• sadre

    Neznáte někdo internetovou adresu,kde je popsána vhodná výživa pro cyklisty?Jde mi o vhodné potraviny během tréninku a závodu ,nejaká rady a typy.

    0 0
    • nika  

      neco se da urcite najit na www.cyklotrenink.com:-)

      0 0
    • pelt  

      www.kpo.cz ?

      0 0
    • Brzdič  

      Přímej odkaz na PP prezentaci

      fsps.muni.cz/

      0 0
    • Rychlej turista  

      Ono jde taky o to, co si pod tréninkem představuješ a jak dlouhé závody jezdíš. Na pětihodinový trénink mi stačí sušenka do kapsy, na stejně dlouhý závod si ale pro jistotu ty sušenky už beru dvě. Když jedu něco delšího, tak jím normální jídlo. Jenomže já už jsem starej a tak hodně odpočívám a regeneruju a během této doby stačím své tělo zásobit všemi potřebnými živinami dopředu, takže během dlouhého tréninku nebo závodu už dolňuji jenom vodu a spotřebovanou energii. Jinak jeden takový odkaz ti biká nahoře, ale myslím, že to moc lidí nejí. Teda těch, co na kole jezdí, protože tohle řeší hlavně cukry a proteiny, ale cyklistika je vytrvalostní sport a tělo hlavně potřebuje i další věci, jako minerály, vitamíny, stopové prvky a vímjá co všechno ještě a tohle nic moc z toho neřeší. jak jsem psal mnohem důležitější je dodat tělu všechny živiny a hlavně dostatečně dopředu, aby fungovalo, jak má. Špatně seřízený a motor ti taky na sebelepší palivo bůhvíjak nepojede. Během výkonu toho už moc nevyřešíš, sebevymakanější cukry ti dlouhodobě chybějící živiny nenahradí.

      0 0
      • pepek  

        Za pět hodin se sušenkou bych umřel hladem. Nemůžeš všechny soudruhy házet do jednoho pytle, každý potřebuje jiný přísun potravy. Já už po dvou hodinách v lese bez jídla chytnu takový hlaďák, že jedu na kašpárka po rovině. Proto mám vždy nějaký vyprošťovák s sebou (deli tyčinky, chleba se sádlem, hrozinky apod.)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Je pravda, že každý funguje trošku jinak, ale hodně se toho dá získat tréninkem a naučit tělo spalovat tuky ve větší míře, než je obvyklé se dá. Určitě ale ne tím, že se člověk bude nepřetržite cpát cukry.

          0 0
          • pepek  

            Když to moje tělo ne a ne se to naučit. Už nevím, jak mu to mám říct.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Jestli máš pajšl v pořádku :-) , tak si občas zkus na něco kratšího (2–3 hoďky) vyjet na lačno, jen s kouskem kůrky chleba v kapse na dojetí, kdyby ti došlo :-) Ale nesmíš to moc hrotit, poklidnější jízda :-)

              0 0
              • pepek  

                Kdybych jízdu ještě víc uklidnil, tak se zastavím :-)

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Naučit tělo spalovat tuky má význam hlavně kdybys chtěl jezdit něco delšího, protože na cukry se daleko nedojede. jestli ale nic delšího nejezdíš, tak se dá v pohodě jezdit taky, akorát musíš dříve a víc jíst a to jídlo si musíš tahat s sebou :-)

                  0 0
                  • pepek  

                    Vzhledem k tomu, že mám v tuku energetické zásoby asi na 3 TdF, tak bych byl radši, kdyby žralo ty tuky.

                    0 0
    • roman 3D  

      koukám jak je v čr díky fialově drahotě draho, doporučuji polsko, vše levnější a kvalitnější

      https://www.seznamzpravy.cz/…azili-234671#…

      1 6

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.