integrované hlavové složení / klasika

19 nepřečtených
  • hurikan

    Mám takový diletantský dotaz. V čem se liší integrované hlavové složení od klasického? Taky by mě zajímalo, jak se na rámu pozná, jestli je dělaný na integrované hl. složení. Mám koupený nový rám a teď když jsem chtěl jít koupit hlavové složení, tak jsem se nad tímhle tak nějak zamyslel, abych tam nerval něco co nemám…Díky za případné reakce.

    0 0
    • Luka  

      Kdyz napises co mas za ram, tak ti tu mozna nekdo poradi,

      ale ja kdyz kupovala ram, tak v nem to integrovany hlavovy slozeni uz prost bylo INTEGROVANY… hm.. no, nemel ti to rict ten chytrak co ti to prodal? Ja teda jeste nekupovala ram bez hlavy…

      0 0
    • HonzaV  

      Zjednodušeně: Jestli máš hlavovou trubku dole a nahoře rozšířenou (průměr), tak to je pro ty misky integrovanýho složení. Normální, klasický složení má osazenou misku, která se nalisuje do hlavovky, ale ta miska zůstane koukat. U integrovanýho složení ta miska zmizí v hlavovce.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        A ted se do toho zase vlozim :) Vyjma asi dvou nebo trech svych ramu (vyhradne na XC) mely vsechny dole a nahore rozsirenou hlavovou trubku a integrovany slozeni nemely. Ale to bylo kvuli pevnosti. Nebo treba RB ji rozsirenou nema a IHS ma. Tak a ted babo rad :)

        0 0
        • cabbage  

          a jakej je rozdil v ihs a hs krytym(zpevnenym) hlavovkou? a co zuzena hlavova trubka u kleinu?:)

          0 0
        • BH  

          padlisto zase slovickaris? V podstate to napsal predchozi prispevovatel dobre,integrovane rizeni je schovane. kazdopadne u integorovaneho rizeni jsou dosedaci oplochy pro drahy lozisek soucasti ramu (do sedel v ramu(hlavove trubce)jsou vllozeny- zalisovany futra-vlozky) a rizeni je cele integrovane tedy zaclenene do ramu.Odpadaji tedy misky,ktere se lisovaly do ramu a ve kterych behaly loziska. Vyhoda, nizsi hmotnost a vetsi tuhost rizeni. Nevyhoda snad pokud by doslo k poskozeni vlozky rizeni, mohlo by dojit i poskozeni sedla v ramu.Integorovane rizeni vne ramu pozanas tak, ze je nizsi nez klasicke z miskami a neobasahuje misky rizeni

          0 0
          • BB  

            kdyby to bylo tak vyhodne, proc by vetsina firem zustavala u klasiky (spesl, trek, gf, klein, scott …) Vzpominam loni ve Velo byl rozhovor se zakladatelem Specialized a ten rekl, ze do IHS nesli a nepujdou, protoze neni ani lehci, ani tuzsi.

            0 0
            • vili  

              sis myslim sam odpovedel,nema to zadny vyhody krom designu.a i to je sporny.mne se treba vic libi klasika

              0 0
            • Siddha  

              ja Ti reknu proc, teda je to muj nazor, a bude to mozna prekvapivy: jen a pouze cena!

              mrkni na klasiku, relativne slozity na montaz, vic soucasti, drazsi (hlavovy) a IS je jen na sebe poskladanych par podlozek, a kdyz kupujes ram udela to vetsinou rovnou taiwanec, nebo cinan. taky kvuli tomu, ze je to celkem jedno co mas za IS, kdyz to neni stejne videt, na klasice mas velky logo vyrobce, na kterej je kazdej pysnej (jako ja na staryho Stronglighta nez sel do haje jako cokoli jinyho)…

              proto Colnago (ale Ernesto je konzerva, dlouho trval i na 1"), nebo Trek, Specialized jsou drahy znacky, kde je uspora radove 100Kc moc nezajima.

              tot muj nazor.

              btw: v reklamaci ted dostanu novej silnicni ram s IS, vidli budu mit svoji neintegrovanou, tak to nebucde esteticky dokonaly, ale jinak kdyz to sedi tak to na silnickach proste vypada dobre (zatimco nekdy na bikuch nic moc).

              0 0
          • TinkTink  

            Se domnivam, ze tu tuhost – i kdyby byla lepsi – tak to malokdo pozna…mnohem vic clovek pozna na predstavci a na riditkach :)…

            A je fakt, ze jde o prachy…o nic jinyho…designove na bajku, pokud clovek nema odpovidajici vidli, taky neni uplne super (ale ja to vyresim…koupim Shermana na AC a budu v klidu…ten bude krasne navazovat…) :))

            0 0
    • jir-ka1  

      Mrkni třeba sem: http://www.parktool.com/…dtypes.shtml

      0 0
      • hurikan  

        Rám je to RockMachine CPS 6.0, ale nikde nic vlisovanýho nemá…:) Je teda fakt, že hlavovka je nahoře a dole rozšířená (nebo uprostřed zůžená…?), ale fakt tam nic není. Takže to asi bude kalsika…Kdyby mi vypadla vidle, tak dám vědět.

        0 0
      • hurikan  

        OK, tak už jsem to vyřešil. Rám je integrovaný hlavový složení…

        0 0
        • Karr  

          Chcel by som sa spytat ci headset Chris King Perdido (internal) pasuje do rámu RB? CHK Perdido je klasika do integrovanych rámu. A kde se najde cennik chris king? www.chrisking.com Díky za rady.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.