• MartinXC

    Tak jsem se kouknul do historie, jak se technická temata točí – čím víc toho je, tím hůř se dá něco najít. Výhodu přitom mají „pamětníci“.

    Přitom proces je zhruba takovýto: diskuse proběhne, názory se uzavřou… a za pár měsícu nanovo, přitom výsledek je zhruba stejný (teda podle tematu).

    Co takhle otevřít novou sekci, kam by se takové uzavřené věci (referenční informace) daly přenést řízeným způsobem, tj.: moderátor (iniciátor) by prosil diskusi, vytáhl podstatné info a poslal adminovi k umístění do samostatné sekce. Nové diskuse by se pak mohly odvíjet od již dosažené informační hladiny.

    Např. před pár dny Pádlista víceméně vyspecifikoval požadavky na nastavení odpružené vidle. Podle mě je to solidní referenční informace a má smysl ji oddělit ven z mraku balastu diskusí.

    Co vy na to ?

    0 0
    • mAk  

      no taky si myslim že by to nebylo od věci, seřadit to do nějaký přehledný stromový struktury…

      0 0
    • Volf  

      No nevím. Já forum chápu tak, že lidi spolu komunikují a pokud to jsou lidi se stejným koníčkem, tak mají celkem logicky velmi podobný problémy nebo otázky. Docela se mi nelíbí právě odkazy do historie, protože ve své podstatě mohu použít vyhledávač a pátrat po celé síti a forum bude zbytečné a může se stát skladištěm teoretických úvah na nejrůznější téma.

      0 0
      • MartinXC  

        Odkazy do historie by se tím mohly omezit na minimum, vpodstatě by byl odkaz na jednu informaci (tedy v několika případech, pro 1000 temat to taky nemá kouzlo) a od té bys začal – polemiku, kritiku, rozvinutí, … Takhle se prvních 40% příspěvků (tedy podle denní/noční hodiny a % alkoholu v krvi :-) snaží neřízeně dát dohromady takovou základní informaci. Forum zbytečné nebude, ale ubude nepřehlednost některých temat. Umístěná informace samozřejmě musí podléhat revizi v čase (v souladu s vývojem názorů a techniky).

        0 0
    • tradic  

      To je přesně moje řeč. Tady se člověk na něco zeptá. V 90% dostane odpověď a? se podívá do historie. Zadá slovo. Vyjede mu nespočet odkazu než je všechny projede než najde to oc potřebuje stráví nad tím mnoho času, jestli teda najde to co hledá. A spřipojením na telefon......... Jde to zkrátka těžko

      0 0
    •  

      ja sem zvedav, kdo toho moderatora bude delat, ze zacatku je dobry, ze mas pocit vyssi moci, ale pak je to rutinni prace :/

      0 0
      • MartinXC  

        Myslím, že je to tak trochu zvyková povinnost toho, kdo thread založil – trošku jej moderovat. Na závěr je to trochu dobrovolné aktivity copy/paste, složit poslední příspěvek, navrhnout jeho nadpis, nechat jej proběhnout cca týden na „finální revizi“ a pak poslat Adminovi jako výsledek. Je to o morálních vlastnostech – nerozhazovat smetí v lese, pozdravit koloegu bikera, nezadávat dotazy na úplné ptákoviny a tak. ;-) Vždycky se to nepovede, ale v principu by to mohlo jít. Jakési tušení společných hodnot tu vzájemně máme.

        0 0
        •  

          hm to neni spatnej napad, proste udelat takovej neprehlidnutelnej dokaz F.A.Q. nebo tak něco a tam pěkně dát řešený odkazy, tady to fungovat bude to se nebojim,ale tam kde delam moderatora ja, to muze byt 10× a stejne se občas řeší ty samé věci po 10000té ale tady to smysl mít bude, určitě budu mít co číst :)

          0 0
    • rock  

      Mně se ten nápad dost líbí … chodím sem relativně krátkou dobu, je mi drtivě jasný, že většina věcí, na který bych se mohl zeptat, se tady už řešila, ale … dotápat se k něčemu konkrétnímu, když spousta threadů má zavádějící název a při hledání slova přímo v textu mi skočí mračno diskuzí … jsem pak vděčný i za to, když mne někdo odkáže na konkrétní thread, na který si on pamatuje a já ne, protože jsem tehdy o existenci BF neměl tušení; koneckonců když položím otázku, to co mne zajímá především, je odpověď, že … o to, že by BF ztratilo smysl, se nebojím, vždycky se objeví někdo s nestandartním problémem nebo námětem …

      0 0
      • Tomus  

        Podle me by se meli zavest moderatori, kteri by sledovali forum a pripadne odmazavali zbytecne prispevky typu „od Jarina“, protoze takhle je forum zavaleno spoustou zbytecnich temat, ktere uz pokud nejsou aktualni, tak ztraci svuj smysl.
        Dale bych vsechny prispevky rozdelil do urcitych tematickych skupin a pripadne jeste podskupin, coz by tem co zde jsou poprve velmi pomohlo v hledani a ti co to zde znaji, by meli moznost zobrazeni prispevku klsicky -jak je to ted. (Mluvim z vlastnich zkusenosti, protoze taky jedno forum vlastnim.)

        0 0
        • Tomus  

          …a vyhledavani je sice dobra vec, ale hodne lidem se moc nechce pouzivat, protoze najit v tak velkem poctu prospevku jako je zde, neni opravdu nic jednoducheho.

          0 0
    • ota  

      ono to vyhledávání by usnadnilo,kdyby příspěvky byly zakládány s co nejvýstižnějším názvem.fakt je k ničemu,když se threed jmenuje"POMOÓ­ÓÓC!!!!!!„,"Co mám dělat?!“ , „Nevíte někdo?“ ,Co byste řekli na…" a podobně.Pocho­pitelně jde často o ptákovinu,ko­runovanou první odpovědí zakladatele „to to sakra fakt nikdo nevíte?“,a následuje odeslání na vyhledávač.

      0 0
    • wraftler  

      super napad, pomohlo by to ludom co su tu prvy krat a tak.. a co sa tyka toho referovania, myslim ze by mi taka povinnost nevadila…

      0 0
    • metronom  

      Ja bych spis uvital casove omezenou sekci kde by se mohl Padlista hadat s Enyoem nebo domlouvat svihy. A treba po tydnu by se theard sam smazal.

      0 0
      • vlk  

        to nevíš že právě hádky jsou na nápady nejplodnější?Ale jinak dobrý nápad: Spíš bych se pokusil trochu vylepšit vyhledávač-Vím, že zrovna toto není nejjednodušší věc to udělat, ale inspirace u google by byla vítaná.Ale mě to vyhovuje i tak.

        0 0
    • robin!1  

      Admine, co takhle udělat něco s rychlostí B-F, někdy to dost trvá.

      0 0
      • admin  

        Porad se to snazim nejak optimalizovat ale je tu dost lidi online a dost prispevku. ale na optimalizaci se pracuje stale :)

        0 0
        • MartinXC  

          Takže nejlepší optimalizace bude

          1. smazat všechny příspěvky
          2. uživatele shodit po 30sec, aby nestačil nic napsat

          Pak to bude fofr :-)

          0 0
        • Beeda  

          Bude hur:-)

          0 0
      • fousek  

        mozna ze za to nemuze B-F, ale pripojeni k netu?

        0 0
        • robin!1  

          To asi ne jsem na kolejích a mám M/bit internet, běžně stahuju několik MB/s :-)

          0 0
          • enjoy  

            tak to ja mam jenom blby:-) adslko a lita to moc hezky(jsem byvaly modemista:-))

            0 0
            • Tomus  

              Me se zda ze rychlost nacitani techto stranek je naprosto vpohode, driv to bylo urcite mnohem horsi (mam kabelove pripojeni Karneval).

              0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.