Lyže pro 3 leté dítě - jakou velikost?

11 nepřečtených
  • cubas

    Tak se pěkně rozesněžilo. Potřebuju koupit pro 3 leté a 100 cm vysoké dítě lyže. Sjezdový. Ale netuším jakou velikost. Řeším 70 nebo 80 cm. Nevím, jestli ty 80 nejsou moc dlouhý – ale zase by vydrželi i do příštího roku. Máte někdo zkušenosti s velikostí?

    Anketa: Tak jak dlouhý sjezdovky na tříletý a metrový dítě?

    1x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • norman  

      Tak dlouhý, aby byly k rameni. K bradě je to naprosté maximum. Nepočítej s tím, že při rychlosti růstu dětí je bude mít ještě příští rok. Nepříjemné je, že kvalitní dětské lyže s dobrým vázáním jsou relativně drahé a cena ojetin jde jen zvolna dolů. Docela výhodné je proto lyže pronajmout na celou sezonu, existují firmy které tohle nabízejí. Odkaz byl v magazinu Snow, už si bohužel nepamatuju jak se firma jmenuje – zkus hledat.

      0 0
    • kleinis  

      Nejsi jedinej rodic kterej resi delku kvuli tomu aby to vydrzelo, ale vzdycky se je snazim presvedsit do tech kratsich kor kdyz to ditko zacina…je to stopro lepsi, takze 70!;-)

      0 0
    • martt  

      Nase tri deti mali tri roky sice uz davnejsie (v obdobi 1989–1991) a jazdili na lyziach ako draci uz od veku troch rokov.

      Pokial sa pamatam, tak ani na zaciatku nemali lyze kratsie ako telesnu vysku. Je jasne, ze dnes sa moda zmenila ale ja by som mu kupil z tej dvojice tie dlhsie lyze.

      Najprv sme skusali aj take lacne kratke lyze bez hran s papuckovym viazanim a to bola blbost.

      Potom dostali normalne lyze s normalnym viazanim a normalnymi botami (vsetko z druhej ruky). Myslim si, ze nakup pouzitych lyzi ma pre taketo male deti zmysel, vsetko je to ako nove a po roku to predas prakticky za tu istu sumu.

      0 0
      • kleinis  

        Jasne…ja kdyz sem mel 13 tak mi otec koupil super 205!;-( Napsal si to dobre…nova doba a pro ty deti je to pak jednodussi, takze proc toho nevyuzit?;-)

        0 0
        • martt  

          Skor by ma zaujimalo nejake zdovodnenie. Nasim detom to slo lepsie na dlhsich lyziach. Teda to je poznatok z praxe na vlastnych troch detoch. Ake mas Ty skusenosti?

          0 0
          • norman  

            No, třeba těm mým dvěma se na krátkých hned výborně kárvovalo, zatímco na dlouhých plužili. Ale ty krátké měly hrany a normální vázání – čili asi tak…

            0 0
      • cubas  

        No jasne, takovy ty lyze s medvidkem a paskama na botu je blbost – nejede to, neudrzi ji to nohu – proste se na tom jenom vztekala. Co jsem mel minulej rok puceny normalni lyze, tak to bylo o necem jinym. Jenom na tom byla jak skokan na lyzich. Ve 2,5 letech mela lyze od petiletyho ditete.

        0 0
        • Matony  

          Určitě ty kratší, důvody už tady zazněly výše. Ať chcete nebo nechcete, tak přirozeně každý začínající lyžař jde do plužení. A na kratší lyži se lépe dostane na hranu, nebo se tomu alespoň víceméně přiblíží.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.