0/67

                                                    0 0
                                                  • jocky  

                                                    Milane, ja kuprikladu vim, ze s vidlicema umis a dost do nich vidis (osobne jsme spolu o nich mluvili), ale delas si tu zle zpusobem, jakym diskutujes. Prospeje Ti, kdyz si uvedomis, ze to, co reknes, nebo napises, neni svaty a ostatni o tom muzou polemizovat a vyvracet to… Pro zamysleni: Graf prubehu y=funkce(x) je prubeh veliciny y v zavislosti na velikosti (zvolene) veliciny x. (y=x-1). Co je volena velicina pokud vynasime staticky graf zavislosti zdvihu na sile ztlaceni? Je to sila zatizeni, tu volime a v závislost na ni sledujeme prubeh zdvihu! Logicky by mel byt zdvih na svisle ose a sila na vodorovne. Tady je videt, ze je vse o cem se dosud psalo pouze veci konvenci a neda se rici, ze musi byt vynasen graf teprve od bodu odtrzeni, nebo z nuly. Ja jsem pro vynaseni grafu z 0N,0mm kvuli logice vyse zminene zavislosti zdvih= funkce (zatizeni). Je to teorie a je mozno vycist to stejne z krivky vynesene i v opacnych souradnicich (sila, zdvih/zdvih sila) i pokud tam neni zaznamenan usek do odtrzeni vidlice.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    predposledni:-)

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    V podstate jo. Ale jednak to nebyva tak uplne „mrtva“ vidlice nez se odtrhne, takze tam neni kolmice. Pak se to taky blbe porovnava a snadno se to prehledne. Zadny velky misto v grafu se tim neusetri. A na tom, ze je to soucast charakteristiky si trvam :)

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    ja vnimam charakteristiku chodu vidlice jako projev vidlice pri stlaceni, coz dost nazorne ukaze tvar grafu, sila ktera je potreba k tomu, aby se vidle zacala hybat je taky dulezity udaj, ale do charakteristiky bych ho asi nezahrnoval. to je ale pouze moje teorie a nikomu ji nevnucuju.

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Puvodne jsem se milana ptal prave na tohle, ale on to opet ponekud zvrhnul a misto sveho postoje zacal ze vsech ostatnich delat blbce a pitvat neco jineho...... a zacinal tak hezky „drahy muj“ :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    jak se ti stydím psát to prvni bylo tve priznani? :)

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • jocky  

                                                    Podle me nestaci pro komplexnih posouzeni vidlice krivka stlaceni vidlice. Je stejne dulezita krivka vyjeti vidlice (pokud je vyznamne treni v guferech a pouzdrech , bude se vidle vracet po jine krivce, nez se ztlacovala). A to nemluvim o tom, ze tento test je poze staticky a popisuje POUZE charakteristiku PRUZICIHO elementu a treni v pouzdrech a v guferech. Dynamicky test ukaze vlastnosti vidlice v komplexu (ukaze i tlumeni). Test – schody, koreny (cihla, panelka) – je zaklad pro popis chovani vidlice. Graf by mel popisovat vsechny provozni stavy vidlice, tudiz i stav pred odtrzenim, protoze je zajimave zjistit, kde se krivka ztlaceni a navratu setkaji. Na tom, ze se pocatky grafu (0mm, 0N) nesmi posouvat a ze se nesmi menit meritka se, myslim, vsichni shodnou :o)

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Jsem za.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    ok. co na to experti?:)

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    experti souhlasi, .o))). Vsak o tom aj Milanuv test je, ne? „Dynamicky“ test tady uz nekolikrat obhajoval, nemylim-li se. To vraceni vidle bych az tak nepopisoval, protoze na to ma vetsi vliv olej nez treni v pouzdrech. No a o tom je dynamicky test, tam je popsano komplexni chovani vidlice na nerovnostech, chod ponoreni i vraceni se.

                                                    0 0
                                                  • jocky  

                                                    Ve staticke charakteristice na krivku vliv olej nema. Graf dynamicke charakteristiky neni az tak jednoduche udelat (nepopisuje ji jedina krivka) a vyzname se lisi od statickeho prubehu krivky pruzeni.

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    jj, souhlas. Clovek si pri dynamickem popisu vidlice musi vybrat co primo chce merit → graficky znazornit. By muselo byt vice grafu, ktere by popisovali jednotlive procesy pred/behem/po prekazce, kterou vidle prejede; aby doslo ke komplexnimu popisu dynamickeho chovani. Ale az ta tomu nerozumim, co vse sledovat, aby to bylo komplexne vypovidajici o vidli.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    souhlas

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    hm, mlaceni kolem z praveho uhlu. si zive pamatuju. akorat netusim jak presvedcit kolo aby spadlo presne kolmo k zemi.....

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    spocitej si kolik tvych prispevku tady se tyka me a kolik tematu. zatim opravdu netusim o co ti jde, ale zjevne se prestavas ovladat, kdyz do tebe nekdo zacne ryt. a predevsim se nauc vysvetlovat.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    no ja byt jim tak uz si na vas delam zbrojak. a tamto zaradil spravne,jenom si to malinko nepochopil:-)

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Taky souhlasim

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    HURA!dekuju wroume.dalsi prispevky jsem necetl,chape to padlista uz nebo ne?

                                                    0 0
                                              • Pá-dlista1  

                                                Tak v tom pripade mame na charakteristiku odlisny pohled. Ja beru cely graf od nuly, protoze vidlice co se ani nehne do 2500N a pak bude mit stejny prubeh jako vidlice, ktera zabere temer hned, podle me nema stejnou charakteristiku.

                                                0 0
                                                • milan1  
                                                  • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                  0 0
                                                  • goofy  

                                                    Ja, a zda se mi jeho se mi to uplne logicke… Je totiz rozdil, jestli vidle zacne pracovat pri 500 nebo 2500N. A pokud treba obe skonci na stejne hodnote maximalniho zatizeni, tak prubeh bude jiny, proto bych to bral, ze se zacina u 0 a ne na hodnote pohybu…

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    No to uz davno vime :)

                                                    Nic ve zlym, ale podle me to predpeti vidlice je soucasti jeji charakteristiky.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Rad bych pokracoval, ale nemam cas, takze zase prishte… Nejlepsi by to bylo ti nakreslit…

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Vsechny grafy se uvadeji od nuly. Nikoliv od mista kde se vidlice zacala (markantne) hybat.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Vypovida o tom, ze je to dost spatna vidlice :) Resp. o tom, ze ta vidlice ja bud tak nastavena nebo malo citliva. Je to snazi pro srovnani s ostatnimi.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Jiste. A nemela by treba na pocatku byt pozitivni pruzina s negativni v rovnovaze? Pak by k tvemu prikladu doslo jen v pripade nejakeho „zadrhelu“.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    Vzdyt rikam zadrhel.

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    Na me uz je to moc, .-))). Ale ma to jedno pozitivum: Padlista uz castecne pochopil, ze graf nemusi byt vykresleny od pocatku, .o). Ani ta „temer svisla“ cara tam vlastne nemusi byt; PRVNI BOD na zacatku pruzeni naprosto dostacuje k tomu, abys videl jak je vidlice PREDEPNUTA a jaky ma BOD ODTRZENI. Vidis u tohodle bodu hodnotu ponoreni a hodnotu sily a muzes porovnavat s jinymi. Ale nejlepsi porovnani je samozrejme dynamicky test, ktery popisuje skutecne chovani vidle v provozu. Neco na obdobu Milanova testu.

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Uz sem tu. No nevim, mne se proste zda, ze by se v tom grafu melo zohlednit i to posunuti pocatku, neboli prodlev, nez vidlice zacne pusobit. Gdyz se pak na ten graf podiva i laik jako ja, tak vidi, zda ta ci ona vidle je jak citliva, a porovna li nekolik grafu, tak si to nemusi v hlave srovnavat… Jasne, e se muze posunout pocatek do bodu odtrzeni, ale pak ten graf neni tak prehledny, hlavne co se tyce porovnani vice vidlic. Nejsem strojar, ale v materialistice ve stavebnictvi, se grafy rozhodne neposouvaji, pokud mne pamet neklame…

                                                    0 0
                                                  • milan1  
                                                    • Odstraneno na pozadavek usera –
                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Nemam zadny graf po ruce…

                                                    0 0
                              • vlk  

                                Jak to můžeš říct.„Byls u jednoho pokusu přítomen, to je asi všechno“-já zkonstruoval 2 funkční verze na nichž jsem jezdil.Konstruoval jsem je dobře-byli srovnatelné s marzocchi EXR.A přestal jsem je jezdit z důvodů vyvykliného krku v korunce a díky vymačkaným pouzdrům.

                                Když jsem tenkrát tvořil systémy tlumení, tak jsem mnoho vidlic zevnitř neviděl-byli dost drahé a já byl student, proto jsem tehdy kladl takové dotazy a jen tušil jak u-turn funguje.Člověk se s informacemi nerodí, ale získává je.Kdysi -to je správně řečeno-když jsem si koupil vidli s u-turnem tak jsem ji hned první den nerozdělával, a tak hned první týden jsem nemohl přesně popsat jak to tam vevnitř funguje.A nenapsal jsem přesně to co máš v uvozovkách-když už chceš citovat-tak aspoň přesně. U-turn-při zešroubovávání se mení kapacita pružiny co se týká závitů-měkne to jo, ale to zase kompenzuje ten stlačený vzduch nad hladinou oleje.Skoro to nejde při jízdě poznat.A můžeme se o tom jen hádat, což nemá vůbec smysl.Akorát ji dostaneš dřív nadoraz.nemám příslušné vybavení, abych určil jestli se jen křivka pružení posune, nebo jestli změní průběh. Tenkrát jsem poskytl informace co jsem měl odzkoušeny velice laickým způsobem. Dnes už bych mohl hovořit samozřejmě podrobněji a přesněji.Ty jsi se asi narodil a byl z tebe už tenkrát machr na vidle, že.Ale podle obrázku rozborky Hydracoil II ani nejsi schopen poznat, že se jedná o otevřenou olejovou lázeň.

                                Ps: ten tvůj test co tu tak propaguješ, jsme dělali dávno před tím, než jsi suntoury začal vůbec upravovat.

                                Se s tebou nemíním bavit.já tu nikoho nenapadám.A myslím si, že to zdyn popsal docela dobře, a když náhodou prospekty tvrdí to samé co někdo zkusil v praxi, tak tím líp ne.

                                S tebou se nedá vůbec diskutovat.Nevím proč se furt snažíš mě zhazovat nesmysly co píšeš.Tím z tebe větší machr nebude.Na pádlistu by sis netrouf co. Já nejsem proti tobě, já jen chci normálně diskutovat-bavit se o výhodách i nevýhodách a hledat řešení-a poskytovat své zkušenosti zdarma ostatním.

                                0 0
                                • milan1  
                                  • Odstraneno na pozadavek usera –
                                  0 0
                                  • vlk  

                                    kdo se tu dovolává pádlisty.Já jen řek, že na něj by sis netrouf, že mám asi něco osobního proti mě.Já se ubráním sám,neboj.Ty jsi o mě též psal, že mám vše z katalogů, což není pravda.Já tě kritizoval v minulosti, protože jsi furd rýpal a v podstatě nic neporadil, navíc jsi kdysi používal docela srandovní termíny pro útlumy,dnes bych i rád podebatoval-debaty by mohli být i konstruktivní.

                                    0 0
                                    • milan1  
                                      • Odstraneno na pozadavek usera –
                                      0 0
                                      • kolda  

                                        ty vole, tak tahle debata je fakt dost dobra:) nechcete si ty vidlice omlatit o hlavu? zbyva vam jeste vubec cas jezdit na kole????

                                        0 0
                                      • zirecek  

                                        Milane, nebud takovy pras… . Vlk trochu ustupuje v debate, tak ho hned nestirej. Taky trochu spolkni horkost a treba podebatte o vidlach, kdyz tomu oba dost rozumite, .o).

                                        0 0
                    • gumid  

                      to cabbage: pozastavuješ se nad faktem, že někdo chápe a cítí rozdíl v, de facto, popisu téhož skoro týmiž slovy? Holt někdo má dar přirozené interpretace a dělají-li dva totéž, nemusí dojít stejných výsledků. Ten popis má vlastnost subjektivního popisu – názoru a o názory na fóru jde, diskuse není o papouškování dogmat ale vyjasnění osobních náhledů na danou věc.

                      0 0
                  • pos3k  

                    upresneni :-) Zdyn predvedl jeho vlastni nazor imho velmi dobre napsany

                    zdar bajk

                    0 0
                    • mivrda  

                      Ja chci moc podekovat Zdynovi nebot byl prvni kdo neodvadel tema od meho dotazu a napsal presne to co me zajimalo! DIKY DIKY a nevim jak je to mozne ale co odesel padlista tak ta debata mela docela smysls ze? :-) doufam ze sem se ho moc nedotkl…

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Neboj :) Ja jsem splachovaci :) Me jen zaujaly nektere tve vyroky na adresu Pika a kdyz uz nemam RS rad, tak jsem toho zneuzil :)

                        0 0
                      • Zdyn  

                        rado se stalo

                        0 0
        • vlk  

          zdar pro názornost-pružinový u-turn. http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… Sice je to jiná vidlice, ale nahoru se tomu oravdu moc nechce. Musím jít za sedlo abych odlehčil přední kolo a pak to jde.

          0 0
    • cabbage  

      takovej krasnej flame a ja u toho nebyl, :-((( :)

      0 0
    • -b-n-x-  

      Konečně zase nějaká krásná debata :-))) To je fakt sranda jaxe tu dokážete hádat o nějakém grafu :-)) Konečně jsem se dneska pořádně zasmál :-)))

      0 0
    • McBlacky  

      --- kdybyste radši bikovali a neřešili takovýhle pizzoviny ---

      0 0
    • Meesha  

      To bylo kruty vlakno! Musim to pomalu cist z druhy strany monitoru! :-))

      0 0
      • McBlacky  

        já to nečet, ale jakmile se někde chytne cabbage, milan1 a pádlista tak to je zaručeně sofistikovaná debata na nejvyšší úrovni, kde emoce jdou stranou :)

        0 0
        • cabbage  

          tak si jeste precti „Dekomunizaci“, dozvedel sem se o sobe spoustu novejch veci:))

          0 0
          • McBlacky  

            já na tohle naštěstí nemám čas… ale určitě je to poučný :)

            0 0
          • Andrzej  

            :)

            0 0
          • zirecek  

            To byla vypecena debata, absolutne bez emoci a urazek, .o))). Ale uz tu dlouho takova nebyla, aspon nejake vzruso, .o)); dokud teda vidle nepruzi o hlavu, .-)

            0 0
    • TinkTink  

      Dnes – v patek – jsem ujel 39km. Z toho jsem byl 2× na fakulte, 3× ve skladu, 2× na poste a jeste jsem u toho ladil nove sedlo.

      Myslim ze nikdo, kdo se tu ted hadal, neujel za ten den ani tolik.

      Myslim ze jsem na tom lip nez vy vsichni :)

      To jenom aby jste vedeli! :o)

      0 0
      • enjoy  

        tak,mas najezdino a muzes se tu zase vesele vykecavat:-)

        0 0
      • cabbage  

        mam nejeto jen 34km(spirint na Zbraslav+ hledani bidonu), takze mas skutecne najeto vic.

        0 0
      • zirecek  

        ja v patek nejel, bo mam nohy hyn, takze ses king, .o))

        0 0
        • milan1  
          • Odstraneno na pozadavek usera –
          0 0
          • cabbage  

            asi bych ti mel opravit par nepresnosti:

            1. nikdy sem nevidel zadny vystup pesaku z superstar(pac se na to nedivam)- takze „kazdy“ neni na miste.
            2. nikdy sem netvrdil ze dokonale rozumim technice, pouze sem chtel vysvetleni ohledne grafu- misto vysvetlovani ses zachoval jak nabozensky fanatik- ze to pry musi kazdy vedet(a dat ti za pravdu).
            3. kdo je tim tajemnym Ma-rešem?

            p.s. odkud meri stroj na testovani vidlic?

            je dulezita krivka od bodu odtrzeni vidlice z klidu, ale neni duvod ji nezacit od nuly kde je tez soucasti mereni.

            0 0
            • enjoy  

              soucasti mereni je i teplota a tlak a nikdo to tam neuvadi.. proste min inteligentni lidi tam tu nulu potrebuji.zrovna ty bys ji tam nepotreboval,tak se za to nehadej.

              0 0
          • McBlacky  

            hvězdná pěchota je za tu trapnost placená…

            0 0
      • jocky  

        Ja mam za patek trapnejch 15 km. Stavel jsem pro kamose fulla. Mimochodem, kde se uchytava hadice na nohu vidlice UpSideDown, aby se nepletla kde nema?

        0 0
        • Jackal  

          Pokud je kamarad stastlivec co bude drandit Mavericka,tak na predni chranic nohou vidle,pokud lefty,tak tam jsou takova ocka na plastovem pasku.Jine upsidedown vidlice neznam.

          0 0
        • Jackal  

          nooo,co si tak pamatuju,bylo tam na tom Mavericku nejake udelatko,ale ted sem si ozivoval pamet na netu,tak kdyz nemas chranic tak nevim

          0 0
          • jocky  

            Je to snad stra Whiteros bez chranicu (ani nema etiketu tak nevim jiste :o). V tech okach na horni (vnejsi) noze by ta hadice mela byt chycena pohyblive. Uz je mi to, myslim, jasny. Dik.

            0 0
            • jocky  

              White Bros :o)

              0 0
            • Jackal  

              kamos co ma kanona ma to ocko hodne velke,hadice tam tak planda,to ocko je navlecene na pasku ktery je pevne stazeny k noze

              0 0
              • jocky  

                Ted uz jenom vymyslet, jak si ty oka udelat, protoze se mi je nechce shanet.

                0 0
                • Jackal  

                  nejjednodusi je zajit si k dealerovi kanonu,objednat prislusny dil a az jim z centraly dojde,vyplaznes peknou palku,ale mas ockohacek na vidli,voila

                  0 0
    • Hlavy  

      No tak já navím koukni se na ¨čem se jezdí 4×, vidle na xc a držej. Proč by vidle na enduro nevydržela lehkej FR??? A Rampage je Xtrem FR

      0 0
    • lubos  

      Precetl jsem to cele. Ufff. Byl by z toho asi docela dobrej roman.

      0 0
    • scoty  

      zdar pajkeři:)

      zajímalo by mně, jestli foukáte podle tabulky, nebo podle sagu? Já myslím, že na sag je to málo a na tabulku moc…:) Tak asi citovka.

      Taky často odvzdušňuju levou nohu..

      Jinak samo velká spokojenost.

      0 0
      • Concorde  

        Foukám podle celkového využití zdvihu (zatím cca 2–3mm od dorazu na 150cm dropu na placku).

        Tabulky jsou ti uplně k ničemu v momentě kdy začneš měnit progresivitu (narveš tak tokeny) a sag je taky nic neříkající údaj, protože se liší u každého kola. Abys ale neřekl, že jsem ti neodpověděl, tak mám DPA s 1,5 tokenem uvnitř, sag cca 30% a foukám 80–85PSI.

        0 0
    • novas752  

      Tak musím říct, že Debon Air upgrade se zdá být velmi v pořádku. Vidle Pike RC A2 2017 27,5", původně 150mm zdvih, ale nový airshaft jsem tam dal rovnou pro 160mm. Tlak ani tokeny jsem zatim neměnil (55psi a 2), tváří se to dobře. Opravdu citelně to zlepšilo odtrh a aktivitu na drobných nerovnostech (vidle byla před tim docela čerstvě po výměně všech olejů), je to prostě takový máslovější, parádička.

      Trochu mě trklo, že nové hliníkové červeně eloxované „dno negativky“ už nepotřebuje vlnitou podložku a tu normální při instalaci, dává se tam jen klasicky segrovka zespodu.

      Kdo by nevěděl kde že je ta výrazně větší negativka :) tak je to červený tělo zevnitř vybrané (což u plastu moc nešlo), a hlavně vnitřek airshaftu je s negativkou spojený – proto má tyčka zespoda nalisovaný špunt se závitem místo závitu v tyčce samotné. S tim souvisí i opatrnost při instalaci – spodek pístku a gumovej vrchní doraz neoplácat velkym množstvim vazelíny, aby to spojovací otvory dovnitř tyčky neucpávalo.

      0 0
    • Winux  

      Po upgradu Piku (2020) na Charger 2.1 RC2 mi tu zbyla původní patrona Charger RC. Má cenu to dávat na bazar a případně za kolik?

      0 0
      • novas752  

        Má cenu, lidi s Revelationem nebo Yari s nižšim zdvihem by to mohli chtít. Možná se to dá dát i do 35 gold, nevím teď. Dal bych jí za 2ku?

        0 0
      • benobiker  

        Zrovna kámoš má Revelationa r.v. 2019, je tam obyč MC, myslím, že by tam ta patrona měla jít. Kolik za ní chceš? Přepošlu mu info ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.