• Gumicuk

    Chtel bych se zeptat jake lepidlo pouzivate na zajisteni sroubu proti povoleni. Vim ze se tady hodne pise o vyrobku znacky Locktite, ale vcera jsem byl v nejakejch hyperkramech typu Hornbach a OBI, ale nikde ho nemeli, prodavali tam akorat nejakej SuperCeys nebo jak se to jmenuje, ale to me pripadlo docela drahe vzhledem k velikosti te tubicky… Jo doma mam tmel na utesneni zavitu na vodovodnim potrubi :-) je to takova modra pasta s nazvem IROFILET obecne se tomu rika tekute konopi (nezkousel bych to hulit :-)) tak uvazuju jestli to nemam pouzit, protoze to mozna bude na jedno brdo.. pro chemiky je to metakrylatovy tesnici tmel.

    0 0
    • fousek  

      No locktite bude pravdepodobne jeste mensi a jeste drazsi nez to superclay, bych to zakapnul nakou barvou, ten tmel nemusi lepit, ale jestli lepi tak ho tam per

      0 0
    • PePu  

      Za zkousku nic nedas. Jestli ten tmel nahrazuje konopi+fermez, mohlo by to i lepit.

      0 0
    • danno  

      Kašli na Locktite, zkus to normalním lakem na nehty. Funguje to stejně, prozatim vyzkoušené na kufrech a spokojenost.

      0 0
      • PePu  

        Hm, jsem zkousel pojistit srouby ve starych naslapech (drzi operny plisek) barvou, chemoprenem, vterinovym lepidlem i lakem na nehty – bez uspechu.

        0 0
        • fousek  

          nejprve je treba dukladne ocistit a odmastit, ale je pravda ze ten nejlepsi locktite (jsou 3 druhy, podle toho jak moc to ma bejt povolitelny) se vpodstate neda povolit, skoro jako kdyz to privaris

          0 0
    • Pá-dlista1  

      JJ. Lepidlo to je proti povolení fajn. Jen nevim, kde presne to chces na kole pouzit :) Jinak by se to dalo taky privarit a rika se tomu ruska spojka. Btw. je to levnejsi ;)

      0 0
      • fousek  

        na kole je fura dilu, ktery by mohly drzet pri sobe, treba srouby na cepech u Vecek

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Jestli si dobre pamatuju na Vecka, tak vsechny srouby co tam byly jsem chtel jeste povolit, kdyz jsem je utahoval. Pravda, ne vzdycky se mi to povedlo:) Ale vyhoda to teda nebyla.

          0 0
          • fousek  

            No na povolovani je pak specialni kapilarni olej, s tim sem povolil i zarezly brzdovy trubicky, ktery se radsi ukroutej nez povolej, ale otazka je co to udela s tim locktitem, ja mel opacny problem, jelikoz sem mel super Vcka asi nejspis z makra, kterejm nejak nefungoval rozpernej krouzek, takze kdyz se utah sroub tak se nejak nechtely na tom cepu otacet, takze ten sroub nesmel bejt utazenej na kref, takze se mi stavalo ze sem chtel zabrzdit a brzda odletla nekam, ale obcas se trefila do vypletu takze sem stejne zastavil:-))

            0 0
      • Gumicuk  

        Na ruskou spojku bych se vys… :-) Ja to potrebuju na srouby ktery drzej kotouc na nabe, srouby ktery drzej trmen a hlavne na predstavec, protoze uz jednou jsem si malem dal na drzku kdyz se mi protocili riditka (vlastovky). Na tom predstavci je to fakt potreba dost se to povoluje a dotazeny jsem to mel tak trochu „po rusku“ :-))

        0 0
        • Gumicuk  

          Jo to tekute konopi odolava teplotam –55 az +180 stupnu C aje pravda ze i lepi, ale jeho primarni ucel neni lepeni nybrz tesneni, tuhne to pod tlakem a v male m mnozstvi (samo o sobe to je porad mazlave :-) v tom zavitu to zatuhne a pri tom je to plasticke.

          0 0
      • hydrant  

        pak pro změnu na odstranění toho zalepenýho šroubu autogen – říkali jsme tomu ruskej vrták :-)

        0 0
        • Indian  

          Hele je to taková plastová lahvinka,cca 8cm. Stojí asi 550kč! a mám ji tak ošoupanou,že to už nepřečtu. Prodává se tam,kde se prodává vercajk. Princip je v tom, že tu modrou sračku nasereš na čisté závity,dotáhneš a vytrvdne to absencí vzdušného kyslíku. Povolit to jde pouze nářadím,samo se to nepovolí.Je to skvělá věc, na biku to používám ale ze zkušeností pouze někde! A to na polobrejlích u lefty, na představci, na upevnění kotoučků, na čepech zadní stavby a čepy v převodníkách­.Jinak nikde to není třeba! Kontakt šlapátko-klika(vazelína a instal.koudel), kontakt střed-rám(jen vazelína!!!),veš­keré ostatní šrouby(sedlov­ka,třmeny kotoučovky, šaltr, smyk, kazeta, brzd.páčky a řazení) to z mejch zkušeností nepotřebují a naopak je to tam víc na škodu. Rozhodně je důležitej dotahovací moment!! v kombinaci s tímto tmelem. A pamatuj ještě, hlavně to nepoužívej na šlap.střed-jednou sem ho povoloval tak, že sem otáčel bikem nad svěrákem ve dvou,nakonec se ozvala rána a střed se utrhl,misku sme museli vyřezat plátkem na železo. Závity byly modré,takže… Jen někde. Ještě mám odskoušené- namáznout závit vazelínou,po řádném dotáhnutí šroubku jej zlehka zatřít lakem na nehty na odmastěnou hlavičku a to co je dotahováno(ne barvou,lak na nehty je hustej,rychle schne a nezatíká.Doporučuji bezbarvej-není vidět.)Určitě se ti to samo nepovolí a vyjde to rozhodně levněji.

          0 0
          • Gumicuk  

            Jo jo to asi bude ono ja to mam v takove vzlastni harmonikove lahvicce ktera se dole zmackne a pak to nahore vyleze :-) Tu cenu ani nejak nevim, protoze to tatik dostal v praci. Tedka jsem udelal malej hokus pokus a zda se ze to bude ono… namazal jsem tim tri zavity na sroubu kterej ma prumet 1.5cm a nasroboval na to matku jen na cistej zavit a tedka to nejde povovolit v ruce, takze to bude fajn vec… Ja to potrebuju jen na ten predstavec a kotouce, takze na kliky to nehodlam patlat…

            0 0
            • Indian  

              Pozor,aby to vůbec nekdy šlo ještě povolit:-) jsou i takové přípravky,které potom už nepovolíš:-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.