• paww

    potřebuji poradit. Na malé pile se mi v nepravidelných a hlavně nejmíň vhodných intervalech sukuje řetěz. řetěz jsem celý prohlídl článek po článku a je v pořádku, nikde nic zatuhlýho. Když jsem prohlížel tu malou placku, tak mi taky připadá ok. Je nějaký jiný způsob jak zjistit, který zub by to mohl dělat (jestli je to teda zubem)?? mám totiž dojem, že je to právě tou malou pilkou. hlavně mi nepište, že ji nemám používat. :)) …někdy ji fakt potřebuju

    0 0
    • vlk  

      taky mi to dělalo-opotřebovala se mi malá pila, vyměnil jsem malý převodník za viavelo.web2001­.cz/default.htm bylo to chvíli OK.Problém u těchto převodníků byl, že mají moc vysoké zuby a tak po pár desítkách kilometrech jakmile se trošičku opotřebovali to dělalo znovu.

      Takže vyměnit převodník, ale vybrat si správně.

      0 0
      • paww  

        no má to najeto kolem pěti tisíc, předtím nebyl žádný problém. jestli není jiný řešení, tak do té výměny půjdu........snad to pomůže.

        0 0
    • quassar  

      Mozna je nacase abych ze sebe udelal vola a zeptal se. Coze vlastne je to „sukovani retezu“??? :)

      0 0
      • vlk  

        když točíš klikou tanahože se řetěz „bíhá“ na převodník a dole zase „odvaluje“.Problém je když je převodník sjetý, tak se dole někdy řetěz neodvalí, jakoby se zachytne na převodníku a pokračuje s ním dál až se to blokne.

        0 0
      • paww  

        vola ze sebe dělat nemusíš. nikde není napsaný, že správně píšu to co chci vědět. :)) prostě když to někdy hodím na malou placku, tak se řetěz po dvou nebo třech záběrech nějakým způsobem zachytí na převodníku, neodlepí se od něj a vzápětí se na něj namotají další články a většinou se to zablokuje o rám. …to? asi můj laický popis problému.(jinej ani neumím) :))

        0 0
    • Spawncz  

      No tak se „sukovanim“ retezu na prevodnikach mam bohate zkusenosti. Mam prevodniky gebhard a tam mi to pri razeni z prostredni placky na nejmensi namotalo retez tak ze se vyhoupnul az nad spodni ramovou trubku zadni stavby. Muj technik si mysli ze je to tim ze zuby prostredni placky a male placky jsou osove posunuty a tak se stane to ze v nabehove/sha­zovaci zone na prevodnikach se ti zasekne retez mezi dvema zuby u prostredni placky a jednoho zubu male placky.Ten zub u male placky je totiz uprostred tech zubu prostredni placky.

      Jinak prevodniky jsem poslal na reklamaci protoze nemam jen tak cca 8.000,– na dalsi prevodniky.

      Az se mi vrati z reklamace dam dalsi info.

      0 0
    • jihra  

      Než budeš kupovat nový nejmenší převodník, tak zkus ještě jednu věc. Nejmenší převodník odmontuj, prohlídni jej, jestli nejsou na zubech „otřepy“ (omačkané okraje). Pokud anu, tak je z boku opiluj. Pak převodník nasaď zpět, ale obráceně (samozřejmě pokud to půjde) – prostě jej otoč o 180 stupňů. Možná to bude lepší.

      0 0
      • paww  

        zkusím to ještě prohlídnout a uvidím. Kdyžtak dám vědět čím to bylo, jestli na to teda přijdu. Je mi jasný že v servisu mi nejspíš vnutí nový převodník.

        0 0
      • ares  

        Ano, ano, ano, pak výměna… Lze to poznat i tak, že pokud nasadíš na převodník nový řetěz, leze přes zuby – rozteč zubů je malinko větší než rozteč válečků na řetězu. Tzn, že nesedí na otřepech – grotu. Až se vytáhne, sedne si a přestane se po převodníku posouvat – v rámci úpatí zubu. Klesne i počet zakousnutí řetězu – pokud se mezitím opět nezvětší grot. Pilovat, otáčet, vyhodit, dát nový a jezdit… :-)

        0 0
    • quassar  

      nevim jestli to souvisi ale zacalo mi neco podivne cvakat okolo prevodniku, hlavne pri rozjezdu a tezsim zaberu, pripada mi ze to je retez kterej se na prevodniku jakoby roztahuje, dela to vetsinou v jedne poloze (v tak 90% pripadu), pritom na tom retezu uz mam asi 400–500 a kdyz jsem ho nahodil bylo to ok… je to fakt na palici :((((

      0 0
      • Fordon  

        Já sem teď nedávno měl problém s klapanám/cvakáním v pedálech a zasekáváním řetězu… No bylo to tím, že sem jel v dešti blátem a natekla mi voda do středu muselo se to rozebrat… Ale nevím sem laik a lama na kola :).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.