• architekt

    Zdravim, mam takovy ten nepopularni a casto opakovany dotaz.

    Potreboval bych radu jake koupit kolo. Pouziti – chci aby bylo univerzalni (ja vim, ze nic takoveho nemuze byt). Nechystam se na zadne zavody, takze me moc nelakaji takove ty ciste XC biky. Spis pokukuju po necem vic „free“ pro pohodove vyjizdky. Nejvic mi padnul do oka Specialized Hardrock Comp Disc ikdyz vybava neni oslniva. Pak se mi vzdycky libily Kony. Treba Kona Blast, nebo Cinder Cone? A pak jsou taky „klasicky“ varianty jako treba Author Traction. Lepsi by bylo mozna kolo bez kotoucovek, ktere (mechanicke) maji snad jenom jedu vyhodu – vzhled. A lepsi vidlici, ale kdyz ti vyrobci delaji takovy divny sestavy :-)

    Dalsi moznosti je neco slozit, ale to mi porad vychazi pres 23k. Zaklad beru ram Kona Hoss Dee-Lux a vidlice Manitou Splice Super 2005. Slozi nekdo na tomto zakladu neco za 20k? :-)

    Jenom orientacne, vazim 60kg, tak nechci vidlici, ktera se pri moji hmotnosti ani nehne :-(

    dik za rady, adam

    0 0
    • FLASH  

      Nebo Merida nemá vůbec špatnou výbavu : http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      Nebo jak si psal ta Kona Cinder Cone vypadá dost slušně na tu cenu , jestli se ti líbí tak neni co řešit , určitě neuděláš chybu když si ji koupíš teda alespoň podle mě. Přeju štastnou ruku .

      0 0
    • architekt  

      dalsi moznosti co jsem trefil je Gary Fisher Marlin Disc. Ale tohle a Cinder Cone maji cenovku dost pres 20k, tak nevim nevim… k tomu tretry a jsem v tom az po usi :-o :-)

      0 0
      • DeX  

        jj to je uplne normalni ja si nazacatku dal taky limit 25–30kKc no a postupem vybirani a sbirani info to je ve finale 45kKC :)

        0 0
        • architekt  

          No ja to znam, vzdycky to tak konci. Ale prave jde o to jestli do toho chci investovat tolik. Bojim se, ze to pak nevyuziju a prece jenom jsem student, takze finance nejsou neomezene… Jinak se mi zda Cinder Cone nejlepsi, jen nevim jaka je ta vidla… MZ Comp pry na nic, tak nevim v cem je MZ race (nebo co to tam je) lepsi.

          0 0
    • architekt  

      Tak jsem se byl dneska mrknout v obchode a Gary Fisher Marlin nevypada veru zle :-) Jen co rikate na Manitou Axel Comp (lockout)?

      0 0
    • danno  

      Co treba GT? Ted je na bikecentru spesl nabidka, je tam Avalanche 0.5 mod.2004 za 17kkc. Do dvaceti se v pohode vejdes i s vymenou vidle za Splice.

      http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      0 0
      • architekt  

        No tohle nevypada spatne. Vybava zda se dost dobra na tu cenu. Pokud se nemylim, tak to ma i hydraulicky kotoucovky…

        0 0
    • peky  

      Dneska sem stál u kámoše na shopu a mluvili sme o tomhle. Je to kellys celopéro. V poho vybava ale hlavně ten rám (na stejnejch stránkách v rámech) je lonskeje model kony :)) ale to ti taky neřekne každej koho potkáš na cestě. Tzn že máš v ruce kikapu o 10.000,– levnější. To už sou docela prdy. http://www.kellys-bicycles.com/index.php?…

      0 0
      • mar_tin1  

        to snad nemyslis vazne s tou konou… to si me pobavil…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Nejdriv jsem chtel taky reagovat, ale ono to neni zas tak daleko od veci. Jako uz sem videl podobnejsi ramy nez jsou tyhle dva, ale tady slo spis o podobnost systemu a castecne vzhledu. Kdyz k tomu pripoctu, ze zrovna na ramech co pouziva Kona muzes videt kola jinych znacek, tak je to docela regulerni prispevek…s urcitou nadsazkou :) Ale vsichni vime, ze kdyz dva delaji totez… a nemusi byt rozdilna jen image.

          0 0
      • McBlacky  

        to je hnusný jako…jako…jako KELLYS! fuj

        0 0
        • Mooky  

          Fujiny sou taky divny a co … takze si mysli svoje a bud v klidu

          0 0
      • Siddha  

        KONA dela integrovany hlavovy?

        0 0
    • mafkes  

      zkus kellys magnus. vidlice suntour xcp 75lo. Hydrauliky diatech anchor. myslim ze cena je kolem 23.000 ale loni sem ho sehnal v chrastu u plzne za 19.000

      0 0
      • Mooky  

        magnus neni veru zlej, ale doporucuju okamzite vymenit vidli … mam magnuse 04 letos sem na nej prdl splice a je to uplne o necem jinym … mimo jine sem tam taky dopredu dal kotouc a zmenil kola a kolo je ted suprovy … muzete juknout na fotku … http://www.bike-forum.cz/…30173226.jpg a pro ty co hanej kellyse tak by me vazne zajimal duvod, jestli to je jen jmenem firmy tak ste padly na hlavu … na jmenu podle me nezalezi

        0 0
      • Mooky  

        ale nadruhou stranu dotycnej psal ze nechce takovy ty cisty XC biky, coz tenhle spis bude … takze tohle nebude to pravy orechovy

        0 0
    • filda  

      Já jsem na tom dost podobně, chci jezdit XC, ale taky občas zajet s kamošema zaskakat. Sice asi neexistuje kolo, fungující na 100% v těchto dvou disciplínách, ale ta kona Cinder Cone s mi dost líbí a někdo tu psal, že je „hravá“, což je přesně co chci a nejspíš do ní půjdu, tak se podělte o zkušenosti…

      A na Novém zélandě se prý dá koupit o 9 tis. levněji, nemáte tam někdo cestu? -smajl-

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.