• Pá-dlista1

    Narazil, jsem tu na tema pumpicek. Jake pumpicky vozite a jake s nima mate zkusenosti? Obzvlast me zajimaji minipumpicky. Kolik toho vydrzi takova Author za 99,–? Ma smysl si prihodit treba stovku? :) Slysel jsem, ze ty hlinikove od Authoru nic moc:( Vozil jsem Vella duopist a vymenil za tu plastovou s lepenim, protoze se mi zdalo, ze lip funguje. Nicmene me ted opousti a chtel bych neco noveho. Mam si koupit s novou dusi i novou pumpicku nebo koupit jednu za 1000Kc? Potrebuju foukat vsechny typy ventilku a jinou takrka nepouzivam. Nemenim plaste a nefoukam casto, jen pri defektu. Jde mi trochu o hmotnost a skladnost. Nejlepe bez redukci, ale otaceni nejakeho segmentu pro ruzne ventilky preziju.

    0 0
    • Staenly  

      Pumpicka od BBB je dobra, mam ju ja i kamos a v poho – dobrej uchyt k vcentilku i ramu. Kamos ma duopist, ja obyc ale rozhodne nemuzu rict, ze se pri foukani nadru, spis naopak…

      0 0
    • Pá-dlista1  

      To je dalsi vec. Uchyt k ramu me nezajima. Vozim ji v batohu.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Zalibila se mi Vella Economic Mini. Neco k ni? Nejake zkusenosti?

      0 0
    • BB  

      mel jsem radu minipumpicek a skoncil jsem u Topeak pocket a zatim asi nejlepsi. Nedavam ji na ram, ale jako ty ji vozim v kapse a na to jak je mala a lehka je takova kompaktni. Je jasny, ze se s ni nadres, ale se kterou minipumpou ne. Cena byla tak 400 az 500. Jenom nevi, jak je to s jinymi typy ventilku, ja mam galuskovy a ten to fouka dobre. Automobilovy jsem zatim touto „pumpou“ nefoukal.

      0 0
      • Daf  

        Take mam topeak ale mini master blaster DX. Fouka obema smery :) Topeak ma pomerne vymakanej ten system pro oba ventilky. Spolehlive fouka normalni i auto ventilky. Cena je ale kolem 500Kc. Zpracovani tomu ale odpovida. Jsem spokojenej.

        0 0
    • lubos  

      Plastova od Autoru je supr, levna a extremne lehka. Fouka vyborne autoventil. Jenomze moc pomalu fouka. Pak mam jeste nejakou Velo pumpicku, teleskopicku, je tezsi, na autoventilek nema ten bazmek, co zatlaci cepicku ventilu, tudiz asi jenom s adapterem, ale dobre se sni fouka – rychle. Je o neco tezsi (tak 100g mozna). Ale asi nic z toho nebude pro tebe :)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Proc ne? Ten bazmekt na zatlaceni cudliku je nutnost, jinak abys mel kompresor.

        0 0
        • lubos  

          Jj, musi byt. Proc ne ? Hmm, no ja nevim, ja si prestavuju, ze bys mel mit takovou dvoukilouvou dvojbrylovou pumpu s kompresorem … nevim :-))))

          0 0
      • WSH  

        Tá autoracka pumpicka je fakt dobra. Je lahka a fakt dobra je ta koncovka. Myslim, ze pomerom cena/vykon sa jej nevyrovna ziadna. Len tie novsie (asi od roku 2002) maju drziak na bike z pruznejsieho plastu a zda sa mi, ze by mohli skor vypadnut a stratit sa.

        0 0
        • LukasX  

          bohuzel se to nezda, muzu potvrdit .. vypadla, ztratila se ;o( Ne mne ale pritelkyni, ja svoji vozim v batuzku ;o)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To je taky nerozum, vozit pumpicku na kole v plastovym drzaku. Mimalne to chce jeste necim pojistit.

            0 0
        • lubos  

          No, ja ju mam aj tak v camelbaku a tu packu pouzivam na zacviknutie o sietku :) Ale uz ju asi nebudem vozit, lebo dlho trva nafukanie … resp. ani je bezne nafukanie, ale nafukanie na 50psi je velmi narocne. Na 60psi je to uz sialena drina. S povodnou Velo pumpou to ide lahko.

          0 0
    • Pá-dlista1  

      Co dvojcestna pumpicka od Meridy za 99,– ?

      0 0
    • Máca  

      Mám od Authora duopíst s otočnou hlavou cena cca 300Kč(už si to přesně nepamatuju)- žádná sláva – člověk pumpuje jak idiot a moc se toho neděje (v porovnání s jinými obdobné velikosti). Zkusil jsem ji promazat, ale žádné radikální zlepšení. Asi koupím novou, nějakou lehkou, plastovou a levnou – ale musí foukat(praktická zkouška v obchodě)!

      0 0
    • Mlha  

      Vozim Vella Tornado a spokojenost. Pro ruzny ventilky otacis vevnitr segment jak pises. Nevim presne cenu, ale bude to neco pres 300. Uz ji mam asi 1/2 roku a pohoda. Ale obecne minupumpa je fakt jen na ten defekt. Doma dofoukavam velkou nozni pumpu.

      0 0
    • blue  

      ja mel prvni taky vella duopist, kdyz me opustila, zkusil jsem nejakej topeak, kterej foukal obousmerne, ale moc dobrej nebyl, takze jsem se rad zase vratil k ty obycejny duopistce, protoze je mala, jednoducha a levna a funguje dobre… akorat ja teda foukam jen galuskovy ventilky, tak nevim, jestli se u autoventilku nenadres trochu vic… myslim, ze pokud ti vyhovovala, tak neni duvod vymejslet neco novyho ;-)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Duopist prave ne. Jednak pocit z ni nebyl dobrej. Pak je tezsi nez plastaky, to kolecko na dotahovani je hrozne neprakticky a mela redukci na motoventilek (ktera se snadno ztrati). Pak to cvakani dvou pistku, to si pripadas jako spatne postavenej robocop. A cena je minus, proti plastu. Zase je celkem skladna.

        0 0
        • blue  

          kdyz ti nevyhovovala, tak to jo… ale ze zrovna ty by sis hral na gramohonice u veci, jako je pumpicka? kam ten svet speje? :-)))))))

          jenom teda nevim, jesti mluvime o stejny duopistce, u ty moji je oboustranna redukce na autoventil/ga­luskoventil schovana pod tim sroubem v gumovym tesneni a ztratit ji snad ani nejde, kdyz nemas deravy ruce a nestojis nekde u reky :-)

          a cvakani mi nejak nevadi… ja stejne nemam moc prilezitosti ji vytahovat z batohu :-)

          0 0
          • lubos  

            Padlista vozi pumpicku v batohu a vaha navic jak vime, neprospiva pri letani :-))) (Doufam, ze to nevyznelo spatne, to bych nerad).

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Jsem mel asi starsi typ s redukci venku.

            Pumpicka nejezdi a vozit ji zbytecne tezkou se proveze. Negramarim na vecech na kterych visi muj zivot, ale pumpicka? :)

            0 0
      • Pá-dlista1  

        Proc by se u motoventilku nadrel vic? Kdyz ho odjistis jako odjistujes galuskac, tak neklade temer odpor. Prave na to potrebujes ten cudlik v pumpicce. Mimochodem, ten system je stejnej. Jen moto je bytelnejsi konstrukce.

        0 0
    • JR  

      A co univerzální pumpa na duši i vidlici zároveň? Máte někdo zkušenosti s pumpami s přepínáním vysoký tlak/velký objem? Nebo raději používáte na každou věc extra pumpu?

      0 0
      • lubos  

        No ja velo pumpickou nafoukam koleso i tlumic :) Svedl bych i vidlu, ale tam je takovej adapter, ten by se zlomil, tak to bych musel mit nejakou hadicku, a tu nemam. Navic, nema to tlakomer. No mozna tak hadicku s tlakomerem(di­gitalnim).

        0 0
    • figur  

      Mám krátkou zkušenost s Power Pump od Crankbros.Váha 9 deka,délka 13cm.Dva režimy-velký tlak x velký objem.Vejde se do malé podsedlové brašny.Na oba ventilky.Zatím su­per.

      0 0
      • Meesha  

        Mam ji taky a kdzy uz musim foukat, tak je to radost! Hlavne moznost volby mezi hodne vzduchu nebo velkej tlak.

        0 0
        • shamaan  

          Taky o ni uvazuju.. jak to vypada s foukanim ruznych ventilku?? Ja mam galuskovy.. bude to fachat??

          0 0
          • Meesha  

            Ma dvojtou hlavu s takovym aretacnim prstencem. Mas dve diry (na autoventilek a galuskovej) a kdyz ho tam strcis (ventilek),tak to zacvaknes a muzes foukat…

            0 0
            • figur  

              Jen malej dodatek.Velice snadno u ní zničíš těsnění,které se dá sehnat jen velice obtížně.i když je to drobnost za pár hal.Pokud totiž ten galuskovej ventilek při foukání moc zastrčíš a pak otočíš tou hlavicí,tak to těsnění poškodíš(tím dříkem ventilku),a pochopitelně to nedrží tlak.Bohužel mluvím z vlastní zkušenosti,a tak snad někoho ušetřím tohoto problému.

              0 0
              • Meesha  

                Dik za varovani. Mam ji asi rok, ael nic podobnyho se mi zatim nestolo.

                0 0
    • Radek Broz  

      Ja uz o tom s tebou mluvil, ale napisu zkusenosti pro ostatni: Mam author duopist hlinikovou s vysuvnou hlavou na hadici (takze to muzete naklanet, jak chcete) uz ji nemaj v nabidce (ani nic tak drahyho:o) – stalo to dost (snad dokonce 800 pokud se nepletu – kupoval to bracha) Moje zkusenosti – s duopistem se fouka lip, ale chodila dopre jen prvnich par dusi. Hlinik se pri foukani az neprijemne zahriva. Hlinikove casti jsou nasroubovane na plastovych, takze zavit se brzo vytrhne. Tesneni tam davaji minimalne stejne jak na pumpicku za kilo, ne -li horsi (samozrejme ho nikde neprodavaji). Vyssi hmotnost. Moje doporuceni je jednoznacne koupit jakoukoliv levnou pumpicku a doma mit neco jineho pro vymenu plastu (osobne radsi bike odtlacim 500m do garaze ke kompresoru nebo donutim kamose pujcit mi velkou, nez abych pul hodiny posiloval s minipumpickou)

      0 0
      • figur  

        Ta úvaha je jasná.Jedna skladná a lehká pumpa s sebou a třeba jedna velká s manometrem doma(hodí se,když je víc kol).A to mě právě zajímá-jakou větší pumpu do 1kkc by jste poradili? (např BBB?)

        0 0
        • enjoy  

          treba BBB.ale ja mam park tool PFP-3.bez nejmensich vyhrad.870,–

          0 0
    • zwwak  

      V kolárně mám velkou pumpu s manometrem. Sebou vozim bombičku a malej nástavec. Spokojenost, jen každý nafouknutí je dražší.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.