• Kreten

    Nazdar mam novy GT s kotuckami. Doteraz som nemal s kotuckami ziadne skusenosti, tak neviem. Olejoval som vidlu a vdaka mojej sikovnosti mi stiekol olej z vidli aj do kotucky. KOtucka zacala nejak horsie brzdit. Co mam s nou robit. Cim to odmastit? Nove dosticky sa mi nechcu kupovat. Jak sa vlastne rozobera kotucka a je to zlozitejsie ako Vcka? Dik za rady

    0 0
    • Jogador  

      Možná proto tu je to vyhledávání, už se to tu řešilo hodněkrát, ale popravdě,m dokud nekoupíš nový, už to takový nebude, ale hot to do trouby, ne mikrovlny, normal, a upeč to, a třeba poznáš zlepšení:) Ale najdi si to, už to tu párkrát bylo.

      0 0
    • enjoy  

      a hod tam i ten kotouc:-))

      0 0
      • Jogador  

        jojo, bratře, jsem myslel oboje, jak kotouč, tak tu vidli…

        0 0
        • enjoy  

          ale je to teda pro me novinka,ze at s tim udelas co chces tak uz to nebude jako driv.to jsem se jeste nikde nedozvedel..

          0 0
          • Jogador  

            No, tak si to zkus, namasti Hope a pak stim něco dělej, pokud to projedeš, a dostaneš olej všude, tak máš po srnadě:) Ale já nezkoušel pec, jen benzín, a s destiček to prostě nešlo.

            0 0
        • Gatier  

          Tak tak, komplet aj s vedenim. Teda bovdenmi. A potom kup Vcka, nemozem si vynachvalit. Ale zase by nebolo BF…

          0 0
          • McBlacky  

            nechceš mi snad namluvit že ti v zimě stačí véčka :) najezdil jsem sněhem -terén only- letos 300km a můžu říct, že kromě toho že mi to sežralo špalky to i nebrzdilo, nebo teda jo ale cca 30% jako za sucha v létě. ráfky nekeramický, špalky KS ve předu a nějakej SHIshit vzadu…

            0 0
            • aku  

              Nechci rozpoutavat flame, ale nasadil jsem na zimu docela tvrde spalky (nemuzu si vzpomenout na nazev, ale mel je i tink v prodeji – takove cervene sipy) a pri svych 90 kg brzdim docela ok. I zadni zaflekuju. Rafky mavicy 221, brzdove celisti sh alivio. A to ted jezdim v zime docela dost. Posledni zatezovy test probehl na Pustevnach tento vikend + navrat domu do Ostravy kolmo. Je pravda, ze jsem jeste nezkousel prujezd potokem + nasledny led na rafku, ale vetsinou mam na spalku takovy ledove/snehovy nanos a vse je ok.

              0 0
            • RUMcajs  

              Naprostý souhlas… Na předku mám hydraulickou Shimano 525tku s 160mm kotoučem a naprostá pohoda. Jezdil jsem v hlubokém prašanu, sněhu po náby a účinnost 525tky se nezměnila.

              Z cca 600m dlouhé louky kde se dá bez šlapání dostáhnout nad 50km/h a v létě tam jde přes 70km/h mi zadní Včko zablokovalo kolo až na posledních 20ti metrech. Během sjezdu se rychlost s maximálně zmáčklou V brzdou zvětšovala…

              Prostě špalíky BBB už nikdy více.

              0 0
              • enjoy  

                ono to nebude tak,ze BBB uz nikdy vice.spis vecka uz nikdy vice. fakt bych chtel nekdy zkusit vecka ktery brzdi dobre ve vode a ve snehu.to se mi asi ale nikdy nestane.

                0 0
                • vlk  

                  nechápu co máte stále s tou vodou tektro 825A brzdí s 3 barevnými špalky ve vodě v bahně apod úplně stejně jako za sucha.V zimě,to přiznávám, je to horší, ale stále lepší než s jakýmikoliv jinými špalky.Na zimu to chce fakt kotoučovku, alespoň dopředu.

                  0 0
                  • enjoy  

                    spis asi tak,ze ve vode je to horsi a ve snehu brzdny ucinek 0.nebo at jsem spravedlivy tak 10%:-)

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      To spomaleni (resp. pomalejsi zrychlovani) je skutecne meritelne, ale neni to ucinnost brzd, nybrz tzv. sila vule. Nekdy taky pud sebezachovy :)

                      0 0
                      • enjoy  

                        ano.biker s veckama ve sjezdu vlastne podvedome vyhledava vsemozne koreny a male prekazky ktere by ho zpomalily bez pouziti nepouzitelnych vecek:-)

                        0 0
                      • vlk  

                        ono to většinou brzdí až ke konci protože kvíli trvá než se třením rozpustí ten led. na špalcích.

                        0 0
                        • enjoy  

                          jenom aby na to bylo vzdycky dost casu:-)

                          0 0
                          • vlk  

                            no právě.proto jsem si pořídil kotoučovku a teď je to v zimě úplně jiné poježdění.škoda jen, že teď musím čekat na ostatní pod kopcem než to sjedou :o(

                            0 0
                            • grafik  

                              myslis me, ze … jo priznavam jsem brzda :))

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                … kdyz mas kotouce vpredu i vzadu… :)

                                0 0
                              • vlk  

                                ne na Tebe to nebylo.Jen dřív když jsem měl taky V-breake a riskoval jsem tak všichni se mnou.A teď si říkají on má kotoučovku ,tak a? si jede.Ale ty to nejsi neboj.Moje kondička má sestupnou tendenci a pokud to tak půjde dál, tak příští rok nedojedu ani do obchodu.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  teda to je dobrá výmluva on má kotoučovku tak at jede. To mě ještě nikdy nenapadlo, copak to je takovej rozdíl, ti co znám a předjedou mě by mě předjeli i s véčkama.

                                  0 0
                                  • vlk  

                                    teď na sněhu?

                                    0 0
                                    • fousac  

                                      ted na snehu tim spis, kdyz vecka nebrzdi.. ;)) zrovna v sobotu se mi to stalo.. technickej sjezdik, snih, ja si hooodne zpomalil za ucelem naplanovani dalsi trasy a najednou kolem me prolit blacky.. jeho vecka to tak nejak psychicky nezvladly.. takze me predjel.. ;))

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        jsem napnut, chybí mi konec příběhu.Jak to dopadlo.Myslím s Blacky.

                                        0 0
                                        • McBlacky  

                                          pohoda, zabrzdil jsem o kus dál v mírnějším úseku. Ale ono to bylo trošku komplikovanější, já bych tam jel rychleji ikdyby mi to brzdilo. Neměl jsem pocit že spadnu jenom jsem prostě v tý prudký pasáži nemohl brzdit tolik, protože tam byly kořeny pod sněhem a to nějak nejde dohromady s plným bržděním přední brzdou, která mi teda brala mnohem víc než zadní ta bylo skoro úplně off…

                                          0 0
                                    • McBlacky  

                                      i na sněhu, ale je to víc o nervy a musíš za páky brát opravdu vší silou a je to o roztržení lanka :) uznávám že to tolik nebrzdí, jako kotouče ani náhodou, ale to mě přece neomezí ne, alespon je to větší adrenalin. Ono obecně když to sypeš na závodech ve sjezdu v létě někde kde to neznáš přes 50km/h na semislicku (brzdy libovolné -funční), tak mi to přijde nebezpečnější než jet 30–35 ve známém sjezdu na sněhu s málo funčními brzdami…

                                      0 0
          • enjoy  

            chudak blacky po jednom sjezdu vypadal docela vyplasene,kdyz porad opakoval:ja to zadni vubec nedostal do smyku,ja to zadni vubec nemohl dostat do smyku.....:-))

            0 0
            • McBlacky  

              jsi měl jet v sobotu, jsem začal řvát v jednom hodně kořenovitým a dost prudkým sjezdu na Fousáče at ***** uhne nebo to do něj napálím :) naštěstí uhnul, směr jsem pod kontrolou měl ale rychlost už ne :)

              0 0
            • Gatier  

              :-) Uznavam, ze keby som jazdil vela v snehu tak kotuce uzivym a uz by som ich asi aj mal. Ale stale to vychadza na asi 5% v roku, takze nic. BBB brzdia v pohode, zere to trochu gumicky a rafiky.

              0 0
              • enjoy  

                no ja jsem se zase naopak snazil brzdit co nejmin protoze ten kraval od brzd byl fakt luxusni:-).to je vysvetleni pro fousace,kdyz jsem je jednou predjel..:-) mel jsem zmrzly prsty a ke vsemu se mi brzdit ani nechtelo:-)

                0 0
                • Jogador  

                  Ono si s Fousem nemáš v tomto co vyčítat, on si taky za jízdy s kolem povídá, a s kolový strany dost nahlas a vysoko:)

                  0 0
              • McBlacky  

                pokud jezdíš XC na slicku nebo semislicku 1,9, tak jsou kotoučovky k ničemu, to dáš kolo do smyku i jedním prstem na véčkách. ale v jinejch situacích se to už trochu komplikuje. a za deště véčka taky nic moc :(

                0 0
    • enjoy  

      ty ale to fakt nechapu.si tam sriknes olej a pak to jdes projet.. vis co jses..:-)

      0 0
    • McBlacky  

      vy jste zase vtipný bratři co :) to Kreten: odmasti kotouč i destičky tech benzínem

      at to nemusí chudák hledat…

      0 0
    • Roman  

      Když kydnu omylem olej na brzdy, tak krom toho, že odmastím kotouče (letkvarem, co ho prodávaj v „mototechně“ na odmaš?ování brzd – smrdí to jako líh+tetrachlor), tak do lahvičky od přesnidávky šupnu na noc i destičky + to odmaš?ovadlo. Zkoušel jsem i vypalovat nad plamenem a pak ještě ona noční koupel…

      0 0
      • micro  

        ja mam jinej problem nez olej na kotouci – – sůl na kotouči – zadnim.. brzdí to ok, ale kravál jak prase – kdyz dam kangaroo , tak to nechutne vrze :-)))

        0 0
    • ota  

      zkusil jsem taky snad vše.techn.benzín by snad z podstaty odmastit měl,jenže ono ne.z chemie se mi zdál dobrý pouze perchloretylen,ov­šem ne nějak zázračně.teď prostě a jednoduše peču v troubě.destičky pořádná teplota i čas.nebo i přímý plamen.nebojím se toho.když se to „ošidí“(teplota i čas)tak to sice párkrát zabrzdí O.K.,jenže časem jakoby ta mastnota lezla z hloubi desek na povrch.hlavně se pak těch věciček nedotýkat přímo prsty- v místě vzájemného kontaktu,pocho­pitelně

      0 0
      • miki  

        skus obrousit kotouč hodně jemným šmirglem.

        0 0
      • hanz  

        tech. benzín právěže stojí naprosto za hovno…nej zkušenosti mám s motorexem na kotouče a s isopropylal­koholem…když to pořádně odmastíš tak doporučuji pořádně zajet v dlouhym sjezdu…ale neupect, jen vypect......to že jakoby to chvíli brzdí a pak zase na prd mi u jedný brzdy dělalo to že mi lehoučce sáklo jedno prase.,,,prostě jsem desky odmastil a v pohodě jsem je zajel a vše ok…za par dní dojdu ke kolu a ono zase nic…jezdím brzdím a ono se to rozbrzdí a další vyjíždku zase dokolečka…no a pak jsem si všiml mastné špíny okolo jednoho prasete…vyměna tesnění a od tý doby v poho

        0 0
        • Vilém  

          Co to bylo za brzdu co Ti tekla?Kdes sehnal to tesneni?Co jsem mel jednu brzdu rozdelanou,tak tam bylo dost atypicky hranaty tesneni,proto se ptam.

          0 0
    • Pavlos  

      Panove napisu to tu znova Technicky benzin nepouzivat je mastny!!!

      Pouzit bud perchloretylen(sil­ne karcinogeni) nebo isopropylalkohol;)

      0 0
    • Kreten  

      no rozmyslal som nadtym a skusim ten plamen. staci mi aj sviecka? Opiect kotuc aj dosticky? Jak dlho? Nemozem daco ******? A este jedna vec nikdy som nemal rozobratu kotucku – prvy bajk s kotuckami. ako ich rozobrat – teda nemozem daco pokazit? Vcka viem nastavit celkom dobre, ako sa lisia kotucky a naco si dat pozor?

      0 0
      • Jogador  

        Nevim jaky maš kotouč,e jestli hydro nebo mech, ale každopádně, sundej kotouč s kola, a destičky vyndat neni těžkýá, jen pokud máš hydry, tak pak nemačkej páky, aby ti neutek olej, a pokud máš mech, tak se nemáš čeho bát…

        0 0
        • Kreten  

          dobre a osmahnut ich teda nad svieckou?

          0 0
          • Jogador  

            Já nevim, kdo ti tady radil usmahnout nad ohněm, a myslim, když už, tak ne nad svíčkou, ale zkušenosti nemám, ale myslim,že svíčka neni to pravé, a když už, tak to dát do ohně, né nad něj.

            0 0
          • xstefi  

            Hele, to s tim teplem se dela kvuli destickam, aby se zbavili trochu te mastnoty. Kotouc odmasti odmastovadlem, volbu necham na tobe. Co se tyce tech desticek asi bych misto jejich grilovanim volil koupi novych, protoze i po grilu budou na prd. Ja teda nevim, ale kdyz jsem napodzim kupoval desticky vysli me asi na 3oo,– coz neni zas takova darda vzhledem k tomu kolik svicek spalish :)) a navic riskovat to, ze to nekde nezabrzdi mi nestoji za tech par voci…

            0 0
            • Kreten  

              to sa mi prave nechcelo – kupit nove dosticky. ale do jakeho ohna ich dat? v krbe sa mi nechce ohen moc zakladat.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                A od ceho ten krb mate? Aby zvedl cenu bytu nebo aby sousedi zavideli?

                0 0
                • Kreten  

                  no krb sme postavili ked sa staval dom a kurime snim vzdy cez zimu, ale koli kotucke ho nebudem zapalovat, dost to trva.

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Ja vim. Uz to neni co bejvavalo, ale u nas tomuhle obdobi stejne rikame zima :)

                    0 0
                    • Kreten  

                      mozem teda skusit opiect dosticky nad svieckou? alebo staci hodit ich do benzinu alebo niecoho ineho?

                      0 0
                      • aku  

                        Zkusit muzes vsechno ze. Ale co se tyce te svicky. Pri horeni vznikaji saze ne? A nerika se o sazich ze jsou mastne?

                        0 0
                      • Zdyn  

                        No parkrat jsem cistil kamosovi desky,kdyz si je zasplichal olejem a delal jsem to nad plynovim sporakem,ale i nad svickou a v pohode.Opalil jsem a pak jeste prebrousil jemnym smirkem a bylo.Desky se ze chvilku zajely a nebyl s nima zadnej problem.

                        0 0
                        • Kreten  

                          tak hura dotoho. asi skusim ten sporak

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            Nez neco ukvapene zapalis, mel bys jeste zvazit, tady casto dikutovanou, mikrovlnku. Ma to i svoje mouchy, ale z tech vyhod bych vypichnul napr. jednoduchou obsluhu a kratky cas ve kterem problemy s brzdou ustupuji do pozadi :) A spatna neni ani para z rychlovarne konvice u niz jsou sice vysledky rozporuplne, ale je cenove dostupnejsi.

                            0 0
                            • Kreten  

                              no do mikrovlnky? jak dlho? neznicim ju? som raz pocul pribeh ze jeden manik sa ucil na skusky a zacala ho otravovat mucha, tak ju nahanal po celom byte az zaliezla do mikrovlnky, zavrel ju a zvysoval vykon az dokym mucha nezdochla a spolu s muchou zdochla aj mikrvlnka. ale skusit mozem

                              0 0
                              • McBlacky  

                                jestli tomuhle věříš tak jsi opravdu ******* :)

                                0 0
                                • Kreten  

                                  no tomu ozaj verim, toho tipka poznam. tu nefunkctnu mikrvlnku skusal fotr opravit ale zevraj spalene nejake no to co to vyzaruje. ale to je jedno, v tej mikrvlnke to museto byt dost dlho, preco sa to v navode zakazuhe? to srat nato, na ako dlho do dat do mikrvlnky?

                                  0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Probuh ani to nezkousej!!! Jsem zertoval a narazel na jednu z bezpoctu predeslich debat o odmasteni desticek. Kdybys nejdriv cetl nez se na neco zeptas.. setri to cas a nervy, ale zase by jsi me pripravil o zabavu :)

                                0 0
                                • Kreten  

                                  hehe som to nedopisal a uz dalsi prispevok. padlisto jak otvorit tu kotucku? odmontovat setky sroubi a pridem nato?

                                  0 0
                                  • Pá-dlista1  

                                    Mas prilehavou prezdivku :) Uz jsem o vas slysel. Tvuj bracha taky vyndaval desticky tak, ze rozsrouboval prase. Jen tak dal. Delas cest svemu jmenu.

                                    0 0
                                    • Kreten  

                                      ne ne bracho jazdil za cias cantliverov, to boli iny kreteni:D

                                      0 0
                  • discover  

                    chod do toho, krb je na to ako svoreny.zalezi ale ake drevo budes prikladat,aby nebolo prilis zivicnate.a ze to dlho trva…si snad vecer urobis trochu casu.pozvi priatelku, otvor flasu vina a v najlepsom zacni smazit dosticky.....

                    0 0
                    • Kreten  

                      no ten tvoj plan ma viac nevyhod

                      1. no ked sme este nemali dvere na krbe, tak to vyudilo cely dom, tak neviem ci to bude to naj pre dosticky. kurili sme brezovim drevom
                      2. no pozvat si priatelku domov v 15 na vecer? no neviem co nato povie mama
                      3. tu flasu? no zasadne len s kamosmi, inak hovorim aj to co by som normalne nikdy nepovedal :D
                      0 0
    • Santus  

      Cistic brzd bez acetonu TECTANE „Vysoce kvalitni specialni cistic s intezivnim ucinkem pro kotoucove brzdy a casti brzd, jako brzdove oblozeni, desticky a oblozeni spojky“ Mam to v zasobe kdyby se mi neco takovyho prihodilo, vyzkouseny to nemam. Pokud to vyzkousis tak dej vedet jestli to funguje.

      0 0
      • Santus  

        Jeste doplnim…koupil jsem to ve Ferone, cena kolom stovky, vypada to jako sprej.

        0 0
    • Kreten  

      uff tak som sa nato pozeral, taka otazka. da sa kotucke, teda dostickam vzdialenost od kotuca. lebo mi to skre z jednej strany. kolesom to moc neslo. inak mam rozobrat setky sroubi a dalej uz nato pridem?

      0 0
      • hanz  

        jak tak čtu tak bejt tebou tak to odvezu do servisu a řeknu že to chci odmastit a seštelovat.

        0 0
        • Kreten  

          no sa len pytam nez to otvorim. do servisu s tym moc nechcem. naposledy mi to nastavili tak ze to drelo o kotuc, ale to je jedno. chcem si to nastavit sam. na dost veci na bajku som prisiel sam

          0 0
          • hanz  

            no tak hlavně nepovoluj všechny šrouby ale jen ty co drží brzdu na rámu…bys mohl taky brzdu rozpůli(nevím ted jakou máš brzdu)…no a pak je dotáhni tak aby ti brzda neškrtala.....a nezapomen že když na kole sedíš tak se rám aj vidla krapet skroutí takže co ti může škrtat na prázdno po nasednutí nemusí a naopak…to se totiž taky stává. a destičky se vyndavaj tak že na to koukneš a selskej rozum ti řekne jak je vyndat…promin jestli jsem hrubý, ale fakt nevím jak jinak to popsat.

            0 0
            • Kreten  

              takze najprv ju sundat z ramu? a potom sundat dosticky? ako sa doladuje vzdialenost? teda ktorymi sroubami?

              0 0
              • hanz  

                hlavně mi řekni jakou máš brzdu…destičky se daj vyndat aj když máš brzdu na rámu.....a brzda se seřizuje šroubama co je s nima přidělaná na rámu.

                0 0
                • Kreten  

                  Tektro, Aquila – mechanika

                  0 0
                  • Mamut  

                    Tusim, ze je cas na tebe vyskusat moju metodu vyvarania dosticiek v acetone v papinaku. Si uz na to celkom zrely.

                    0 0
                    • hanz  

                      benzín ale bude lepší

                      0 0
                    • Kreten  

                      v acetone? no tak dobre skusim zajtra po skole. jak dlho ich tam nechat? posledna otazka. co je to papinak (typujem nejaku nadobu)?

                      0 0
                      • hanz  

                        nezlob se na mě ale ty jseš neuveřitelnej­.......

                        ps: jestli tě nudí život a nelíbí se ti kuchyn co máte doma tak ten papinák bude to pravý na to abys s obojím něco radikálního udělal...........ty vole to at tě ani nenapadne, vyletíš do vduchu aj s destičkama, to bylo myšleno jako for

                        0 0
                        • Kreten  

                          aby som sa ti pravdu povedal ten prispevok som prebehol rychlo a ani som si neuvedomil ze je tam uvarit, som myslel ze to tam necham a to sa odmasti…:D

                          0 0
                  • hanz  

                    takže nevím jestli jsou postmount nebo iso takže nevím jestli je vycentruješ podložkama nebo jen povolením a dotažením správných šroubů…navíc mechaniky se daj šlelovat ještě na páce nebo když maj štelovací kolečko tak tím........takže to fakt odvez do servisu.

                    0 0
                    • Kreten  

                      uz som to tu raz pisal. v servise dotiahnu lanko a pohnu s kolesom a drelo to teda dost. to ze nechali neutiahnuty rychloupinak som nastastie zistil este doma, nebolo by prijemne keby sa mi uvolnilo pri skoku. no ked som prisiel nato ako vymenit radenie a funguje dodnes, kotucky nastavim tiez. akorat neviem docoho ich namocit, pripadne jak ich opiect a nadcim

                      0 0
                      • hanz  

                        tak najdi lepší servis …tendle možná nebude ten pravej…určitě v tvém okolí nějakej servis co todle zvládne dobře bude.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.