• Kolík

    Co říkáte na nahuštěný pneu u mtb vzhledem k píchnití duše? Nejdřív jsem si myslel že lehce podhuštěný pláš? přitahuje defekty, teď jsem párkrát píchnul natvrdo nafoukané plaště – takže nevím. Jaký máte názor?

    0 0
    • Thorn  

      Pichnes (alebo rozhrhnes na kamenoch) hocijako nafukanu dusu. Seknes vacsinou podhustenu.

      0 0
    • rodriguez  

      defekt je v 90%případů chyba jezdce…to je všeobecně známé…

      0 0
    • widlicka  

      Ja som si tiez kladol tuto otazku. Ked som kupil bajk tak som dal gumy na tvrdo (zas ne ako kamen)a trvalo mi asi tyzden nez som jednu pichol(zapichol sa mi tam trn). Tak som si povedal ze ich dam trozku maksia a co sa nestalo po 3 tyzdnoch…, prerazena dusa a to som ju ani poriadne nesekol len som trosku tvrdsie preletel cez taky hranatejsi suter:-) Teraz prifukujem a vypustam duse asi kazde 2 tyzdne.....

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Proražení gumy se ovlivnit dá, píchnutí zas tak moc ne. Gumy foukám natvrdo.

      0 0
    • lubos  

      Pichnuti trnem je spis, kdyz nemas stuple. Ale myslim,ze cim tvrdsi je plast, tim lepe se nabodnes na trn. A cim je makci, tim spis ho prorazis o kamen (had). Tak si vyber :)

      0 0
      • widlicka  

        stuple som mal lebo to bol uplne novy Maxxis harddrive

        0 0
        •  

          hehe maxxis hardrive :), ty sem vozil ve předu i vzadu, teď už jen ve předu. Bylo období, kdy sem lepil tak 2× do týdne, předtím nic, potom nic. Hold lesníci vysekávali ty různý keře a v cestách zůstávaly různý větve a podobně. Trn je svinstvo

          0 0
    • TinkTink  

      Vsechno foukam pres 50 psi…defektu minimum…

      0 0
      • Pavlos  

        Prdel natlucena…

        0 0
        • enjoy  

          a co mam rikat ja?:-) foukam na max,nesnasim kdyz citim pod sebou mekci plast.staci nejakych 40 psi a nejde na tom skoro jet,natoz treba trochu poskocit.fakt hnus.

          0 0
          • nox159  

            jak sem byl mlady nezkušeny tak jsem taky jezdil plaste foukane na max. ale jak jsem začal jezdit poradny teren, tak jsem začal foukat čím dál tím míň a jezdi se mi o dost lip, v terenu to jede rychleji, vetší zaber, vic podrzí.

            na zavody přifouknu výdycky trochu vic cca + 5psi- zatím to vidim na nedostatečnou techniku – bojim se ze bych to nekde procvak kdyz poletim z nejakeho kopce jak prase :D ale časem to prifoukavani na zavody chci uplne vynechat a jezdit porad to same :)

            zavody – 30ky se jedou stejne všechny na většinou zpevněných cestach – moc terenu tam nenachazim tak ten vyšši tlak ani moc nevadi :)

            0 0
    • admxx  

      Asi tak pred pul hodinou sem prorazil dusi v lese o sutr…vzal sem to tak blbe bokem, ze to slo az na rafek…vidla uz toho moc nepobrala…takze jasny defekt… Takze jak bylo napsano vyse…v podstate chyba jezdce a spicateho sutru:-))))

      0 0
      • admxx  

        p.s.: husteni bylo samozdrejme podle doporuceni vyrobce…spis u horni hranice…

        0 0
        • RomanH  

          Presne tak se mi to stalo vcera – nova Maxxis Medusa, jeste jsem ji chvalil manzelce, na rovne lesni ceste jsem se zakecal a nedaval pozor a bylo vymalovano (teda vypusteno). Pri vymene me pak za to komari potrestali.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Vždycky jsem vozil pláště nahuštěný „na omak“, tak aby byly dostatečně pohodlný, ale abych zas nejel po ráfku. Občas sem něco procvak, občas jenom cinknul ráfek. Pak sem si jednou zkusil změřit tlak v pláštích (schwalbe black shark) a hle, já je vozil podhuštěné, asi o čtvrtinu pod minimálnim tlakem (přesný hodnoty nevim). Tak sem je nafouk na ten minimální, teď to v klidu peru přes kořeny a není šance. Ale zas to kope. Jsem asi citlivka. Co se trnů týče, o ten jsem píchnul tušim jednou, na pražský lize, kde tra? vedla akátovym lesem. Vozim špun?áky v zimě v létě. Vono záleží na plášti – třeba na tlouš?ce bočnice. Kdysi jsem měl hutchinson on the rocks, ten byl neprorazitelnej i na nízkej tlak (ale asi 850 g).

      0 0
      • Kolík  

        Hutchinsona OTR je můj nejoblíbenější zadní pláš? ale bohužel už jsem ho dvakrát prorazil – jednou střep a pak špičatej šutr, oboje se zapíchlo do drapáku a prorazilo celej pláš?. Na defekty mám hold smůlu.

        0 0
        • lubos  

          Jo, je to i v cloveku nejspis. Ja mam treba malo defektu, stejne tak jeden muj kamos. A dalsi .. ten dostane defekt i tam, kde se to neda. Treba jeden maraton .. 300m pred cilem si nasel hezkej dlouhej, a hodne silnej agatovej trn, nadherny defekt. Na asfaltu. Jinej maraton … par km pred cilem .. nasel klinec a zabodnul si jej do plaste :)

          0 0
    • Matts.  

      Jazdím Maxxis mofo xc, hustím na 2,5 atm, defekty nemám, pohodlná jazda, raz som to nahustil na 4, kua to triaslo ako po dobrej opici. Je pravda, že patrím medzi ľahších jazdcov (63kg). Asi je to individuálne, každému vyhovuje niečo iné.

      0 0
    • Siddha  

      130 psi je celkem jistota

      0 0
    • smith22  

      Dneska se mi stala zase ta super věc.Přijdu po dvou dnech ke kolu, připravenej, oblečenej a domluvenej s kámošem na určitou hodinu na vyjížďku a koukám na přední kolo který je celý vypuštěný.Tohle mám fakt nejradši, toto mě nasere ještě víc než když píchnu někde v terénu.Nejlepší je na tom to, že dojedete v pohodě dom a někdy to vydrží i pomalinku nepozorovaně ucházet klidně 3 dny.Ještě sem to nerozdělával(vzal sem si jiný kolo) ale byl sem před dvěma dny v lese tak myslím, že tam bude zas trn z nějakýho keře-ty dovedou tyto malinkatý dírky :-(

      Jak často se toto stává Vám?

      0 0
      • Stanley_vy  

        Musím zaklepat, ale od září 2008 žádný defekt o trn či něco podobného. Jen na GT Zaskar proražený zadní RR a asi o měsíc později schytal pořádnou skobu:

        0 0
      • Rychlej turista  

        Co jsem vyhodil duše, tak toto neznám :-)

        0 0
      • nox159  

        mam ještě lepší vec než ty – chystam si bika na zitrejší zavod ( jen umyt a promazat řetez ) a zjistim ze mam prořízly plast, tak to sundam a tou dirou prostrcim prst, co ted – sem celkem nasrany protoze stejny plašt nemam tak hledam co by se našlo ( bud plaste co jsem vozil na zimakovi jak byl snih nebo nejake kendy 1,95 – skoro papirove 330g ) byl sem z toho celkem v kaši ale nakonec jsem obevil Crossmark tak jsem ho tam hodil ale vubec nevim jak se bude chovat v terenu a kolik to muzu fouknout takze to bude zas super :(

        musel sem to řiznout vcera ale duše neunikala tak jsem si toho nevšim :( – zanedbana připrava no :(

        0 0
        • StuntJ  

          a zalepit ten plášť nepůjde ???

          0 0
          • nox159  

            mam doma i sadu na lepeni bezdušaku takže tím to pak zkusim ale na zavod se mi to nechce riskovat – od te doby co jezdim vetší teren to RaRa moc nedavaji :( a to jsem je mel tak rad :( ale asi zkusim jinou značku nebo nejake ty jejich duble defence…

            0 0
            • StuntJ  

              No tak ty RaRa moc velký terén nepoberou, ale je to hlavně o stylu ježdění …

              0 0
              • nox159  

                2 sezony co jsem je jezdil (chrtim stylem prumery vysoke lehky teren,hladke pěšinky, nekdy asfalt, samozřejme teren ale s mirou) jsem byl naprosto spokojeny vydrz dobra jeli krasne, ale tedka co jezdim asfalt na silnici tak na biku jezdim rad do opravdoveho terenu a to uz ty plaste nejak nepoberou :( je to skoda, jest je zkusim tedka v 2,25 jake to bude a pokud nic moc tak jdu do contiku ktere sice rad moc nemam ale trebas prekvapi :)

                0 0
                • StuntJ  

                  A co zkusi Noby Nicky ? ty by měli lépe zvládat terén, ikdyž jsou to podobné šlupky. IMHO 2,25 už moc rozdíl nebude v odolnosti, max se pokusi sehnat vyztužované, ale ty jsou v ČR je problém … Já bych se RaRa nevzdal ani za prd :o)

                  0 0
                  • nox159  

                    NN nechci nepotrebuju vetší vzorek ten u RR mi bohate stačí jen jak jsem tedka prochazel ten zadni plašt tak mam řezance jak zboku tak u prímo na vzorku, treba nahoda. dam jim šanci do konce sezony pokud nebodou mit vetší problemy jak je nahodim na fulla tak potom vytahnu duše a nacpu tmel takze defekty v poho ale když říznu tak končím :(

                    0 0
                    • StuntJ  

                      Njn, to je u těhlo šlupkoidních plášťů vždy riziko. Jezdit a nemyslet na to :o). Mě se podobné defekty zatím vyhýbají, plášť jsem ještě neřízl, ale taky už ho mám poďobaný od šutrů, snad přežije ještě jednu sezónu … doufám

                      0 0
                      • nox159  

                        ja na to nemyslim :D prave proto jsem na to prišel až tedka kdybych nejel zitra ten zavod tak bych si toho asi nevšim vubec a jel na tom normalne :D

                        0 0
                        • StuntJ  

                          Já to říkám pořád, čeho si člověk nevšímá, to se nese*e. Jak se do toho začne rejpat, pak se nestíhá divit … Podlepit flekem na duše a je to :o)

                          0 0
                          • nox159  

                            jsem liny, takze budu testovat ten crossmark (dokud se nepo****), protoze se mi to nechce znova přehazovat :D

                            0 0
      • daymaker  

        Loni přesně tak po příchodu ráno ke kolu před Silesia Bike Maratonem, asi 15m před startem(bydlím blízko startu)… No prdel, tak rychle jsem to ještě nevyměnil… :-)

        0 0
    • smith22  

      tak sem to rozdělal a byl tam samozřejmě trn z nějakýho keře

      0 0
    • StuntJ  

      Já jezdím RaRa nahuštěné na 35 psi, pokud jezdím tak nějak po terénu a přes 40 psi, pokud honím asfalt a jediné pravé píhchnutí za 2800km jsem měl v zimě, kdy my do pláště zajel ostrej šutr, holt posyp je svině. Jinak se mi občas stane zmiják, tedy procvak pláště, ale ten spíše okolo těch 35 psů :o) a pořádně spraseném dopadu, nebo když mi nečekaně vběhne šutr pod kola :)o

      0 0
      • Richi  

        To jsi mi připomněl, jak jsem si snad někdy v roce 1990 koupil dvě galusky, které nějak záhadně zdražily ze 120 na asi 250 kč (nebo ještě kčs?).

        Dal jsem jeden brzký jarní výlet na 20 km a v obou galuskách napícháno desítky malých ostrých křemínků.

        500 kč v háji po 20-ti km, což tehdy byla 1/4 mé výplaty.

        0 0
        • StuntJ  

          Jojo šutry jsou největší svině, minulý víkend mi odletěl od předního kola šutr, strefil mě do nohy a ještě svině stihl mlasknout do nových klik a hezky poškrabat. Pěkně jsem byl nas*nej.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.