• Corbett

    Co říkáte na jarní šílenství rekreačních cyklistů. Člověk chce vyjet z města, tak využije cyklostezku aby nemusel čichat auta, ale proplést se mezi desítkami cyklistů kteří sednou na kolo pouze na jaře aby jeli po stezce 7 km za město, tam si dali pivo a šlapali zpátky je docela umění. Když se do toho připletou bruslaři, kteří sotva stojí na bruslích, občas nějaký ten důchodce s pejskem, tak nevím jestli nakonec není lepší jet po silnici a inhalovat výfukové plyny.Co vy na to?

    0 0
    • saly  

      No, myslím, že stačí odjet někam dál, kam „rekreanti“ už nepáchnou. :-)

      0 0
    • Volf  

      Po silnici asi tak až ne. Je fakt, že se teď vyrojilo víkenďáků až to nebylo hezký. Mě spíš zaráží, jak jezděj skoro nahatý. Nevím jak u vás, ale zde na kraji Vysočiny je sice na sluníčku kolem 17 stupňů, ale foukal sice ne silnej, ale celkem studenej vítr a v lese ještě leží sníh a je tam tak kolem 4 stupňů. No a oni jedou celá rodinka jen v kra?asech a bavlněným tričku.

      0 0
      • cabbage  

        a myslis ze to toho lesa zajedou?:)

        0 0
        • Volf  

          No pár jsem jich potkal.

          0 0
          • wraftler  

            sak kto maka jak o zivot tomu je teplo aj v spodaroch nie?

            0 0
            • Volf  

              V tvým věku jsem si to taky myslel. Dneska ve svým tvrdím, že tepla na klouby není nikdy dost.

              0 0
              • pelhrimov  

                .

                0 0
              • Ondry  

                To snad není o věku, každej kdo jezdí na kole by si mohl pamatovat aspoň: Hlavně nohy v teple.

                0 0
                • weekend warrior  

                  ale je to o věku.

                  když seš mladej, nějaký podělaný přísloví neřešíš, jejich obsah ti dojde až později, když se tě jejich obsah dotýká, když už je zbytečně pozdě…

                  0 0
                  • toram  

                    já to poznal nedávno..„nastydlo“ mi koleno nebo co..:D

                    0 0
                  • Ondry  

                    hm, tak v tom případě bych tě měl informovat, že se ti vymykám ze statistiky

                    0 0
                    • weekend warrior  

                      ale tak to jen potvrzuješ pravidlo, vo nic víc nejde..

                      0 0
                      • Ondry  

                        plno mích vrstevníků se oblíká tak aby si nesralo aspoň ty kolena, takže už bych to nenazval výjimkou

                        PS: tohle je nejdebilnější přísloví co existuje, spěšně jsem proletěl fóra a vypadá to, že to používá plno lidí, oni ví v jaké situaci, ale ne co to znamená.

                        0 0
                        • weekend warrior  

                          ale podle mě je to v celku fakt tak, že lidi na kolena serou, vždyt vždy když je sluníčko lidi jezdej v kartasech… dobre, nejsou to core bikeri/cyklisti, oni ty hadry na zimu ani nemaj, ale takhle z nich ani nikdy nebudou…bo je zacnou bolet ty kolinka:)))

                          0 0
                          • Ondry  

                            a tím se dostáváme k tomu že to není o věku, the end

                            0 0
                  • xshreck  

                    Dneska jsem jel kolem poledne ve školním, kláda jako prasce.

                    Jeden důchodce jen v letních kraťasech … pak jeden pán kolem 50 to samé. Už od pohledu z dálky mi byla zima na kolena. V návlekoch jezdím pomalu aj v létě. Brrrr :(

                    0 0
                    • Ondry  

                      asi další výjimka potvrzující pravidlo, ale já bych to nazval výjimka vyvracející pravidlo

                      0 0
                      • xshreck  

                        než jsem začal jezdit pořádně, taky jsem jezdil s holýma kolenama. Teď bych si to nelajznul.

                        Jinak kamarád co chodil aj na sněhu v 3/4 má problémy s kotníkama, pro zajímavost. Moc bych si nezahrával

                        0 0
      • Seveřan  

        Něco obdobného se vyskytuje i na sjezdovkách, začátek sezóny je přeplněno a uprostřed jezdí už jen skalňáci :O) Aspoň je místečko.

        0 0
      • Man  

        Ja som stretol borca, ktory isiel na biku len v kratasoch. Nemal ani tricko. Tak to bola sila :-)

        0 0
      • Otto  

        …nó, já proti pohledné dívce v bavlněném tričku, pokud je chladno, v zásadě nic nemám. Spíš je problém na cyklostezce se nevybourat a nevykroutit hlavu :o)

        0 0
      • angelstorm  

        tak tak, já se nestíhám divit jak s těma kloubama lidi hazardujou, ať jsou mladí nebo staří mají kraťasi a někteří i krátký rukávy.Sluníčko sice svítí ale vítr je ještě studenej a za tu jízdu dokážou kolena dost promrznout. U mě obecně platí jakmile není nad 20 a teplej jížní vítr tak bez kolen nevyjedu.Nemíním za 10let padnout na kolena:-) Nezbejvá než na ně radši nekoukat a starat se o svoje kolínka:-))))

        0 0
    • ihik  

      Bylo naprosto úžasné, to se jindy v roce nevidí. Čím dále od středu města, tím jejich koncentrace exponenciálně ubývala. 15km od města už byly jenom strejcové, co si tam dávali piváka a plácali se po ramenou, jakou dali dneska krásnou třicítku po cyklostezce. Pak nasadili helmu z carrefouru, sedli na sveho authora, sportovními botkami prestige šlápli do pedálů a jeli své neuvěřitelné sportovní zážitky vyprávět svým macatým polovičkám, které nevytáhlo ani sluníčko. Dnes bohužel zjiš?ují, že jejich tělo není po zimě v takové kondici, jak předpokládali, a že se cítí poněkud rozlámáni. Proto příští týden bude pivák raději zase na růžku, nikoli proto, že by nedali svých obvyklých jarních 30, ale zřejmě nějaká naprosto zásadní technická závada překazila sportovní plány… no alespoň bude o čem dlouho vyprávět…

      0 0
      • Seveřan  

        Už vidím jak budem strejcové a budeme trhat rekordy :-)

        0 0
      • Ruprecht  

        Včera jsem potkal ráno jeden extra kousek – důchodce na Meridě za 89 900,– , v hadrech za dalších min. 10 000,– přilba alespoň za 3000,– a švihal si to vysokou ryhlostí :-)(cca 15 km/hod) po rovince a nesmírně důležitě a s patrným despetem se rozhližel po ostatních :-). Nádherný pohled. Cestou zpátky jsem ho potkal na zahrádce u pivka, vedle nalěštěného kola a tvářil se jak kdyby najel 100 kiláků v nejtěžším terénu…

        0 0
        • Volf  

          teď jsem se o víkendu bavil s kámošem co má obchod a dostali jsme se na drahý kola a on mi povídá. Drahý kolo si dneska u mě většinou koupí chlap před důchodem, protože už nemá malý děti, má prachy, kolo ho baví a na starý kolena si splnil svůj sen mít pořádný kolo. Nedávno jsem na německým internetu četl, že nejvyšší řady kol si v Německu převážně kupují zubaři ve věku kolem 50 let, takže na tom asi něco bude.

          0 0
          • kankrlicek  

            Potvrzuji z osobní zkusenosti :)

            0 0
            • lubor123  

              kolem jako do nebo vetsinou nad 50? pred 60 bych to bral jako takovy to lehko nabyl lehko pozbyl… obvykle zdroj v podobe dedictvi, kdyz nekde neco zbyde a neni to na zajimavou investici, tak to proste investovat do pozitkarstvi.

              0 0
        • preacher  

          tak přesně takovýho týpka potkal kamarád loni v Luhačovicích. Dědula přijel na Scalpelu, komplet v XTR, kamoš myslel že sjede pod stůl. Tak jsme to tak probírali a zjistili jsme, že až děti vyrostou a budou někde v tahu, tak možná taky pořídíme takový skvost. A to už nám bude 50 a více…

          0 0
          • mlyny  

            Akorát je dost blbý, že ty super kola uvidíš na silnici párkrát a pak stojí naleštěný v garáži… Zatímco mladí kluci, kteří jezdí docela slušně, např. 10.-15. na pohárech, musej jezdit na šílenejch plečkách, protože rodiče na to nemaj nebo na to děcko kašlou a ty neseženeš big sponzora, protože všichni krachujou… atd Tak v takový situaci ty dědulové fakt naserou.

            0 0
            • wroum  

              tvuj problem ze te serou. kazdy si koupi to, na co ma. ze si 15ti letej floutek nemuze koupit kolo za 100 000 je logicky a nema cenu kuli tomu bejt nasranej. az mu bude 40, treba bude mit prachy na to, aby si takovy kolo koupil. navic vsechno jde kdyz se chce, ale cekat az mi nekdo da husty kolo a bejt nasranej ze nekdo, kdo jezdi min nez ja ma lepsi kolo je blbost (a taky jeden z klasickych rysu ceske povahy).

              0 0
              • Koala MC  

                Souhlas..V Rakousku jsem na cyklostezce také potkal s kamarádem důchodce (cca 65–70let),který jel na kole za cca 100tis Kč.Byl sice pomalejší než já s kamarádem,ale podle stylu jízdy bych tipoval,že dříve dost jezdil..Jistě že dnes již nemá takovou výkonnost jako když mu bylo 20let.Ale proč by si na „stará kolena“ nemohl udělat radost a koupit si dobré kolo?Možná za svůj život najezdil 3× tolik,co leckterý dnešní „kritizující“ mladík.Už to že u kola vydržel 50 let je dobrý výsledek..Znám dost lidí co v 15–20 letech jezdili na kole..a po pár letech už ani neví jak kolo vypadá.Jistě,jsou i tací,kteří jak říká kolega "koupí v Praze top vybavení..dojedou autem do Jižních čech,dají si dvě kolečka kolem auta..zajdou do hospody..a pak v Praze vykládají kolegům v práci prožili cyklistický víkend..

                0 0
              • Lada1  

                ANO ! Navrhuji vsechna kola znarodnit a prerozdelit podle poctu ujetych km za rok !

                0 0
                • fousek  

                  Neblazni, to bych taky nemusel dostat zadny:-)

                  0 0
                • wroum  

                  ano. ti nejvetsi chrti (podle poctu KM) dostanou ty nejdrazsi sjezdaky a sjezdari dostanou kola z tesca :-)

                  0 0
                  • Vymi  

                    to se mi jevi jako fer… .-)))) akorat ze tech kol z toho tesca nebudou stacit… :-)))

                    0 0
                  • preacher  

                    Tak to si založím pohřební ústav a z vydělanejch peněz si pak koupím pořádný kolo.....

                    0 0
                • Lenka.05  

                  A sakra! :D

                  0 0
              • novcze  

                asi tak, to mě taky vadí na české povaze … ten dědula byl taky mladý a určitě nejezdil na kole za 100k a co že si udělal radost na starý kolena (kvůli kterým už třeba neujede tolik co zamlada), koho to sere?

                spíš se divím, že někdo má čas na vyjížďce koukat po jiných kolech a to tak detailně, že udělá i odhad ceny

                0 0
              • king-bike  

                +1

                0 0
            • hydrant  

              teda mlynářko, ty máš ale slovník :o)

              Taky mě to dřív točilo, protože ale věk nezastavím, posunuju se s ním i k lepším kolům :-) XTR ale zatím nemám…

              0 0
              • mlyny  

                Po tatínkovi :-) Ale koukám, že se tady do mě pustili, jako bych byla floutek, co chce kolo zadara. To ani ne, já vím, že cyklistika je o nohách a hlavě a ne o kolech. A dobrý kolo ještě nedělá dobrýho cyklistu, že ano. Mě je spíš líto těch kol, chudinek, který stojí a zahálí… Já jsem vloni nemohla jezdit na kole, tak jsem ho půjčila, aby se mohlo projet (dokonce udělalo pár slušnejch výsledků, to by se mu se mnou asi nepodařilo). Tož když nemáte soucit s dětma, mějte ho aspoň s bicyklama :-)))

                0 0
                • kovar  

                  zastávám názor, že cyklistika NENÍ „o nohách“, ale je to v hlavě a v kolech (celoodpružených samozřejmě:-)

                  0 0
                  • j-c  

                    Uz se vidim jak privazuju celoodpruzeny kolo na U5tce u vchodu…:) ted to neni o nohach ani o kole, ale kam ho schovat, aby ho neslohli…

                    0 0
                    • LukasX  

                      Zdravicko … na U5? Jizni svahy? Ja taky premyslim, ze budu jezdit na kole do prace na svahy, ale jaksi nechavat ho pred vchodem me ani nehne. Bahnaka, kteryho by mi nebylo lito nemam. Nejspis si ho budu tahat nahoru do studovny ;o)

                      0 0
                      • j-c  

                        Nevim jestli ti to dole ta stihla slicna slecna za prepazkou povoli, bojim se, ze se ji to moc libit nebude :)))… asi budem muset sehnat vyjimku u nejakeho vlivneho zvirete a davat si bajka do kanclu. dole na FT1 to bylo v pohode, tam parkoval v kanclu pravidelne. Jeste nevim, jak vyresim chuzi v tretrach s spdkem a hlinikovejma spuntama vepredu po tom lesklym krasnym vydrhnutym mramoru :)

                        0 0
                        • LukasX  

                          ja jsem premyslel i o tom, domluvit se nejak s telocvikarema, jestli by se nekde nenaslo mistecko. Ale fakt netusim .. U5 neni moje hlavni pracoviste, tak to tam tak neznam. Budu to muset obhlidnout. Kazdopadne, kdybych ho mel nechavat venku, tak to zustanu holt u auta. Nebo ho budu zamykat v aute ;o)

                          0 0
                          • j-c  

                            Ja mam tu smulu, ze nas z fyziky na U5 pratahli vsechny a z Jiznaku se behem dne nikam nedostanu.. je to tady na houby… je to idelalne promrhanejch XXX milionu korun za nefunkcni megalomanskou stavbu..

                            0 0
                            • kovar  

                              Ta stavba ale je pěkný pomník viditelný ze širokého okolí

                              0 0
                              • j-c  

                                Dneska jsem k tomuto monumentu slapal 2× ten kopec.. parada:) Kterej blbec nechal postavit skolu na kopci:)

                                0 0
                                • LukasX  

                                  Ja tam chodim kazdy den, z mostni prechazim v pulce pracovni doby na svahy.. pekna, kazdodenni, temer 3km prochazka. Ten kopec me obcas taky nakrkne .. ale jsem spis zvedavej na leto .. to asi umru! ;o) JInak sem premyslel, ze budu dojizdet v pekny dny z leskovce (35km), nebo alespon jezdit z prace dom. Ale prave diky tomu parkovani kola se na to asi vyprdnu a budu holt svihat az z domova ;o)

                                  0 0
                                  • j-c  

                                    Ja jsem chtel dojizdet sem tam z Prostejova … cca 65 km:) aspon usetrim za autobus:)

                                    0 0
                  • fousek  

                    No spis bych rek ze to je o nohach nez o hlave, copak rizeni kola je tak slozity? Bych spis rek ze cim min se biker chova rozume tim jede rychlejs a nerikejte mi tady, ze nad kazdou zatackou premejslite jak ji project, kdyz uz se jede hodne rychle tak sou to spis reflexy, teda podle me

                    0 0
                    • kovar  

                      to jsi si tu hlavu mylně vyložil, měl jsem říct v srdci, no ale srdce je přece zase jenom kus svalu. Prostě je to v hlavě.

                      0 0
                • hydrant  

                  Rozumím Ti.

                  Je to ale normální vývoj. Když jsem byl mladší, bylo víc času a málo peněz, tak se najezdilo na mizerným kole hodně kilometrů. A vrčel jsem, že maj starý chlapi krásný kola. Pak Ti je o pár roků víc, máš víc peněz, protože seš víc v práci, taky se věnuješ víc rodině, a najezdíš míň. Až budem starý, děti budou z domu pryč, budeme mít zajištěný bydlení, peníze jen pro sebe, tak budeme jezdit na parádní dovolený a kupovat si kola svejch snů. A mládežníci budou říkat: sakra dědku, ty máš kolo, jezdíš jako šnek, k čemu ti to je, já bych na tom dokázal jinší věci a musím se trápit na týhle hajtře, to je nespravedlnost.

                  Hezký den !

                  P.S.: Sem si v pátek přivezl domů krásnýho novýho bajka a příští rok chci novou silnici :o)

                  0 0
                  • mlyny  

                    Já jenom pevně doufám, že mě do dědků nadávat nebudou :-)

                    0 0
            • miki  

              a nemám moje kolo prodat a koupit si plečku abys byl v klidu?:-))ale zase na plečce se mi zase nepojede král a jiné závody tak dobře.Fakt nevím co Ti vadí.

              0 0
            • rock  

              To je neuvěřitelný. Ten dědula to kolo zaplatil z vlastních peněz, nechal vydělat cykloshop a udělal si radost. Ho*no každýmu po tom, kolik na něm najezdí a jakým způsobem. Měla bys být ráda, že se můžeš pokochat, když ho někde potkáš a ne být nasraná.

              0 0
              • rock  

                … že mě to baví, nadávat na 7 let starej post :-/

                0 0
            • jan.pernik  

              Ale houby. Loni jsme byli v jižní Francii. Denně jsem dělal krátké švihy po okolí. Na kole jsem viděl hodně lidí – všichni 60 a výš a proč. Protože konečně byli v důchodu a měli na to čas. Protože do té doby museli makat. Ráno do práce, večer domů a na sport jim nezbýval čas.

              To stejné, když jsme byli na lodi – samí důchodci. Protože mladí musí chodit do práce a splácet hypotéky a dovolenou si moc dovolit nemůžou (ne že by na to neměli peníze), ale ztráta pozice je daleko horší.

              Takže paradoxně ty kola si nemůžou dovolit ne kvůli penězům, ale kvůli času.

              0 0
              • McBlacky  

                nemyslím si, že mladí nejezdí na dovolenou kvůli času. A bohatí důchodci taky není případ ČR.

                0 0
        • Smazaný účet  

          Přeju ti někdy potkat dědka Adámka z Ústí… to by ses asi jinak tvářil. :o)))

          0 0
        • tommyD  

          to ja videl ted nedávno,(hoodně) postaršího týpka na xc celoperu od haibike za min 50k v preztižkách s hliníkovou platformou v hadrech z lidla jak si to krasne jede..az se mi chtelo brecet že takový bike nemám :D/

          0 0
          • DaSnail  

            a on by zas možno mal rači author dexter a 22 rokov…

            0 0
            • tommyD  

              vypadal spokojeně s tím co má :D a a vesele si šlapal

              0 0
          • weekend warrior  

            já minulej tejden v medlešicích viděl 50+ týpka v uplém dresu author a slípkách merida na evidentně novém LP Zesty:)

            Radši jsem tam finálně s mojí plečkou ani nestavěl:))) na pívo jsem to vydržel až „dom“…

            0 0
        • king-bike  

          Tak mu nezávid :)

          0 0
      • Excel  

        ty máš srandu z nich, oni z tebe…:-) tohle bych vůbec neřešil…nech „strejcum“ jejich radost..nač ten despekt. já narazil na babku se zákeřným jezevčíkem…když jsem je minul tak vyrazil a gřajfnul mě nad kotník, svině…jo, asi jsem jel moc pomalu :-))))

        0 0
        • Daf  

          Za mnou kdyz bezi pejsek tak upravim rychlost aby stihal. No a babce takhle pejska vyvezu hezky az na konec vesnice :)

          0 0
          • Beeda  

            a kdyz je hodne rychlej tak se necha vyvez na tvem lejtku:-) B.

            0 0
            • Daf  

              Velky vetsinou poslouchaj a na silnici jim ujedes. Teda kdyz ses dobre rozjetej. V terenu je to blby :) Takhle jednou za mnou na polnacce bezeli dva dobrmani. Po par set metrech jsem radeji zastavil. Nastesti me nesezrali, jen tak cumeli a stekali :)

              0 0
              • wroum  

                jednou sem se potreboval na biku prepravit dost brzo rano (nikde nikdo) do Dobrise a v Kozich Horach za mnou vybeh az za ves cokl (vubec sem o nem nevedel) a kdyz zmizel posledni barak z dohledu, jednou jedinkrat steknul (takovej malej cernej ****). leknul sem se tak, ze sem normalne lehnul a cokl zjevne spokojenej to otocil a vracel se do vsi. hajzl :-)

                0 0
              • preacher  

                na mě asi před měsícem vystartoval boxer (pes), zastavil jsem, krve by se ve mě nedořezal, za minutu byl kolem mě vyhrabaný kruh ve sněhu a přiblblá majitelka si pro něj v klidu přišla a jen tak mimochodem utrousila: „asi ho dráždí ta vaše barva na dresu ( zimní Merida ), ale on by vám nic neudělal“. No to mě dožralo, protože když jsem viděl tu pěnu u mordy, tak jsem psal závě?. Jsem ji řekl, že příště, až tudy pojedu, tak ho normálně odstřelím. Nejde o mě, ale asi 200 metrů od toho místa tenkrát sáňkovali děti, a to si nedovedu představit co by se stalo… A představte si, že ta k…a si stěžovala u nás na Obecním úřadě, že ji vyhrožuju zastřelením psa. No už se těším na dohru......

                0 0
                • Lada1  

                  tak to tam popis a zadej at ji daji pokutu. Agresivni pes techto parametru JE totez jako, kdyby si nekomu pred oblicejem sermoval pistoli.

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                Jsem minulej tejden splhal na rozjezd na dirt. Takova stena, ze se obcas opiram rukama a kolo nesu na zadech. Je to v lese, takze teren a tak koukam pod nohy, a kdyz jsem nahore, koukam z oka do oka vrcicimu pitbullovi :) Kdyz jsem mu hledel do oci zacaly mu tect kane z huby a zvuk zesiloval, tak jsem delal, ze me vubec nezajima a on za chvilku odbeh. Ale reknu vam nicmoc pocit v pozici nevhodne k vyjednavani :)

                0 0
          • Excel  

            No tak tohle se mi stalo minulý jaro. já vs ******** boxer, akorát že se po mě vrhl v lese, v rozměklým kopci, nedbaje příkazů páníčka…to už šlo o život, nakonec mě nechal asi po 500. metrech na pokoji, ale já tam pak s sebou praštil úplně na sračky :-)

            0 0
    • Daf  

      Vdyd to byl prvni teplej vikend a prvni sance vyzkouset bika od jeziska. Oni zase zalezou :)

      0 0
      • Vymi  

        jo jo jezisek byl letos hodne stedrej… :-) kazdemu kolo… o vikendu jsem opet jel trenovat a samozrejme jeste jeszdim v skoro zimaku uz ne tolik tricek a tak… ale jinak klasika… no a kdyz jsem videl u Splavu na Oseku nad Becvou jak jsou tam ti kolari jen v kratkym a jeste jim je vedro no bralo me to rychle zmizet do lesa.. :-)) Kde opravdu je jeste dost zima… a je tam klid tam jsem opravdu videl jen ty nejodvaznejsi… ale cim dal vice sucha coz je dobre a tak se da jet i tam kde to treba pred tremi dny nebylo mozne…

        0 0
    • fousek  

      Je to se bavite o me?:-)

      0 0
    • mosquito  

      ja bych zas nebyl takovej pes… taky budu jednou starej a pomalej, a muzem byt radi ze je cyklistu vic a vic … aspon jsou k nam pak lide tolerantnejsi atd.

      0 0
    • JMT  

      Kdyz sme se vcera vraceli ze svihu, tak sme plasily bruslare che che, zajedes za ne a zarves huaaaa a voni zacnou tak rychle odskakovat ze to nestacis ani sledovat, akorat ty slova co znela z jejich ust sou nepublikovatelna…

      0 0
      • Mooky  

        heh … to s tema bruslarema sem taky zazil … teda byly to dve mlady pekny bruslarky … hucim si to tak po cyklostezce a byl sem uz skoro na konci v Komoranech a tam si pekne vedle sebe jedou a kecaj tak sem si pribrzdil a furt o me nevedely a tak sem nahlas pronesl „s dovolenim“, no a vono to s nima malem svihlo :D … div ze nedostali ve dvaceti infarkt … tak sem se zarek ze uz ty chudaky strasit nebudu a budu rvat uz z dalky … ale sou po ty ceste vetsinou rozlezli vsude ti bruslari a to me dost sere, clovek aby se bal okolo nich jet … nechapu proc proste nemuzou jezdit vpravo :-(

        0 0
    • BH  

      zaplatpanbuh ze to tak je.Horsi by bylo kdyby vsichni vytahli treba motorky a nebo autaky.A nazehleni duchodci na kolech za 100 l.? Podle meho je to znamka zmeny zvotniho stylu u nas. Jeste nedavno duchodci, tedy podle podledu nekterych prispevovateluu na BF,lide nad 30 let, pres vikend makali na svych zahradkach, aby vypestovali zakladni potraviny. Dnes jiz travi vikendy aktivne a tedy i na kole.Zmenil se zivotni styl.

      0 0
      • Vymi  

        Vcera v nedelnim blesku psali ze ted je byt IN kdyz mas kolo… no ten clanek byl docela vtipne poddanej… takze jsem se bavil… ale je fakt ze potkat 5 krasnych bruslarek to je panecku podivana… jedu takhle po asfaltce a rikam si co to moje oci nevidi… no panove co vam mam povidat.. tak neco krasneho… a tak jsem si dodal odvahy a nechal je po te stezce jet a doslova ladnym slapotem jsem je mijel po sterku… komentar stylu mohl si zavolat my bychom Ti uhnuli…jsem jen rekl to je v poradku ja jsem zvyklej… fakt krasa…

        0 0
        • Dumbo  

          no krasa :-)

          0 0
          • vasek  

            No jo, když jezdí na kole víc lidí najde se mezi nima víc prudilů. Ale jsem rád, že lidi jezdí víc na kole, protože až budou míjet cyklistu v autě, snad si vzpomenou, že to neni nic moc mít metr od sebe auto co jede kilo. Jinak jsem si koupil zvonek a na všechny zvonim a křičim ahooj – a mam radost, že tráva je zelená, slunce svítí a vzduch se dá dejchat..8-)

            0 0
      • pavlicek  

        Máš pravdu, v sobotu v Kersku byli ti, co vytáhli motorky. Bylo jich snad 1000, smrděli, dělali rámus a zabírali celou silnici.

        0 0
    • fousek  

      nevim jak cylisti, ale moje duse zesilely, prorazil sem obe obe najednou, jedu si takhle z kopce a koukam ze mi zadek nejak vic plave, no tak zasatim zalepim a kdyz nandam zadni kolo tak vidim predek ze je z nej taky nizkoprofilovka, secteno potrzeno 4 zaplaty a 45 minut v hajzlu, ale zas az tak mi to nevadilo vcera (3.4.) bylo moc pekne. Cestou sem zadny cyklisty nepotkal jenom sem kapku rozhanel rodinky na celodeni ture

      0 0
    • tulda  

      rozhodně víc, než ňáký důchodci a rodiny, který si chtěj o víkendu vyrazit na kolo (radši než do nákupního střediska) mě víc serou koňáci, který pomalu vylejzaj ze svejch stájí a brutálnim způsobem začínaj ničit lesní cesty viz. okolí Okoře – tam se fakt nedá rozumně jet :-(

      0 0
      • Vymi  

        no me se zatim konaci vyhybaji ikdyz parkrat sli rychle do pole kdyz me slyseli… :-)) co mam ted ty IRC Mythos 1.9 nemusim kolikrat ani piskat ci kricet na kolemdouci staci trochu zrychlit a ten hluk jim neda a radsi uhnou…

        0 0
        • j-c  

          Muzu potvrdit:) Mam IRC Mythos 2.1 :) zni to jako kdyz na tebe naletava stihacka:)

          0 0
        • Vymi  

          vcera jsem si pekne vyjel takhle na Helfstyn a jedu si to po modre… :-)) no dostal jsem se az ukazately kde se bud jede dolu k Tynu a nebo naopak nahoru ted nevim ten nazev „sakra“… celou dobu v pohode pri sjezdu useky nekdy dost husty jel jsem i docela chvilu s brichem na sedle…no proste super. A pak v zamysleni na rovnem useku sjedu do prikopu a pri vyjeti zpet mi to podjede a sebou svihnu na asfalt a narazil jsem si kycel… jsem rval na vsechny strany v tu chvili… nasranej jak kacer… tohle se proste muze stat jen me…

          0 0
      • Luka  

        Tak to ja vcera prave v okoli Okore mnohokrat pronesla vetu: „Zas-zas-rarara-nyny Kokoko-koňáci!“ … samozrejme za jizdy na rozdupanych cestach........ Mam HT.

        0 0
        • Lada1  

          SOUHLAS !! Ty nesnasim nejvice asi. Pesinka siroka 50cm a oni zrovna musi jet v ni a delat diry 10cm hluboke

          0 0
          • Luka  

            No, nebo ve stromovce vcera: mas tak vsude pesinky pro kone, aby si nenicily kopitka a chodili pekne po mekkym a trefila jsem hroudu jako krava primo uprostred asfaltu (pri navratu ze svihu kdy jsem 80km nedelala nic jinyho nez se vyhejbala kobliham, duznam a turistum) :(

            0 0
            • Luka  

              Fuj- kopYta samozrejme…

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Všechno je jen o toleranci. I mezi koňáky a cyklisty. V mý bývalý stáji (už nejezdím) jsme se s obcí dohodli na tom, že jedna krajnice veškerých neasfaltových cest okolo městečka „patří“ koním, druhá strana cyklistům. A fungovalo to.

                0 0
        • RomanH  

          A bude hur ! Vcera jsem kousek za Brnem potkal uprosted lesu na uzkych pesinach na turistickych znackach nezavisle 3 konaky. V takovych krpalech bych jej fakt necekal. Zacina to byt (alespon v okoli Brna) dost problem. Uz v loni jsem si rikal, ze je zde tech farem hodne, ale letos pribyly dalsi a ty stare se rozrostly…

          0 0
          • mastihuba  

            tak to u nás je zatím klid, když nepočítám okolí Líšně.

            0 0
          • grafik  

            loni si na ‚konare‘ stezovali i poradatele brnenske 50-ky :/ .

            0 0
            • RomanH  

              Jojo, v okoli Velke Baby je nekolik farem. Navic tam na podzim zaradili i lesaci, tak jsem jsem se misty nestacil divit.

              0 0
          • rock  

            Už je hůř, minimálně polovina mých oblíbených stezek je rozbitá; kdyby alespoň netahali ty mastodonty na úzké stezky, nedá se pak po nich ani jít, ani jet a není ani kam uhnout …

            0 0
            • toram  

              A vyjeli jste někdy to koňský hovno?..:D Řikam vám nejlepší jsou když je mokro to vás to 2kilový hovado zašvíkne od hlavy k patě.. Tady se ty koňove taky množí až běda…

              0 0
    • borda  

      ja teda nevim. resi se to tu kazdy rok. rekreacni ciklisti. at si jezdej jak chtej a v cem chtej. cyklostezky se plati a udrzuji i z jejich dani. pokud ti vadi, jed nekam hloubs do lesa, tam uz nebudou. proste nechapu, proc by clovek, kterej neni vysvihanej borec nemohl sednout na kolo a jet se projet. kdy chce a kam chce. jsi lepsi clovek? mas na tu komunikaci vetsi narok? v cem?

      0 0
      • Vymi  

        hele co se cilis… :-)) klid… nikdo si tady nestezuje… :-)) kazdej kdo aspon uz trochu delsi dobu jezdi vi ze kdyz si chce poradne zajezdit se tomuhle vsemu co se tady pise vyhne… nekdy ale musis kuknout co je noveho… :-)

        0 0
      • Corbett  

        Abych se dostal „hloubs“ do lesa, musím využít buď cyklostezky nebo silnice, výpadovky ze města, kde jezdí jedno auto za druhým (tak co je lepší). A? si jezdí v čem a na čem chcou, ale a? se ostatním nepletou do cety, protože i já na tu cyklostezku mám stejný nárok jako každý jiný a pokud jedou, jdou, bruslí 4 vedle sebe, kecají o nesmyslech a jejich rychlost se pohybuje od 6 – 15km v hodině, tak mě to sejří. A na názor ostatních se ptám, protože tohle FORUM je tu od toho a tvůj názor si přečtu jako každý ostatní, ale nesouhlasím s ním. Já si tu můžu žešit co chci.

        0 0
        •  

          reknu to takhle, znam to vadi mi to, ale co, prostestaci kdyz budes mit ten zvonek (fuj) no a nebo trosku zvednes hlas a radi uhnou no a pokud ani to ne tak poradne zaflekovat aspon se leknou a uvedomi si ze nejedou sami

          0 0
          • Vymi  

            presne tak… Vita ma pravdu.. kdyz nepomuze krik ci zvonek :-) tak to proste floknes a je volna cesta… mimochodem v okoli Helfstyna uz se da dobre jezdit uz je to tam docela suche… :-)

            0 0
            • Corbett  

              To mám trochu z ruky, můj revír jsou především Hostýnské a Vizovické vrchy. Jižně položené strany jsou už také sjízdné, i když na těch opačných je ještě sních a hřebenovka z Trojáku na Hostýn, to se nechám překvapit, Čt,Pá,So,Ne – mám volno, tak to prubnu.

              0 0
              • Vymi  

                no taky se tam uz chystam… snad nebudu jak to prase… :-)

                0 0
                • Corbett  

                  Hřeben Troják Hostýn, nebo opačně bude sjízdný a bez bahna, protože to je samý písek. To že tam bude občas nějaká kaluž, to se nedá nic dělat, ale chystám se tam také. Už jsem to byl omrknout ve Čt, ale v lese byl ještě sních, ale hřeben od Trojáku po les byl plně sjízdný a dokonce na 80% suchý. Teď ale nevěřím, že ten sních přežije nynější horko, tak jsem zvědav.

                  0 0
              • LukasX  

                No pozor na to, ja sem si nabehnul vcera ;o( Sem jel ze vsetina na slovensko s tim, ze se vratim po sotolince pres papajske sedlo. To sem si dal ;o((( Tlacil sem asi 3km do sedla v pul metru snehu. Byl jsem dobre oblecenej, ale vzit si sneznice me nenapadlo ;o( Po tom, co jsem konecne dotlacil do sedla jsem zjistil, ze ta druha strana je jeste o mnoho horsi, tak jsem dalsi 2km tlacil z kopce. Nechapu, ze kdyz vsude na stranich nebyl snih .. tak na ceste bylo od 30ti do 60ti cm rozbredleho snehu. Mel jsem uplne mokre ponozky, tretry a doufam, ze to neodstunu ;o( Jinak v sobotu jsem byl na kohutce (po silnici) a bylo to super .. potkal jsem tam nejakou bandu slovaku na Specialized? Neni nekdo z nich tady? :o)

                0 0
            • Stax  

              hlavne nech je to suche 7.5.2005 teraz ma to az tak netrapi… :))

              0 0
        • wroum  

          je uzasny jak nekomu vadej „kolegove kolari“ na cyklostezkach a jini sportovci. kazdy ma pravo prekazet. stejne jako maj pravo prekazet cyklisti na silnicich…ale to ti cyklisti videj z jiny strany, a proto to je spatne. proste a jednoduse: JA sem hustej cyklista a vsichni ostatni jdete do ******. ze?

          0 0
          • Vymi  

            hele nekdy zavazim taky… a radeji mu uhnu kdyz si to vali 50 po stezce plnyj cyklistu bruslaru a tak… ja se mam rad.. nekdy si taky trochu slapnu… kdyz vidim ze mi tam nikdo neleze… a kdyz jsem v tom lese tak to mi je jedno… tam uz potkas jen ty co jsou v poho…

            0 0
    • dalimil  

      fyzička v řiti,to bude tedy sezóna…

      0 0
    • Lister  

      Říkám ,že to je tzpický názor typu naše město je naš a a? si turisti táhnou pěkně do ř*ti. Mě tedy vůbec nevadí. Mají na tu stezku právo stejně jako já. A že jedou pomalu to je jejich věc každý jede jak umí. Nevidím rozdíl v tom dát 7 km na pivo a dát 50 km na pivo. Všichni jse cykloturisti a tak se k sobě máme chovat ohleduplně. Jedno jsem potkal jednoho supr dědu, který si to hasil terénem na 10 let starém arturovi s pevnou vidlou a navíc pěkně obloženej bagáží. Nejdíř jsem si říkal co ho sem vede a pak jsem zjistil, že každý rok podniká cestu přes půl rebubliky, přespává venku a drsně si to užívá. V 60 měl víc odvahy něco podobnýho udělat než já. Dobře jsem si pokecali.

      0 0
    • Belial  

      O přeplněnosti cyklostezek: Chodím poměrně často plavat a to hlavně ráno. To býváme v bazénu tak 3–4. V 6 ráno se totiž nikomu vstávat nechce. Máte vidět ten boom, který nastane vždy po Novém roce. Plnoštíhlé ženštiny se plácají ze strany na stranu, stylem „paní starostová“, ale asi za měsíc je to přejde. ZASRANÉ NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ. Myslím, že stejné to bude i s tím kolem.

      0 0
    • Trek  

      Zdravím,tak to je fakt dobré,rozčilujeme se ,že na nás nadávají řidiči co se pleteme na silnici.A teď budeme nadávat sami na sebe,že se sobě pleteme na cyklostezkách?Tak to už jsme netolerantní jako oni.Každému není 20 nebo 30let a kolo není jeho veliké hoby.Vždy? to chce jak už to tady bylo několikrát napsáno,vydržet­.Většina se těch kol brzy nabaží a zase bude víc prostoru pro ty, co jezdí pravidelně. :-))

      0 0
      • Luka  

        No, s timhle souhlasim. Me vic stvou pejskari, konaci a bruslari nez paprdove na kolech. Navic, mnozi z nas jsou mrstnejsi, rychlejsi, uzasnejsi a slusnejsi a tak odevrit hubu a rict „s dovolenim“ pripadne objet mile zlate turisty vedle stezky po trave pro nas uzasne bikery prece neni zadnej problem, ne? Tak si nestezujte, pro mnohe vyletniky je vyjet na travu nebo jet blizko obrubniku otazka zivota a smrti :)

        0 0
        • j-c  

          Nejvic mne stvou rodice deti, kteri koukaji, jak se jejich dite uci jezdit na bruslich v protismeru na cyklostezce a nic neudelaji, dite se na tom sotva drzi a clovek nevi co udela, jestli sebou sekne na zem nebo zatoci nebo se jen bude kymacet dal..

          0 0
    • enjoy  

      ale vzdyt je to legrace ne?:-).taky zamachrujes na svym nalestenym biku,jeste kolem prosvistis dvojnasobnou rychlosti.. zaslalomujes si mezi turistama a bruslarema.. co jeste chces?:-)

      0 0
    • rock  

      Máš bydlet na lontě jak já; nepamatuji, že bych někdy potkal v katastru naší dědinky „odresovaného“ bikera a setkání s ostatními cyklisty (mám na mysli ty, co venčí psa nebo se vrací s nákupem z obchodu) počítám na kusy za rok … no a když pak jedu na více frekventované stezky blíž k Brnu nebo Krasu, tak mám asi stejnou srandu já z nich (v sobotu jsem potkal jednu mladou paní, co měla na sedle přivázaný molitanový polštářek ze židle) jako oni ze mne, jsme si kvit …

      0 0
    • gummo  

      cus zrovna vcera sem vo tom premejslel. jel sem se kouknout z branika na tocnou, normalne mi ta cesta trva chvilicku ale ted to bylo peklo!!!! vsude maly deti na kolech ktery to neumi no proste presne jak rikas!! pak uz sem znich byl dost nasra*ej a vobjizdel sem je vedle stezku po trave.

      0 0
    • zwwak  

      Ty jsi byl o víkendu na trase Podolí – Modřany, že. Tam nesmíš.

      0 0
      • gummo  

        proc bych tam nesmel??

        0 0
        • zwwak  

          Protože si tam nezajezdíš. Mě i krátká zkušební cesta Modřany od kina – Komořany znechutila tak, že jsem v Komořanech uhnul a jel v klidu lesem na Točnou.

          0 0
          • gummo  

            no ja sem se na tu stezku napojil pod barandakem a sjel sem hned jak to slo a jel sem po tom kamenym brehu vltavy, teda dokud to slo pak sem musel na tu posranou stezku a pak na tocnou. bohuzel to tam moc neznam tak jezdim po stezce. kdybych vedel kudy tak jedu taky lesem.

            0 0
            • enjoy  

              teda to je reci kolem tyhle cyklostezky.sla­lomari si taky nerikaj do ******,vsude samy tycky,uz me to…

              0 0
    • Smazaný účet  

      zase jarní šílenství?

      http://goo.gl/HLjzO

      0 0
    • martin_bakov  

      Klasicka situace na oblibenych cyklostezkach v dosahu vetsiny lidi napr. Podoli – Zbraslav, ale nasledny klid a pohoda na trase Zbraslav – Halouny to bohate vyvazuje :)

      Jinac je docela sucho aspon tady v Praze, prášilo se za autama až to nebylo hezký.

      0 0
    • Jonáš1  

      Nejlepší je kolo naložit do vlaku a vyvézt se za město a pak je to už pohoda.

      0 0
      • jIrI___  

        Komu by se chtělo kamsi štrachat vlakem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Noooo…vlak je fajn, ze nebrani pivku:) Dojet nekam autem i s bajkem je fajn, ale cesta zpet to trochu kazi. Idelani si zaridit odvoz na ktery pockas u skopku:)

          0 0
      • weekend warrior  

        +1 a víc:)

        počteš si ve vlaku, dokodrcáš se(to uznávám, že je někdy vomrd) tam kam chceš, projedeš se na kole – pokocháš – vomrkneš, nastoupíš do vlaku tam kde chceš, chtěl si, kde je potřeba…a zase si čteš, jen vo fous víc smrdíš = vo nic se nestaráš, svoboda, freeride a je jedno jakam terénem

        0 0
        • fousek  

          Ja kdyz se potrebuju dostat nekam MHD vcetne vlaku tak nakonec zjistim ze kdyz pojedu na kole tak tam budu driv a vyrazne za levnejs nez vlakem ci autobusem.

          0 0
          • toram  

            Jojo, takhle to funguje i mezi vesnicema tady u nás na kole jsem tam rychlejš a levnějš:D

            0 0
      • Bafoon  

        máloco by mě pobavilo tak jako „ostrej“ silničář tvého looku v MHD :-D

        0 0
    • witmar  

      Buďte rádi že v dnešní době lidi vůbec vylezou z nor a sportují…stezky jsou od toho ať se užívají.. mě to osobně vůbec nevadí…

      0 0
      • Smazaný účet  

        já si teda myslím, že pro to, jak jsem dobrej, bych si zasloužil na cyklostezkách speciální „Seržův jízdní pruh“ jen pro sebe! ty lidi tam mě jako vůbec nerespektujou!

        :-)

        0 0
      • martin_bakov  

        Ve meste a okoli se vyskytuji na cyklostezkach lidi v takovych poctech ze se tam v podstate neda relaxovat, musis byt vecne ve strehu protoze bud predjizdis nebo jsi predjizden a objizden… do toho psi, maly deti, lidi se sluchatkama co neslysi nic okolo sebe…

        0 0
    • DominikGT  

      V uherském hradišti jsou cyklostezky už celkem plné ,ale hlavně ty po rovině moc to nechápu mě třeba jezdit po asfaltu po rovině nějak moc nebaví ale ti rekreanti jsou zpestření protože člověk pořád musí předjíždět. :D Když jedu někde do kopce tak tam nepotkám nikoho skoro.

      0 0
      • Kurt  

        Stejne je to fajn, ze lidi zvednou p.dele z gaucu a vyrazej ven. Samozrejme, ze pro ty, co jezdi casto je to opruz, ale ti zase maji fyzicku na to, aby zvolili obtiznejsi cestu, na kterou se tihle svatecni jezdci nevydaji, ne? ;)

        0 0
      • Tomahomo  

        Mládí omlouvá tvou hloupost.

        0 0
        • karliner  

          Ale co omlouvá tu tvoji?

          0 0
          • toram  

            stáří?!:D

            0 0
          • Tomahomo  

            Nevšiml sem si, že bych někomu diktoval kde a jak má jezdit, nebo ho odsuzoval kvůli tomu jak a kde jezdí. Na rozdíl od škatulkářů se snažím být tolerantní.

            0 0
            • DominikGT  

              Já jsem nikomu nic nediktoval jestli si to myslel na mě. Nemám rád akorát moc bruslaře ,protože se roztahují jinak ať si na kole každý jezdí kde chce. Naopak jsem rád že je cyklistů hodně :D

              0 0
              • Tomahomo  

                Reagoval sem na tohle: ale hlavně ty po rovině moc to nechápu.

                Tak se někdy zamysli a zkus je pochopit, uvidíš tam rodiče s malýma dětma, důchodce kolem 80-ti, lidi kteří na to kolo fakt sednou jen rekreačně, ti do kopců fakt nepojedou(čest výjimkám). Je to sice asi nevhodný příměr, ale máš to jako s auty, 99% lidí jezdí normálně po silnicích, jen nepatrná část jich závodí.

                0 0
                • DominikGT  

                  Tak jenom aby těch závodících v autě nebylo čím dál víc. Jsem si kopce úplně zamiloval a to jezdím teprve necelé dva roky. Výhradně po rovině jsem jezdil možná první měsíc.Po rovince jezdím nejraděj na čas.:D

                  0 0
                  • Ondry  

                    To musí být labůžo, jen tak s fleku hned do kopce. Navíc musíš čekat do května než všechno roztaje pokud kopcem myslíš opravdovej kopec…

                    0 0
                    • DominikGT  

                      Mám rád převýšení jakéhokoliv typu ale tak v našem kraji je nejvyšší brdo ale aspoň že tu není úplná rovina. Nejvíc se mě zatím líbilo v jeseníkách některé kopce tam jsou celkem hardcore ale baví mě to. :)

                      0 0
                      • Ondry  

                        A to český kopce prej nejsou kopce :) jeseníky mám za barákem mám to tam poježděný na biku i silnici, ale teď to počasí nedovolí takže se neženu ani na silnici natož na biku, takže na ty naše český kopce je furt čas.

                        0 0
                        • DominikGT  

                          To ti závidím že bydlíš u jeseníku to mám celkem z ruky ale tak aspoň tam mám rodinu.

                          0 0
                        • DominikGT  

                          O silničce do budoucna trochu přemýšlím ale není potom člověk líný jezdit na mtb když si zvykne na silnici s kterou jede po rovině 40 i víc za hodinu?

                          0 0
                          • Ondry  

                            To bych měl nasadit asi nějaký ilegální sypání abych byl schopnej několik hodin točit 40 a víc :)

                            Většinu zimní/jarní přípravy trávím na silnici takže se pak na bika mnohem víc těším. Každý má do sebe něco, ale já se mnohem víc kloním k biku. Nějaky pocity, že by to na biku jelo pomalu nemám spíš když přesedám se zimáku na jednici :)

                            0 0
                  • fousek  

                    Kdyby se nekde dalo dojet na kopec po rovine, tak bych ty kopce klidne ozelel a to jezdim uz pres 10 let.

                    0 0
            • DragON  

              Kéž by takovejch lidí bylo víc, jezdilo by se líp, na kole i v autě…

              0 0
            • karliner  

              To bylo koneckonců poznat v některých Zlatčiných vláknech. Tedy ten tvůj smysl pro toleranci.

              0 0
              • Tomahomo  

                Co to blábolíš? Z ní sem si dělal legraci a doporučoval jí ať si najde chlapa. Reps. dělal sem si legraci z toho, jak neustále zakládá kontroverzní témata se snahou se hádat. Co to má společného s tolerancí?!?

                0 0
    • Johnnyxjr  

      Nastesti jezdim kazde rano v 5.30 a to potkam max 2 nebo 3 lidi horsi je to odpoledne to je mrtvice lidi jak sr…

      0 0
    • Toutou  

      Takovéhle cyklostezky jsou pro mě balzám na duši, konečně předjíždím a nejsem předjížděn :D

      0 0
      • DominikGT  

        :D :D Ale třeba se silničářema se drží tempo blbě i na cyklostezce.

        0 0
        • Toutou  

          s těma se drží tempo blbě všude. Nedávno jsem jel po asfaltu totální rovinku směrem na Žatec, říkám si „to mi to dneska jede“, asi 33 km/h, najednou vžžž a předjel mě nějakej úzkoplášťák… tak jsem ho dojel, on to valil 45 km/h, pohodička a ještě se na mě usmíval, když slyšel jak mi pípá tepák :D já v háku a přesto skoro ANP :D

          Nemám to rád.

          0 0
          • Ondry  

            Měl jsi mi říct, jestli by nemohl zrychlit, že ti pípá sportestr páč si pod AP.

            0 0
            • Toutou  

              Heh, to by bylo frajerský, to mě nenapadlo :D Ale asi bych pak už definitivně zdechnul.

              0 0
              • Ondry  

                Nežijeme v Hollywoodských filmech aby tě v tom pravým momentu napadala vždy ta správná odpověď, což mě často sere.

                0 0
                • Toutou  

                  Mám to tak celej život, nejlepší odpovědi přijdou dvě hodiny PO. Nebo až večer před spaním.

                  0 0
                  • karliner  

                    To je odborně popisováno a zkoumáno. Říká se tomu „schodišťový efekt“ :-)))

                    0 0
                    • DominikGT  

                      Chtělo by to ještě silničku ať můžu předjíždět i některé silničáře. :D

                      0 0
                      • fousac  

                        pro poradnej efekt musis silnicare predjizdet na min. 150mm fullu s 2,4" traktorama (za zvukove efekty jsou body navic)…

                        0 0
                        • DominikGT  

                          Tak na takovém fullu bych nechtěl jet ani po asfaltu. :D

                          0 0
                        • fousek  

                          Da se, ale chce to dobre nacasovat a znat profil nasledujici trate. Samozrejme zasadni je vyber predjizdeneho silnicare.

                          0 0
            • Coffin Corner  

              :D

              0 0
      • jIrI___  

        Přesně tak! :D

        0 0
    • Prochy20  

      Jo, je to peklo. Teď abych zase jezdil trénovat na bruslích v noci. Troja je v tomhle období zacpaná arogantními hlemýždi na kolech v top výbavě co se vlečou 20km/h a nemůžou uhnout, když je má předjet někdo na bruslích. To je jejich smrt… :-)

      0 0
      • weekend warrior  

        ty vrahu:)

        0 0
      • Toutou  

        Máme tady rebela :D

        0 0
      • Slavoš  

        A víš jak reagují na to,když je předjede ženská na bruslích ?

        0 0
      • Mig_all  

        furt se nadává na to jak jsou cykolostezky zbytecne a drahe a ono je na nich podle komentářů na diskuzích lidí k prasknutí v cem je problem?

        0 0
      • Aviatik  

        Proboha, ještě v noci budou ti bruslaři jezdit!! Vracel jsem se jednou na podzim po setmění, bral jsem to po cyklostezce kde je místo tak pro dva cyklisty vedle sebe a najednou se přede mnou zamihotal proužek nějakého reflexního materiálu (světlo co mám ho dokáže rozzářit na docela pěknou vzdálenost ale má dost úzký kužel světla). Ucuknul jsem do strany a v protisměru prohučeli dva černočerní ninjové na inlinech. Reflexní proužky měl jenom ten vzadu, kdyby na chvilku nevykoukl za tím předním tak bychom se srazili nebo na poslední chvíli skákali do příkopa, vážně nebyli vidět.

        0 0
        • Smazaný účet  

          to jo, jsou to dementi, já chodím na stezku běhat, čelovka a blikačka pokaždý a když vidím, jak mnohdy ty idioty nevidím…a to běh je pomalej oproti kolu a následky pádu rozhodně menší…

          i když – několikrát jsem tam potkal i nějaký vypatlaný cyklisty bez světel

          druhej extrém jsou ti pitomci (zejména na kole), co si kompenzujou malej penis šílenou šajnovkou (na částečně osvětlený cyklostezce), nejlépe nastavenou rovnoběžně se se zemí

          0 0
          • McBlacky  

            mě teda nejhorší přijde když má někdo silný strobo.

            co se týče oslnění, problém je, že i relativně slabý světlo z DX za 10USD už hodně oslňuje, ani není potřeba mít auroru. Sklon je skoro jedno, není to z vrchu stíněný, takže to solní at to je vodorovně nebo dolů (efektivně)

            0 0
            • Smazaný účet  

              jsem si už říkal, že si začnu nosit tu mojí baterku S&W, ta svítí taky silně…problém je, že jí mám přidělanou na brokovnici :-)

              0 0
              • McBlacky  

                to není problém, můžeš tomu říkat trénink taktického triatlonu :)

                0 0
              • fousek  

                V tom pripade by si tu baterku nemusel mit ani rozsvicenou

                0 0
        • old biker  

          Taky něco k cyklostezkám. Na zimu mám bahňáka. To na tuto zaplněnou úzkou komunikaci celkem stačí. Všude je to asi stejné, bruslaři, důchodci, volně pohybující děti a psi. Pak dále ty kola a nervy. Projedu esíčko prudce vpravo za nějakou budkou, proti mě na bruslích, tak jsem zastavil, tak tak že to ustál, za ním volá jeho slečna, dej si pozor na kola a jenom to dořekla už ležela na zemi. Pak si kousek jedu sám a to vyjímečně a najednou zezadu přiletí a málem si škrtne o mne nějaký týmový bajker(dle oblečení), který tady asi trénoval (jel do to dalo) a co se stalo dále v tom esíčku za mnou jsem už radši nechtěl vidět.

          0 0
      • fousek  

        Nesnasim bruslare co jedou 25km/h a nejsou schopny nejak normalne predjizdet. To nechapou, ze muze jet neco jeste rychleji nez oni?

        0 0
    • fousac  

      tak uz to zase zacina… je jaro, slunicko vykukuje za kopcem takze kratasy, triko a hura na kolo… co na tom ze u reky po ranu bylo –1°C …

      i kdyz jeste nabalenej jak pumpa sem klepal kosu jenom sem ty lidi potkaval…

      no ale holky pekny… jedna slecna se na me tak krasne usmala, ze se mi hned jelo lip… ;)

      0 0
    • DominikGT  

      Dneska jsem jel po cyklostezce a proti mě 2 důchodci jeli bez držení to jsem celkem hleděl. :D

      0 0
    • Chaingang  

      Já bych to až tak neřešil…většinou mě to baví sledovat spíš na lyžích, jak lidi nakoupí top vybavení a pak se tam plácají neskutečným stylem, tam jsou vidět větší rozdíly. Ale nakonec si stejně vždycky říkám, že je to pořád mnohem lepší než kdyby jenom seděli doma. Hlavně že lidi něco dělají…

      0 0
      • Smazaný účet  

        no, to s mým uměním bych musel mít lyže ze sudu a jednu hůlku protaženou mezi nohama…

        0 0
        • McBlacky  

          nevíš o co přicházíš. Stačí pár tisíc km a vyjezdíš se

          0 0
          • Smazaný účet  

            sem myslel dolekopcom, na běžkách (klasika) jsem tak středně schopnej, řekl bych :-) a na co není technika, na to je fyzička :-D

            0 0
        • DominikGT  

          Ti bojovníci mě dostali. :D :D

          0 0
    • xshreck  

      jarní šílenci :D

      0 0
    • DominikGT  

      Je to trochu mimo ale zeptám se. Hodí se návleky na ruce a na nohy k volným mtb kraťasům a k volnému dresu nebo to vypadá blbe?

      0 0
      • jIrI___  

        Návleky na nohy k volným kraťasům vozím a zatím se mi kvůli tomu nic nestalo.

        0 0
      • fousac  

        u nás v kolbence řikáme, že se to buď hodí nebo se to vyhodí… ;)

        (a když se to hodí, tak třeba za plot a rázem je z toho Problém Někoho Jiného..)

        takže jo, návleky bez problémů… sám je využívám dost, zvlášť když jedu brzo ráno do háku a když je pak odpoledne o 20°C víc, tak nezaberou v baťochu skoro místo… a při večerním návratu se takový neprofukový aspoň na kolena taky užijou…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.