Liberec - vyjizdka sobota 28.5.05

29 nepřečtených
  • HonzaV

    V sobotu v 8:00h od kulturaku vyrazime s kamosem na trochu kopcovitou bikovou vyjizdku – Ceska chalupa – Malinik – Zavory – Pod Olivetskou h. – Oldrichovsky sedlo – Vinicni cesta – Ferdinandov – Hrebinek – Smedava – Sous – Desna – Tanvald – Muchov – Cerna studnice – Kopanina – Hodkovice – Zaskali – Javornik – Plane – Jested – Travnik – Buk republiky – Liberec Takze kdyby se chtel nekdo pridat, neni problem. Tempo nebude zavodni, ale flakat se nebudem, abysme z ty trasy ujeli co nejvic, limituje nas cas navratu do LBC – do 15:00h musim byt zpatky. Kamos to asi da cely.

    0 0
    • deardeer  

      Nevíš přibližně kolik to tak dá dohromady? Každopádně to vypadá zajímavě… :-)

      0 0
      • HonzaV  

        Myslim ze kolem 130km, hruby odhad

        0 0
        • kolombo  

          Podle popisu jedete z Ferdinandova na Hřebínek, tj. Rauschweg nahoru. Tak si to užijte :-)

          0 0
          • quassar  

            Kde ta cesta na Ferdaku zacina????

            0 0
            • quassar  

              Jo a jeste se chci zeptat, da se ta cesta vubec nejak rozumne vyjet???

              0 0
              • kolombo  

                Zelená značka z Ferdinandova nahoru. Vyjet se to asi dá, ale já to nikdy nezkoušel :-) Já to tamtudy jezdím dolů a vracím se po Viničné a nebo po modré skrz Lužec na Viničnou a dál … Ješte mi nebylo jasné, jak chcete jet z Olivetské hory dolů, ale předpokládám, že po silnici do Oldřichov, na pilách. Z Poledníku po zelené to je ta nově budovaná pěší magistrála, kam by měl být zákaz cyklistů, podle S-CHKO už tam zákaz je.

                0 0
            • vinca  

              Rauschweg je pohodová, dle povrchu cykloturistická cesta, akorát má trochu větší stoupání , ale v pohodě ji vyjíždí i kámošův 8letej syn, když se vrací ze Smrku do Jablonce, ale kdybys na něj nestačil, tak mužeš každejch 300m zastavit a předsírat, že čteš ty přírodopoučný tabule, ( taky to občas dělám) .Ve Ferdinandově začíná u Lesní restaurace, a začátek má stejnej , jako na Velkej Štolpych, pod ( hodně pod) Krásnou Máří doprava. Na zelenou k Oldřichovskýmu sedlu, je lepší odbočit už u Závor, po Travnatý cestě, Příčkou kolmo přes Polednickou cestu, a pak odbočit vlevo u značky chráněné území, a po zelené přes Jizerskohorskej kostelík jedním z nejlepších sjezdů v jizerkách na Oldřichovský sedlo. ale vede to přes chráněné území , tedy ze zákona zákaz vjezdu na kole, proto vám to nemůžu doporučit, stejně , jako pití piva na kole, lehké drogy, sledování porna, sex s neznámými děvčaty …-:)

              0 0
              • vinca  

                mělo to bejt rozdělený na dva odstavce , ke dvoum různejm trasám :

                Rauschweg je pohodová, dle povrchu cykloturistická cesta, akorát má trochu větší stoupání , ale v pohodě ji vyjíždí i kámošův 8letej syn, když se vrací ze Smrku do Jablonce, ale kdybys na něj nestačil, tak mužeš každejch 300m zastavit a předsírat, že čteš ty přírodopoučný tabule, ( taky to občas dělám) .Ve Ferdinandově začíná u Lesní restaurace, a začátek má stejnej , jako na Velkej Štolpych, pod ( hodně pod) Krásnou Máří doprava.

                Na zelenou k Oldřichovskýmu sedlu, je lepší odbočit už u Závor, po Travnatý cestě, Příčkou kolmo přes Polednickou cestu, a pak odbočit vlevo u značky chráněné území, a po zelené přes Jizerskohorskej kostelík jedním z nejlepších sjezdů v jizerkách na Oldřichovský sedlo. ale vede to přes chráněné území , tedy ze zákona zákaz vjezdu na kole, proto vám to nemůžu doporučit, stejně , jako pití piva na kole, lehké drogy, sledování porna, sex s neznámými děvčaty …-:)

                0 0
          • HonzaV  

            ta cesta je uplne v pohode, myslim ze jsou na trase mnohem hnusnejsi stoupani

            0 0
            • J.A.V.  

              Souhlas, třeba ze Záskalí na Javorník, s tím práskem co už budete mít v nohách, to bude ta správná darda. Bohužel se nepřidám, mám nějaký povinnosti. Doufám že to na bajka stihnu aspoň odpoledne.

              0 0
              • kolombo  

                Pokud na Záskalí a na Javorník vyrazíze z Hodkovic po červené turistické značce, tak to je teprve ten správný kopec :-)

                0 0
                • HonzaV  

                  Presne tam tudy se chystame, doufam ze ty koprivy co tam byvaj jeste moc nenarostly

                  0 0
    • vinca  

      v sobotu má bejt supr počasí, to bude včude samej sváteční cyklista, celkem odhaduju, že v úseku Kopanina -Ještěd, na vás budou útočit strejcové na svejch 15km vyjíždkách, vy budete mít za sebou o 100 km víc, a budete už asi celkem snadnej terč, to bude celkem náročný na palici, někdy z toho mejvam trochu depku, nebo se necham vyprovokovat…a pak … -??

      0 0
    • jozin1  

      Ja do toho urcite jdu ;-)

      0 0
    • Mamut  

      Da sa nejakym sposobom dostat s bikom z Prahy do Liberca zajtra rano? Auto nemam prave na mysli.

      0 0
    • johny.h  

      Supr vyjížďka, konečně i dost lidí, ale frčím v sobotu Krále Šumavy. Tak někdy příště.

      0 0
    • PePu  

      Cast z teto trasy (Zaskali-Buk republiky) mam take zitra v planu, ale nevim, zda se tam sejdem ve stejnem case.

      0 0
    • Jirik123  

      panove jestli ste to dali dneska v tom paraku cely tak mate muj neskonalej obdiv! ja sem byl dneska s pritulkou jen na jestedu, ale vyrazili sme uz v 7 tak sme se tomu nejhorsimu vyhnuli.

      0 0
      • kolombo  

        Tak chlapci se nám nehlásí, tak to buď nepřežili a nebo ještě jedou :-D

        0 0
        • HonzaV  

          vyrazilo nas sest, prvni odpadnul pred sjezdem na Vinicnou, nechtelo se mu stoupat na Hrebinek, jel rovnou na Knajpu. My jsme pokracovali po trase. Druhej odpadnul na Knajpe. pak jsme jeli ve ctyrech, nejhorsi asi bylo stoupani v pravy poledne z Velkych Hamru na Muchov a pak po cerveny na Cernou Studnici. Tam jsme dali prvni pivko – 70km. Tam jsem musel skoncit, ne ze bych nemohl, ale musel jsem dodrzet slibeny cas navratu domu, aby me manzelka dala priste vychazku :-)) Se mnou to zabalil jeste jeden biker. Zbylí dva pokracovali na Kopaninu a na Zaskali. tam to ukoncili. cca 100km. a mesic planujeme opakovacku, asi vikend po Drasalovi, ale pridame tam vyjezd na Smrk a mozna zrusime Buk Republiky na zaver, skoncime na Krizanskym sedle. Byl to slusnej trenink…Priste muze Kolombo s nama.

          0 0
          • kolombo  

            Kolombo je už starší pán a nedá se vyhecovat na každou bláznivinu.

            1. dávate si moc málo piva
            2. určitě jedete moc rychle jak z kopce, tak i do kopce
            3. když řeknu doma, na co se chystám, tak mi žena vypustí kola a schová pumpičku.

            :-)

            0 0
    • jozin1  

      Tak predprojizdka Okruzni jizdy kolem Liberce probehla. U kulturaku se nas seslo 6. Dva ucastnici to zabalili na Cihadlech a zbytek dojel na Kopaninu popripade Zaskali, kde jsme byli za 4h 30min cisteho casu a namerili 90km. Uz nas tlacil cas, tak se dal nepokracovalo. Trasa byla vyzivna. Prvni rocnik se uskutecni za 1–2 mesice. A to se uz pojede ostra verze, zadny flakani.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.