• borda

    Zdravím, zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi těmahle dvěma typama brzd. Taky jestli se dají použít s normálníma pákama (XT – ne dual) a pro jaký je to systém? Manitou nebo ostatní? Jestli to není pro Manitou kolik cca stojí adaptér?Omlouvám se do kotoučovek moc nevidím.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      A cist taky neumis?

      0 0
    • RomanH  

      A co vyhledavani ?

      Zkracene : u BB7 muzes vzdalenost pevne desky nastavovat jen holou rukou, kdezto u BB85 musis pouzit imbus (je to neprakticke, protoze pro maximalni vykon pri vyjizdce reguluji vzdalenost pevne desky a sahat pro imbus by se mi nechtelo). BB7 ma navic jiny lepe chlazeny kotouc.

      Ad paky – bez problemu jakekoliv na V, nejlepe s regulaci chodu paky.

      Ad adapter – ten je v cene brzdy, standartne se to bez adapteru montuje na PostMount (Manitou a pristi rok Marzocchi)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        A jestli se nepletu, tak na strane paky (raminka) nema regulaci vubec. Ma mensi (jine) desticky. A nebrzdi :)

        Btw. ty sjizdis desky tak rychle, ze je prenastavujes behem jizdy?

        0 0
        • RomanH  

          No pokud ma vyjizdka okolo 100km, tak vetsinou 1× dotahuji. Ono to tak vychazi, desky mi vydrzi od 1500–3000km. Jinak to doma nesleduji, proste popadnu kolo a kdyz se mi zda, ze se zmenil chod a brzdi to mene, pritahnu vnitrni desku co nejtesneji ke kotouci (aby neskrtala) a venkovnim koleckem upravim chod.

          0 0
          • Manas  

            to si spis sjezdar, ne ? ja mam na kole ted okolo 200 a sahnul jsem na to jen na zacatku. I kdyz pravda, moc nebrzdim.

            0 0
            • RomanH  

              Nee, to se spise bojim a vice brzdim :) V manualu pisi, ze desticky vydrzi ± tech 20 otoceni, a ja se snazim mit tu vnitrni desku co nejblize – prijde mi, ze to lepe brzdi, nemuzu si pomoci. No a taky zavisi na podminkach – za mokra to odchazi rychleji.

              0 0
        • marapara  

          Máš pravdu. U BB5 je poblivý pístek bez štelovátka. Takže přiblížit destičku můžeš jen pootočením šroubku na brzdě nebo přestavením brzdy, což je dost nepraktické. Ale i tak BB5 brzdí docela dobře. Pevná destička jde ale štelovat otáčením kolečka, není třeba imbus. BB7 jsou stejně lepší, určitě bych si za ně připlatil.

          0 0
          • Lister  

            Tak jste to chalpy pěkně zamotali. Píšete že BB5 nemá štělování na straně pohyblivé destičky – taky na co by to mělo, když to jde doladit distančnímy šrouby na páce a u brzdy. BB7 tohle štelování snad má?? – jak jsem se díval na fotky, tak tam právě chybí ten distanční šroub na brzdě, tak ho asi musí nahradit tohle štelování, takže v součtu opět dvě místa kde to doladit :-? A pokud jde o tu pevnou desku tak jeden píše že to lze štelovat rukou a druhý že to lze jen imbusem. Tak to se pak nesmíte divit, že se ti lidi ptají pořád. Mě to taky zajímalo a hledal jsem v historii a odpovědi byly vždycky stejně zmatené jako tady.

            0 0
            • marapara  

              Měl jsem ji před dvěma dny v ruce, je tam kolečko, jde otáčet prsty. Na pohyblivé destičce štelování není. BB7 je v podstatě přepracovaná stará dobrá klasika CPS, kde jdou štelovat obě destičky bez nářadí.

              0 0
              • RomanH  

                Ja myslel, ze je to obracenene – kolecko na vnejsi strane. Ale ted si uvedumuji, ze mas asi pravdu – na tech BB5 je zvenku videt jen zaslepka a kolecko je uvnitr. Omlouvam se za mystifikaci.

                0 0
            • TomK  

              Ale štelováním pomocí šroubu na páce, či přitažením lanka na třmenu se ti bude s ojíždějícími se deskami zvyšovat předpětí a tím síla na páce.

              0 0
              • Lister  

                Jo máš pravdu. Já diskovku v ruce ještě neměl, ale přesně tohle mě napadlo dnes ráno když jsem uvažoval jestli koupit ty BB5. Ale nidko nic nanamítal tak jsem myslel, že to nebude tak moc na té páce poznat. Aspoň už mi konečně došlo na co tam přesně to štelování je :o) PS: která destička je vlastně pohyblivá – podle fotek předpokládám, že ta vnější :o)

                0 0
      • Manas  

        u BB5 to muzes i rukou … kolecko tam je, aspon ja to tak delam. druha strana me zatim netrapi.

        0 0
        • RomanH  

          Pokud mas vnitrni pevnou desku co nejlblize kotouci, tak pri brzdeni tak neohybas ten kotouc – prijde mi, ze to brzdi lepe, nemuzu si pomoci.

          0 0
          • Manas  

            no ja se priznam ze mi je kotouc ukradenej, me zalezi na chodu paky. … jasne ze treba o 5mm je treba dost, ale to uz vetsinou menim desky :-)

            0 0
          • MartinXC  

            Líp brzdí, obrušuje desky naplocho (a proto líp brzdí).

            0 0
    • architekt  

      mam obe, proto rikam – kup BB7 a neres to… jak je to s pakama a adapterama uz bylo receno.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.