• AH-biker

    Bacha, včera jsem se setkal s hodně nestandardním chováním na cyklobazaru, takže opatrnost a ostražitost…

    Nejdříve potvrzeno, nyní již nereaguje, moje číslo má na blacklistu – nejde se dovolat, whatsup přečte ale bez reakce,

    Prostě kdyby napsal, že to prodat nechce, nebo že se rozmyslel, nebo cokoliv, arogantní blbeček…

    původní inzerát je již smazaný

    smazaný

    Aktivní – stejný uživatel

    aktivní

    0 0
    • Vilém  

      Kapesnicek?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Spíš jsi akorát otravnej, tak tě bloknul. Taky dávám automaticky do ignoru ty co píšou sleva by nebyla atd.

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • kubad  

          napsat:

          Zdravím

          Je uvedené zboží ještě k dispozici? Měl bych zájem

          Podpis

          mě přijde jako naprosto normální a slušné!

          0 0
          • TK75  

            Ty lidi jsou fakt zvláštní, vyřazovat zájemce na základě toho jaký pozdrav napíše v úvodu, to by mě teda fakt nenapadlo.

            0 0
            • -b-n-x-  

              Tak u Venkovana to je standard :-)

              0 0
            • zajiczech  

              Jeden může být rád za zdravim! Odpověď na inzerát za tisícovku Cituju „500“ to je pohlazení pro nervy…

              0 0
          • roud  

            píšu to uplně stejně a nikdy se mi nestalo že by s tím někdo měl problém :)

            0 0
          • Edwin  

            Přesně takhle nějak jsem teď koupil brzdy. Koukam, že jsem docela kliku :)

            0 0
          • gersa  

            Přesně takto začínám mailovy nebo telefonicky dotaz ;)

            0 0
          • Boby83  

            Samozřejmě naprosto v pořádku :)

            0 0
          • Breakpain  

            Nechci vědět, kdo všechno si mě bloknul a plánuje moji vraždu zato, že skoro všude píšu zdravím (i v práci…). :-)

            0 0
            • oddie  

              Já :D

              0 0
            • -b-n-x-  

              Necítil jsi včera takové píchání v boku?

              .....

              A teď?

              0 0
            • melda  

              Podle mýho „zdravím“ není pozdrav, spíš informace o tom co dělám, i když to vlastně nedělám. Ale nijak mě to neuráží, beru to jako čauky a páčko, snaha byla a toho si cením.

              0 0
          • Romancero  

            To je moje standardní oslovení " zdravim" – taky jsem netušil, že to může někoho popuzet !

            0 0
            • TK75  

              Dobréj!

              Tenhle pozdrav popouzí mě, přece snad – dobrý den pane TK75 :,–)

              0 0
              • -b-n-x-  

                Nejhorší je poděkování: „hodnej!“

                To je jak na psa – ještě malého :-)

                0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
        • AH-biker  

          Hele s tím aktuální je to sice pravda, ale zase mi jeden posílá ořech dneska a inzerát tam je už dva dny nestáhnutej, takže to je těžký s lidma…, prostě nevíš jak si to kdo hlídá…

          0 0
        • Jakobo  

          Stylem „Zdravim“ sice nezdravim, ale zda je aktualni nebo stale dostupne se take hned zeptam, na tom nic spatneho nevidim. Naopak. Je bezne, ze vec je hodne davno nebo prave prodana a inzerat je stale aktivni, nebo vec je zamluvena pro X lidi cekajici v rade. Nekdy to jde strasne rychle, hodis na bazar a do 5 minut mas 3 zpravy a jindy cekas mesice. Takze jako kupujici take chci vedet na cem jsem a ne, ze pro vec pojedu a pak odtahnu s dlouhym nosem. Pak sleva. Kdo by nechtel usetrit, na rovinu. V drtive vetsine pokud jde cena do par 1000 o i vubec neuvazuju. A pokud je cena uplne mimo tak proste necham byt, nejsem Kalista.

          0 0
          • sparrow_cz  

            Pokud chci slevu, tak je nejlepší o ni vůbec nežádat. Na dotaz typu „dáte mi slevu“ jsem snad nikdy neodpověděl kladně. Lepší je rovnou přijít s nižší cenovou nabídkou a pak teprve usmlouvat kompromisní cenu. Pokud je prodejce ochotný čekat, tak nesleví, ale jinak se většinou dohodnout dá.

            0 0
        • Potkan007  

          Jestli je inzerát ještě aktuální mi připadá jako naprosto smysluplná otázka a trochu i zažitá zdvořilostní fráze. Že je přidaný před pár hodinami rozhodně neznamená, že ještě platí.

          Co se slev týče, s tím mám trochu problém. Když kupuju, akceptuju cenu prodávajícího. Vyjednávání o ceně mi je nepříjemné, takže pokud se mi zdá vysoká a není v inzerátu výslovně napsáno, že o ceně je ochotný jednat, ani nepíšu. Stejně tak nemám rád ceny dohodou u tuctové věci, na kterou je dalších 30 inzerátů jiných prodejců.

          Češi ale milují, když dostanou slevu a většina považuje za základ ji dostat, už jim to ani nepřipadá zvláštní. Při prodeji dávám obvykle spíš nižší cenovku a dolů už nejdu. Slevit jsem ochotný pokud se zájemce přijede osobně podívat, jedná slušně, na úrovni a najde třeba nějakou vadu, která mi unikla.

          0 0
      • AH-biker  

        žádnou slevu jsem nechtěl, jeden hovor, zda je má a potvrdil jsem, že je beru, ať je rezervuje, měl večer zavolat, nezavolal, zkoušel jsem zavolat, napsat, nic, bez reakce,

        0 0
      • AH-biker  

        otravnej budu až teď :-)

        0 0
      • AH-biker  

        tak když si dám inzerát, tak předpokládám, že se asi lidi ozvou co maj zájem ne…budto te prodej netrápí, nebo se toho chces zbavit, atd, prostě je to různý…, nevím, proč by měla bejt ostuda domluvit se na kompromisu a třeba na snížení ceny apod., vždy je to otázka nabídky a poptávky ne…

        0 0
    • blackseal  

      Mna poucil jeden co si u nas urobil pomaly eshop z bazaru, ze kto nieco naozaj chce, tak zavola (predaval som sedlo bez tel kontaktu). On reaguje iba na telefonat. A nieco na tom bude. Ked som rozpredaval sedla, uvedomil som si, ako su niektori ludia tupi a ako je stratou casu reagovat na spravy na konte. Napr: mam zaujem. Ok, tak napis, ci si ho vezmes osobne, alebo ho niekam poslem. Uz ziadna reakcia. Iny pripad (predaval som sedlo za 40eur), napise mi typek ze ci by sa nedalo za 30. Odpisem ze dalo. Ziadna reakcia o dva tyzdne mi napise, kde by sme sa mohli stretnut.. :)

      0 0
      • AH-biker  

        Přesně tak, když něco sháním a je to na bazaru za slušnou cenu, zavolám, pokud se domluvíme, ať mi zboží rezervuje, stáhne z bazaru a pak už jen dořešit platbu a zaslání, hotovo.

        0 0
        • Winux  

          Což ovšem nemusí z jakéhokoliv důvodu dopadnout a já pak jako prodávající, když stáhnu inzerát mám X dní hluchých, během kterých mohu přijít o jiné zájemce.

          Nedávno jsem prodával kolo, inzeráty jsem měl všude možně, celkem i dost lidí psalo a dokud kolo neodjelo s novým majitelem, tak jsem inzeráty nechával aktivní a potenciálním záemcům sděloval, že do dne XY je rezerovované a že pokud i po tom dni uvidí inzerát stále online a budou mít stále zájem, tak ať se ozvou.

          Další věc je, že já jako prodávající si mohu vybrat s kým budu jednat, takže potenciální zájemce tak trochu vždy filtruju už „na vstupu“ podle toho, jak komunikují. Není to stoprocentní, ale dá se tím aspoň trochu předejít ztrátě času s některými lidmi. Na nesmyslné cenové nabídky ani nereaguji, pokud cenová nabídka není úplně mimo případně je dotaz na dostupnost, tak nemám problém slušně odpovědět. A pozdrav „Zdravím“ mi asi nevadí :)

          0 0
          • mr.antik  

            „Zdravim“ je takový jakože nevíš jestli jestli nenapsat rovnou Ahoj/Čau nebo Dobrý den… ale není ůvod se urážet.

            Ale když někdo neosloví vůbec, nepřečte si ani popis, nenapíše ani co vlastně chce a nechává to všecko na tobě, tak co se stim odpovídat když máš vedle odpověď od dalších tří lidí…

            0 0
            • jIrI___  

              Občas považuju za úspěch kupujícího vůbec pochopit…

              0 0
            • sodek  

              „Zdravím“ bytostně nesnáším, stejně jako „hodnej“. Copak jsem nějakej čokl? Nepovažuju to za slušné oslovení. Zdravím Vás/tě už je o fous jinde. Asi ta moje sociální bublina mě naučila jinému chování. To už raději Ahoj… Moc to neřeším, jen to prostě nemám rád. Je to hodně neosobní, v podstatě mě to uráží ale nechávám si to pro sebe. V každém případě záleží, jak se potom vyvíjí další komunikace s takovou protistranou.

              0 0
              • BabbaJagga  

                Na 100% s Tebou souhlasím, mám to prakticky stejně. Zdravím beru jako informaci, ze dotyčný má alespoň nějaké sociální návyky :) Mám dojem, ze tu silenost Zdravím! zprofanovala postava Mrázka v podání Jiřího Ployhara z nováckého TV seriálu Redakce někdy začátkem tisíciletí.

                A hodnej od některých žen zní trochu jako blbečku…, takže to fakt nééé!!!

                0 0
      • oddie  

        Taky jsem to tak kdysi měl. Pak jsem si postupem času musel pořídit inzerátové číslo – dnes mu říkám odpadové. Používám jej na inzeráty a eshopy. A poslední dobou jsem spíš rád, když někdo nejdřív napíše, čím dál míň se mi hodí zvedat telefony, dost často ho prostě nevezmu.

        0 0
        • blackseal  

          Da sa aj tak, ze posle sms, ze reaguje na ten a ten inzerat, ze ma zaujem a nech zavolam, ked sa mi to hodi resp. nech ho prezvonim, aby sme sa konkretne dohodli. Telefonat, alebo sms je uz vyssia forma prejavenia zaujmu. Co som predaval asi 7 sediel a jeden bicykel, ani raz sa mi nestalo, ze by ma telefonicky kontaktoval kupujuci „zbytocne“, na rozdiel od spamov na uzivatelskom konte.

          0 0
          • jIrI___  

            Osobně SMS považuju za tu nejnižší možnou formu reakce na inzerát a v zásadě na ni neodpovídám, protože mě to zdržuje. Pokud má člověk zájem, napíše email a rovnou mu pošlu více fotek, pokud má ještě větší zájem, pak telefonuje a za pár minut je zpravidla vyřešeno. SMS je pro mě takové nijaké řešení, podrobnější informace a fotky nepošlu, reakce zabere stejně času jako email…

            0 0
    • AH-biker  

      Jo jinak je to fakt vyjímka, protože jinak standardně je dobrá a rychlá domluva s lidma co inzerujou, jak tady na bazaru tak na cyklobazaru, většinou i platba předem místo dobírky atd.,

      0 0
    • MatS  

      Když má tvůj mobil na black listu, tak mu zavolej z jiného čísla :-) Takto poznáš, jestli tě fuckuje záměrně nebo ne.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.