180-190cm vysoky borci - aky mate posed? alebo vplyv predstavca na vlastnosti

20 nepřečtených
  • Candy

    Zaujmalo by ma aku mate vzdialenost (pomyselneho) stredu sedla od riaditok pri vyske cca 185cm.{merane vodorovne od kolmice na rajdy} Dva roky dozadu som preferoval dlhy posed (76cm) – postupne mi to zacalo pripadat ako keby moje gripy predomnou chceli ist do unik. Posed som kolmov sedlovkou a posunom lyzin sedla skratil na 72cm. Zaroven sa takmer uplne stratili bolesti chrbta. Mal som moznost skusit este o dva cm kratsi predstavec a posed mi prisiel ako idealny.(70cm) Nerad by som ale skoncil s posedom ako na hajzlovej mise.

    Vsetko sa mi to umocnuje kupov noveho ramu ktory aj pri mensej velkosti ma o 3cm dlhsiu hornu trubku. Rozmyslam o 7cm predstavci a preto by som rad nasiel niekoho kto jazdi xc/mx na takto kratkom predstavci – ako sa sprava predok pri extremne strmych stupaniach? Co to urobi s ovladatelnostou biku? – nebude moc vratky?

    0 0
    • zirecek  

      mam 202cm. Vozim kratsi predstavec (100) a musim rict, ze pri normalni jizde nepocituju nevyhodu. Akorat pri brutalnich stojkach pri nizsi rychlosti je predni kolo hodne neklidne. Ale to mi nevadi, protoze su chrt, takze to podporuje, abych stojku vyjel rychle nebo abych sesedl a vybehl/vysel.

      0 0
    • mosquito  

      mam 187 cm, delku jsem meril (tu co popisujes samo:))) asi pred pul rokem a bylo to tusim 74cm (sedlo az nadoraz aby to bylo co nejdal) na 21 ramu .. osobne mi vice vyhovuje tento posez, ikdyz se s nim asi hure nadhazuje zadek – potize s bolesti zad nemam – to je spis odvisle od vyskoveho rozdilu mezi sedlem a riditky a delkou tvych ruk

      0 0
    • miťo  

      Vsechno zavisi na delce rukou. Merim 192cm a na bikach mam krky 140 a 150mm. Protoze jsem zvykly jezdit na silnici, ktera cloveka poradne natahne, tak mi to nedela problem. Delky hornich trubek mam asi 595mm na obou bikach, sedla nadoraz vzadu. Proste natazeny posed pro chrty:)

      0 0
      • miťo  

        Mrkni na my kola: http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?… http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?… Treba z toho neco vyctes. Zkusim tu vzdalenost kolmice riditka-kolmice sedlo zmerit. PS: Oba ramy jsou spise kratsi, treba s Gary F. by ten krk byl kratsi.

        0 0
      • Pekáček  

        Teď jsem slídil po geometriích rámů, kdybych měřil kolmice od hlavové a sedlové trubky v místech kde je horní rámová trubka, nejvíc mi sedí délka 620mm. Merida má 615mm, RM dost pod 600mm. Na Durateku vozím představec 130mm a na Maxu 1 150mm, posed je pak stejně dlouhý. Sedlo nedávám nadoraz dozadu, no pokusím se to změřit. Bolesti zad mám, ale to je tím že je neposiluju, budu s tím muset něco udělat. Dost mi od nich pomohl nízkozdvihový full (Max 1).

        0 0
    • RomanH  

      Ja sice merim 176–177cm, ale posed mam nastaveny na 715mm. Zada me neboli. Spise mam strach, ze by me bolely pri kratsim posedu.

      0 0
    • fousac  

      merim 184cm a tuto vzdalenost mam na biku 73cm.. je to docela malo, ale jezdi se mi dobre..

      0 0
      • McBlacky  

        málo to není Fousáči, jám mám střed řidítek-střed zámku sedlovky 745mm a měřím 183.

        0 0
    • Twisp  

      191cm 130mm krk a 600mm horni trubka. Ten predstavec bych snesl o centak kratsi.

      0 0
    • Glum  

      Mam 186 cm a delka od stredu sedla k riditkum je 765 mm na jednom a 760 mm na druhem kole. Zda se mi to OK, mam ale dost dlouhy ruce.

      0 0
    • Paja  

      192cm a cca 77cm±1cm zalezi jak se odhadne „pomyslny“ stred sedla:-) predstavec 125mm, s tak kratkym (70mm) jsem nikdy nejezdil.

      0 0
    • miťo  

      Eeeee, tak jsem to koukam zmeril zase blbe. 670mm od stredu riditek vodorovne po spicku sedla, 760mm od stredu riditek vodorovne po stred sedlovky ve vysi riditek. Takze zamek sedlovky je jeste vzadejc a sedlo samotny je taky vzadu. Zada me bolela spis s kratkym posedem na starem silnicnim zimaku.

      0 0
    • BB  

      vyška 181 cm, delka posedu 74,5 cm. Osobne mam pocit, ze je to spise kratsi a pohodlnejsi posed.

      0 0
    • Pekáček  

      82,3cm od imbudu sedlového zámku vodorovně po kolmici na střed trubky řidítek v místě představce, kolo je 22" s představcem 15cm. (77,8cm do osy řidítek vodorovně dokud se neprotne osa sedlovky). Měřím 191cm.

      0 0
      • miťo  

        Cože? Ty HO máš delšího než já??? Jako posed na kole.

        0 0
        • Pekáček  

          To že jsme dvojčata neznamená, že musíme mít stejný biky! A kdo neví o čem je řeč, nech? klikne na nick jednoho z nás :o)))

          0 0
          • miťo  

            Stejný biky nemáme, to máš pravdu, protože já mám lepší. A i kdyby ne, tak ten můj bike bude v cíli vždy stejně dřív, než ten tvůj :o)))))

            0 0
    • johny.h  

      Již kdysi někdo uvedl tento odkaz – http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp vpravo odkaz na – WS Sizing System Jezdím podle toho a pohoda. Měřím 187 a vzdálenost os sedla a řidítek mám 73cm.

      0 0
      • McBlacky  

        to máš ale krátký -relativně- ruce ne? na ws je výpočet tím dost ovlivněn… co máš za kolo?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.