• Volf

    Doufám, že nebudu kamenován, ale vybírám vibírám a mím strach, abych nepřebral a už jsem z toho jelen. 5ešil jsem rám a vidlici do 15 000,– Kč. Nakonec jsem se rozhodnul, že budou dvě vidlice a rám zatím počká. Jde o authorácký Tractiony, který jsou na zdvih 80 mm. Chci vidlici o kterou se nebudu muset moc starat a po hodinách na netu jsem v koncích. Moje váha cca 80 kg a drahé polovičky tak 62 kg. Tak a teď výběr bez uvedeného pořadí:

    1. MX Comp Air 85 mm 2005
    2. Scareb Comp 80 mm 2005
    3. RS Pilot XC 80 mm 2005

    Vidlice jsou určeny na spíš švihový ježdění po lesních a polních cestách v Orlickejch horách a na Vysočině. Neřeším ani tak váhu jako spolehlivost a výdrž.

    0 0
    • Volf  

      Oprava ,,VYBÍRÁM a MÁM,, holt už jsem z toho jelen.

      0 0
    • vlk  

      ze seznamu vyhoď Pilor XC a nahraď ho duke sl-taky je za 7 tis.

      0 0
    • BostonGeorge  

      zdarec, přidej do seznamu DUKE SL 2005 – kolokram.cz za 7 tis. 100 poštovný. Mám jí a nemůžu si stěžovat – navíc cena je max. libózní.

      0 0
      • preacher  

        Objednával jsi ji na kolokramu? Ja jsem ji objednal, ale jeste se nikdo neozval, mobil nedostupny. Tak nevim na cem jsem......

        0 0
        • enjoy  

          jaktoze nevis?:-))

          0 0
        • BostonGeorge  

          Neboj, objednávka platí. Zavoláti, že přijímá objednávku a ozve se ti rozvněž, když vidli odešle. Jinak číslo do KOLOKRÁMU je 606906542

          0 0
    • RomanH  

      Pokud Marzocchi, pak jedine pruzinu. Totez bych udelal i u Duka.

      P.S. Myslim si, ze 100mm Tractionu neuskodi.

      0 0
      • vlk  

        já taktéž-co se týká marzocchi.Ale vzduchové duky jsou citlivé taky dost, sice to není pružina, ale velice se to tomu blíží, zkoušel jsem tedy jen XC vzduch.

        0 0
    • sipka  

      Mám tu nejlevnější vzduchovou Marzocchi 3 roky a ani jednou jsem ji nemusel dofukovat a nijak servisovat a šlape perfektně.

      0 0
    • Tumig  

      Mam Author Traction 2003 19" a Marzocchi MX Comp 105 (2005) k nemu padla jako ulita. Rovnez citlivost se mi zda ok. Momentalne to vozim trochu vic natvrdo a jsem spokojenej, ze to moc nehoupe a i stredni nerovnosti to bere krasne. Na vzduchu je fajn, ze se da krasne ladit. Je pravda, ze jsem prechazel z RST Gila TL 2003, takze to zazitky z Marcosky umocnuje daleko vic.

      0 0
      • Volf  

        Já jsem se zase z přímo od nich dozvěděl, že tyto rámy jsou dělány na zdvih 2,5 palce a že rozhodně nemohou doporučit zdvih větší víc jak o dva centimetry tj. max. 80 mm. No a co teď. Nikdy mne nenapadlo, že bude mnohem větší problém vidlici vybrat než na ni vydělat.

        0 0
        • Martyss  

          Ono hlavně záleží na výšce vidlice. Ne jenom na jejím zdvihu.

          0 0
          • Lister  

            No právě a když si vezmeč 105mm zdvihu + vyšší stavby Marušky tak je jasný, že to ten rám neunese, já mám 90mm a hodlám jít do těch 80 páč je to trochu vratký.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Kamos vozil 130mm DJ na egoistu a … nakonec prasknul, ale trvalo to a jen tou vidlici to rozhodne nebylo :) Spis zalezi na tom jak se smiris s geometrii.

              0 0
              • Lister  

                Já jsem myslel, že to jako neunese geometrovně :-)

                Příště se vyjádřím jasněji.

                0 0
            • goofy  

              Ja vozil na Traction ramu RST Omega TL se 101mm, a ta byla eshte vetshi nez Marzocha, kterou mam ted, a zadnou vratkost jsem nepozoroval…

              0 0
              • Vymi  

                Presne ja mam na tomto ramu hozenou 100mm Axonku a taky zadna vratkost… predtim tam byla clasika od RST 85mm…

                0 0
          • Volf  

            Hele a kde se dá najít výška. Já hledám jako blázen a nikde nic.

            0 0
        • Tumig  

          Ja bych se toho az zas tolik nebal. Ona ta vidlice bude mit po nasednuti samozrejme nejaky ponor (SAG) ten byva tak 1 – 2 cm. Takze konkretne u mne 95 kg a vidlice nahustena na 52 psi (doporucene vyrobcem na vahu cca 95 kg, jinak se vzduchovkou se da krasne experimentovat) ma vidlice SAG neco malo pres 1,5 cm. Takze se geometrie temer nezmenila. Uz na prvni vyjizdce s novou vidli jsem si dovoloval to co se starou vidlici a ke konci vyjizdky i vic nez s tou starou. Takze geometrie neutrpela zadnou ujmu. Samozrejme zalezi taky na velikosti ramu. Jak jsem psal vyse tak ja jezdim 19" Tractiona. Preju hodne zdaru ve vyberu.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Chapu to dobre, ze predtim si jezdil vidlici bez sagu?

            0 0
            • Tumig  

              No u tý RST Gila jsem si SAG moc neuvědomoval. Takže bych řekl že asi nebyl tak velký. U marcošky jsem si SAGu všiml hned. Ale je pravda, že pokud u předchozí vidlice kolegy SAG byl tak samozřejmě k navýšení předku dojde. Trochu jsem se nechal unést vlastní zkušeností.

              0 0
    • Volf  

      No to jsem se toho dozvěděl. Položím otázku tedy jinak. Co by jste si koupili vy? 1. MX Comp Air 85 mm 2005 2. Scareb Comp 80 mm 2005. V pondělí je chci objednat. No a včera se stavoval známej a říkal, že koupil AXEL SUPER 100 RTWD 2005 s nastavi­telným zdvihem a straší mně s tím, že by si vzduch nekoupil protože by měl strach, že bude ucházet a že bude drahá na údržbu.

      0 0
      • Darkson  

        pro ženu skareba a pro sebe MX comp 105(zda vzduch nebo pružinu, to je na tobě). tuhle vidli jsem měl taky na rámu author vel.19 a byl jsem spokojenej

        0 0
        • Volf  

          Já už fakt nevím co. Myslíš, že by ta MX bungovala i pod menší váhou, že bych koupil obě stejný ?

          0 0
          • RomanH  

            Zalezi, co od vidlice cekas. Jedinou vzduchovou Marzocchi, kterou jsem nezkousel (a ktera by mela byt citliva), je Marathon. Nemuzu se zbavit pocitu, ze M vzduchove vidlice neumi, nebo od toho ja cekam neco jineho. Naopak, at uz jsem vyzkousel jakoukoliv Marzocchi s pruzinou (od zakladnich Z1–5, tak treba Marathon S), tak chodila vyborne. Alespon pro zenu bych se priklanel k citlive vidlici, at ji to ulevi pri bezne jizde. Ac nemam rad Manitou, tak si myslim, ze pro zenu v dane cenove relaci je ten Skareb jedna z nejlepsich voleb.

            0 0
            • Volf  

              Čekám od toho, že bude pohodlná a bude bezproblémově fungovat. Neřeším ani moc váhu, protože jestli bude mít kolo 12 kg nebo 12,5 tak na naše ježdění celkem v pohodě. Nejhorší, že ti každej řekne něco jinýho. Už jsem slyšel, že Skareb bude dobrej pro oba, Marzocchi taky bwez problémů nastavíš na obě váhy a dokonce i u toho Axela super jsem se vlastně dozvěděl to samý. U toho Skareba si jen říkám, jestli při mý váze cca 82 kg už nebude problém s foukáním.

              0 0
              • MARIN  

                s foukanim problem nebude ale urcite budes muset vymenit pruzinu za tvrdsi=dalsi investice navic (asi 600,–). Ja bych vzal Skareba pro polovicku a Marzocchi pro tebe.

                0 0
                • RomanH  

                  Asi tak, jen bych si do te Marzocchi nechal dat pruzinu :o)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.