• Dipsey

    Znáte někdo nějakou rozumnou fintu, jak co nejrychleji najít defekt na UST. Vlastním čerstvě MAVIC CROSSROC UST kola, nové Michelin WG XLs. Zadní kolo mi drží tlak bez problémů, ale přední mi po 2–4 dnech uteče. Když ponořím kolo do vody, neuchází žádné bubliny. Snažil jsem se nejprve vyhledat toto v diskuzi, ale bohužel nic jsem nenašel, tak mě hned nekamenujte s vyhledáváním. Díky za každou zkušenost.

    0 0
    • Daf  

      Pokud jsi to jiz neudelal, tak zkus nasadit plast pomoci mydlove vody. Plast si pak lepe sedne do patek v rafku a tesni. Pokud to nepomuze zkus jeste lehce maznout vazelinou tesneni ventilku. Jinak co se tyce drobnych defektu hledam je pod vodou. Tzn. nahustim plast na 4 bary a pod vodu s nim. Musis byt pozornej, ponevadz to bude z te diry unikat jen pomalu bublinka za bublinkou.

      0 0
      • Dipsey  

        Díky Dafe. Pláš? jsem usadil pomocí toho maziva, co se používá v pneuservisech a myslím, že sedí dobře a mezi ráfkem a pláštěm to neucházi. Teď jsem zjistil, že sem tam uteče bublina kolem niplu, tak to vypada na podcházení kolem ventilku. Zkusím to máznout a uvidím jestli to pomůže. Ten ventilek se dá event. běžně koupit?

        0 0
        • Daf  

          Koupit se da cca. 300kc. Ale to maznuti by melo pomoct, pokud je to ten problem. Muzes tam zkusit dat ten ze zadniho kola. To uz budes mit pomerne dobre procvicene nandavani a dundavani bezdusovek :) No trocha cviku neuskodi :)))

          0 0
          • Dipsey  

            Tak jsem zkusil namazat ventilek silikonovou vazelínou, nacpal jsem tam zkušebně 3,5 ATM a do rána zase poloprázdno. Vyzkouším ještě prohodit ventilky. Je fakt, že sborku rozborku bezdušovky mám již natrénovanou slušně. HLAVNĚ ABYCH S TÍM UŽ POHNUL KE ZDÁRNÉMU KONCI, TEDA MYSLÍM ZAČÁTKU, JEŽDĚNÍ. Díky

            0 0
            • Daf  

              Kdyz uz budes prohazovat ventile zkus pak jeste prohodit plast. Me se jednou shodou okolnosti taky u michelinu stalo ze plast uchazel tak, ze po dvou dnech byl mekej. Reklamoval jsem ho s uspechem u Zitnyho.

              0 0
              • Dipsey  

                Tak jsem nejdříve prohodil ventilky, nepomohlo. Potom jsem prohodil i pláště, zase to samé. Zadní kolo drží, přední po pár hodinách změkne. Vypadá to na nějakou výrobní vadu ráfku, ale na oko nic nenacházím. Hodil jsem dotaz na Kastar, prý se poradí s majitelem a dají mi vědět, v čem by mohl být problém, zatím odpověď nemám. Jinak díky.

                0 0
    • Lada1  

      doporucuji Tufo tmel – je to latexove mleko.

      0 0
      • Dipsey  

        Myslíš jako zalepit ventilek? Nebo kam s tím Tufo tmelem?

        0 0
        • Lada1  

          nasadis plast pred nafoukanim nalijes tmel dovnitr do mlaste a otacenim ho rozlejes po celem vnitrku plaste – tot co se tyka defektu a jejich prevence. Ventilek – vysroubuj a nalij tmel pod tesnici gumicku a podlozku a zase pridelej zpatky

          0 0
    • Dipsey  

      Tak už jsem na to doufám přišel. Ve sváru ráfku byla pravděpodobně trhlina okem neviditelná, kudy to ucházelo. Smirkem a malým ocelákem jsem odstranil barvu a epoxidovým dvousložkovým lepidlem jsem svár zalepil. Zdá se, že už to drží. Uvidím jestli to nějakou dobu vydrží. Vím, že je to na reklamaci, ale nemůžu najít doklady. Firma Kastar mne příjemně překvapila vstřícným jednáním, ale bez zaručáku mi pochopitelně nic bezplatně nevymění. Přepletli by mi kolo za cenu ráfku. Uvidím jestli to takhle vydrží, nebo budu muset nechat kolo přeplést. To? moje premierová zkušenost s UST. Díky DAFe a Lado za rady.

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.