• Domino83

    Zdravím, po několika letech se chci vrátit ke kolu a z tohoto důvodu jsem si pořidil kolo z bazaru za pár korun ( pokud by mě to nechytlo, z časových duvodů nebo prostě jen tak) tak aby se mi nevalelo ve sklepě kolo za několik tisíc. Proto jsem se rozhodl koupit kolo author. Značka na které jsem najel spoustu a spoustu kilometru. Bohužel o tomto tipu kola nevim vůbec nic ( ne že bych kolum rozuměl) ale zajímal by mě rok kdy byl model uveden do prodeje a podobne info. Případně zdali by se dala dát odpružená vidlice a kolo trošku zmodernizovat popřipadě jen udělat servis a penize investovat do koupě novějšiho modelu pokud zustanu u ježdeni:)

    Jedna se o kolo Author equip basic a vice asi z foto

    Jinak ja mam 182 cm a 113 kg a kolo je 20"

    0 0
    • Vilém  

      Stari bych tipoval neco lehce pres 20 roku.

      Odpruzena vidle by teoreticky sla, ale musela by mit hodne maly zdvih, rozhodila by geometrii kola.

      Nic do toho nevrazej, maximalne kdyz neco umre a setri na neco novejsiho.

      0 0
    • kycerjaska  

      Pravé tak stára kola mam rad, bude ještě jezdit a jezdit. Mam něco podobného a je to mazlíček, pokud je to kolo do města tak dal bych tam něco jako Schwalbe marathon, a dále dle potřeby. Jezdím 97 procent asfalt, 3 kostky, zkusil jsem odpruženi na kole a to není moje cesta, kolo zůstalo ve sklepe, musel bych to vyfotit a dat do bazaru. Po tom jak jsem spatřil tyto stránky, tak mužů říct ze jsem začal mutovat, kam to mne dovede zatím ani ne dokážu představit. Silničky jsem už zkoušel několik krat a po každé to ne bylo ono, tak odhaduji to na něco středního mezi MTB a silničkou.

      0 0
      • Domino83  

        Bydlime u lesa takže se dostanu i nějakou cestu mimo silnici. Takže pocitam investici do pneu a blatniku. A dal uvidime pokud me to zase chytne jako dřív tak budu šetřit na nějaky lepší. Dekuji všem za radu. Myslim že ještě otázek bude dost:)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Dle výbavy je to ročník 1997. Moc bych do něj nevrážel. Velikost je ± OK.

      0 0
    • mr.garisson  

      Vypadá moc hezky. Myslím, že Ti vydrží. Udělal bych na něm základní servis, maximálně vyměnil, pokud to bude nutné řetěz nebo kazetu. Pak možná lepší špalky na brzdy, na Tvých 113 kg je potřeba trošku více třecí sily, aby to zastavilo, kdy má. :)

      0 0
      • Domino83  

        Špalky určitě budu měnit co neubrzdíš neukecaš:) , a musím i pláště jinak z něj mam radost. Vypadá to i že pán od ktereho kolo mám se o něj i staral. Tak snad se mi i diky němu povede snížit i mojí váhu aby nebyla taková spotřeba špalku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.