• Nehas

    Prosím o radu a doporučení. Vžijte se do situace. Máte mámu, které je lehce přes 45 a ta loni stála poprvé na sjezdovkách. (Byla to veliká legrace, ale o tom to tu není :o)) Letos jí chci dát nějaké sjezdovky k vánocům, ale vůbec tomu nerozumím. Vzhledem k tomu ,že nebude jezdit hodně tak se mi zas nechce do to ho moc investovat (tak do4500Kč). Potřebuju poradit jestli se vyplatí koupit kvalitnější bazarový lyže nebo za stejnou cenu nový (na úkor kvality). Jestli máte nějaké tipy, kde kupovat lyže. Atd…

    0 0
    • Jirikus  

      Já bych koupil nějaký levnější model a ještě ojetý. Dobrý je mít do bazaru s sebou někoho, kdo se v tom aspoň trochu vyzná. Mé doporučení, nějaké měkké kratší lyže s radiusem kolem 15 m, stejně bude smýkat, takže nějaké radikálně vykrojené by pro ni byly přítěží. Určitě ne nějaké bazarové top modely slalomek nebo obřaček. S koupí nových jdou sehnat nějaké od cca 5000, ale určitě bych se vyhnul makru a podobným velkým obchodům a koukl do nějakého spec. sportu po třeba loňských 05/06 modelech.

      0 0
    • maxtor  

      V místě mého bydliště mají asi nejlepší ceny tady:

      www.ski-sport.cz/

      Mám s touto firmou jen dobré zkušenosti.

      0 0
    • goofy  

      No ja bych byl pro nove. Mati z toho bude mit radost, a pokud bude jezdit rekreacne, tak je ani neproslapne a lip se ji budou vezt, nez nejake drazsi modely… Jestli jezdi malo, tak ji vydrzi dyl, nez tobe nejake kvalitni ;-) Osobne bych bral neco od Sportenu, treba: sporten.cz/html-cz/produkt.php?ca­tegoryID=1&sub­CatID=9

      Podival bych se nekde po obchodech, a mozna jeste nekde sezeznes nejake slevnene…

      0 0
      • peky  

        Sdílím tvůj názor. Bral bych určitě nové horší lyže. Bude z nich mít mamča větší radost a přinesou více užitku. Protože koupit jetý SL9 tak ti je zachvíli hodí do koše, protože bude mít problém se na nich udržet. Tady si každej chce koupit to nej ale nechápe že na lyže a karvovej oblouk je potřeba technika. Určitě tě naučej karvovej oblouk během pár dní, taky je rozdíl jestli před tím jezdíš od malička 2× za rok na týden do alp, nebo jestli stojíš poprvé na lyžích a budeš jezdit v horní dolní na kotvě, kde ten karvovej oblouk ani nerozjedeš. Pro začátečníka je tvrdá lyže prostě přítěž, protože jí nemá šanci utočit ani využít její potenciál. Takže dej na goofyho má rozumnej názor.

        0 0
        • peky  

          ještě doporučení směrem na českou Lípu za Doksama ve Starých Splavech je Ski-sport Paudera. Zajeť tam, má rok dva starý modely nových lyží z rakouska za rozumné cenovky… hlavně tomu moc moc rozumí a poradíti co. Jezdil dost dlouho závodně na lyžích. Kamarádovi sme tam pořídili lyže a vyplatila se mu cesta z Prahy a ještě ušetřil.

          0 0
    • Martyss  

      Mám celkem zásadné dporučení. Pokud nebudeš lyžovat aspoň 10 dní v roce, tak si kup jenom dobré boty a lyže si půjčuj v testcentech. Má to jednu zásadní výhodu. Otestuješ si jaká délka a krojení ti sedí. Pak bych teprve uvažoval o koupi. Pokud tedy budeš jezdit více.

      0 0
      • Nehas  

        Dík za radu, ale není to tak docela odpověď na to na co jsem se ptal. Trochu mi přijde, žes ani otázku nečet. Pro sebe to ale asi udělám jak radíš.

        0 0
        • Martyss  

          Imho bych jí doporučil to samé, ale předpokládám, že ty chceš dát hlavně také dárek. Spíš počítej lyže okolo 150 – 160 cm a spíše více krojené. Ono je to celkem jedno, kterou značku lyží vybereš. Hlavně nekupuj lyže bez desky pod vázáním. Sice možná bude smýkat, ale jak to jednou zkusí po hraně, tak už jinak nebude chtít jezdit.

          0 0
          • Jirikus  

            No tak asi lyžuješ někde jinde než já, já ještě neviděl 45 letou začátečnici, která by jezdila karvový oblouk, ale to je jen můj názor.

            0 0
            • Martyss  

              Začátečník je člověk pouze pár dní. Na druhou stranu ale záleží, jak to ten člověk bere. Pokud si koupí lyže a nějak se snaží dostat dolů, tak je to jiné nebo jestli se zapíše do ski školy a pracuje na svém stylu, tak také. Spíše mi přijde škoda nepočítat s tím, že časem nebude jezdit po hranách, protože zatím každý z mého okolí hodnotil jízdu po hranách jako méně náročnější a jednodušší než smýkání. To je moje zkušenost za pár let. Když se někomu líbí smýkání, tak ať tak jezdí. Hlavní je, aby ho to bavilo. P.S. 4 roky zpátky jsem potkal na Černé hoře pár ve věku 40–50 let. Pár on snowboard, ona carvové lyže a plně si to užívali:-)

              0 0
              • Jirikus  

                Nemám nic proti jízdě po hranách, sám mám slalomky a karving všem na počkání doporučuju, ale bohužel ho pořád na sjezdovkách moc nevidím. Jo a v kategorii kolem 4500,– asi nebude moc lyží s radikálním krojením, takže proto těch 15 doporučených me­trů.

                0 0
                • goofy  

                  Ja mam radius 17 metru, a po hranach jezdim taky, a bavi me to asi nic, nez kdybych mel radius 12 metru…

                  0 0
                  • jakub  

                    to ja mam radius 19 mam obracky ATOMIC beta Race Carv 9.20 190cm a je to taky husty, nadru se jako blazen ale jedou jak svina…, kratky me taky bavej ale toto me bavi vic…

                    0 0
                    • Jirikus  

                      Jaký kdo preferuje radius je prostě věc každého soudruha, že? Ale jasná věc je to, že výrobci mají plnou hubu karvingu a karvingových lyží a základní modely, tj. modely pro začátečníky, mají poloměr kolem 15 m a na tom se opravdu karving naučit nedá. Tady tahle definice karvingových lyží je podle mně dost trefná www.carv.cz/…ng/index.php?…

                      0 0
                      • Martyss  

                        To bych si ti dovolil celkem oponovat, protože já jsem na takových lyžích začínal a pod správným vedením jsem se po hraně naučil za dva dny. Spíš jde o to, aby lyže nebyly moc tvrdé v průhybu.

                        0 0
                        • Jirikus  

                          Přečti si můj příspěvek pořádně, já netvrdím, že se na malém radiusu nedá učit karving, je to naopak, čím menší rádius, tím nižší rychlost je třeba, tím rychleji se to naučí i méně zdatný lyžař, já jen píšu, že lyže s poloměrem 10 m za 4,5 tis. nesežene a to je fakt.

                          0 0
                          • Martyss  

                            Pokud jsi četl tvůj příspěvek pořádně, tak jsi tvrdil toto – „tj. modely pro začátečníky, mají poloměr kolem 15 m a na tom se opravdu karving naučit nedá.“ Já tvrdím, že ano. Spíše bych se divil, kdyby začáteční dokázal prohnout nějakou lepší lyži s menším poloměrem krojení, která je v průhybu daleko tvrdší.

                            0 0
                      • jakub  

                        jj to je zajimavy, ja se priznam ze rozhodne nejezdim cistej carving, jezdim urco spis klasiku i gdyz se negdy carvove snazim hranit paaac prej nepouzivam sve lyze na to co opravdu umej ale je mi to fuk, mam velice kvalitni naradi, se kterym si jezdim jak vyhovuje me, to ze nejzdim carving mi ani trosku nevadi…

                        0 0
                        • cova  

                          Souhlas, ať si každý dělá a kupuje co chce, co mu vyhovuje, resp. líbí… Analogicky – chci rohy na vlaštovky (často omílané téma), mám je mít, na úšklebky okolí nereagovat.

                          0 0
                  • kryspin  

                    ja prechazim z r17 na r14,4, preci jen mam tendenci to vic tocit.

                    0 0
                    • goofy  

                      Ja u svych 170cm se 17 zustanu. Delsi oblouk je delsi oblouk, a kdyz clovek potrebuje, tak jde rychle zatocit i na techto… Ja se spis poohlizim po necem s radiusem okolo 20 metru, delce kolem 180cm, a sirce podb botou aspon 90 ;-)

                      0 0
              • Nehas  

                Máma je fakt začátečník. Těžko se to představuje, jelikož vy jste takhle jezdili ve čtyřech letech :o). Loni nejen že oblouky nejezdila po hranách, ona je ani nesmýkala. Jezdila je pluhem a to se značným strachem. Začala jezdit se svou, nyní sedmiletou, dcerou.

                0 0
    • BikerM  

      Tak já bych určitě šel do sjezdovek něco jako je Blizzard, vejdeš se snima počítam tak do 5 000,– Kč i s vázáním.Protože jak říkáš, když nelyžuje, potřebuje lyže pro začátečníky (to znamená aby ty lyže nebyli nějak extra rychlý a dovolili by i více chyb ve stylu), měli by to být takový univerzáli a něměli by mít moc velikej rádius, protože to by mohlo pro lyžaře začátečníka znamenat i nějaký ten úraz.Tak jestli budeš nějaký ty lyže kupovat, já na tvym místě bych určitě koupil ty Blizzardy nebo nějaký jiný univerzální lyže pro začátečníky a myslím si že design dělaj pěknej snad už všechny značky. např.: www.kuplyze.cz/…ani-ip-3-10/

      0 0
    • Geralt  

      Jsem zastánce nových lyží. Pro začátečníka úplně postačí nějaký lowend, klidně ten sporten, jak píše goofy. Bude to měkká lyže, co odpustí nějakou tu chybu, bude se dobře ovládat a ranec taky nestojí. Kvalit drazších a vesměs tvrdších lyží asi máma jen tak nevyužije.

      0 0
    • cova  

      Šel bych do nových měkčích lyží, točivějších a tolerantnějších k chybám. Předpokládám, že máma nechce překročit stín nenáročného rekreačního lyžaře, který bude v pomalejším tempu sjíždět kvalitněji upravené sjezdovky. Důležitá je taky hmotnost a v daném případě fyzické předpoklady lyžaře. Klidně bych koupil nějaké hypermarketoffky, třeba Head C110,210, Základní řadu Blizard (myslím X0) apod. Vůbec bych se nedíval po sportovních a polozávodních lyžích – ani v bazaru.

      0 0
      • Nehas  

        Hypermarketovky asi ne, ale jinak máš pravdu s tím jak máma bude jezdit. Na běžkách sjede věci o kterých se mi ani nezdá, ale na sjezdovkách má starch. A začátečnická loučka byla minulou sezonu to pravé. Letos to bude nějaké červená na poářádně široké oblouky. Lyže budu vybírat měkčí a poloměr počítam tak 14–15 metrů. No uvidíme.

        0 0
      • kesu  

        souhlas,treba v makru se cas od casu daji sehnat slusny lyze za pekny penize…

        0 0
        • Nehas  

          Jenže v tom Makru mi nikdo neporadí co jsou slušný lyže a co ne. A obávám se, že já to nepoznám. :o(

          0 0
          • kesu  

            hele znacka se doporucit neda,kazda dela jak zmetky tak slusny lyze,ja bych koukal po necem co ma radius kolem cca 15–12metru a pokud mozno dreveny jadro,..Asi bych se ani nesnazil kupovat nejaky lonsky topmodely a uz vubec ne obracek nevyuzije to a bude se s tim do oblouku prat,zase extremne kratkej radius bych taky nebral aby ji to nenutilo jezdit jen po hranach aby to pak na smyk nemusela moc srthavat…

            0 0
          • Jirikus  

            Hele s tím, že ti nikdo v makru neporadí je úplně jedno, stejně tam jsou lyže, které ty firmy dělají mimo svou modelovou řadu, a o kterých ti odborník stejně nic neřekne. V makru bych se orientoval podle toho, jestli se ski líbí nebo ne, poloměry tam budou kolem 15 m a dřevěné jádro ty lyře určitě neviděly. Prostě Makro, Globus ..... lyže úplně ty nejlevnější a bohužel taky té nejhorší kvality, ale lyžovat na tom půjde, ne že ne. Výhoda Hypermarketových lyží oproti kolům stejných prodejen je ta, že aspoň ta bezpečnost u lyží je lepší – vázání jsou tam ta, která montují na základní modely jak v modelové řadě, tak na tyhle do hyperobchod, takže tam bych problém neviděl.

            0 0
          • cova  

            Neblázni, to Ti neporadí nikdo. Lyže v cenové relaci do 4500 Kč se prakticky netestují, recenze nenajdeš, typ lidí, kteří si takové lyže kupují, nepíšou uživatelské zkušenosti… Ono je to v podstatě jedno, zaměř se na design, radius. Souhlas s kesu.

            0 0
          • cova  

            …a Jirikusem.

            0 0
    • Sarnafil  

      Pokud mám říct svůj názor tak určitě nové. Co se týče bazorových lyží, tak bych k nim asi neměl takovou důvěru, protože člověk neví kdo na nich jezdil apod. Nove lyže si člověk zajede a nemusí mít strach, že koupil nějaké prošlápnute nebo nějak jinak funkčně změněné lyže.

      0 0
    • makak  

      Plně souhlasím s tím co psal Cova. Shánět mámě, která loni začala lyžovat race-carvy je nesmysl. Lyže jsou netolerantní a ty hlášky o jízdě po hraně a nikdy jinak ber s rezervou. Když se rozhlídneš po svahu tak 80% procent lidí vesele smýká i na lyžích za 20 tisíc. Podobný problém jsem řešil taky, mámě je přes 50, učitelka tělocviku, ale holt stará lyžařská škola, takže dostala turistické carvy, aby netahala dlouhé lyže a aby jí občas vykrojení pomohlo otočit oblouk. Klidně kup něco kolem 5000 tisíc. Já koupil Blizzardy (myslím X0) což je sice pěňák, ale účely splní.
      V hypermarketech si dej bacha na jednu věc, celekm suše oznámí cenouvou bombu super sportovních lyží, ale zapomenou dodat, že to je juniorská verze. Jestli si chceš počíst, tak třeba tady: www.carv.cz/…ng/index.php?…

      0 0
    • norman  

      Pokud vážně nechce koupit jen KVALITNÍ (to zdůrazňuji) boty a lyže půjčovat ( což je podle mě nejlepší řešení a i když mám svých lyží dostatek sám občas nějaké z půjčovny prubnu) tak mrkni na www.aaalyze.cz/.. Loni jsem tam koupil ženě Dynastary Lady Exclusive za pětku, původně ty lyže stály kolem 16 tisíc. Jsou to zachovalé lyže z půjčoven, odhadl bych že ty její byly tak 4× broušené. Je maximálně spokojená. Koupil bych něco těsně kolem 150cm, rozhodně s krátkým rádiusem 10–11 metrů, nejlíp dámské speciálky které navíc v půjčovnách dostávají menší záhul a jsou tolerantnější i k smýkanému oblouku.

      0 0
      • cova  

        A čo si, Kefalín, predstavujete pod takým kvalitné? :-)) Sám bych se s dovolením zařadil mezi zdatnější lyžaře a přesto nemám rád tvrdé sportovní boty s vysokým flex indexem. Jezdím v Nordicách (Easy Move 12), což jsou teplé a měkké bačkory budící shovívavý úsměv borců ošlehaných ledovcovými větry, u kterých jsem skončil po trápení a mrznutí v tvrdých botách.

        0 0
        • makak  

          Opět souhlas. Na turistické lyžování turistická bota jinak je to peklo. Mám Nordica Grand Prix, flex 90 a občas pobrečím bolestí :-) Jistě se prodávají i kvalitní tj. drahé a pořád komfortní turistické boty. Ale bacha na flex index .Bohužel každý výrobce má svoje značení.

          0 0
          • Toams  

            Mam Salomony X.WAVE 8, cca 3 roky stary model, flex maju 90, tvrde su jak svina, ale vnutornu botku maju suprovu. 7 hodin skoro v kuse (rychly mini-obedik s povolenymi klipsami) na lyziach sa dalo vydrzat bez problemov. takze nielen na flex ale aj na botku sa treba pozerat (sice na mna cumeli v obchode, ked som ich mal 20min na nohe a vystrajal psie kusy, ale oplatilo sa:-)

            0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • norman  

          Že kvalitní není to samé co závodní ví každý blb, milý majore Terazky.

          0 0
          • cova  

            Nechci se pouštět do žádných velkých akcí, ale zkus blbovi jako jsem já poradit konkrétní kvalitní boty – ovšem striktně v kontextu původního dotazu (něco k lyžím do 4500 Kč, pro nenáročné rekreační ježdění bez sportovně-závodních ambicí, úměrné úrovni a věku uživatele…). I já kupodivu vím (nebo aspoň žiju v domění), že cena bot závisí (a to velmi) na značce, a v rámci značky v drtivé většině případů výrazně roste především s ohledem na určení (rekreační → sportovní → závodní/expertní). Měl jsem spíš na mysli to, že bude potřebovat striktně rekreační boty. Tudíž si dovolím tvrdit, že pro dané účely vyhoví i (pro některé shitózní) štuky jako Munari, Dalbello apod. Jsou vzhledem k zamýšlenému užití dostatečně kvalitní nebo ne? Je to jen o preferencích, člověk nemusí být za každou cenu cool, trendy a in. Boty v bazaru nebrat, plísním a mykózám zdar…

            Ještě připomínka k radě ohledně půjčování lyží. Vycházím z předpokladu, že dotyčná je začátečník, nové lyže (byť z nejnižší cenové kategorie do 5 kKč) jí vydrží cca 5 let. Ceny půjčovného se pohybují v průměru kolem 150 Kč/den. Pokud bude v sezóně cca 10 dní lyžovat, zaplatí půjčovně 1500 Kč (zkus dopočítat cenu benzínu, čas). Navíc je třeba lyže s předstihem rezervovat (většinou) a v neposlední řadě je důležité to, že jako začátečník bude nucena jezdit pokaždé na jiných lyžích (podle toho, co bude v půjčovnách zrovna k dispozici). Co je lepší, nechť si rozhodne každý sám…

            0 0
            • norman  

              Proboha snad nechceš slyšet ty známý pravdy, že dobrá bora je taková která pevně obepíná nohu, s který při nákleku nevyjíždí pata a která přitom nikde bodově netlačí… Krom toho , Dalbella nejsou shitozní boty.

              0 0
    • Rolei  

      Lyže bych hned na začátku nekupoval, spíš bych si je půjčil z půjčovny a zaplatil si slušného instruktora podle toho kam jezdíte lyžovat. Jednak se něco naučí a později si už i sama bude umět vybrat lyže jaké chce když jí to začne bavit…

      0 0
      • Fana.A  

        Ještě k tomu učení na louce. Když jsem učil dceru, tak z přechodu -jak říkáš „z louky“ na mírnou sjezdovku byl značný pokrok, díky upravenému terénu.

        0 0
    • Mr.Dawe  

      Vytáhnu tuto vykopávku: Sháním sjezdové všestranné all-mountain lyže. Moje představa: allmountainy cca 130/80/110 s rockerem, něco sportovního co bude fungovat jak na sjezdovce tak mimo ni. A teď co vybrat, nové či jeté??? Cena cca do 8000 Kč. Max za nové 10000 Kč, ale to je opravdový strop. Když jetinu, tak bych se držel radši níže. Bohužel co jsem zatím viděl jeté lyže třeba v Happy sportu, tak se většinou jedná o poměrně dost zničené více jak dvouleté lyže. Osobně mi přijde že většina prošla půjčovnami, ale nemůžu soudit.

      Z nových se mi líbí např toto:

      https://www.sportisimo.cz/…-c90/134531/?…

      http://www.skisportmelnik.cz/…e-+-el-19849

      V jetých:

      http://www.happysport.cz/…8-0-premium/?fdl[]=170

      http://www.happysport.cz/…0-2012-2013/?fdl[]=170

      Co vy na to?

      0 0
      • Mr.Dawe  

        Tak jsem se posunul kus dál a mám dva poslední modely mezi kterými se bude asi vybírat:

        Rossignil Experience 84:

        http://www.rossignol.com/…ountain.html

        Salomon X-Drive 8.3:

        http://www.salomon.com/…-xt12-2.html?…

        0 0
        • Smazaný účet  

          a jak si k výběru došel? Listováním katalogu nebo osobní zkušenost? Dneska není problém si lyže půjčit a projet, těžko ti někdo poradí s výběrem konkrétní lyže.

          0 0
      • GrumpySmurf  

        Allmountain je tak siroka kategorie, ze stim co si nam o sobe nerekl ti tu tezko nekdo neco poradi..

        Co zkusit pujcovnu / obchod zapujcit si par kousku a vyrazil na den na klinovec? Kazdej tohle ma jinak, ale proc rovnou kupovat neco co ani nevis jestli chces..

        Jinak Atomic nomad blackeye ti http://www.lyze-sport.cz/…-p-1348.html – docela prijemna lyze spise na sjezdovku, hodne se jezdej / prodavaj..

        0 0
        • Mr.Dawe  

          Díky za tip. Určitě zajímavá lyže.

          Ke mně:

          Výška 184 cm

          Váha 68 – 70 kg

          Zkušenost: Pokročilý lyžař (lyžuji od 4 let každou zimu, všude možně)

          Zatím vyzkoušeno: Lusti SL, Atomic SLII, Salomon Equipe, Rossignol Experience 80, Head iRally 2015, nějaký jiný Rossignoly, Olin Smooth…, Elan GSX, a ještě něco co si nepamatuji…

          Požadavky, min 80 pod botou, cca 130 špice, radius do 17 m, radši míň…

          myslím že pro představu stačí

          0 0
          • Rubi  

            jak bys srovnal Lusti SL a Atomis SLII?

            0 0
            • Mr.Dawe  

              Rozhodně musíš brát v úvahu, že ta Atomica byla rok někde 2008, možná 2009 a měla něco za sebou. Je to dobrá lyže, ale Lusti je dál. Jak v tom, že je točivější, tak je pocitově příjemnější, lépe se cítí ve vyšších rychlostech. Celkově můj dojem z Lusti SL byl dobrý, pokud bych někdy uvažoval o slalomce, tak ji zvážim, ale nebyla by to asi jediná v mém hledáčku, dost bych koukal i po Elanech nebo Fischerách.

              0 0
              • Rubi  

                ja prave atomic SLII mam, i ten rok by odpovidal a uz se mi prodira skluznice a casem to bude chtit nahradu, hodne lidi lusti chvali, tak jen tak zjistuju :-) Hlavne bych sel nerad niz, s tema SLII jsem dost spokojeny, ale par vyhrad na ne mam, ale nevim jestli vsechny pozadavky dokazu nejak skloubit, budu muset zajet na nejake testovani

                0 0
      • -b-n-x-  

        Muj pohled lyzare jezdici vicemene skoro jen mimo sjezdovky: Pokud na tom nepotrebujes zavodit, ale mas to pro zabavu, tak radeji bych bral neco co bude opravdu fungovat mimo sjezdovku. NA sjezdovce je to vicemene jedno, tam je to lyzovani stejne o hovne a tam fungujou snad vsechny lyze. Dobra univerzalka je tak neco asi 100 – 110 pod vazanim. Jeste se muze nabizet otazka, jestli treba nechces twintip, abys mohl jezdit (skakat) pozadu. Ovsem nakonec je stejne nejdulezitejsi kvalita snehu. Na lyzich az tolik nezalezi (tedy pokud nejsou uzsi nez zminovanych 100mm).

        0 0
      • natureman42  

        Ještě tu nezaznělo, ale po jejich otestování mám v hledáčku tyto:

        http://cs-cz.k2skis.com/…onic-78ti-eu

        • jezdil sem i na X-Drivech a Blackeyech, ale u těhle mě překvapilo jak neuvěřitelně agilní a mrštné jsou i na sjezdovce. Momentálně můj favorit na celodenní am lyži pro rozbité sjezdovky a občasný výlet mimo..
        0 0
    • palo7  

      Sportisimo je na lyže ok, ale koukni i do Decatlonu

      0 0
    • Petr L2  

      Rozhodně nové, dámské rekreakční, každý výrobce jich má plno, nestojí moc a máma bude spokojená, nekupoval bych v hyper marketech a sportovních řetězcích, tam si dobře koupí pouze ten, kdo ví co potřebuje a nemusí být závislý na radě prodavače.

      0 0
      • Mr.Dawe  

        Reaguješ na x let starý problém, obnovil jsem toto vlákno o dva příspěvky výše :)

        0 0
        • Petr L2  

          Tak pardón, přehlédnul jsem. U allmountain bych předpokládal, že je vozí již alespoň trochu zkušený lyžař, takže pokud jeté tak pouze od někoho, kdo si špatně vybral a prodává takřka nové, jinak bych do použité lyže nešel, což asi bude problém, protože za 10 000 dobrou allmountain, pokud se ti nepodaří vychytat nějakou slevu loňských modelů a na ty už je pozdě, asi nekoupíš.

          Jinak co se týká Sportisima, když jsem viděl jak jde servisák na vázání IQ s tím největším plochým šroubovákem, když si zlomil nehet a nebyl schopý uvolnit vázání a málem propíchnul vrchní vrstvu lyže, když mu sklouznul, tak jsem se odebral do Blizzardu a již tam po nikom nikdy nic chtít nebudu. Ten servisák měl školení asi pouze u truhlářů, ale že existují i vázání, která se nešroubují věděl asi jen z obrázku. Hlavně, že jich měly plné regály.

          0 0
        • palo7  

          V Decathlonu mají i značkové lyže, a do 10,000 celkem výběr. Ale vůbec bych se dle recenzí nebál ani jejich Xlanteru 700, nebo 900 prý jsou plně na úrovni dvakrát dražších lyží

          0 0
          • Mr.Dawe  

            Myslíš toto:

            http://www.decathlon.cz/…0-modre.html#…

            http://www.decathlon.cz/…0-zlute.html#…

            Cenově jsou hodně zajímavé, ale je to taková velká neznámá.

            Zatím mám v užším výběru Elan TI78 Amphibio blue a nebo Lusti SCT Wide, případně CCT Wide, ale cena už je tam skoro stejná.

            0 0
            • palo7  

              Jo, to jsou ony. Četl jsem o nich ve Show a prý jsou na úrovni špičkových značkových lyží. To spíš Lusti je neznáma, nikdy je nedávají do testů a jsou od nich chválený jen funcarvy. Elán ani ostatní významné značkové lyže už se dnes špatný nedělají

              0 0
              • Mr.Dawe  

                Tak nevim podle toho popisu co si o tom myslet:

                http://snow.cz/…-xlander-900

                http://snow.cz/…-xlander-700

                Nemáš ten článek?

                0 0
                • Fran-tic  

                  článek jsem četl taky, bylo to celkově o produkci lyží z decathlonu. mám teďka freetouringové lyže z decathlonu samurai 700 s rockerem, víceméně jsem přesně věděl, co chci a co od toho očekávám. No, jsem nadmíru spokojen :)

                  0 0
              • Smazaný účet  

                neznám teda celý sortiment Lusti, ale než lyže z obchoďáku kde hlavním materiálem je pěna a woodcore znamená 2 párátka pod vázáním, bral bych jednoznačne sedvičový Lusti, nebo sporten. Mám už pár let od sportenu sl6 a gs6 a trvanlivějši lyže jsem neměl. Dneska to všichni ojevávaji jak můžou a už není moc výrobců co chtějí udělat lyže pořádně.

                0 0
                • Mr.Dawe  

                  Teď jsem koukal na Sporten Glider 5 EXP, ale nerozumím tomu proč vyrábí 171 a pak 182. Měřím 184 cm, takže si moc nevyberu. Na svoji váhu se těch 182 bojim.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    glider mi moc nevyhovoval, je moc široký pod vázáním a pokud to máš na sjezdovky tak jsou dost líný. V prašanu zas nějak super nejely. 182 je podle mě ok, tyhle lyže se nekupujou delší. GS mám 185 a zkoušel jsem i 175 a byly to super univerzální lyže. To mám 182 a 100kg. ( sl mám 165 a před tím jsem měl fun od lusti 155).

                    0 0
                  • vojtechposmourny  

                    Nějak jsem tu váhu nenašel, ale při Tvé výšce bych se 182 vůbec nebál. Glider EXP by měl mít rocker na špičce, tudíž bude pocitově kratší. Při 182 má rádius 18m, to mi přijde ok. Případně můžeš zvážit Glider bez EXP, co má 81 pod patou. Samo v té nejdelší verzi.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.