• lubos

    Prave jsem zjistil, po roku uzivani (dobry ne :), ze HAC4 vubec neuklada do pameti rychlost. Smula co :) A to jsem tolik nadaval Polaru, ze neuklada vzdalenost :) Pro blizsi info, kazdych 20sec se uklada vzdalenost, ktera je v desitkach metru. V tabulce, ktera se zobrazi treba u hactronicu je rychlost vypocitavana jako ujeta vzdalenost za posledni casovu vzorku (20sec), podelena temi 20sec a vynasobena 3.6 Doprdele s HACem, doprdele s Polarem. To snad neexistuje pristroj, ktery obsahuje vsechno (tachac + tepak), je to udelane solidne a designovo ciste, a vsechny hodnoty umi v normalnim intervalu ukladat do pamete a pak na spracovani do pocitace ? Chci tak moc ? :-(((((

    0 0
    • Pavlos  

      Kdo hleda najde:)

      0 0
    • lubos  

      po chvilce analyze … vypada to tak,ze metry, co mu prebyvaji (zbytek po orezani na 10metru) si pomalu hromadi a kdyz mu prelezou tech 10metru tak je v dalim vzorku prihodi. Takze kdyz jedu minutu neco kolem 36km/h je to zanedbatelny .. 36km/h nebo 37.8km/h je plus-minus jedno, navic tech 10metru se srovna v prvnim dalsim vzorku. Ale pokud lezu do kopce rychlosti kolem 7.6km/h tak prvnich 5 cca vzorku to vypocita ryclost 7.2km/h, a kazdym vzorkem mu ujedou cca 2metre. Ty napocitava a v sestem vzorku mu to da dalsich asi 10metru. Tak je pripocte a i kdyz je rychlost stale konstatni (lze to vycist podle kadence) tak misto puvodonich 7.2km/h (i kdyz relane kolem 7.6), tak samozrejme to vypocte 9km/h. Pozitivne na tom je ale to, ze metre celkovo nestraci, tudiz delka vyjizdky je ok. Maximalne muze stratit tech necelych 10metru. No a jelikoz display neukazuje desetiny, tak si budu asi vozit zas i puvodni tachac :-((( … holt kdo je pomalej v kopcich, potrebuje presnejsi mirku :-))

      0 0
    • DyEm  

      :) si neseděl dlouho na kole, že? Je pravda, že jsem svého času, kdy v SW PPP nešel udělat profil :) dělal exporty do excelu, ale ta vzdálenost jde vypočítat (při 5sec. a na jedno desetiný místo celkem přesně) a ukládat obě hodnoty je trošku? zbytečný. Spíš je divný u Polara S710, že jedu do prudkýho kopce a při každým třetím záznamu mu zůstane výškový čidlo na minulé hodnotě a potom skočí o velkej kus.

      0 0
      • lubos  

        Neni to zbytecny, a _NEJDE_ to vypocitat presne. Precti si jeste jednom co jsem napsal. Vzdalenost se uklada s presnosti na 10metru, s tim, ze prebytek se nastesti nestraci. Ale stejne je to dost na to, aby mel rozdil +/- 1.8km/h coz je teda az moc. Na kole jsem sedel naposled ve stvrtek a mam tenhle rok najezdeno pres 400km a nebejt 2× nemocnej tak pres 500. Ty cifry se mi zdali divny uz davno, ale az ted kdyz jsem nad tim chvili sedel, ponevaz jsem potreboval dostat informaci z pamati, protoze jsem jel v noci a display jsem osvetlenej nemel a ani to neslo, tudiz jsem chtel vedet jak rychle jsem jel do kopce. A proto jsem prisel na to, ze je to nahovno. Takze abych jsem se vratil k tve odpovedi, jeste jednou, nejde to vypocitat presne, a jedina sance je, pokud jdes stejneou rychlosti delsi dobu tak na zaklade kadence se da urcit sw velkou pravdepodobnosti rychlost v danem rozpeti. Nastesti jsem tak jel a proto jsem to plus-minus ziskal. Ale lze to uplatnit jenom v specifickych podminkach. Samozrejme, pokud by uklada s presnosti na 1m, pak by ta informace mela jediny smysl a to rychlost v danem okamziku, coz tedy vetsinou smysl skutecne nema. Takhle, bohuzel … a to je to co me nasralo. Protoze dnes existuje dostatek technologii , ktere umozni cokoliv a levne. Jenom jak se zda, tady chcipnul pes. Nejspis plati pravidlo , co si neudalam sam, jako bych ani nemel.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.