• Bully

    Dost silne uvazuju o tomhle pristroji, zda se mi u nej rozumny pomer cena/ vykon. V diskuzich jsem si o nem precetl docela dost, ale porad mi urcity veci zustavaji neznamy: 1/ zvukovy upozorneni pri prekroceni nebo nedosazeni tepovyho limitu- je u spodni i horni hranice tepovyho rozmezi ten zvuk stejny? 2/ na jakym principu funguje meric vykonu? Ma vubec nejakou vypovidajici hodnotu? 3/ Software. Jde mi mimo jine i o to, abych si mohl i sam udelat Conconiho test (zjisteni zlomu- anaerobni prah), bez nutnosti x-krat za rok navstevovat specialni lekarske pracoviste, pujde to? 4/ Kodovany signal- je tam, nebo ne? Jsou nejaky problemy s rusenim signalu? Urcite za urcitych podminek (vys.el.napeti, ..) ano, ale projevi se to potom nejak na grafu po prevodu do PC? Nesmazou nebo neovlivni se tim nektery udaje? Dekuju za odpovedi :o)

    0 0
    • BB  

      ad 1/ je stejný ad 2/ výkon počítá z tepové frekvence, vypovídací hodnota minimální ad 3/ neznám Conciniho test, ale pochybuji, že by to Hactronic, nebo Ciclotour uměl. Ještě existuje Ciclo trainer, ale ten se kupuje zvášť, ten by to mohl umět. ad 4/ nemá kódovaný signál, problém jsem s tím nikdy neměl, někdy když jedeme hodně vedle sebe, tak vezme tepovku kamaráda. To by mohlo vadit v pelotonu na silničce, ale na biku žádný problém. S rušením od drátů jsem problém nikdy neměl.

      0 0
    • MlokCZ  
      1. Na Conconiho test ti stačí jakýkoliv tepák, potřebuješ pouze aktuální tep a hodinky/stopky (cokoliv co změří dobu úseku). Pokud umí přenést do počítače celý záznam tepů v čase, tak ti ušetří práci a nemusíš při testu zapisovat údaje na konci každého úseku a jen je pak odečteš ze záznamu.
      0 0
      • Bully  

        To je fakt, za pozdejsiho pouziti grafu v PC nemusim pri podavani plnyho vykonu vypisovat udaje do ctvereckovanyho papiru :o)

        0 0
    • bam  
      1. Taky bez problemu. Prijde mi ze to bere ruseni o dost min nez Polar. Jenom kdyz ho dam tak 10cm od notebooku, tak meri „tepovku“ (jo a taky v letadle meril :).

      Posledni dobou mam ale problem s nahravanim do PC. Najednou mi to neslo. Po nakym laborovani jsem poradne vycistil kontakty a je to ok. Jenze kdyz to nahravam v CicloTour, data se nahraji a pak to padne na naky hloupy chybe. Nekdo se s osetrenim chyb moc nenamahal :/ V HacTronic to nahrat de a pak prevest do CicloTour. V tomhle je lepsi polar. HAC4 pouziva na nahravani jenom jednosmernou komunikaci, cili kdyz se vyskytne jakakoliv chyba pri prenosu neni schopen ji opravit a az na konci zjisti ze je to blbe… Na sw by mohli soudruzi v nemecku trochu zapracovat, protoze je to dost odflaknuty.

      0 0
      • BB  

        zjistil jsem, že je problém s kontaktama mezi computerem a interfacem. Když s Hackou lehce pohybuji, tak generuje znaky. Ty znaky se sulcuji někde v USB sběrnici a když se spustí program, tak je začne číst. Chce to kontrolovat při naběhnutí programu počet bytů a jakmile se tam objeví nějaké číslo ještě před startem načítání, tak abortovat a znovu spustit. Taky se mi osvědčilo při aktivaci přenosu přidržovat Hacku směrem k sobě. Tak nedochází k samovolnému pohybu při mačkání knoflíků a generování nesmyslných znaků. Blbě se to popisuje.

        0 0
        • bam  

          Njn, to je vsechno jeden a ten samej problem, ze ta komunikace je jenom jednosmerna a nemaj tam zadnou synchronizaci. Navic podle toho co pises, program na PC jenom hloupe prijima 64K dat a pak az kouka jestli maji smysl. Mohl aspon rozpoznat smysluplnej zacatek.. :(

          0 0
          • BB  

            zas tak blbě to udělaný nemají, je tam sekvence 4 bytů, která znamená začátek, ale o poznání lépe s ní pracuje Hactronic. Ten ji podle mě umí zachytit i v proudu znaků. Ciclotour je asi hůře udělaný a pozná ji pouze, pokud jde jako první.

            0 0
            • bam  

              jj, jsem myslel ze ten ciclotour je spatne udelany co se tyce komunikace. Dostaval jsem z toho i pekny chyby po uploadu jako „:5“ is not an integer.. a pak to samozrejme zadny data nezobrazilo. Takhle to padalo ikdyz jsem to stahnul v Hactronic a otevrel ciclotour.

              0 0
              • BB  

                té chyby, co popisuješ se můžeš zbavit upgradem Ciclo tour na vyšší verzi. Nemají to na webu, ale poslali mi to na vyžádání.

                0 0
                • bam  

                  uz jsem to pred par dny udelal :) ale stejne mam kvuli tomu rozhozeny naky udaje..

                  0 0
    • karliner  

      Já jsem z něj těžce zklamanej. Neskutečnej vopruz při instalování sw do computeru (bylo potřeba stahovat ještě nějaké knihovny z webu, protože to nefungovalo a stejně se to pořádně nepodařilo rozchodit… Cyklocomputer ruší blikačka. Oproti Polarům složitý a neintuitivní ovládání. Naprosto žádný upozornění, že končí baterka – prostě zhasne. Pokud bys měl zájem, za nějakou „nice price“ Ti ten svůj klidně odprodám, v sadě je HAC 4 plus, interface do compu, snímač rychlosti (bezdrát) a kadence (drát), držák na řídítka + nějaké řemínky na ruku. Instalační CD nějak nemůžu najít – ale viz výše – stejně je lepší vše stáhnout z webu, protože instalace z CD nerozchodí všechny funkce. Koupeno 28/12/2005, papíry k tomu mám.

      0 0
      • BB  

        asi zmiňuješ jiný model, než na který se zakladatel vlákna ptá, ale Pro Plus má indikaci konce baterie. Sw se u něj instaluje celkem bez problému, za předpokladu, že se držíš návodu, tak je vše na přiloženém CD. Jediný opruz je zjistit, na jaký COM se připojil USB COM převodník a to číslo COMu nastavit do preferencí Cyclotour a Hactronic. Celá instalace i s nastavením tak maximálně 5 minut. Ale bohužel se musí přečíst návod, což sám dělám málokdy.

        0 0
        • karliner  

          S tím modelem je to pravda – mám HAC 4 – netušil jsem že je nějaký upgrade. Co se týče instalace, nejsem žádný computerový expert, ale běžný uživatel, takže jsem postupoval opravdu přesně podle návodu, nakonec mi to museli nainstalovat v práci v IT oddělení a musím říct, že se mi toto stalo poprvé.

          0 0
        • Bully  

          Tak tak. Ten Pro Plus se od modelu Hac 4 lisi ve vic vecech, obsahuje navic cidlo kadence slapani (na silnicku :o) je u nej udajne delsi vydrz baterie (a ta indikace jejiho vybiti), jeji jednodussi vymena, soucasti baleni je USB interface k PC + SW, moznost pouziti na dvou ruznych kolech, dve luzka se snimaci pro 2 ruzny kola na riditka a predstavec, udajne i vyssi spolehlivost proti predchozim modelum, moznost ukladani dat ne jenom po 20 sec, ale i po 2, 5 a myslim 10 nebo 15. Na Ebay jsem tohle vsechno nasel za necelych 200€, to by snad jeste slo.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce