mechanika Avid BB7 nebo Avid Juicy 5

106 nepřečtených
  • Pospa

    Když tak srovnávám cenu: Mechanika Avid BB7 180 kotouč : 2995 + páka: Avid speed dial 7: 935 = 3930 Kč

    Hydraulika Avid Juicy 5 180 kotouč: 4095 Kč

    Nezlobte se, ale mám hrozný dilema. Skládám nový kolo a nemohu se rozhodnout, mechaniky jsou všude vychvalovaný, ale hydry to nejsou a o těch avidech 5 nic nevím. Pomožte rozhodnout.

    0 0
    • morgoth1  

      mesic jezdim juicy5. Instalace bez problemu. Maji podle me docela kratky chod. Po kratkem zajeti brzdi fakt slusne. Do ted jsem mel Vcka, takze co se tyce brzdnyho ucinku nemuzu si stezovat – vrele doporucuju.

      0 0
    • vlk  

      že to řešíš, jasně že hydru.Zeptej se Luky co ti řekne na mechanické avidy.

      0 0
      • marapara  

        No to by mě zajímalo co řekne. Mechanické avidy můžu jen doporučit. Hydry jsem sice nejzdil, ale jezdím 3 roky ekvivalent BB7 a nemůžu si stěžovat. Řekl bych že dávají na prdel většině hyder, co jsem zatím zkoušel.

        0 0
        • pepino  

          No někde v debatě říká,že ji Avidy s jejíma 50kg nezastaví:-)ještě že mně se 74 jo:-)To kdyby za blahejch dob jezdila cantilevery:-)

          0 0
          • K2  

            Měla je blbě seštelované – seřizovala si je sama. Po seřízení kamarádem začaly v pohodě brzdit.

            0 0
            • vlk  

              ale i tak stále tvrdí, že na deorky nemají.A to deore nejsou mezi hydrama taky nic extra.Podle mě dávkovatelnost u těch avidů mech. nic moc a jakoby se kousaly, navíc konec není nikdy tak tvrdý.Při srovnatelné ceně bych bral raději hydry-já osobně.Ostatní si dělejte co chcete.Akorát po zkušenostech s kotoučem shimanoXT755 myslím, že má označení smart75, bych doporučil jiný.Při různých teplotách se mi zdá že se vychyluje-do strany.

              0 0
              • K2  

                Jdu do stejných brzd a kotouč budu mít nějaký WinZip – uvidím

                0 0
              • Pá-dlista1  

                To oznaceni je daleko prihodnejsi SMRT :)

                0 0
                • vlk  

                  a máš pravdu.Zase se mi do toho připletly tetáky od shellu.No nic.Hlavně se mi zdá že při chladnějším počasí se kotouč jakovy vyhýbá od kola.Asi zkusím příště hayes kotouče.

                  0 0
              • vlk  

                Tak kotoučem to nebylo.Měl jsem špatně seřízený třmen.

                0 0
            • Luka  

              o nas bez nas?…

              ano, po serizeni brzdily… tyden. a pak to slo do kopru uplne. Na letosnim drtici uz me leckde opravdu odmitaly zastavit. Potvrdi vam to kazdy, kdo se na nich svezl, ci se je pokousel seridit… a ze jich bylo… Ale jasne, treba vadnej kus..... dva kusy..... to je ale nahoda..

              Zaplatpanbuh uz jsou pryc.

              Nutno podotknout, ze momentalne zajizdim 525, a ty (jak znamo: nezajety kotoucovky proste nebrzdej) brzdej porad vic, nez me milovane bb7 ve svych svetlych brzdicich okamzicich.

              Ale problem se objevil i s 525, ovsem diky nemoznosti dostatecneho nastaveni prasete. pomohlo az odfrezovani laku z patky ramu a u predni vypodlozeni pliskem… trochu jeste skrtaj, ale to myslim ze je jen otazka casu. Kdyztak jeste kousek ufrezuju :)

              0 0
              • scret  

                zase na druhou stranu jses jedinej clovek kdo rika ze mu tyhle brzdy nebrzdily!:((a­lespon co vim ja… kamos je ma na bajku a lecktera hydraulika jim nesaha po kotniky…

                0 0
                • Luka  

                  dyk rikam, mozna vadny kus(y) , nebo se na nich svym zpusobem projevovalo to stejny, proc mi ted skrtaji 525, kdo vi? Mozna je to vada ramu? Netusim..

                  … nehanim avidy jako takovy, me se libily, jenze proste ty moje nebrzdily. Avid je fajn… ale proste nejsou vsechny veci takovy, jako se o nich basni… dala jsem tehdy prave na hlasky typu „nejlepsi mechaniky na svete“ , „Jediny mechaniky co se vyrovnaji hydram“ atd atd… kdyz jsem je koupila, montoval mi je tink… pak provadel udrzbu muj muz a reknu ti, ze tak, jak se nad nima navztekal on, tak snad si uz nezanadava do konce zivota. Nakonec me dokopal spolu s Tinkem k nakupu tuctovejch, ale brzdicich 525… a dekuji obema, ze jsem s tim souhlasila…

                  0 0
                  • scret  

                    holt asi vyjimka potvrzujici pravidlo:)

                    je ale pravda ze kdyz jsem zkousel kamosovy BB7 na 160kotoucich tak brzdily daleko lip nez moje BB5 na 203 kotoucich…:)

                    0 0
                  • Archer  

                    proc mi ted skrtaji 525, kdo vi? Mozna je to vada ramu?

                    Jaky mas? Zadni? Na IS nebo PostMount prez adapter? Jak to nastavujes?

                    0 0
                    • Luka  

                      :) uz je to vyreseny…hanousek to spravil :) byly nechutne krivy patky jak ramu, tak vidlice… zfrezovani to vyresilo :)

                      0 0
                • pened  

                  muzu potvrdit. Mam ekvivalent BB7 a nedam na ne dopustit. Pro mne je to absolutne bezproblemova zalezitost (krome toho, ze mi obcas jemne chyta kotouc). Ale pouzivam originalni desticky od Avidu (zasadne). A to co jsem letos nasjezdoval, tak rikam, ze to je i diky brzdam – jejich schopnost spolehlive fungovat i v technickych sjezdech (takove tup tup a skoro nulova rychlost :-) ).

                  0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, jedna otázečka pro majitele Avid Ball Bearing Seven.

      Cinká tahle brzda, nemyslím škrtá atd., ale jestli destičky dělají nějak zvuky. Jel jsem na biku s Avid Ball Bearing five a ty dělal\ docela randál. Jen tak se ptám, ne, že bych o nich uvažoval. Znáte to chlapi, takové to domácí brždění, však si rozumíme, ne? :)

      0 0
      • scret  

        ja mam BB5ky a v pohode,nic necinka,brzdej taky hodne slusne,ale je pravda ze vepredu mam 203 kotouc:)

        0 0
      • marapara  

        Nevím jestli BB5 mají nějaké pérko které se vloží mezi destičky. Jestli ne, tak to může být klidně ta příčina. Já jsem dřív také neměl pérko mezi destičkama na CPS – BB7 a destičky se při jízdě po nerovnostech hýbaly ve třmenu a rachotilo to, nemyslím tím škrtání o kotouč. Magnet totiž není tak silný, aby destičku udržel na pístku bez hnutí. Jak jsem tam dal ty pérka, která se běžně dodávají k sadě destiček avid i od jiných výrobců, tak brzda není slyšel.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Paráda, to jsem si myslel. Díky.....

          0 0
          • Luka  

            jednou se mi dostal malej kaminek do toho vykousnuti v kotouci a kotouc to protlacil prasetem, cimz prave tomu perku utrhl jednu delsi nozicku… a takovej kraval, ze jsem odmitala dal jet a souperi na Lost in Prague se me starostlive ptali, jestli nepotrebuju pomoct :)

            0 0
            • marapara  

              … tak tomu se říká štěstí … smůla :). To mosel byt piskot :) Jinak co se týče brzdného účinku, tak bych je srovnal s 525 co jsem zkoušel na kamarádově bajku. Apropo na té fotce co mám v profilu a větší v sekci bikeři v akci je jasně vidět, že nemám problém s bržděním jedním prstem na Avid CPS po předním kole :). Spíš mám problém s vysokým brzdvým účinkem. Tvoje BB7 byly asi tmavá vyjímka :)

              0 0
              • Luka  

                MNo, nastesti uz mi nezasahujou do zivota:))

                Jednou jsem diky nim vrazila do stojiciho Superba :) Predtim jsem si zkousela 525 a jak jsem sedla na svy kolo, jedu jedu a najednou koukam, v ceste auto a nemuzu se vyhnout, tak na to hamtnu az mi zbelely prsty a plynule me to dovezlo az k narazniku a pak BUM… mala rychlost, takze se nic nestalo, ale proste me to presvedcilo, ze to fakt nebrzdi, a ze to je nebezpecny :)))

                0 0
                • marapara  

                  :D ještě že tam nebyl majitel … nebo byl?

                  0 0
                  • scret  

                    to by pak bylo taky bum:))))

                    0 0
                    • Luka  

                      :DDD ........ nebyl… ale kazdej den z hospody kolem nej chodim tise se bojim :)

                      0 0
                      • scret  

                        mimochodem kdy dovalite do UL??? ze bychom mohli dat nejakej svih…skoda ze jste tenkrate prijeli kdyz jsme byli vsici pryc:(

                        0 0
                        • Luka  

                          my tam byli … jenze rodice by neprezili kdyby nas nevideli celej vikend. Ted jedeme zase.. dame sneznik… jen nedelni lehko dopoledni vyjizdka.. dneska psali v cykloservisu, ze se prej nikam na ty stezky kolem snezniku nesmi, ani na turisticky… to mi prijde nejaky divny…

                          0 0
                          • scret  

                            o tom nic nevim:( kazdopadne kdyz te nikdo nechyti…:)))

                            0 0
                          • scret  

                            to by muselo bejt neco novyho,podle me je to ale blbost Sneznik – lehkodopoledni vyjizdka??wow,v k­olik budete vyjizdet??:)

                            0 0
                            • Luka  

                              tak stala se zmena… na klinovci je CP v DH… toz, kola nechavame v praglu a jedeme cumet na klinovec :))) (stejne v nedeli bude chcat)

                              ale to s tim sneznikem me docela rozhodilo… pripada mi to jako blbost.. dyk to neni narodni park, tak proc by se po turistarnach nesmelo??…

                              0 0
                          • marapara  

                            Sněžník, tam jsem byl 2×. Pěkný výjezd, jel jsem od Tisských stěn. A pak po červené zpět na tu silnici, celkem trial úsek a dolů do Děčína, kde jsem si udělal ze zóny 30 km/h zónu 70 km/h :) Ze Sněžníku je hezký výhled

                            0 0
                    • marapara  

                      Právě :))

                      0 0
      • HonzaV  

        Mam BB7 cca 4 roky, od namontovani jsem na ty brzdy nesahnul, jenom menim desky. Nic v ty brzde nikdy nerachtalo, necinkalo, obcas si hvizdnula pri prvnim brzdeni po umyti kola. Kdyby vsechno ostatni na biku bylo tak bezproblemovy jak ty brzdy, tak by to byla idylka. Desticky Avid vpredu, vzadu vozim A2Z od Cykloprofi.

        0 0
    • kubad  

      Hlas pro Avid Juicy 5. A co třeba tahle nabídka: Kotoucove brzdy Avid Juicy Carbon 2006 – jete 10km!!, 160mm kotouce. Na: www.bajkshop.com/

      0 0
    • tm  

      Jezdim BB7 a nemam problem, jsou maximalne blbuvzdorny a na rozdil od hyder jdou obe desky postelovat. kdyz jsem testoval Spesla, tak mel A.J.5 a nebyl sem schopnej davkovat brzdnou silu, strasne se kousaly. A ze by nebyly zajety, tak to na tom testovacim kole opravdu nehrozilo.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, jedna otázečka pro majitele Avid Ball Bearing Seven

      Dá se sehnat v Ph klíč torx (torx s dírkou(nesmějte se:))) na povolení osiček, na kterých jsou navlečené destičky. Asi jsem byl ve špatném železářství kde měli jen klasický torx. Prostě ho nemžu sehnat.

      Děkuji Pes.

      0 0
      • Manas  

        Delam to klestema.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Já rukou :o) Dělám si srandu, až sjedu desky a pokud neseženu ten klíč tak to budu muset udělat nějak podobně, až bude osa venku zkusím tam dát normoš šroub na imbus.

          0 0
      • o.ndra3  

        V životě jsem to nepotřeboval, ale TORX-BO by měli mít v železářství na Synkáčí, kousek od Štěrby. Tam maj všechno.

        0 0
      • RomanH  

        A k cemu je to potreba ? Desticky tam jdou dat/vyndat rukama. Staci povolit ta cervena kolecka.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Destičky jsou tam jen nacvaknuté. Teď jsem na ně koukal, měl jsem za to, že jsou navlečené na osičce, deformace z jiného typu brzdy. Dík :)

          0 0
          • kubad  

            Pak písni srovnání Hydraulik Hope a mechanik Avid – to mě celkem zajímá.

            0 0
            • Peslezedirou  

              To už bych možná mohl teď, celý víkend jsem je proháněl, ale raději počkám, až se ještě o chlup dýl zajedou.

              0 0
            • Peslezedirou  

              Po letech zasílám odpověď, BB7 versus Hope Mon Mini, zdrcující porážka pro Hope :-)

              Hledám návod jak vypáčit destičky z třmenu, tak jsem narazil na tenhle dred :-)

              0 0
              • Evilcleaner  

                tak toto je poctivost, odpovědět i po tolika letech:-D

                akorát ted zakladateli napíše dalších deset userů že mechaniky jsou mrtvé, j5 jsou mrtvé a at si koupí elixiry nebo nové xt:-D

                0 0
              • Vilém  

                Desky z BB7? Co na nich chces pacit? Staci chytnout do klesticek a vytahnout.

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Tak hotovo, ani kleště jsem nepoužil, nečekal jsem, že to půjde takhle pěkně, jenom nové rozpěrné pružinky napasují, tak jsem použil ty staré.

                  0 0
    • wda  

      Určitě hydry avidy. Mám je a za tu cenu slušnej výkon i na 160 mm kotoučích.

      0 0
    • ryllos  

      mam juicy 5 (na 180)asi pul roku …jsou dobre,vždycky jsem zastavil jak jsem potřeboval,ale někdy mam pocit,že maji proměnlivý výkon.

      kamosi co maji bb7 = no problem, spolehlive,jed­noduche …připadaji mi o dost ostřejší (horší davkovatelnost – je fakt že všeci maji 203 kotouče). To moje juicy5 jsou take fajne citlive.

      Zas ale jak se rozsekaš a třeba urveš hadičku u juicy,těžko to budeš někde v lese spravovat, u bb7 neni problem,vymenis lanko a rubeš dal…

      0 0
      • goofy  

        A ty sebou bezne vozis nahradni lanko a bovden? Tenhle argument je dle mne trosku zcestny. Nehlede na to, ze kdyz urvu jednu, mam jeste porad druhou.

        0 0
        • marapara  

          bowden ne, ale lanko ano.

          0 0
        • Thidney  

          vzhledem k fotce ryllose v profilu bych byl opatrnej pri posuzovani obsahu batohu .-)

          0 0
        • wda  

          ty nevozíš náhradní lanko?

          0 0
        • ryllos  

          vozim s sebou skoro všechno…neni lepsi si to spravit na miste (treba provizorne),nez jet treba jen s predni brzdou opatrne,bez požitku???

          0 0
          • wroum  

            a ten bowden zkratis dle potreby jak? vozis i nahradni kotouc a trmen? …

            prijde mi trosku paranoidni s sebou vozit nahradni dily na cely kolo. respektive vzdy se muze ****** neco co stejne nemam a cely nahradni kolo na zadech vozit nikdo nebude.

            ja radsi dojedu bez jedny brzdy (o pozitek tim neprijdu) a nemusim se zabyvat tim, jestli mas s sebou dost nahradnich dilu (ktery sem stejne nikdy nepotreboval tak akutne, abych to nezvlad bez nich)

            0 0
            • ryllos  

              tak na hydry servis nevozim.Jak jsem mel jeste V-cka,vozil jsem lanka i bovdeny (zas tolik to nevazi ani mista nezabere – s kombinačkama se da zvladnout vecí)..jasne ze nemam celeho nahradniho bika v baglu…nechapu lidi,kteri si nevemou ani lepeni…

              co mam si spravim, i pomuzu lidem co potkam a potrebujou…

              0 0
              • wroum  

                lepeni si obcas beru :-)

                jezdil sem hydry nekolik let a vzdy bez jedinyho problemu. ted mam BB7 a nikdy by me nenapadlo s sebou vozit bowden, protoze si myslim, ze kdyz uz dojde na poskozeni brzdy, tak kvuli bowdwnu asi ne, ale je to muj pohled na vec a radsi dojedu jen s jednou brzdou nez nekde v lese kombinackama pizlat bovden a to uz vubec nechci poukazovat na to, kolik takovy kombinacky vazej :-)

                0 0
              • MlokCZ  

                Nojo, ale to máš hned nejen lanko navíc, ale i kombinačky, prostě kdo to má tahat. Jezdím na kole už přes 15 let a ještě jsem neměl nikdy na vyjížďce takový problém, abych nedojel kvůli tomu, že jsem si sebou něco nevez. Nechat odvést kolo autem jsem si musel za tu dobu 3× a v žádném z těch případů by mě žádný náhradní díly a nářadí (který by se daly vzít sebou) nezachránily.

                Proto vozim pouze zcela základní věci, které se občas využijí, tj. duše, lepení, 2 montpáky a multiklíč, centrklíč, pumpička. Nevozim ani nýtovačku na řetěz (taky jsem ji nikdy nepotřeboval). Cokoliv dalšího mě nestojí za to, aby mě to zachránilo 1–2 odvozy autem za celý život (který ještě nebyl, ale přeci jen nevylučuju, že by se to nemohlo nikdy stát).

                0 0
                • wroum  

                  presne

                  akorat ten nytovac obcas vozim .-)

                  0 0
                • goofy  

                  Tak tak. Ale ja vozim i nytovacku, a parkrat uz jsem ji vyuzil. A od jiste doby i nahradni patku prahazovacky. Urvana patka 2 dny po sobe vubec nepotesilo, kor kdyz podruhe to bylo 50 kilaku od ubytovani, a skoro 10 od civilizace.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Já jsem ji taky kdysi vozil a párkrát využil, ale nikdy na muj řetěz. Vždy to byl řetěz někoho, kdo jel se mnou a ve všech případech značně přetaženej řetěz.

                    0 0
                    • goofy  

                      No ja to vyuzil treba, kdyz jsem urval patku, a musel si udelat singla na dojeti. A jednou jsem pri padu nejak sikovne skrivil retez (do vrtule), tak se taky sikla. Zkratil jsem ho o par clanku, a bylo…

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Na patky mám štěstí. Vždy zatim jen ohnutá (i když už dostkrát, že jsem si pořídil domů i rovnák).

                        0 0
                        • goofy  

                          No ja ji taky jednou jenom ohnul, na miste narovnal, a za 2 kilaky se urvala :-/

                          0 0
          • Splinter  

            A když už to spravit nejde tak aspoň vykopeš hrobeček ne?:)

            0 0
    • šlapatko  

      Stará vykopávka a nové zkušenosti:-)

      Mám doma brzdy hayes stroker ryde.Brzdí, ale čas od času se kousne pístek v brzdové páce.Taky mají nechutný vakl v pákách.Je to jeden s prvních strokerů co byly vyrobenu.Ostatním se serou, mi zatím fungují:-)

      Dále mám avid elixir R, brzdí hezky, ale mají taky nějaké mouchy.Zadní brzda má neustále zadřené pístky.Páky začínají mít vakl.Stačí kolo převážet autem (kolo na boku) a brzda se propadá na grip.Vím že je to má chyba a musím brzdy pořádně odvzdušnit.Nicméně hayesy se za léta takhle nezavzdušnily a shimana taky ne.

      Další brzdy byly doma hydry LX.Parádní bezůdržbová brzda.Jen se měnily destičky a jednou za rok preventivně mázly pístky.

      Nyní jsem neodolal a koupil mechaniky BB7.Chtěl jsem bezůdržbovou brzdu do pohody i nepohody.Zatím má najeto cca 100km a brzdí krásně.Koupil jsem ji na zimáka, ale nechám ji na mazlovi.Líbí se mi nadstavování destiček.

      Ve sračkách, hlavně elixiry hodně škrtají a desky se tak rychle sjíždí.U BB7 stačí oddáli destičky a je docela klid.

      Toť mé zkušenosti s BB7 a hydrama:-) Třeba to někomu pomůže.

      0 0
    • Smazaný účet  

      100

      0 0
    • Rookie  

      Když už se to tu řeší, tak se přiživím. Mám brzdy BB-7, jaké by jste doporučili kotouče? Mám původní Roudagony a na jaro plánuji nové.. Podotýkám ve velikosti 185mm. :)

      0 0
      • Pelin.x  

        Já jsem používal k BB-5 kotouče od Avidu a byl jsem s nima maximálně spokojený! Teď je mám i na hydrách a taky si nemůžu stěžovat!

        0 0
      • šlapatko  

        Mám k BB7 kotouče avid G2 185–160.Brzdí dobře, ale přední 185 pořád háže.2× jsem to rovnal a je křivý zase.Časem pořídím XT s unašečem.Je to 180mm.Na poloměru je rozdíl jen 2,5mm.Tohle zvládne tenká podložka.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.