Fox 36 Rhythm nebo Rock Shox Pike RC

20 nepřečtených
  • LukasHE

    Ahoj,

    vybiram trail bike a potreboval bych poradit ohledne vidlice – je nejaky zasadni rozdil mezi Fox 36 Rhythm a Rock Shox Pike RC se stejnym zdvihem? Oboje se objevuje a zadne srovnani aktualnich modelu sem nenasel a vlastni zkusebosti nemam. O malo servisech na fox vim, spis z hlediska jizdy a vydrze.

    Moc diky,

    Lukas

    0 0
    • embi  

      Fox bude tuzsi a me jeho chod vyhovuje vice. Rockshox ma sice delsi servisni intervaly, ale mnohem mensi mnozstvi mazaciho oleje – tudiz je to diskutabilni.

      Za me bych volik Fox, ale ani s jednou vidlici chybu neudelas.

      0 0
      • LukasHE  

        Moc diky. Ja prave resim jestli Spectral 6.0 (AL, Fox 36 Rhythm vidlice) nebo 8t priplatit a vzit zlevneny Spectral 7.0 (karbon, RockShox Pike RC). Na jednu stranu by me karbon lakal, ale dle vseho by vidle/tlumic toho AL modelu melo byt lepsi… A zase jestli pro me ma to moje jezdeni ma karbonovy predem vyznam netusi. Tak vaham.

        Jeste jsem koukal na Jeffsy a Remedy, ale tam je osazeni jeste niz.

        0 0
        • Gwaihir  

          Je tu vlákno o zlomených AL spectralech, klidně si ho pročti, ale laicky řečeno se může stát, že budeš litovat, že jsi nevzal karbon.

          0 0
          • wilda81  

            7.0 CF má hliníkovou zadní stavbu, takže z tohoto hlediska je úplně jedno co vezme.

            0 0
          • LukasHE  

            Diky moc, o AL zadni stavbe vim a udajne by melo byt v 2019 fixnute a davaji 6 let na ram. Ten karbon jsem bral, ze je lehci, snad by mel vic vydrzet a kdyby byla lepsi vidlice/tlumic, tak neresim. Ale nejak neunim rozume vybrat.

            0 0
        • YollerPro  

          Aktuálně řeším úplně stejnou situaci, byl jsem pevně rozhodnutý pro spectrala cf.7 ale po možnosti vyzkoušení strivu a spectrala na testovačce bych šel radši do strivu, za mě mnohem zábavnější kolo a když už spectrala tak radši to karbonové ten fox 36 je fajn ale pokud nemáš na kole hodně naježděno rozdíl nepoznáš. Navíc je teď akce, na strive z 90 na 70k a to stojí za zvážení.

          0 0
          • LukasHE  

            A co byl duvod, ze cf.7 a ne AL 6.0? Je ten predek ramu z karbonu takova vyhoda?

            Na striva sem taky koukal, ale rikal sem si, ze na to koje jezdeni je uz zbytecny enduro „tank“. A moznost vyzkouset nemam. Jak se chova, kdyz clovek zrovna nejede z kopce?

            0 0
            • YollerPro  

              Jak jednou vyzkoušíš karbon už jiné nechceš, právě naopak spectral je spíše takový tank, přišlo mi že se i o dost více houpal než strive. Jakmile na rovině přepneš shapeshifter do xc tak se to kolo dost změní a jede se na něm o dost lépe než na spectralu. Navíc jak píše Luboš strive je celokarbon. Sám jsem byl hooodně překvapený jak je to kolo obratné a hravé. U spectralu musíš docela často zamykat tlumič jinak se houpe u strive nemušíš. Stačí shapeshifter.

              Jak jsi vysoký?

              0 0
              • LukasHE  

                Ta vyska je dalsi potencialni problem 179cm, rozkrok s cyklovlozkou nejakych 80cm. Tzn. Dle jejich kalkulacky jasne Mko, ale to je kratke a Lko uz by asi bylo velky. Teda z pohledu 27". U 29 netusim.

                0 0
                • suslos  

                  179cm je normální Lko… a Strive je s 66 hlavou hravý určitě dooost… hledat uni kolo na vše – od endůra po ježdění po okolí atd. tak je to žhavý kandidát… a za ty ceny teď??

                  0 0
                  • Atilla  

                    Rozhodně Lko. Pěkný bike na vše. Ty extrémní úhly jako máme na kolech my jsou dobrý jen někde. S tímhle si užiješ všude.

                    0 0
                    • suslos  

                      Tak tak :-)

                      0 0
                      • LukasHE  

                        Diky moc, mrknu teda i na toho Striva. Jsem mel z recenzi pocit, ze Spectral bude zabavny trailbike i pro zacatecnika zatimco Strive na 29 a s 15+kg uz je spis na na enduro zavody a nejaky extremy…

                        0 0
                        • lubosalbi  

                          Není to právě žádný extrém co se týče geometrie, ale dá se na tom sjet to co ti hlava někdy ani nedá a ty velký kola, to je věc. Je to fakt velký univerzál. Když předpes do XC a ještě zamkneš tlumič, tak se to prakticky ani nehne a můžeš do toho dupat klidně vestoje a pěkně to upaluje. Zamykám ale jen v případě, když vím, že pojedu několik km po asfaltu do kopce, jinak fakt stačí přepínat shape shifter.

                          A velikost pro tebe rozhodně L. Já mám M se 170cm výšky

                          0 0
                        • YollerPro  

                          Na tvém místě bych si radši vybral strive, je to mnohem univerzálnější kolo a i více odpustí díky 29¨ , já ho za cca 2 týdny objednávám tak se už teším, protože po testovačce jsem byl z něho naprosto nadšený. Navíc teď za tu cenu je to fest koupě roku.

                          https://www.canyon.com/….0/2005.html?…

                          0 0
          • LukasHE  

            Jo a jeste koukam, ze je „jen 29“ a ja bych rad do zacatku 27,5 kvuli ovladatelnosti… Ale ta sleva je neskutecna.

            0 0
            • lubosalbi  

              Mám Striva 2019 a problém s ovladatelností rozhodně nemá. Vůbec se toho neboj, je to skvělý kolo. Navíc rám je kompletně carbon a to celkem macatej. Na váze teda neušetříš, ale tuhý to je pěkně.

              0 0
    • THORX  

      Zadní stavba u levných Carbon verzi je taky jen AL

      0 0
      • LukasHE  

        Diky, vim – karbon sem resil, ze by mohl byt odolnejsi a pak prave z hlediska osazeni.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.