• PePu

    Ortoped tvrdi,ze mam lehce poskozenou chrupavku u prave cesky (nejake „drasty“ nebo co, chodil jsem na elektrolecbu). Delsi dobu jsem kolena nezatezoval (asi 4 mesice) a ted v sobotu jsem si dal kratkou (25km) asfaltovou vyjizdku-vysledkem je lehka bolest v kolenu. Ortoped mi poradil, abych dal sedlo co nejvys, coz se da aplikovat na silnici (i kdyz vic boli zada), ale v terenu se pak neda s bikem poradne manevrovat. Mate nejakou radu na bolava kolena? Geladrink jsem zkousel a je to k nicemu, navic mi ortoped tvrdil, ze pro me nema vyznam se zivit temito potravinovymi doplnky, ktere u nas beztak nepodlehaji kontrole jako potraviny a leky, takze buhvico obsahuji. Uvazuji o koupi pedalu Time Alium S + tretry Spec. Comp, kterazto kombinace by mohla dovolit kolenum prirozenejsi pohyb.

    0 0
    • lubos  

      Hmm, to tedy fakt nevim jak elektrolecba pomaha na chrupavku. Pokud vim, chrupavka se moc nema k dorastani, a i kdyz, trva to hodne dlouho. Gelacys/geladrink & others imho muzou pomoct, jde o zelatinu, myslim ze jsou i normalni jidla, ktere to obsahuji. Vozis SPD ? Pokud ano, zkus je nahradit normalnymi pedaly a projit se. Jestli to bude mnohem lepsi, pak se zamer na zmenu kufru/pedalu. Kolenu taky muze pomoct zmena nastaveni sedla – dopredu, nebo dozadu. Pokud mas nastavitelne kufry do stran tak i to.

      0 0
      • ravo  

        Já k tomu jen dodám jezdit na lehké převody a nenechat se strhnout ani k ke krátkotobému extremnímu zatížení.

        0 0
      • PePu  

        SPD vozim (author a02+boty Adidas El moro) a nejsou uz to, co byvaly (trosku se ohnuly plechy, ktere se opiraji kufry). Nejhorsi je, kdyz mam zabrat hodne ohnutou nohou – treba jsem se zkousel projet na kamosove skakacim kole (sedlo nizko) a malem jsem bolesti slitnul (slo to jedine ve stoje).

        0 0
        • scret  

          Elektrolecba neovlivnuje pokud vim rust chrupavky. Ale rozrusuje zanet, ktery se tam nejspis nachazi. Z vlastni zkusenosti vim, ze je to na h… Driv me bolely kolena, nikdo a nic mi nepomohlo. Jo vlastne krom rady, abych teda jezdil min anebo nejezdil do kopce, to je rada co? Tak na to bych prisel taky a nemusim 6 let studovat:-)

          0 0
        • lubos  

          Tak ako ti napisali … zmenit polohu, zle nastavene SPD/kufre su cestou do klboveho pekla.

          0 0
      • Pytlik  

        Neni to uplne k veci s chrupavkou, ale. Kamoska mela porad problemy na kole s jednim kolenem, asi rok litala po doktorech a furt nic. Bolelo ji to ale jenom na kole (hraje vodni polo), nakonec si nekde omylem zkusila jiny boty a bylo to v pohode. Zjistila totiz, ze na tech svych SPD mela kufry trosku jinak nastaveny a i kdyz ji to pri jizde nijak neprislo, tak ji to to koleno nejak zrejme nutilo do neprirozene polohy. Posunula kufry o mm jinak a je uplne v pohode. Jeste se tluce do hlavy, ze ji to nenapadlo driv

        0 0
    • pos3k  

      Zkus se optat na injekce u ortopeda.Ja mam koleno v prd.li, ortped byl ze me zoufalej, tak mi tam zkusil dat injekci (obstrik)-zadara.Kupodivu to pomohlo, na jare po zatezi uvidim jestli to bude pod kudlu nebo nee.Jestli mas neco s chrupavkou tak ty zelatiny jez, urcite to necemu prospeje (nejen kolenu), jestli tam mas ale zanet tak na to moc nezabiraji.Hodne zdravi.Zdar bajk.

      0 0
      • BoB  

        Panebože kdy už všem dojde, že jíst želatinu je na… . Zatim ještě nikdo nikde neobjevil způsob, jak se želatina dostane ze žaludku do kloubů. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že mně osobně pomohlo GS Chondro trochu, změna polohy na kole a v pedálu víc, obalit koleno aby neprochladlo nejvíc. Ale od té doby, co se mi jednou rozbolely mě už prostě pořád pobolívaj. Musíme se zkrátka všichni smířit s tím, že spějeme k umělému kloubu.

        0 0
    • Mamut  

      Chodil som na magnet, ked ma pobolievali kolena aj po 2 hodinach chodenia po meste (na biku ma neboleli nikdy) apomohlo to, prestali boliet.

      Inac uz par rokov si raz rocne skocim ku ortopedovi a 3 mesiace zeriem Chondrosulf (na predpis) a zase to da dalsich 9 mesiacov pokoj.

      Inac kolena mi znacne vrzgaju od 12 rokov a uz to asi nikdy nebude lepsie. Umelemu klbu sa asi nevyhnem. Odborne mam chondropatiu a spominam si aj na slovo „drasoty v kolenach“.

      Zelatina je na prd (okrem placebo ucinkov, ale to sa da aj lacnejsie). Existuje nejaka trocha menej ucinna verzia Chondrosulfu, ktora sa da normalne kupit (asi ten GS Chondro), cca 400Kc (asi na mesiac, neviem). Tomu by som veril, ze moze pomoct. Ze je to trocha menej ucinne mam od lekarnicky (zivej, nie auto- ).

      Vzdy ked doberiem tu kuru, tak treba asi mesiac,dva pockat a potom prestanu pobolievat a zase to 3/4 roka vydrzi.

      Samozrejme jazdit vyssou frekvenciou a lahsie prevody. Hlavne si dobre balit kolena pred zimou. Bezne v zime jazdim na nohach o 1–2 vrstvy na nohach ako na hornej polke tela. Nebehat, hlavne nie asfalt. ak chces nejak blbnut, tak urcite chranice.

      Je mozne, ze to mas blbo nastavenymi pedalmi, ale napr. ja vozim SPD uz 3 roky a nemam s nimi problem (Author Comp 02 + Spesl Comp). Ak po 4 mesiacoch zadnes na bike a rovno si das 60mk po drznych kopcoch, tak ta budu boliet kolena, aj keby si ich mal zdrave, ale dost mozne, ze ta bolia len slachy.

      Ako tu uz je napisane: chrupavka dorasta blbo a na kolene asi skoro vobec, pretoze koleno sa neda 2 mesiace nepouzivat (laket by siel, ale chodit sa musi). Takze setri na umely.

      0 0
      • Yann  

        K tem „kolenim zabalum“ se pripojuji. Po tom, co jsem pred mnoha lety malem nedojel, protoze jsem nemohl po prochladnuti kolen s nimi hybat jsem si poridil zateplovaci navleky a pohoda. Pouzivam je i na lyze.

        0 0
      • fotis  

        v kolene vrzga aj mne, ale aby to blo na umely klb, tak to pochybujem..inac mam problem s uvolnenymi kolennymi klbmi(ale su cviky ako to odstranit) ku gumovym medvedikom len tolko, ze su silne rakovinotvorne(hlav­ne haribo,,ale sfinx tam dava asi tie iste prisady)

        0 0
        • keksik  

          prezrad nejake tie specialne cviky. aj mne by sa mozna hodili…

          0 0
          • fotis  

            ok, ale neni to lahke aj ked to bude tak vypadat. sadni si s vystretymi nohami na zem. napni celu nohu(stehenny sval+ lytkovy) a spicky tahaj smerom k sebe.takto vydrz cca 7–8sekund a opakuj 60 az 120krat.

            prijemne trapenie:-))

            0 0
        • JJ  

          Jak si prisel na tu rakovinu?

          0 0
          • fotis  

            obsahuju silne rakovinotvornu latku(teraz neviem ci je to nejaka kyselina, ale ma to ciselnme oznacenie 123)

            0 0
            • JJ  

              Kolik kilo jich musis snist za den?

              0 0
            • kovar  

              bych to bral s rezervou: http://www.hoax.cz/index.php3?…

              0 0
              • keksik  

                jedna vec je brat to s rezervou, druha vediet, co vlastne clovek tlaci do hlavy… na prvy pohlad to moze vyzerat napr. ako „neskodne“ nahradne sladidlo e95× no staci denne jedna dvojlitrova cola „light“ a teste sa na to ako si budu doktori lamat hlavu nad vasimi pecenovymi testami. a nemusite byt expert na chemiu aby ste pochopili taky „detail“ ze nutrasweet (niektore to e95×) sa pri 30 stupnoch celzia rozklada okrem ineho aj na metanol a formaldehyd. (v comze sa to konzervuju mrtve organy?) dobru chut… ;-)

                ps: ak som nieco poplietol, pokojne ma opravte, uz je to davno, co som browsoval netom a zhanal o tom seriozne informacie.

                0 0
              • keksik  

                este by som chcel dodat ze nutrasweet = aspartam = e951 koho to zaujima, google mu urcite prezradi viac…

                0 0
    • MartinXC  

      Když už něco baštit, tak nekupuj geladrinky a jiné svinstvo, ale pus? se do vařené vepřové kůže, kloubových chrupovek, křupek, atd. Jsou to stejné látky, jen levnější. Mě nejvíc odrovnává kolena na biku skákání přes překážky (odraz) a těžké převody, pomůže taky si pohrát s nastavením kufrů (nohy do mírného V špičkama od sebe). A držet klouby v teple, nastydnout můžou i při 15stupních tepla !

      0 0
      • lubos  

        Souhlas.

        0 0
      • Santus  

        Souhlasim s těma pochoutkama a přidavám je¹tě gumuvý bonbonky. Mě bolely kolena skoro rok ľe jsem měl problémn vlést do auta. Asi po 2 měsících kdy jsem tlečil 2–3 bonbony denně tak přestaly bolet a uľ pul roku maximální pohoda a to jezdím i v zimě.¨ Toto radila doktorka mojí máti a říkala aby nekupovala ľádný předraľený patáky, ľe to je to stejný. Moľná ľe by to přestalo bolet samo , ale to uľ nezjistím.

        0 0
        • jarka  

          Přidávám se k Santusovi co se týká gumových bonbonků.Měl jsem problém s kolenem (fotbal). Kámoši co jsou doktoři se cpou také jen „medvídkama“. Moje rada na kolena: 1/ kolena v teple 2/lehká zátěž, vysoká kadence (pokud jsou velké bolesti spíš začínat šlapat na malé zátěži na rotopedu, později kolo) 3/pojídat želatinové bonbonky(kdo rád sladké) 4/tlačenka s kůží (kdo rád maso)

          0 0
    • Meesha  

      Ja sem mel taky problemy s kolenama. Konkretne nejakou diru v jabku. Na kole mi t nevadilo, ala hral sem 7 let zavodne florbl a ten sem ted musel radikalne omezini. A bike me chytnul daleko vic. Pil sem takovej prasek DONA a prej se mi to po tom zlepsilo. Kamos mel to samy ale v pokorcilejsim stadia a dostaval injekce (do kazdyho kolena tri) a sme voba v poho.

      0 0
    • PePu  

      Diky vsem za rady. O Chondrosulfu vim, ale podle ortopeda je pro mne v soucasnosti zbytecny. Kolena samozrejme balim co to da (teple capaky+teple navleky na kolena). S kuframa jsem laboroval asi 3/4 roku, jeste jednou vyzkousim klasicke pedaly (ty jsem pred 4 mesici taky chvilku zkousel, moc to nepomahalo), ale spis to vidim na zmenu bot+pedalu. BTW: nevite, zda je na tretrach Spec comp dost mista pro podelny pohyb, ktery by mely umoznovat Timy?

      0 0
    • Psychlon  

      Pokud ti nezapírají ani kloubní preparáty, tak zkus si sehnat nandrolon. Ten dělá s pochroumanými klouby opravdu zázraky :-)

      0 0
      • lubos  

        To si delas ted srandu nebo jako to je. Chrupavku mam ponicenu v pravem lokti.

        0 0
        • shamaan  

          ehm ehm.. dobrej joke!! Nandrolon alias 19-nortestosteron je anabolický steroid!!! Pekny svinstvo.. chudacci, ktery tohle bastej.

          0 0
          • Robbie  

            Jo, jo. A dobre jim tak…

            0 0
          • robin  

            Nandrolon se nebaští, ale píchá. Já osobně jsem měl kolena zničené z tenisu a deca durabolin v MALÉM množství mi dal kolena neuvěřitelně dohromady.

            0 0
    • Kolík  

      Já si koupil elastický návleky na kolena a bolest po jízdě v kolenou zmizela. Sice vypadám v nich blbě když je +18 stupňů, ale mě můžou bejt ostatní v tomhle ukradený, hlavně že mi to pomáhá! To ale asi mám spíš už revma! :-)

      0 0
      • lubos  

        No ja osobne nych se odvazil ukazat kolena mozna az kdyz je 30stupnu. S tim neni zadna sranda.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Precijen jsou ty chranice na neco dobre :)

          0 0
          • lubos  

            To jo, a je snad zacnu i vozit. Minulej rok, jsem nekolikrat dostal ranu klacikem nebo kamenem ve sjezdu pres holenni kost. Minuly vikend kdyz jsem lezl z vany, pekne jsem si ji narazil znovu, a dalsi den jsem temer do stejneho mista dostal vetvi s padleho stromu. Ja to snad pritahuju, nebo co :(

            0 0
      • Luke  

        k tomu se pridavam. driv jsem jezdil jen v kratasech a ted si nadavam do blbcu, protoze uz to zacinam pekne citit. co nevidet taky kupuju navleky. at to vypada jak chce. biku zdar

        0 0
      • lubos  

        Jeste k tomuhle … jednou jsme s kamosem jeli kamsi na vylet … pekne zima, neco kolem asi 0–1 stupnu, obleceni jsme byli jak bylo potreba, stejne nam bylo trosinku chladno jak jsme chvili sedeli .. v dalke jsme spatrili silence … kratasy, ani kolena nemel chranene. Nevim, mozna je mel umele.

        0 0
        • Pavlos  

          titan jedine titan:)

          0 0
        • RomanH  

          „Krasnej“ pohled byl v listopadu v Brne na SportLifu – zima, prselo, profici jeli XC zavod v dlouhych elastakach nebo s navleky, ale drtiva vetsina hobiku jela v kratasech a s holymi koleny…

          0 0
    • Siddha  

      mi pomahaji takovy ty sracky s chondritinem a cimsi cosi sulfatem blabla… (Gelaktiv24?, FlexodonA + teplo + lehky prevody + cerveny LOOKovy kufry (na biku byt tebou zkusim asi ty timy)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.