• Mates

    Co říkáte na tento tepák za 549,– Kč?http://www­.tchibo.cz/no­vy_svet/10/10_05­.pdf

    0 0
    • Ruprecht  

      za ty prachy a s dvouletou zárukou to není špatné

      0 0
      • Mates  

        Dokonce deklarují, že na technické zboží dávají 3 letou záruku. Asi ho zkusím.

        0 0
    • vlk  

      jen jestli to nedostaneš integrované v té podprsence :o))

      0 0
    • LukasX  

      ja bych se toho nebal. Pred mesicem a neco jsem si koupil ten levnej z LIDLu za 499 a sem plne spokojenej. Funkce to ma prakticky stejny, pro mne plne vyhovujici a cena idealni.

      0 0
      • vlk  

        nápodobně, akorát má jednu chybku, jaksi se z něj stal další měřák na řidítkách na který skoro nekoukám.Asi si budu muset zapnout tu výstahu pípáním.

        0 0
        • LukasX  

          ja ho zatim intenzivne testuju na bezkach a docela dost se hlidam a kontroluju. Je to super zjistovat o svojim veci, o kterych sem driv nic nevedel ;o) Akorat mozna vypadam jako blb, kterej ma hodinky nasazeny pres bundu. Pipani mam radeji vypnuty ..

          0 0
          • zdenek  

            Máte ho někdo vyzkoušený na měření klidového tepu? Mám CP10, která by měla měřit od 40 nahoru, ale od 55 dolu už je skoro nepoužitelná.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Tenhle by mel merit od 30 nahoru, ale klidovy tep ve vsedni dny… snad pres vanoce :)

              0 0
            • bikerGT  

              Mam podobny zkusenosti. Mam CP10L i ten Runtec. CP10 v nizsich tepech meri nejak jinak nez ten Runtec. Hodnoty pod 60 zaznamenava mnohem nizsi nez u Runtecu a obecne se hodnoty meni rychle a skokove.(Mereno jednim pasem a dvouma merakama). Nevim, kterej meri spravne, ale vozim ten Runtec. CP10 je vice nachylnejsi na ruseni jinymi pristroji (napr. na spinningu).

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No a neni to dano tim, ze pri nizkych frekvencich to obmenuje aktualni udaj casteji nez dostava impuls? Nebo treba stihne mit jen dva a nemuze si udelat nejaky prumer (nebo ze by arytmie?:) Kdyby to fungoval tak, ze by se mohla tepovka na displayi menit jen pozvolna jako u digitalnich teplomeru bylo by to taky naprd.

                0 0
            • Daník  

              Klidový tep hodně kolísá, stačí se pohnout. Já se třeba vzbudím, uvědomím si, že musím do práce a hned mi vyletí vzteky nahoru:) Taky to asi počítá průměr z krátkých časových úseků, pak stačí, aby se do takového X-vteřinového úseku vlezl jeden,dva tepy navíc a na minutu to pak dělá veliký rozdíl. Mám Sigmu PC14 a taky není problém být na 50 a během vteřiny na 70; jedině v absolutním klidu je to relativně stabilní.Jinak by mě docela zajímalo, jak se při tréningu podle tepáku řídíte. Když si ho vemu na hokej nebo squash, není problém být mezi 170–190, což asi není tréningové optimum, ale přece se nezastavím a neřeknu „moment, nějak mi to moc tepe“… :))

              0 0
            • xstefi  

              Mam taky cp10l ale nikdy sem si nevsiml problemu pri nizsich frekvencich, jak se to projevuje?

              0 0
              • zdenek  

                Při měření klidového tepu ukazuje úplně náhodná čísla mezi 40 – 60. Po vteřině skáče třeba o 10. Odhaduju, že skutečný tep bude někde mezi 50 – 55. Od 60 už se uklidní a ukazuje stabilně.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Si myslim, ze celkem logicky. Dostava malo impulsu na nejaky prumerovani a kdyby neukazoval aktualni tep (rozdil mezi poslednimi dvema impulsy), ale prumernou za poslednich deset tepu… zase by sis stezoval pri vyssich frekvencich, ze to neni aktualni :) Nebo ma nekdo nejakej jinej napad cim to je? Jsou tepaky co tohle nedelaji?

                  0 0
                  • xstefi  

                    Souhlas, navic pri mereni klidovky se podle me projevi i kouknuti na ty hodinky a s tim spojeny pohyb ruky, oci, atd. Stejne bych to mereni cele bral s rezervou, proste kdyz se to pohybuje kolem urcite hodnoty, tak priblizne tolik to bude a uvadenej rozptyl 40–60 neni zas tak hroznej. Osobne nemam problem merit cca od 45–60, ukazuje to celkem v poho, ale pak se hnu a je konec :)

                    0 0
                    • McBlacky  

                      klidovej tep ti změří doktor a na biku se pod 100 stejně nikdy nedostaneš, pokud jenom trochu jedeš a od 80už stačí i hrubší průměrování, pro běžné tepy v zátěži okolo 130–140 (velmi zhruba- kondiční jízda bikera s maximálkou okolo 195) je to naprosto vyhovující. Hlavní je na to pořád nečumět nebo se zrakvíš :)

                      0 0
                      • xstefi  

                        pockej, ja myslel klidovou tf, ta by mela byt zavisla na kondici celeho organismu a mela by se merit nejlepe pred nebo po spani. Doktor mi ji muze zmerit, ale leda ze bych premluvil pritelkyni aby si zacala konecne delat medicinu :) Jinac co ja vim, tak v jednom treadu tu par lidi machrovalo s hodnotama 30 a kousek…ja bych uz byl mrtvej.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          klidová by měla být po cca 5min nic nedělání :) ranní tf je na nic, tu není problém mít 40–45. Klidová se od ranní liší min o 10 tepů, teda to je moje osobní zkušennost.

                          0 0
                          • MARIN  

                            Prave ranni klidova TF po probuzeni muze upozornit na pretrenovani nebo nemoc. Teda pokud si tu TF sledujes pravidelne.

                            0 0
                          • bikerGT  

                            Tak jaka je vlastne spravna definice a metrika klidove TF? Z ruznych zdroju se da vycist, ze klidova se ma merit rano nebo pred spanim. Mas pravdu, ze ranni tep se lisi od mereni tepu v klidu v prubehu dne. Je to absolutni minimum, ktere se da z tela vymacknout nebo nejaka bezne dosazitelna hodnota v prubehu dne? Moje absolutni minimum je 37 po cca 15min absolutniho soustredeni po probuzeni, ale ta hodnota tam vydrzi jen nekolik sekund. Zatimco tep 41–46 jsem schopen zaznamenat cca po 2min. Rika se, ze klidova TF urcuje stav trenovanosti (obecne celkove kondice), zatimco TF max. je temer konstantni a meni se jen s vekem.

                            0 0
                            • xstefi  

                              Problem je v tom, ze ty budiky nejsou tak presny (maj svou toleranci) v tech meznich hodnotach, tak hodnota 37 nebo 40 podle me neni rozdil. Nicmene presne jak pises o tfmax a tfmin, tak to podle me je.

                              0 0
                              • bikerGT  

                                Je to absolutni cislo – jen to jedno nejnizsi nebo treba prumerna hodnota za nejaky cas – napr 5 min. Ten prumer se muze lisit treba i o 10 tepu.

                                0 0
                            • Beeda  

                              Max se ti taky snizi trenovanosti, srdce prejde z frekvencniho rezimu do efektivnejsiho objemoveho, uz to tady bylo… Jak se 15min soustredis? to bych mel o 20t vic:-) No domivam se, ze tu stejne nikdo kazdy rano tepovku nemeri…B

                              0 0
                              • McBlacky  

                                když jsem ještě cvičil, poznal jsem dost jogínů kteří koncentrací dokázali i jinačí věci než snížit tep. Je to hodně složitý a pochybuju že tady bylo myšleno něco podobného. Jde mi jen o to dokázat že to je možné.

                                0 0
                              • xstefi  

                                No to teda nevim, vsude pisou, ze tfmax je dana tvymi dispozicemi od narozeni a nikoliv treninkem. Mam dojem, ze tu dochazi k pleteni pojmu z dojmy :)

                                0 0
                                • bikerGT  

                                  Vzdyt nepsal nic jinyho, ze TFmax je v podstate konstantni a meni se pouze v zavislosti na veku – s vekem klesa. Neurcuje stav trenovanosti.

                                  0 0
                    • zdenek  

                      Měl jsem tepák od CatEye a ten ukazoval klidový tep dost stabilně. Možná měl lepší průměrování. Pak mi prasknul pás a šel jsem do CP, takže můžu porovnánat. CP je v tomto výrazně horší. Jinak souhlas s tou změnou při pohybu hlavy nebo očí.

                      0 0
                      • xstefi  

                        Podle me nejlepsi a nejspolehlivesji je, kdyz mi zmeri klidovku nekdo jinej. Pozadejte partnera/partnerku, at si vezme stopky, nahmata tentokrat puls na zapesti :) a pocita 1-n/min.

                        0 0
    • Pá-dlista1  

      Obzvlast povedeny je navod:

      //220 – vek = maximalni tepova frekvence

      priklad: Pani Smutne je 35 let. Odhadovanou maximalni tepovou frekvenci ma 195… // Jeste ze pani Smutna muze cvicit i podle kalorii s presnosti na 10dkg spaleneho tuku ;)

      0 0
    • kamikadze  

      Podle mě to jsou stejně vyhozený prachy jako za kolo ze supermarketu. Pokud máš kolo ze supermarketu tak ti ten tepák bude dobře ladit:-) Ale ted vážně, podle mě za ty prachy nekoupíš ani kvalitní digitálky natož sporttestr…si vem že samotnej pás na sigmu stojí 800Kč a na polar 1000–1700Kč, nejdená se tak ani o samostatnej přístroj ale o přenos a spolehlivost. Celé know-how je v pásu a přenosu, pak co umí samotnej přístroj je věc druhá.

      0 0
      • vlk  

        neřek bych.Např ty levné z lidlu jsou dost slušné.Pokud nepotřebuje člověk spojení s PCa není profi závodník, tak mu bohatě stačí.To že je sigma předražená je věc jiná.Co se týká spolehlivosti a přenosu, tak ten lidlacky je zcela vbez problému.Proč by mělo být nutně vše levné být špatné.

        0 0
      • McBlacky  

        nesouhlasím pro nezávodní použití, kde uživatel neplánuje testy na laktát 2×ročně je to dobrá investice. Po několika vyjíždkách odpozoruje subjektivní vztahy výšky tepu a vlivu na únavu, dlouhodobý výkon atd. a podle těchto hodnot se může nadále řídit.

        0 0
      • LukasX  

        take si dovoluju nesouhlasit. Napriklad na otestovani, vyzkouseni si, jestli ma sporttester pro mne smysl je to ta nejlepsi volba. A spolehlivost? No pokud mi ukaze nekde o par tepu vedle, tak mi to rozhodne infarkt nezpusobi. Prenos je taky v pohode .. nestava se mi, ze by ukazoval nulu, nebo nejaky hausnumera. Ve foru o neco vedle, kde se popisuje ten z Lidlu je videt, ze jsou spokojeni uzivatele, kterym uz funguje pres rok a v pohode. Neni jediny duvod, proc bych mel kupovat pristroj se stejnymi funkcemi o 1000 draz?

        0 0
      • bikerGT  

        Nesmysl. Naopak si myslím, ze cena kolem 500,– je odpovidajici. Ostatni jsou predrazeny. Mam i CP10L, stal me 1500 a uz jsem ho reklamoval po 3 mesicich – spatny pas. Ten z Lidlu me funguje a je min ovlivnovan jinymi merici. Proc takovy super tepak Polar nema vymennou baterku v pasu, aby sis musel koupit za rok pas novy a mel pocit, ze to co je drahe je dobre?

        0 0
        • kankrlicek  

          Jen tak pro upřesnění: pás od polaru budeš potřebovat nový tak za 5 až 9 let :) Záleží jak často jezdíš a jak dlouho trvá trénink.

          0 0
          • martt  

            potvrdzujem. Mne vydrzal ten stary model asi 8 rokov skoro denneho pouzivania. Pisali tam zivotnost tusim 2000 hodin, zda sa mi, ze ta skutocna bola dlhsia. Novy stal tusim 1800,–SKK ale cely Polar aj s takym istym pasom stal iba 1600,–, tak som prirodzene kupil cely polar.

            0 0
            • Seveřan  

              Možná by se človíček divil, kdyby věděl za kolik nakupuje velkoobchod, obchodnící a za kolik nám to střelej.

              0 0
      • Daf  

        Hele tepak za 500kc si stejne koupi clovek ktery pravdepodobne nepujde na zadny testy ponevadz ty jsou drazsi nez ten tepak. No a na jizdu bez vysetreni to staci v pohode. Hlavne ze tam skacou cislicka :)))

        0 0
        • bikerGT  

          Dalsi nesmysl. Mam tepak za 500, testy za 1000 a minimalne 3000 v kapse za to, ze jsem si nekoupil treba Polar za nekolik tisic. To, za kolik se poridi tepovka prece nemuze mit vliv na to, jestli se jde na zatezovy testy nebo ne. Nebudte nastvani, ze se na trh konecne dostali pristroje za normalni penize.

          0 0
          • McBlacky  

            já naštvanej nejsem, můj stál 20DM :)

            0 0
          • Daf  

            Ja jsem cekal jestli se nekdo ozve :) Chtel jsem jen rict ze je spousta lidi co ma tepaky pomerne drahe a presto na vysetreni nejdou, nebo tam nechodej pravidelne. Pro takove trenovani je to stejne zbytecnej budik na riditkach. Nema pak vubec cenu kupavat drahej pristroj, protoze veskere nadupane funkce degraduje ten fakt, ze zadne vysetreni neabsolvovali. A jako zobrazovac tech nic nerikajicich cisel v pohode staci tepak za 500Kc.

            0 0
    • robero  

      tak jsem si ho nechal koupit ve Varech v Kauflandu, ale dostanu se k jeho vyzkouseni az pristi tyden, tak pak napisu… (ted me trapi statnice) Mimochodem privezli je vcera dopoledne a vecer tam pry byly posledni dva… (otazka ale je, kolik jich vlastne dovezli)

      0 0
      • Beeda  

        Ja ho vcera vzal na Cernaku v Globusu, mam sice HAC4 , ale aspon jen nemusmi sundavat z kola pri behu, mam nahradu a mohu ho pripadne pujcit znamym. Display ma citelnejsi nez z Lidlu, tam me stvaly ruzne sirky vodorvn/svislejch carek, asi 10 funkci…B

        0 0
        • pos3k  

          taky jsem si ha tam koupil.uvidime jak se osvedci.

          zdar bajk

          0 0
    • Mates  

      Včera jsem ho koupil v Kauflandu, no nevypadá to nijak zle, měří stabilně i klidovku 55tep/min., základních funkcí dost, pás s výměnou baterií, čitelnost dobrá, design nic moc a na moji hluchotu má dost slabou zvukovou signalizaci. Večer na spiningu ho testnu. St.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Tj. signalizace nic moc, ale design je oproti jinejm krabicim docela fajnej. Takovej slecinkovskej :)

        0 0
        • Mates  

          ok, ok, proti gustu žádnej dišputát. No musím mít vždy na mysli cenu a ta je bezesporu dobrá.

          0 0
    • 384  

      Furt koumam, jak ho pripevnit na riditka. Ma nekdo nejakej napad?

      0 0
    • Medi  

      Včera jsem v Kauflandu neodolal a koupil jsem ten tacháč za 299 kč a brýla za 129 kč. Máte někdo ten tacháč už na kole?

      0 0
      • dalimil  

        díval jsem se na ten tepák a připadá mi hrozně velikej.na řídítka možná,ale nosit ho na ruce ??? Jinak prodavačka to označila jako „moderní hodinky s velkým páskem :-) “

        0 0
        • vuxna  

          to bude docela presna formulace,
          jinak mi s tema tepovkama na B-F pripadate trochu hypochondricky – to není urazka – ale vzhledem k jejich presnosti a způsobu uzivaní to stejne nebude mit očekávaný význam, jinak je to ale urcite dobrý obchodní artikl, doslova neco jako modní hit – každý jej musí mít i když se mu nevejdou na riditka a v podstate mu pri jizde prekazeji atd…

          0 0
          • McBlacky  

            význam to má… nechci mluvit za všechny, ale mě i jen jízda na závodech podle tepáku, bez řádného tréniknu v zonách, zvedla výkonnost, ne o moc, ale kdyby každá pětistovka investovaná do kola zvedla takhle výkonnost tak vyhrávám svě?ák :))))))

            0 0
      • pavlicek  

        Mám ho na kole, zatím funguje OK, jen jsem musel trochu odstínit přední blikačku, protože chytal její impulsy.

        0 0
        • Smepet  

          Ahoj, mam 2 otazky,

          1. jak se jmenuje ten tepak z Lidlu a Kauflandu ?
          2. K cemu je nekomu tepak, kdyz nebyl na vysetreni a nevi pri jakych tepech ma kterou zonu ?

          Diky

          0 0
          • Lister  

            Asi tak pokud se dokážeš trochu sledovat, tak dokážeš ríct pod kolik tepů je pro tebe zátež naprosto minimální a vlastně netrénuješ a naopak určitě poznáš okamžik, kdy se začneš zakyselovat. Pokud je někdo naprosto z formy a udělá si vyšetření a pak podle nich začne řádně trénovat tak mu stejně výkonost poletí rychleji nahoru a než se dostane k dalšímu vyšetření, tak ty hodnoty jsou neplatné. Podle mě pro člověka, který jde jednou za rok na vyšetření a neumí posloucht svoje tělo má tepák mnohem menší hodnotu než pro někoho, kdo se dobře zná má stablní výkonost a vyšetření za sebou nemá.

            Dá se ten tepák ještě sehnat nebo už jsou vyprodané. Poblíž žádný kaufík nemám, ale sestra je momentálně v Ostravě a jinak studuje v Olmiku tak jestli je tam ještě mají tak bych ji tam poslal.

            0 0
            • Smepet  

              Ahoj,
              jojo, tak jsem ho dneska koupil v kauflandu, meli jich docela dost (Praha Michle). Tak jsem na to zvedavej. Zatim si s tim hraju. Trochu mne prekvapuje, ze to v klidu docela lita ± 10 tepu.

              Hodne asi zalezi na to jak se to pritiskne a kde presne se pas nachazi, no uvidime.

              Za tech 549 Kc to ma docela dost funkci, je to prvni tepak, takze nelituju.

              0 0
          • fousac  

            k bodu 2)

            sice nevim proc ;) , ale mam tepak (sigma PC1600)… a ackoliv sem na vysetreni nebyl, tak si uz nejaky cislicka dokazu okoukat… jako prinos vidim teba jizdu do kopce.. podle tepaku vidim napr. ze jedu na 170 (pomala smrt) nebo na 160 (jeste ujde), ale na rychlosti je rozdil 3 desetiny km/h.. no zaver si snad udelas sam…

            0 0
    • jizby  

      řekl bych, že ten z Lidlu má lepší funkce. Mám a využívám. Taky má gumu na řidítka, kterou zatím nevyužívám. Ad klidovka: Lítání číslic při měření aktuální TF jsem nepozoroval, ale i minimální tf jde přeci měřit v intervalu. Párkrát jsem s tím spal a ukázalo to průměr za celou noc: 55. Bych řekl, že to je nejdůkladnější metoda:-) Doporučuju všem vyzkoušet! A pořádně utáhnout:-)

      0 0
      • Smepet  

        Nojo, ale v Lidlu byla akce loni a uz jsem ho nikde nevidel. Kdyz ten pas vic utahnu, tak to tolik nelita, max. do 5 tepu. POdle prumeru ale mam 55, takze to ukazuje nejspis spravne. Jeste vyresit jak to upnout na riditka, dam tam asi kus molitanu, takovy to tesneni co je na trubky.

        0 0
    • jizby  

      Jo a dotaz: nevíte jestli je možný, aby indispozice zvedla TFmax? Vyběhnul jsem na svůj testovací okruh po nemoci, cejtil jsem to a šetřil se, čas tomu odpovídal. Během běhu jsem měl tepy asi o 15 –20 výše, než jindy. To by taky odpovídalo. Akorát mi bylo divný, že subjektivně jsem cítil podle tempa a ne podle tepů -čili dobře. Ale v cílovém kopečku jsem trochu přitlačil -a naměřil jsem maximálku 199. Normálně mám 185. Na tom samým místě. Divný Na tepák jsem se díval, jestli to nelítá a neukazuje nesmysly. Nelítalo to, zvedalo se to k maximu plynule a za cílem to šlo normálně plynule dolů, krom toho mi nikdy takhle nefixluje, na rušení bych to neviděl. Je tohle možné?

      0 0
      • Lister  

        Jo to je klidně možné. Při tréningu ti tep klesá a to jak klidový ( dobře trénovaní vytrvalci mívají i tep kolem 35, což by pro normálního smrtelníka byla smrt), ale i při zátěži. Tedy trénovaný člověk bude mít při stejné zátěži nižší tep než netrénovaný nebo momentálně oslabený člověk.

        0 0
        • jizby  

          tos mi asi nerozuměl. Otázka zněla, zda indispozice může zvednout maximálku. Všude se tvrdí, že ne. Teoreticky to mělo fungovat vše tak, jak jsem popsal, až na to, že v tom kopci jsem měl jít do kolen a ne o 14 tepů přes rekord.

          0 0
          • Smepet  

            Pokud mate nekdo ten tepak z Kauflandu, tak kolik nastavujete ten index pro spalovani kalorii a tuku, aby to alespon odhadem informovalo.

            Predpokladam ze spotreba bude jina, pokud najizdim km v zakl. vytvrvalosti nebo jezdim v aerobnim pasmu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.