• Motyll

    Probírá se tu spousta s kolem nesouvisejících věcí a tak se vás chci zeptat na názor případně zkušenosti s „mladým ječmenem“ a „chlorellou“. Máme u nás na vsi velmi agilní agitatorku (rozuměj dealerku), která už oblbla spoustu lidí. IMHO je to jen další produkt ML marketingu (Herbalife, AMWAY atd.) a cesta jak z důvěřivých (rozuměj bez vlastního názoru) lidí udělat dojné krávy a těm prodávat „zdraví“ z vyrobní cenou pár korun za tisíce násobky. Nebo je to opravdu tak zázračné a všeléčící? Bohužel moje znalosti z oblasti mediciny nebo procesů v lidském těle jsou na poměrně nízké úrovni a strašně rád bych „naší dealerce“ fundovaně oponoval. Proto se ptám na váš názor :)

    www.zelene-zdravi.cz

    Anketa: Co si o tom myslíte vy?

    2x
    3%
    0 0
    • mastihuba  

      do takové diskuse se nemá cenu pouštět, akorát tím ztrácíš čas.

      0 0
      • kovar  

        ano, taky si myslím, že s dealerama čehokoliv se nediskutuje, nýbrž se posílají do ******.

        0 0
    • Motyll  

      Tak myslím, že jsem našel, co jsem hledal. Ten člověk mi mluví z duše…

      www.akv.sk/default.aspx?…

      0 0
    • goofy  

      Nevim, proc me hned napadl tenhle typek :o)

      www.monkeybikes.cz/?…

      0 0
    • saldi  

      momentalne ho mam i ja, zeleny jacmen mlety a kupila som si ho na odporucanie znamych. chybaju mi cervene krvinky a tak som zvedava, ci pomoze ;) zatial som sa stretla len so spokojnymi ludmi.. nestal vela, tak som si ho vzala. ked budu nejake vysledky, dam vediet. skoda, ze chuti hrozne, teda: nijak :(

      0 0
      • Lin  

        Mam stejny problem jako ty a taky jsem o nem uvazovala..Kupovala si ho normalne v lekarne? v jake je to forme?

        0 0
      • Motyll  

        Věř, a víra Tvá Tě uzdraví :D

        0 0
      • Blazer  

        Nejen ječmen, ideálně i pohanka – v zimě vnitřně zahřívá, jáhly, naklíčená Alfa-alfa (vojtěška) mungo. Je vhodné střídat a naklíčené spíše na jaře. Neocenitelné jsou fazole Adzuki, výborná je z nich polévka s řasou Nori.

        0 0
      • capis  

        Proč nezajdeš raději k doktorovi?

        0 0
        • Vilém  

          Ta uz je davno pod drnem. Spolihat se na B-F se nevyplaci.

          0 0
    • Smazaný účet  

      nejlepsi je tekuty jecmen

      0 0
      • Bikes  

        A co tak kousek pole za barákem a nasít si vlastní BIO? pytlík ječmene klidně rozešlu. Snad si ho pošta nesplete s Antraxem.

        0 0
    • Pavel  

      Lidská blbost a hloupost je prostě nekonečná… Když je někdo neumí ani elementárně používat tu kouli na krku, díky které neprší do žaludku, dobře mu tak…

      0 0
      • Pavel  

        bez „je“… Jediný zdravý mladý ječmen je ten naklínečený, aka slad. Prostě PIVO! :-)

        0 0
    • Karbic  

      a co je pravdy na tom, že jmelí přináší štěstí? …jistě, jinak by to lidi nekupovali ;-)

      0 0
      • Pavel  

        Jak se jmelí zelená, kombajn jede doubravou.

        0 0
      • cabbage  

        A co teprve vánoční stromeček:-D

        0 0
      • kleky  

        A nebo treba predevcirem probehnuvsi pomlazka ze :)

        0 0
      • krhac1  

        Jasně že jmelí přináší štěstí. Když ho narveš dostatek,nespadneš při tom na dršku,máš štěstí…pak ho dobře prodáš,u čehož tě nechytí ČOIka,máš zase štěstí…no a když si koupíš něco,po čem móóc toužíš,tak máš taky štěstí;-DD

        0 0
    • angelstorm  

      Tak ja mladej ječmen bumbam už něco kolem pul roku, začala jsem s tím na doporučení známých triatlonistů.Z vlas­tní zkušenosti asi takhle:extrémní změny nepocituju ale v čem je užívání viditelný je v tom že po treninkach nejsem až zas tolik unavená co jsem bývala kdysi, myslím že tělo trošku rychlejc regeneruje a hlavně díkybohu od té doby co to bumbám mě přešli ty moje šílený stavy kdy sem měla děsnou chut na sladký a neveděla do čeho dřív dloubnout. Tolik asi k vlastní zkušenosti s ječmenem:-) S chlorelou prozatím zkušenpsti nemám. Ale s účinkama a neučínkama asi záleží na každym organizmu, myslím že je to víceméně individuální, záleží jak na to bude tělo reagovat:-)) Tak asi tak:-)))

      0 0
      • Blazer  

        Chlorela je výborná na čištění krve, je plná minerálů. http://www.vibranthealth.eu/chlorela-1

        0 0
        • capis  

          Jak tak sleduju, ty musíš být drápkem hodně zachycený. Ale je to tvoje volba.

          0 0
          • Blazer  

            Je mě přes 50 a vycházím z vlastních zkušeností a pozorování okolí. Ano, je to naše svobodná volba se vším všudy:)

            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
        0 0
    • jecnak  

      Vubec nejlepsi je, kdyz vidim, jak si k tomu „procisteni“ ty holky zapali.

      0 0
    • andelex  

      O tomhle moc nevim a ani snad nechci vedet, ale uz asi rok piju kombuchu, ktera je pry jeste zazracnejsi. Ted jsem ale nekde cetl, ze ten, co kombuchu propagoval, umrel na rakovinu, tak mozna budu pit misto litru denne jenom pul:)

      0 0
      • Blazer  

        Kombuchu s mírou, vždy tak měsíc, poté si dát přestávku, v létě nepít. Jinak je velmi dobrá pro běžné konzumenty, dělám si svoji pro přátele a rodinu. Kupovaná není špatná, ale domácí je domácí:)http://m­essage.sk/tex­t/kombucha/

        0 0
    • daymaker  

      Čím to bude, že když si dá člověk o víkendu ráno štamprlu, zasportuje si na čerstvém vzduchu, nekouká celý den na bednu apod., tak je v pohodě. Každý přípravek funguje jenom tak dobře, jak dobře (finančně) je zaplacena jeho propagace v tzv. studiích. Chceš mít zázračný lék? Zaplať, my ti uděláme studii jak z pohádky… Jojo, farmacie, to je bysnys. :-)

      0 0
      • Motyll  

        Takhle to funguje ale ve všech marketingových odděleních…

        0 0
      • Blazer  

        Nejlepší je nechtít žádné léky, prostě je nepotřebovat:)

        0 0
    • drtyc  

      kyo green (wakanuga)

      a green magma

      docela dobry

      0 0
      • drtyc  

        jinak kdyz tu vidim ty tragedy co si stezuji na chut, tak kyo green se dava do dzusu a rozmicha do pekne zelene bazinate barvy.

        green magma prebije spolehlive i chut toho dzusu a je jen pro totalne zelene. na me je to moc vyrazny a radsi to kyo s chuti dzusu.

        ale teda ze by to necemu pomahalo to fakt netusim. proste jen zpestreni stravy… telo si s tim poradi, tak proc ne, ale taky je nutny rict, ze sem do toho nevrazil tolik kolik jsou si tu schopni rict dealeri herbalifu…

        0 0
        • drtyc  

          jo a od toho si neslibuju nic vic nez ze je to neco mezi bramborovym skrobem, celozrnou moukou a morskejma rasama. samotnej mladej jecmen asi spis celozrna mouka. navic neni to treba bezlepkova strava? no kazdopadne pointa. nez po ranu zvejkat pecivo, tak do sebe kopnout dzus s rozmichanym „rohlikem“ ;-)

          0 0
    • jizby  

      Kdo pravidelně pije mlíko, jistě si pomůže, když přejde na kyšku. To je totiž osvědčená věc.

      Kyška jde dělat doma nejlíp z trvanlivýho mlíka (je nejlevnější). A do něj si vyklopíte třeba actimel. Stačí jeden. Jak se kultura ujme, tak lze denně odlívat tak tři čtvrtiny a dolívat novým mlíkem. Tak se to dá točit třeba měsíc a máte actimel za cenu normálního mlíka :-) Chutná to trochu jinak, než origo – přijdete na to, že origo je slazený sirupem a řidší, firma se zřejmě obává, že ho prodává moc pod cenou, tak ho ředěj vodou, aby na tom chudáci neprodělali kalhoty. Kdo by potom šířil to dobro místo nich že?

      Momentálně tohle praktikuju. Různý kombuchy a podobný blbosti jsem dřív taky zkoušel, ale nikdy nebyl vidět přínos a tak to upadlo v nezájem.

      0 0
      • Motyll  

        Tu kyšku máš v ledničce?

        0 0
        • Hornet  

          Tiez by ma to zaujimalo, nechat to v chladnicke alebo vonku? A da sa pouzit aj bezne mlieko? trvanlive je dost ochudobnene. A ako dlho trva pokial sa kultura rozrastie, den, dva?

          0 0
          • drtyc  

            no z mlika se da tvaroh udealt v lednicce a docela to trva. experimentalne to overuje kazdy rok nekolik tisic studentu na kolejich ruzne po republice.

            0 0
            • jIrI___  

              :-)))

              0 0
            • Hornet  

              :-D nooo tak ale to uz mam davno za sebou :-)

              0 0
            • Krys  

              A preto je najvhodnejšie krabicové mlieko. Keď potom krabicu opatrne rozrežeš, získaš krásnu tvarohovú tehlu(cihlu).

              0 0
        • jizby  

          zraje to při pokojové teplotě. V ledničce by to trvalo moc dlouho. Takhle trvá zrací cyklus jeden den. Odleju, nechám čtvrtinu, doleju čerstvým.

          Do ledničky dávám jen část když to chci uchovat. Když se to nechá kvasit dýl, je to ostřejší a dělaj se hrudky.

          Běžný mlíko se dá, ale trvanlivý je podle mě lepší kvůli tomu, že je jednak nejlevnější a můžu ho nakoupit hafo najednou a skladovat ho v teple, dál kvůli tomu že je sterilní, takže po naočkování tam roste kultura, kterou tam dám.

          Na kultuře fakt záleží, před asi měsícem jsem zkusil kefír s trochou jogurtu a bylo to docela kyselý a hodně to houstlo. Kultura z actimelu je taková jemnější, nesráží se to tolik na tvaroh a chutná to jak našlehaný.

          Dá se to ochucovat i sirupem ale nedoporučuju to s tím kvasit. Jednou mi to kvůli přidanýmu cukru zkyslo na ocet a nedalo se to pozřít. Na druhou stranu by mohlo být zajímavý to naočkovat burčákem. Kdyžtak sem někdo hoďte výsledky.

          0 0
          • Hornet  

            Fajn, dikes :-) zajtra vyskusam, robievali sme podobnym systemom jogurt, len bolo treba zohriat mlieko a pouzit cisty smotanovy jogurt a za cca 8–10 hod bol ok, ale bolo to potrebne zakryt ako pri zavarani, aby si to udrzalo potrebnu teplotu.

            A s tym burcakom je to dobry napad :-D hlavne pri zapche

            :-D

            0 0
          • drtyc  

            uaaa ActiBur. uz to vidim, jak to nekdo prodava… pomooooc :P

            0 0
          • Motyll  

            No ty woe s burcakem to musi byt ocistec. Doslova :)

            0 0
            • mastihuba  

              zlomil bych mu obě ruce. :)

              0 0
            • jizby  

              se moc nesměj. Nevíš po čem se spravíš. Alkoholicky kvašený mlíko je osvědčená věc. Takový Avaři, Hunové a Mongoli na to jezdili a dávali s tím docela dlouhý švihy :)

              0 0
          • Hrosik1  

            Jo,jo, takto podobně si vyrábím domácí jogurt také. Někdy to zhoustne tak, že hmota drží na lžičce tvar a neteče. Mimoto je většinou docela dobrý. Opravdu stačí jeden bílý jogurt, actimel, či jiný výrobek s kulturou a litr mléka. Podle teploty za den, nebo za dva je hotový litr jogurtu 8-)

            0 0
          • milon  

            Tak jsem to vyzkoušel a můžu doporučit. Chce se to nebát to nechat venku. Mě to trvá tak 2 dny, asi málo topíme :-) Dochucuju iontakem :-)

            0 0
            • Hornet  

              Vyskusal som to dat vecer na radiator a do rano to bolo hotove. A potom sup do chladnicky, funguje to.

              0 0
            • milon  

              Jo, ještě kdyby někdo skutečně hodně toužil po tom ječmeni, či dokonce pšenici :-) , tak tady je slevový kód 30% 241130180X , který však končí 24.11. Je to na nějakou Novozélandskou variantu… kiwik

              Doma mi ten ječmen manželka taky zkoušela vnutit, ale obelstil jsem ji tím actimelem :-)

              0 0
              • Smepet  

                Nevis jak se da ten slevovy kupon pouzit ? Ja na tyhle jecmeny moc neverim, ale bohuzel manzelka jo.

                A Vanoce se blizi …

                0 0
                • milon  

                  Při objednávce to vložíš do poznámky. Jsem se lekl, že by si to pil :-) Ale Vánoce to je dobrý nápad… Prý se po tom i hubne :-)

                  0 0
          • jizby  

            jo a v rámci objektivity musím podotknout i to, že kultura se občas může zkazit, že tam prostě začne růst něco jinýho. Teď se mi to stalo asi po měsíci – zase ocet a bez přidávání cukru. Možná jsem to zavinil pitím přímo z lahve. Každopádně je nutno počítat s tím, že se to může stát, po nějakém čase je nutno kulturu resetovat a začít znovu. Nic zásadního.

            0 0
    • Motyll  

      Je možné, že se babám pravidelným užíváním MJ (chlorely) zvětšuje zadek?

      0 0
    • petrbw  

      Já se picnu, prý mladý ječmen.Co už lidi nevymyslí, aby vytáhli z někoho důvěřivého prachy.

      0 0
      • kovar  

        proč by nevymýšleli, že jo, ono to zcela spolehlivě funguje, to tahání prachů.

        0 0
    • Bafoon  

      mno jak to tu někteří s úsměvem odsuzují tak se chci těch hrdinů jednoduše zeptat – kdo z vás má vážné zdravotní problémy?

      Nechme stranou takové ty rádoby zdravé lidi co se ladují výtažky z něčeho čemu ani sami nerozumí a k obědu si daj bůček a večer pustí TV. Jde mi o lidi kteří mají zdravotní problém na který jim doktoři napíšou hromadu prášků, chemie, která jen zasírá organismus – a ono se to nelepší, nepomáhá,… Naopak těmhle lidem kteří vezmou své zdraví do svých rukou a zkouší experimentují s tím co v 100% nabízí příroda tak těm já fandím. A když jim z jejich problémů pomůžou tyhlety doplňky stravy tak mi je absolutně jedno kdo kde a zakolik to prodává,kupuje. Zdraví se zaplatit nedá, bonužel.

      0 0
      • drtyc  

        ja bych si dal teda misto bucku rizek prosim.

        0 0
      • Motyll  

        Problém (etický) je v tom, že prodávají předražené placebo. Nic víc ani míň.

        0 0
      • jin  

        Mě to vcelku pomohla na játra, docela dost jsem pil pivo a ted pořád piju pivo a ješte to prokládám ječmenem a nemám problém. Souhlasím s předražením ale našel jsem docela příznivou cenu http://www.z-zdravi.cz

        0 0
        • kovar  

          Jediný správný ječměň je přece od Rathouského,ostatní je jen sušené pomleté seno. A výléčí to nejen játro a ledvinu ale i například – osteoporézu, bradavice, plíseň na nohách, diabetes, atopický ekzém a taky všechny další nemoci, kromě duševních.

          0 0
      • Blazer  

        Všechno to jsou jen řeči. Po padesátce se ukáže pravda a myslím, že spoustu odpůrců zdravé/přirozené stravy humor přejde, stačí zajít někdy k doktorovi omrknout čekárnu a to naše generace měla podstatně lepší základ. Ale každý má svoji cestu a svůj osud:)

        0 0
    • Martinkakr  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • iron.hide  

      necital som tu nic, ale neni to nahodou pangamin? pangamin su fajn tabletky – pivovarske kvasnice, tj vitamin b

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Smazaný účet  

      Zelenej ječmen, detoxikace, odkyselování atd. atd.

      Naprosto ryzí demence a píčoviny, a past na peněženky idiotů.

      0 0
      • doubleingram  

        A nejake argumenty misto hatu by byly? Acidobazicka bilance je bezna vec, se kterou pracuje i klasika zapadni medicina. To, ze kazda potravina nejak pusobi je fakt.

        0 0
      • Japhy  

        Na kompletní očistu organismu je IMHO než zelený ječmen mnohem lepší zelený salám.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak já myslim že dát si pár zelených piv na svatýho patrika je taky dobrá očista

          0 0
          • Smazaný účet  

            Staci dva tri skopky Starobrna:)

            0 0
            • Hykal  

              Jo brilantní modř E133, kterou barví zelené starobrno bude na detox top.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Zažil jsem i horší věci. Třeba v 90's ve starým Rock Café Litovel :D

              Ale uznávám, že maturitní večírek na Řípu a teplej Budvar do kelímku byl taky život na hraně :D

              0 0
              • Jakobo  

                To vypada, ze na BF zavital velky svetak. Je videt, ze mas rad humor a dokazes byt mimoradne vtipny.

                0 0
      • Jakobo  

        Jsem si vsiml, ze ty mas nutkani se tady neustale ke vsemu vyjadrovat. To mlaceni prazdne slamy jsi pochytil na cyklodiskuzi?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nevím co je Cyklodiskuze kromě toho že se tu poslední dny řeší.

          K něčemu vyjadřovat je ehm, tak nějak definice internetový diskuze, last time I checked.

          Mimochodem zjevně jsi měl nutkání se vyjádřit. Taky úplně zbytečně. Ty jsi z Cyklodiskuze? Chápeš tu pokřivenou logiku?

          0 0
          • Jakobo  

            Ne, ja jsem z cyklodiskuze neprisel. Ani netvrdim, ze jsi od tama pritahl ty, jen jsem se zeptal. Takovych rozumbradu tady totiz moc neni, pokud zustanes budes tu mit jistou pozici. Hlavne prosim te dal pouzivej ve vetach ty anglicke vyrazy, protoze jednak v cestine ta slova neexistuji a hlavne to vypada strasne cool a holky na to leti.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Hele poslední reakce na tebe, protože smrdíš trollem nebo aspoň nějakým polovičním prudičem na sto honů.

              K něčemu se vyjádřit je každýho svatý právo, a svatý právo ostatních je to nečíst. Když se ti to nelíbí, jdi „o dům dál“. Vypruzovat nějakýma rejpavýma a trapnýma komentářema o mlácení prázdný slámy, když sám nemáš co konstruktivního kromě tý prázdný slámy napsat, je přinejmenším úsměvný.

              A kázat něco o češtině, když nejsi schopnej nebo ochotnej používat diakritiku, a k tomu jako bonus napíšeš „z tama“, ty vole, nechceš se na to fakt vykašlat, než budeš za úplnýho trapáka (odpustím si hloupý komentáře o Moravě, protože bych se stavěl na tvoji úroveň a ještě níž)?

              0 0
    • kovar  

      My tu známe jen mladého ječňáka.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nazev tohoto vlakna je matouci…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.