• terkad

    Ahoj, něco jsem už prohledala, ale nenašla, takže nemáte prosím někdo tip na dobrého ortopeda přes kolena v Olomouci?

    Ideálně někoho, kdo hned všechno neřeší kudlou… Díky

    0 0
    • Coffin Corner  

      Jestli máš možnost, doporučoval bych primáře Štěpána, resp. Šumperskou ortopedii. Z vlastní zkušenosti vím, že olomoučtí doktoři z FN jezdí paradoxně na zákroky právě do Špk :)

      0 0
      • pavlik6022  

        to je přesně informace typu JPP( jedna paní povídala).

        Doporučuji Ditmara buď ve FNOL, nebo v jeho ordinaci v centru SHAPE na Ibsence.Je s ním trochu specifická komunikace, ale ortoped je fakt dobrej. Špk ortopedii určitě nebrat:)

        0 0
        • Coffin Corner  

          Nevím co je nepochopitelného na výrazu: z vlastní zkušenosti? ;)

          0 0
          • pavlik6022  

            tzn. že jsi jeden z OL doktorů?

            0 0
            • Coffin Corner  

              Nejsem, ale se dvěma, zmiňovaným problémem dotčenými, se znám. Do doby než jsem to zjistil, jsem také podléhal olomouccentrismu :) ale údajně je to jedno z mála oddělení, které si dokázalo udržet kvalitní lékaře. Pak přišel problém s kolenem a musím jim dát za pravdu. To je celé :)

              0 0
              • pavlik6022  

                Nejedná se o Olomouccentris­mus. Pocházím ze Špk :).Mám za sebou 5 operací kolene po úrazu a žabaři z fakultky by mě asi kuchali až do teď. U Ditmara stačila jedna operace k vyřešení problému a funguju již 8 let bez potíží.

                Kromě toho pracuji jako fyzioterapeut a rukama mi za dobu mé praxe prošlo mraky lidí po operaci kolen. kloubu (TEPky, vazy, menisky,..)Do nemocnice v Špk jsem chodil na praxi takže vím o čem je řeč. Štěpán má svoje jméno, ale viděl jsem i kolena která se moc nepovedla, což se mi od Ditmara, případně Holibky nepoštěstilo. Většinou byly dodrbaný z Fakultky :(

                0 0
    • pavlik6022  

      moc možností jak řešit problémy s kolenem není

      0 0
    • alinceb  

      Ahoj, sice jsem byl v Olmíku jednou v životě, ale rád poradím…:)

      Kamarád je z Přerova a co se týká kolen, tak nedá dopustit na MUDr. Holibku . Dělá hodně sportovce a pokud se nepletu, tak někdy loni nebo předloni jezdil s naší hokejovou repre jako reprezentační lékař. Tedy je o něm nějaký starší článek . Kamarád si hlavně pochvaloval rychlou rekonvalescenci. Holibka prý dělá maximum zákroků ambulatně a artroskopicky, takže si brzo zase na nohou…;) Ještě si můžeš pročíst jeho reference

      0 0
      • Kubiczech  

        Já jen – z vlastní zkušenosti si dovolím jednu poznámku. To, že někdo dělá doktora reprezentaci nevypovídá vůbec o ničem.

        0 0
        • alinceb  

          Kamarád hraje fotbal, futsal a hokej + tenis a kolenům dává celkem na prdel a k nikomu jinému by nešel. Poznámka s reprezentací byla jen pro dokreslení…;)

          0 0
          • Kubiczech  

            Nechtěl jsem zpochybnit um tebou zmíněného doktora, ale jen poznamenat to, co jsem poznamenal. (: Hlavní jsou reference pacientů a popřípadě i nějaká prestiž mezi kolegy doktory než to, že někde na zimáku Janeckému ledoval nastřelený nárt. (:

            0 0
          • kolda  

            Holibka je prej hroznej cyp:)

            0 0
        • pavlik6022  

          je fajn že dělá pro reprezentaci, ale dotyčná reprezententka není , takže vcelku smolík

          0 0
          • alinceb  

            Však on dělá i normální lidi, jestli si to z jeho stránek nepochopil…;)

            0 0
      • Ajvou  

        Vono být po zákroku rychle na nohou,zase není taková výhra…

        Každá tkáň potřebuje svůj čas na zahojení.

        0 0
        • alinceb  

          Mám operovaná obě kolena a musím říct, že po artroskopii menisků sem si pochvaloval, že sem do týdne mohl normálně chodit a pomalu začít běhat.

          Holibka prý dělá artroskopicky snad i plastiky vazů a rekonvalescence je prý o hodně kratší než při standardním kuchání a to právě proto, že se okolní tkáně tolik neporuší…;)

          0 0
          • Ajvou  

            Obecně se tkáně hojí ± 6 týdnů (např sliznice rychleji),abys mohl jit do postupné zátěže té tkáně.A 6 měsíců na 100% zátěž,sport atd.Tohle prostě nejde urychlit.To je příroda.Že tě někdo lifruje z lůžka po dvou dnech od plastiky vazů,abys chodil bez berlí,je něco jiného(třeba prachy,další pacient,známej pacient???:-)).

            Fotbalista,kterej jde na plastiku vazů a za tři měsíce chce kopat Euro,je prostě extrém.Mají krátkou kariéru,žíví je to,může jít na další operaci další léto atd.Ve 40 letech je zdravotně odrovnanej (s tímto zacházením).Kou­kněte na Rosického.Pořád má něco a motá se to kolem té operované podkolení šlachy.

            Takže asi tak.

            0 0
          • Ajvou  

            Ještě teda dodám,že plastika se dnes jinak než artoskopicky snad už nedělá (ostatně,jako cokoliv jiného,že).Sa­mozřejmě je pravda,že je to šetrnější než otevřený koleno,ale pořád je to jizva – kůže,podkoží,me­niskus,vaz…..,po­kud se seká kost,tak i kost.A ta se hojí pořád stejně.

            0 0
            • pavlik6022  

              1+

              0 0
            • alinceb  

              Popravdě nevím, jak se co dneska operuje. Co jsem naposled viděl mého strýce po plastice, tak měl koleno kuchnuté komplet a rekonvalescence mu trvala půl roku. To už je ale asi 10 let a technologie postoupila…:)

              Já sem byl nedávno u jednoho vyhlášeného ortopeda tady na severu kvůli vyšetření kolen pro pojišťovnu a zatím to vypadá, že mi kolena drží po kupě – ťuk ťuk.

              0 0
          • devmixil  

            a co na tom je ? :D .. atrosko. se delaji vazy uz normalne :D .. ty to tady pojals,jako kdyby byl snad jediny :D … zase tu nemlz …

            0 0
            • alinceb  

              viz.

              Naštěstí nejsem častý navštěvník operačních sálů a nestuduju vývoj operačních postupu, tak sry…

              0 0
              • devmixil  

                ale ja nereagoval na tebe ;) pokud vidis .. nicmene pak to dotycny taky napsal,ze se plastika vazu jiz ani nedela jinak nez artro…

                0 0
      • Smazaný účet  

        Jen to ne Holibku v žádném případě, když už tak Ditmara nebo Čudka. Holíbka normální lidi mrzačí .

        0 0
        • alinceb  

          Zajímavý…zase JPP?

          0 0
        • calvera  

          Zdravim , ctu na foru starsiho data pripominku a nazory tykajici se operaci kolen a vse kolem toho .Myslim ,ze mnozi debateri poznaji teprve casem o co ve finale jde , vekem prichazeji docela necekane potize a pak debaty o Alavisu jsou vedlejsi . Tohle neresim , byl jsem na Holibku odkazan kamaradem horolezcem ,prej je uzasny (ortopedie ve Zline stoji za h---no ) Koleno jsemel mel z drivejska nacate a nekdy pobolivalo , pak jsem spadl pri npraci doma z betonovych schodu a bylo to horsi . Vypotek a Holibka navrhl okamzitou operaci ( mam i pochybnost ,ze to vubec delal on , bylo nas tam jako sracek, ) Pak jsem se doslechl ,ze to slo i jinak ,mozna rehabilitace a dalsi ,dokonce jeden rehabilitak rikal ,ze Holibka si potreboval „riznout“ pro pojistovnu. Komunikace s Holbkou hrozna , otraveny nebo co ,spatne … Koleno neni dobre , navrhuji zase nejake upravovani a to smeruje pomalu do ..... Mate nejake reference o kmenovych bunkach ???? Dik

          0 0
    • kolda  

      na FNOL znam velmi dobre dva doktory, kdyz tak vice pres mail

      0 0
    • Ajvou  

      Ještě zkus vyčerpat všechny možnosti fyzioterapie.

      Zajdi na Neředín na FTK.Pokud je tam ještě MUDr. Dvořák,tak třeba k němu.

      0 0
    • pelhrimov  

      Doopravdy zkušený ortopéd Ti řekne: „Stejně se sejdeme u šachů“ :)

      0 0
    • pop  

      Tak doktoři a hlavně ortopedi řeší vše kudlou. Nic jinýho jim nepomáhá totiž. Pokud chceš lepší vyšetření " bez kudly", tak zajdi za nějakým fakt dobrým fyzioterapeutem. Vyšetří ti koleno líp někdy jak doktor. Někdy koleno zacvičí i tak, že se nemusí na operaci. Ale trvá to dlouho. Nicméně po operacích rekonvalescence trvá taky tak, rok i víc. Operatér je prý dobrej Dr.Holibka, ovšem ty pořadníky na něj…

      0 0
      • alinceb  

        Je pravda, že často problémy vyřeší vhodné doplňky stravy pro vyživení tkání a posilovací cviky. Doporučil bych i výbornou fyziterapeutku, ale bohužel je z druhého konce republiky (žije se mnou)…:)

        0 0
    • devmixil  

      Ahoj, mam osobni zkusenost,a nejen ja(vice mych znamych z fotbalu,hokeje) s panem primarem Hándlem ale nemocnice ivancice. Mel jsem urvany krizovy vaz,daval me do kopy ;) … taky to mam do ivancic 130km ale na zdravi se setrit nema ;) …

      0 0
    • micinka  

      Moje zkusenost:

      Prave koleno, dlouhodobe problemy po zatezi (fotbal), voda, otoky (po operaci chupavky). Potom se pridalo i druhe, po kole se mi zacala delat Bakerova cysta. Ortoped si nevedel rady, uz jsem mel termin na artroskopii, nastesti mi nevysly krevni testy, tak se to odlozilo. Potom jsem se dostal k uzasnemu fyzioterapeutovi, ktery me rok daval dohromady. Bohuzel tech x let nevhodnych navyku, spatnych posedu na kole, sedaveho zamestnani, nestrecingu se na me hodne podepsalo, nicmene po roce hraju fotbal (za pomoci kinesiotapu) a jezdim co to da relativne bez problemu. Takze moje rada je, pokud to neni vylozene urvany meniskus atp: Fyzioterapie – strecovat a posilovat.

      0 0
      • terkad  

        No urvanej meniskus to není. Před asi osmi lety jsem jela na kole, jeden blb za volantem moc spěchal, zezadu mě nabral a já ryla kolenem v asfaltu. Výsledkem byla dodrbaná chrupavka a pojídání chondrosulfu. Asi dva roky to dělalo problém, pak jsem to víc posilovala a svaly okolo to jakžtakž držely. Teď to zas dělá bordel, okolo 50tého kilometru (je téměř jedno, jak intenzivně jedu) v tom začíná píchat, už se mi stalo, že jsem dojížděla domů s levou nohou opřenou o vidli

        0 0
    • Etien  

      Po pádu na lyžích …mám myslím dobrý tip – MUDr. Ondřej Hons z Vojenské nemocnice, v Ol…rozumný přístup, ví co dělá…ale přesto stále věřím, že to půjde bez operace…takže pokud jsi narazila na dobrého fyzioterapeuta Ol. a okolí, nebo kdokoliv máte os. zkušenost, která pomohla vám…budu ráda za info, …dík.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.