Něco k zamyšlení,hlavně pro mladé....

158 nepřečtených
  • Arteo

    Zajímá vás,v jakém světě budete stárnout a v jakém budou žít vaše děti?

    http://www.youtube.com/watch?…

    Anketa: Kolik mám nebo bych chtěl(a) mít dětí?

    1
    5x
    12%
    2
    28x
    67%
    3
    7x
    17%
    2x
    5%
    0 0
    • RomanH  

      Jdi s tim nekam. Nemam absolutne nic proti islamu, cernochum, rudochum, zlutochum a tak vubec. Vadi mi jen lide, kterym se nechce delat a parazituji na ostatnich. Osobne mam dve deti a je mi sumak, jestli si dcera privede cernocha a syn asiatku. Zalezi, jaci to budou lide. A holt kdyz nase populace vymira, prijde mi lepsi otevrit hranice a zavest pristehovalecke pracovni kvoty, nez neustale zvysovat duchodovej vek…

      0 0
      • tarkan  

        pod tohle bych se klido podepsal

        0 0
      • Haryk  

        Jenom abys, až budeš v důchodu, nezaplakal, že většina přivandrovalýho ksindlu bude na sociálních dávkách. Tak jak je tomu ve Francii. Přijede negr z Afriky, natáhne ruku pro dávky a z těch pak ještě vyživuje příbuzenstvo…

        0 0
        • RomanH  

          Ty jsi me nepochopil. Ja fandim takovym lidem, jako je pani Rapkova a taky spouste lidi fandim v uskuteneni jejich snu o krasnem zivote v Kanade. Chci otevrenej svet s maximalni svobodou cloveka. A pokud se ma nekdo kdekoliv po svete zivit, tak legalne a za platove zarazeni obvykle za danou praci v dane zemi. A at se Ti to libi nebo ne, tak proste vymirame a uprimne si nedokazi predstavit 65 kopace, stejne tak jako treba 65lete programatora – tem mladsim se da proste stacit jen v par profesich.

          0 0
          • Smazaný účet  

            znám několik programátorů přes 60 let…

            BTW tvoje ideje jsou fajn, ale s lidma nerealizovatel­ný…možná kdybys je nahradil robotama…

            0 0
            • RomanH  

              Ale to ja taky. Jen kdyz treba u sebe pozoruji, jak jsem drive hltal kazdej pocitacovej casopis a clanek a jak se to postupne meni v apatii, coz neni uplne dobre…

              Roboti ? To spise prace v 65ti letech… Ja nevim, cestou otevrenych kvot se vydalo vice statu. A nakonec : mozna se pletu ale karliner pracuje tusim ve Francii, ne ? Tak proc nemuze nejakej Muhamad pracovat tady u nas ?

              0 0
              • Smazaný účet  

                ale Karliner počítám nevyznává náboženství, které říká že všechny jiné víry je třeba zabít?

                0 0
                • Horyna  

                  No já nevím, můj strejc jezdí na montáže do muslimských zemí a chovaj se tam k němu pěkně. Jen musí tvrdit že je křesťan a ne nevěřící pes. To by asi byl problém.

                  0 0
                  • treatt  

                    Taky bude zalezet kde, podle toho, jak vazne berou koran, jestli to jsou Siiti a tak..

                    Protoze treba v Kuvajtu jsou rasisti jako blazen a jako nejakej bilej pes si tam neskrtnes…

                    0 0
                • karliner  

                  navíc nepracuje ve Francii

                  0 0
                • RomanH  

                  Tak to uz je uplne pomichane. Karlinera jsem si tu s nekym spletl, nechci hledat ten dred, kde nekdo psal, ze zije dlouhodobe ve Francii… Karliner nebo kdokoliv jinej, proste chces pracovat jinde, fajn, pracuj.

                  A nabozenstvi do toho neplet – ja hodne cestoval (i se svoji ted uz zenou), byli jsme mimo jine i v Pakistanu, Kasmiru, Emiratech. A Ti lide uznavajici to strasne nabozenstvi me nechteli zabit, ale byli neuveritelne pratelsti. Uz jsem to psal nekolikrat, naopak nejhorsi zkusenosti jsem mel (a nejen ja) s Izraelci, ale nerad bych byl narcen ze sionismu… Jinak v muslimskych zemich je cim dal vice videt ve vetsich mestech orientace k zapadnimu stylu zivota, kamarad ma neuveritelne zazitky treba z Iranu. Jen nesmis verit vsemu, co se napise. Nase cirkev napachala taky mnoho zlocinu. Fanatiky patri zavrit, ale na obou stranach.

                  0 0
                  • karliner  

                    asi neúmyslně, ale přesto jsi trefil hřebík přesně na hlavičku…

                    píšeš, že jsi cestoval po muslimských státech a že se k tobě chovali přátelsky a nechtěli zabít, tomu věřím, taky jsem leckde byl, ale chybí ti tam zcela zásadní dovětek, a to, že jsi se choval podle jejich norem chování, to znamená, že jsi nelemtal whisky na ulici, nenosil jsi tričko vychvalující USA, manželka pravděpodobně po městech a vesnicích nechodila v minisukni a horním díle bikin a na krku se ti nehoupal přívěsek s křížkem, protože jinak by s tebou vyběhli tak rychle, že by ses nestačil divit…

                    ta potíž je v tom, že se většina z nich chce chovat i u nás podle svých pravidel, odmítá přijmout a respektovat zdejší zvyky a standardy a co je nejhorší – že se najde pakáž v podobě různých sdružení, která je v tom ještě podporuje, odsuzuje a pranýřuje zastánce tradičních evropských (možno i říci křesťanských) hodnot a zamořuje společnost jedem pozitivní diskriminace atd.

                    jen tak pro srovnání, dovedeš si představit, co by se asi stalo v Pákistánu, kdybys tam musel žít i se svoji rodinou a tvoje dcera by chtěla chodit do školy nezahalená a v šortkách, protože je tak zvyklá z domova, když je venku hezky (srovnej s obdobným požadavkem na zákaz burky ve Francii a jaký ohlas to mezi tou nevládní, za všech okolností politicky korektní, pakáží vzbudilo…)???

                    0 0
                    • treatt  

                      Moc pekne napsano!

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      přesně tak!

                      0 0
                    • Blade  

                      Blade!

                      0 0
                    • RomanH  

                      Nene, umyslne, cekal jsem, kdy s tim nekdo prijde.

                      V podstate mas pravdu, ja jsem taky pro to, aby se prispusobili Ti, co chteji v jine kulture zit.

                      V Pakistanu jsem jezdil na kole v kratasech a nebyl problem. Na otazku viry jsem odpovidal Krestan a opet nebyl problem – jako bezverec bych jim pripadal divnej. Mas pravdu, ze zena chodila ve vetsine pripadu se satkem na hlave. Nicmene ve vetsich mestech bez problemu i bez nej. Na druhou stranu, prave kdyz byla prilezitost, odkladala jej, protoze to neni soucas nasi kultury stejne tak se chovaji oni, kdyz jsou tady – proste si ten satek/cador/burku nasadi. Kdyz jsme se s nekterymi holkami bavili, rikali, ze je to soucast jejich viry, ze je nikdo nenuti, ale ony by si bez nej pripadaly divne. Problem nastal az v na hranicich s Afghanistanem, kam nas Pakistanci odmitli pustit – jeden ucitel, ktery utekl pred Talibanem prave do Pakistanu na rikal o tech zverstvech, co se tam deji, a proc nas tam Pakistanci nepustili. Ano, pred takovym islamem (a ne jen islamem, ale kazdou radikalni virou omezujici svobodu cloveka) se je potreba branit.

                      Jinak mi osobne nevadi mesity u nas – stejne tak v Pakistanu jsme narazili na krestanske i evangelicke kostely, o Indii a sinagogach v Lehu hned vedle mesit a budhistickych chramu ani nemluve…Vadi mi ale cirkevni restituce a pokud by na jakekoliv nabozenstvi sly penize danovych polatniku – at se kazda cirkev zivi s prispevku svych ovecek.

                      0 0
                      • yeseteer  

                        To je právě jedna z otázek do diskuze .. ona nemalá část círekvního majetku (zabaveného) právě z darů oveček pochází. Samozřejmě nechci zastírat, že toho je i hodně nakradeného a „vyválčeného“. Takže za mě částečná restituce rozhodně ano, i z toho důvodu, že pokud má církev zájem se o nemovitosti (povětšinou o ně žádá) starat, tak proč jí je nevrátit? Takhle jehom chátrají a vláda pláče, že na jejich opravy nemá prostředky.

                        0 0
                    • jonys  

                      No já myslím,že s muslimem,který by tu chtěl praktikovat mnohoženství by taky na radnici vyběhli…:-)

                      A kdyby jel 180 po dálnici s tím,že doma to dělat může,taky by narazil.

                      To,o čem mluvíš,jako že ženy musí chodit nějak zahalené,mají oni přímo dáno zákony a nedodržení se,světe div se,trestá.Ale zase jak které země,asi v Afghánistánu to bude přísnější než v Egyptě…

                      0 0
                      • treatt  

                        Treba ve Francii mnohozenstvi ustoupili, jak jsem to tady uz psal. A ted jde jen o to, jestli by nasi politici meli odvahu proti tomu vystoupit..

                        0 0
                        • jonys  

                          No kéž by ji nenašli,ne?! :-)

                          0 0
                        • Krys  

                          Prečo by vlastne nemohol existovať právne deklarovaný vzťah viacerých ľudí? Len preto, že stále žijeme v skostnatelom a obmedzenom kresťanskom svete? Aj keď ten arabský model tiež nie je úplne tiptop. Tam ten muž tie ženy v podstate vlastní. A mám taký pocit, že jeden z výkladov Koránu nepodporuje mnohženstvo.

                          A neargumentujte, prosím, šikmou plochou typu, že keď bude mnohoženstvo/mno­homužstvo, tak sa ľudia môžu rovno zabíjať.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Myslim, ze by ses hodne rychle chtel vratit k tradicnimu modelu, pokud bys chtel mit dve, tri a vice manzelek. Umis si predstavit dve, tri a vice tchyni ? :-)

                            0 0
                            • Krys  

                              Ja ani nechcem viac žien. Aj jedna je veľa, aj keď žiadna je málo. Ideálny počet by mohol byť tak okolo 0.74 :) Aj keď, ak by boli svokry také ako moja, tak by ich kľudne mohlo byť aj viac.

                              Ale ak chce viac ľudí žiť spolu, prečo by nemohli?

                               
                              0 0
                              • soc  

                                0.74 odpovídá tak zhruba dlouhodobé známosti, která su Tebe tak 3× do týdne přespí, ne?

                                Ideál by mohl být tak 0.68, to je milenka, která se vždy dostaví po zavolání.....

                                0 0
                            • RomanH  

                              jj :-)

                              Do ted si vybavuji, jak se me ptal jeden strojvedouci v Pakistanu, kolik mam manzelek. Rikal jsem mu, ze jednu, ze nam to zakon neumoznuje. Mu se rozzarili oci a chlubil se 4ma. Ja mu rekl, ze nevim, jestli je to vyhra, ze se musi doma zakonite spojit proti Tobe. On nahle posmutnel a rikal, ze mam pravdu.

                              Takze monogamie nas vlastne ochranuje :-)

                              0 0
                              • Honza729  

                                Maj se proti tobe spojit ctyri manzelky nebo jedna s tremi kamaradkami nebo se sestrou, tchyni a matkou dohromady ? Nevyberes si, zakon, nezakon, zensky jsou jako ohen: Dobry sluha, ale zly pan :))))

                                0 0
                          • treatt  

                            Hele ja s tim osobne nemam problem. Ale mne to zakon zakazuje, tak nechapu, proc by to nemelo platit pro nekoho, kdo ma jinou barvu kuze…

                            0 0
                  • Smazaný účet  

                    kolik teroristických útoků (globálně) v posledních 10–15 letech spáchali vyznavači jiného náboženství než muslimové?

                    0 0
                    • karliner  

                      tak něco by se našlo, ETA se furt snaží a IRA podle mne také neřekla poslední slovo, i když už těch 10–15 let spíš dřímá…

                      ale u tý ETA asi není hlavním důvodem náboženství

                      0 0
                    • treatt  

                      Óm šin rikjó v japonskem metru, myslim, ze par takovych magoru se vsude najde par…pak je otazka, co je jeste terorismus, co je uz obcanska valka, co je genocida…

                      0 0
                    • Mr.Duck  

                      Počítá se válka v iráku a jiný války s dost pochybnym cílem do týhle kategorie terorismu? Pak myslim že by muslimové nedrželi vedení.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        válka je otevřený boj, to není zákeřný teroristický útok na civily

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          Na tom něco bude. Ale beztak to stojí víc životů civilistů a nejen to jenom kuli troše ropy a podobnejm hovadinám :(

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Ropu bych hovadinou určitě nenazýval ;-)

                            0 0
                            • dancing dog  

                              Za takovejch 20–30 let to pochopí…

                              0 0
                              • Mr.Duck  

                                Nepochopim. Nejde o to jestli je ropa hovadina nebo ne, je mi jasný že na ní svět visí, jako hovadinu myslim to, že kuli ní řeknu že támle frajer v zemi co jí má vyrábí jaderný zbraně tak tam vletim s armádou, bez jedinýho důkazu, přes několik průzkumů který nenašly nic co by tomu naznačovalo. Kolik civilistů tam padlo, a z jakýho důvodu. To mě přijde asi stejně logický jako jít se odstřelit náloží výbušnin do hotelu plnýho lidí atp. Tudíž jako hovadina. Akorát že v tomhle případě je rovnou z hlav vládců králů světa v usa.

                                0 0
                              • karliner  

                                tak poprvé se tvrdilo, že ropa do 20–30 let dojde za ropné krize v 70.letech, jestli se nemýlím, v současnosti (tedy po zhruba 35 letech) jsou známé zásoby zatím největší v historii…

                                0 0
                                • dancing dog  

                                  Mno, neříkám, že ropa není, otázka ale je, kde je. Skončí se zanedlouho ta laciná ropa, pár metrů pod zemí jako např v Saudi, další zásoby jsou dost hluboko, nebo na dně ve velký hloubce,  s vyjímkou Ruska a Kazachstánu, kde je ještě spousta ropy a plynu pár metrů pod zemí, ale dosud neupřesněné lokalisace v těžko dostupné tajze( Rusko), v obou zemích jsem byl osobně a dělal pro těžaře, tak si troufnu říct, že o tom něco vím, přál bych Ti vidět v jakejch podmínkách probíhaj přípravy těžby ropy např. na Sachalinu…

                                  A není to jen o ropě, kovy jako měď a spousta dalších- nadále budou, ale hlouběji a hlouběji..

                                  Všechno bude, ale za úplně jiný náklady získání, takže za úplně jinou cenu. Svět se změní, dřív nebo později, ale změní, to mi můžeš věřit…

                                  0 0
              • jonys  

                Apatii k PC časákům vem čert,ale mě už začínají být čím dál volnější i pornoweby,to je horší :-))

                0 0
        • treatt  

          Tak cerni pristehovalci jsou zase specificky problem, ale asi nejmarkantnejsi jsou v tomhle smeru prave muslimove. Jeden dostane obcanstvi, ale co si kdo neuvedomi, ze ma pravo privezt i svou rodinu. Pokud ma treba 5, 6 manzelek, s kazdou nekolik deti, ma pravo jako obcan na davky. A s takovou rodinkou uz to je slusna zivnost. A ze je ze zakona zakazane, jako myslim ve vsech zemich Evropy mnohozenstvi? Inu, ve Francii samozrejme je, ale to by s 70. letech nesmela vlada jisteho pana prezidenta honit politicke body a nesmela by se nebat vystoupit politicky nekoreknte v ozehavem tematu. Takze ano, Francouzi musi dodrzovat zakon a mit jen jednu manzelku. Ale pouze ti „stari“ Francouzi, ti pristehovali z jihu nemusi a stat jim to vyborne zaplati.

          Niz se me nekdo ptal, co s tim delat. Tak tohle je presne ta vec, co se nesmi pripoustet. A ten zvracenej rasismus naruby, ze se uz kazdy boji rict cokoliv negativniho k jakykoli mensine, aby nahodou nebyl za rasistu – tak to je presne naslapnuti k tomu, abychom tu za par let meli stejnou situaci, jako Frantici doma. A pak si muzete psat o tom, ze nase pivíčko stejne potece dal............

          0 0
    • Vilém  

      Kdyby to vlozil nejakej mladoch, tak to pochopim, ale takto moc ne. Kdo to vydal? KKK?

      0 0
      • Arteo  

        Otázka je,jestli je to vůbec pravdivé.Také nemám nic proti jakémukoliv člověku jiné barvy pleti či rasy.Jen mě trošku znepokojuje demagogie a fanatismus některých náboženství.

        0 0
        • JSt  

          nekterych nebo vsech? ;-)

          0 0
          • Arteo  

            Některých…

            0 0
            • JSt  

              a to jsou?

              0 0
              • RomanH  

                Vsechny, krome Satanismu, pac vsechny valky byly vedeny ve jmenu Boha a zadna ve jmenu Satana :-)

                0 0
                • JSt  

                  je pravda ze ve jmenu satana se vzdy jednalo spis o akce lokalniho charakteru :-))

                  0 0
                  • drtyc  

                    vsak tqaky bible zdokumentovala (potopa) krestanskeho boha jako nejvetsiho masoveho vraha. proste idealni vzor.

                    0 0
                    • treatt  

                      Hm, ten, ktery je neskonale milosrdny a odpousti nam nase hrichy…

                      0 0
                • kankrlicek  

                  Považuješ budhismus za náboženství? Domnívám se, že ve jménu tohoto náboženství nebyla vedena žádná válka. I když… K tomu, aby to bylo náboženství, potřebuješ konstantu jménem Bůh, a tu budhismus nepotřebuje. Tak nevím…

                  0 0
    • Biker jak Pes  

      Každopádně zajímavé, když už nic.

      0 0
    • Horyna  

      Jsem naprosto v klidu. To že budeme v budoucnu multikulturní je jasný a nevadí mi to. Pro mě cikán jako černoch. :-) A z radikálního islámu v Evropě nemám strach. Dopadne stejně jako křesťanství. Ti kuci opálení prostě nemůžou odolat českýmu pivínku a ty jejich holky budou nosit taky krátký sukně jak ty naše. Jenom musej umřít ty starý co to ještě baví ale ty mlaďoši co se tady narodí už chytnou stejný móresy jako my.    

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Taky to tak vidím. Přesně, jak jsi napsal, ani křesťanství už není to, co bývalo. Do kostela už chodí jenom důchodci a mládež z pobožných rodin to už taky bojkotuje.

        0 0
      • karliner  

        hm, aby ti mlaďoši opálení nechytli stejný móresy, jako třeba ve Francii…

        0 0
      • JSt  

        jj. ono se ty kultury nejak prolnou. v evrope vidis bafat mladezniky vodarnu na kazdym rohu a v severni africe vidavas zas kluky se zelenou flaskou zrzky v ruce ;-).

        0 0
        • pepek  

          Šak počkej, ty se eště možná dočkáš, že ti ten chlast na starý kolena zakážou

          0 0
      • treatt  

        Chtel jsem napsat presne to, co pise niz Karliner – Francie je konkretni pripad, ze se tak nedeje. Prvni generace islamskych pristehovalcu byla vdecna, ze muzou byt ve Francii, kde se maji lepe, nez doma v Alziru nebo Maroku. Ale jejich deti uz vyrostly v ghettech, pospolu, neintegrovani a hlavne bez zajmu o integraci. A priklaneji se zpet k radikalnimu islamu. Podcenovat islam tim, ze se na nej budeme divat nasi optikou, je silne naivni…

        A k Bajkrovi – ano, u nas to tak je. Nabozenstni slabne. To je ale pripad ceske kotliny, bezvyznamne ve svetovem meritku. Jsme jedna z nejvic profannich zemi na svete. Ale vubec to tak neni jinde a zkuste jen prejet nasi zapadni hranici, kolik uz tam potkate mesit..

        BTW ve Francii byl pokus zakazat burky a satky na zakladnich a strednich skolach. Neuspeli. Zadne kratke sukne se nekonaji, arabky chodi zahalene od hlavy k pate uz od skolnich lavic…

        0 0
        • karliner  

          je to o tom, že tzv. politická korektnost, afirmativní akce a pseudomultikul­turalismus nemůže vyplodit nic jiného, než naprostej bordel a chaos…

          proti přistěhovalectví v zásadě nic nemám, ovšem za podmínky, že přistěhovalci BEZ VÝJIMEK přijmou životní styl a obyčeje obvyklé v místě, kam se přistěhují a ne, že se jejich hostitelé v rámci nějaké zasrané (útlocitní jedinci prominou) politické korektnosti budou přistěhovalcům přizpůsobovat (pokud se jim to nebude líbit, žádnej problém, můžou se posunout jinam, kde jim místní vyhoví)

          0 0
          • treatt  

            Naprosty souhlas

            A uprimne mi to uz zacina dosti srati, takhle nase radoby humanisticka demokraticnost, ktera vede jenom k rozpliznuti a ztrate hodnot. Na rozdil od tech, kteri si sem prinasi sve vlastni hodnoty a prosazuji si je velice tvrde.

            Demokraticky pristup? Ano, ale pouze v ramci nasi kultury, lidi, kteri maji stejne smysleni. Protoze pokud se stejnym zpusobem pristupujeme k radikalnimu islamistovi, jen se nam vysmeje. Mimoto nikdo dosud neslysel ze stredu nemeckych muslimu, ze jim je jedno, kdo je dneska ve vlade, ktera je zalozena na nasich principech? Sami otevrene rikaji, ze jim staci si jenom chvili pockat, nez „puvodni obyvatelstvo“ jejich zeny prerodi. Pak nas v ramci nasi demokracie prehlasuji a uzakoni si, co budou chtit oni.

            0 0
            • JSt  

              co navrhujes? :-)

              0 0
              • treatt  

                Co navrhuju? Ono je to tezke…

                Mno, ale nekde je potreba zacit a ja zacal ted a tady tim, ze jsem otevrene rekl svuj nazor, ktery si jinak nechavam spis pro sebe. A budu ho rikat dal. Mozna to moc nezmuze, ale aspon nebudu drzet hubu a krok.

                0 0
            • RomanH  

              Proste demokracie je zalozena na vetsinove nazoru. No a pokud nas „prerodi“, nic s tim nenadelas, leda ze by jsi jim to s temi muslimskymi zenami kazil, aby to byla alespon plichta :-)

              Mne se taky nelibi Paroubek, ale jestli zvitezi ve volbach, nic s tim nenadelam…

              0 0
              • treatt  

                Muhehe, dobra myslenka :)

                0 0
              • Michell  

                Demokracie je vláda většiny a jako taková je dost nebezpečná.

                Myslím, že liberální nedemokratický stát je lepší politické zřízení než prostá neliberální domokracie.

                Samozřejmě jako ideální se jeví liberální demokracie, ale těch je ve světě jako šafránu.

                 

                Oni nás nepřerodí. Přerodí Rusy, Němce a možná Frantíky.  K nám se nastěhujou. A toho je třeba se vyvarovat.

                0 0
            • Mr.Duck  

              >Demokraticky pristup? Ano, ale pouze v ramci nasi kultury, lidi, kteri maji stejne smysleni.

              To mi teda rozveď, kde v tom pak zustane ta demokracie? Ta věta tak trochu řiká, že dává svobodu slova, ale jenom dokud to slovo je v souladu s tim co je „v pořádku“.

              K tématu, když se evropani nedovedou udržet naživu sami, neni divu že přijdou jiný co to dovedou. Pro mě za mě ať se mísej jak chtěj, [url=http://www­.youtube.com/wat­ch?v=jmYH3BTMKn0&hl=cs]p­leť a původ neni žádnej důvod se mezi sebou nenávidět[/url] ;) Když by nám tu chtěli začít cpát svoje názory, to je pak jiná, ale to sem nijak nepocítil, a kdyby bylo nejhůř, tak sednu na kolo a fofrem jim ujedu :P

              0 0
              • Mr.Duck  

                Jo a k tomu, že tu jednou všichni budou na soc. dávkách až nám bude 70 a nebudem mít na důchod, to je akorát naše chyba že jim na to ty peníze dáme, kdybysme si nezvolili takový lejna co nám tu vládnou (žel nikdo s rozumem tu do politiky asi dělat nebude no), tak na ten důchod třeba jednou budem mít, a lidi se sem budou možná stěhovat za prací ne za vidinou peněz za flákání.

                0 0
              • treatt  

                Ne, tak to rozhodne nemyslim. Rikam jen to, ze pristupovat se stejnymi hodnotami, zrizenim a moralkou, muzes pouze k cloveku, ktery ma stejne kulturni zazemi a podklad, jako mas Ty, aby z toho byl rozumny dialog. Pokud vezmes nase zrizeni a vyexportujes ho do v lepsim pripade novoveku, ktery panuje v mnoha africkych zemich, vznikne z toho jedine. Nejsilnejsi a nejbrutalnejsi kmenovy vudce uchopi moc, vycvici si svou armadku a tim, ze kontroluje prisun penez zvenci, zotrocuje obyvatele. A pritom jeste vzejde klidne jako vitez ze svobodnych demokratickych voleb. A prestoze Rusko ma za sebou uz par dlouhych let prumyslovou revoluci a rychly vyvoj, zkus se podivat, jak to dopadne, kdyz tam vyexportujes firmu. Pokud to nechas na stejnych principech, jako je to u nas, tedy ze zvolis management, ktery to ma vse rozbehnout, za par tydnu se tam bez podivat, jak to bude fungovat. Bude to jeden velky rodinny klan. Ne proto, ze jsou Rusove uplatni, ale tam je proste normalni si pomahat v ramci siroke rodiny a jinak to ani nejde. Takze k Evropanovi musis pristoupit jako k Evropanovi, k Mongolovi jako k Mongolovi a Zairanovi jako k Zairanovi. Ke kazdemu z nich jako k cloveku, lidske bytosti se svoji dustojnosti, ktera Ti je rovna, ale s plnym vedomim techto rozdilu.

                A pokud se dal budeme tvarit, ze mezi lidmi nejsou rozdili, ze jsme vsichni stejni, at jsme z jakekoli kultury a snad jednou pod tlakem feministek budem rikat (ja teda nikdy), ze nejsou ani rozdily mezi pohlavimi, jen se ritime do vlastni zkazy. Nikoliv lidstva, ale nasi evropske kultury. Ono tedy i pojem evropska kultura je nesmysl, protoze je tak ruznoroda, ze to nejde povsechne zaclenit. Ale muzeme udelat negativni vymezeni a to jde porad dobre. Nehlede na to, ze se to shrnout alespon dvema axiomy – krestanskym pojetim vnimani lidskeho zivota a spolecnym kulturnim fondem vzeslym z antiky.

                Jestli se budeme porad jen skryvat pod rousku tolerance a nedejboze-hlavne-at-nejsem-narknuty-z-rasismu, tak si jen rikame, ze to za nas prevezmou jine kultury, ktere se na nic podobneho v nejmensim ohlizet nebudou. Tot vse

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Tak to to, to asi souhlasim. Tolerance musí bejt, ale z obou stran podle mě. Pro mě za mě ať je tu muslimů a jinejch kolik chce, ale když my nebudem respektovat jejich práva, tak až jich tu bude víc jak nás, tak těžko budou respektovat oni naše. Hužel, tak to nefunguje u nich doma, když naše holky někde v tom jejich prdelákově nemužou chodit v minisukních, tak proč by jejich měly tady nosit ty šílený kukly když česká holka nemuže mít ani čepici. Máš pravdu, že tady když někdo odlišný rasy něco udělá, tak ho eště poprosej aby nás nenařknul za rasismus, a s takovym přístupem se ženeme z kopce.

                  To, že dáš firmu do ruska a oni si z toho udělaj rodinnej podnik, je ale tak trochu i opačnej případ, zkrátka tam chceš mít kšeft, tak se přizpůsobíš tomu jak to tam funguje. Dalo by se to vzít i opačně, ale to je těžký říct co je horší. Kdyby přistěhovalci přišli k nám, a přizpůsobili se našim pravidlům, pořád maj v rámci demokracie nárok na to, podílet se na tom jak ty pravidla vypadaj, stejně jako my. Je teda pravda, že to je riziko úpro naši kulturu, ale to jde ruku v ruce s vymíráním naší rasy, když nebudem my, nebude naše tradice, to je tak trochu přirozený, leč smutný.

                  0 0
                • treatt  

                  Boze rozdilY – to klapani na klavesnici je strasne nebezpecne v tech preklepech, fuj, jsem se uplne orosil studem, kdyz jsem to videl…omlouvam se

                  0 0
          • Honza729  

            Není to snad ani možný, ale souhlasím s tebou do posledního písmenka :-)

            0 0
        • RomanH  

          Proboha, a proc taky burky zakazovat ?! Mne taky ve skole vadilo, ze jsme se museli s profesory hadat kvuli delce vlasu.

          0 0
          • treatt  

            To je presne ten politicky kulturni pristup nasim pohledem veci. Nevidim jediny dovud, proc by se ve skolach Evropy, zalozene na katolickych principech a kulture vtisknute antikou, mel od utleho veku detem dostavat do hlavy tak silny nabozensky symbol. Symbol natolik rozpinaveho a expanzivniho nabozenstvi, jako je islam k tomu.

            Zastanci burek zapominaji na jednu vec – v ramci toho, ze jsou ted v mensine, se jen prihlasuji o svoji kulturni hodnotu. U nas. Tedy jednak neprebiraji nasi kulturu, takze je jasne, ze se nechteji zaclenit do nasi spolecnosti a prijmout nase hodnoty (jen pro pripomenuti, princip statu spociva na tom, ze sdilime stejne zakladni hodnoty). Ovsem v mistech, kde maji moznost prosadit svuj nazor, uz nasi toleranci nesdili. Potom uz jen tvrde vyzaduji dodrzovani svych hodnot a zasad. Tolerantni mame byt k nekomu, kdo sdili nase hodnoty a k tomu, kdo pokud bude na nasem miste, bude stejne tolerantni. Pokud mas proti sobe fanatickeho magora a das mu prostor k moci, pouze Te sfoukne. Evropa uz nekolikrat za poslednich 100 let ukazala, k cemu vede skloneni se pred fanatiky a jake to melo nasledky..

            Ale jiste, budeme se samozrejme tvarit, jak jsme vsichni otevreni, multikulti ve strachu, aby nahodou nas nekdo nenarkl z rasismu, protoze to je moderni kletba. Ale ze spousta tech, kterych se tak zastavame, jsou rasisti zcela otevreni, to uz nikdo slyset nechce. A navic, dneska je prece in byt multikulti free, tak jdeme hezky poslusne jak ovce s davem, ze?

            Nez si nas poda prvni divoky vlcak..

            V tomhle smeru kaslu na koretknost a k tomu, abych tady otevrene ventiloval nejake svoje presvedceni a nazory. Ale nejak mi tohle neda

            0 0
            • Vilém  

              Krasne se rozohnejes, ale muzes mi rict, kdo tu bude za 20–30 let delat? Budem narodem duchodcu, takze muzem byt jenom radi, ze tu nejaci pristehovalci budou, aby mel kdo makat.

              0 0
              • treatt  

                V tom pripade bych si zjistil, co budou chtit prinest ti pristehovalci a jaky maji vztah ke starym nejakych pro ne cizich mistnich zbytku neschopneho obyvatelstva…

                0 0
              • Honza729  

                Narodem duchodcu ? Proc ? Vzdyt v techto letech probiha populacni boom, silne rocniky 1972 – 1980 zakladaji rodiny.

                0 0
                • Krys  

                  Presne. Škôlky plné. školy plné. Ráno sa budím na to, že mi deti skáču po hlave. Keď idem do práce okolo desiatej, všade samé maminy s deckami. Večer nemôžem spať, lebo mládežnici flirtuju na dvore sídliska. Hrôza, všade samé deti. :)

                  0 0
                • drtyc  

                  asi si nevidel tohle ne?

                  http://www.mfcr.cz/…09Q2_G51.png

                   

                  a prirustek(klad­na)/ubytek(za­porna cisla) duchodcu pro dane obdobi

                  http://www.mfcr.cz/…09Q2_G54.png

                  0 0
                  • Horyna  

                    Jo tak to je  a bude hůř. Je to naprosto jasný že důchodců bude čím dál tím víc. Dřív ten člověk v důchodovým věku byl tak sešlej z tej celoživotní dřiny že jednoho den přišel z pole, lehnul a ráno se neprobudil. Žádnej důchod nebyl potřeba. Dnes věda dospěla tam že se ty který už měla dávno vzít zubatá udržujou v životaschopném stavu. No a jelikož nejsou přirozený přírustky tak musíme pozvat kuci a holky od jinud. Třeba takový asijský bratři a sestry se o ty svý důchodce dobře postaraj v rámci rodiny. No a s těmadle dyž se budou ti naši důchodci kámošit, tak když nebude co do huby tak kámoš – kámoše ve štychu nenechá. :-) Každej den co otevřu prohlížeč a najedou novinky bych si musel hodit. Nějak bude a jestli to bude tak jak v tom videu tak s tím houbelec uděláme. Koupíme koberec a budem se modlit no. Akorát to pivo mi bude dost chybět a manželka asi bude dost nevrlá že musí chodit v jedněch hadrech.   

                    0 0
                  • Honza729  

                    Nevidel. Omlouvam se.

                    0 0
            • JSt  

              poslechnete, treatt, co si predstavujete pod pojmom „katolicke principy“?

              0 0
              • treatt  

                Soudruhu majore, poslusne hlasim, to se musi probrat nad skopkem ;)

                0 0
          • drtyc  

            no ono to ma neco spolecneho s identifikaci podle obliceje… nebo ti prijde normalni, ze za tebe bude delat zkousku tvuj kamarad co s tebou chodi na pivo a za jedno pivo ti pujde napsat statnice a projde to?

            0 0
        • drtyc  

          Ale jejich deti uz vyrostly v ghettech

           

          copak? zahalene dcery neprosly zkouskama na skole, tak neustale propadaly?

          0 0
          • treatt  

            Tomu asi nerozumim, ale jedna se o problem II. generace. I. generace muslimskych pristehovalcu chodila do prace, ucila se francouzsky a byli hrdi a vdecni, ze mohou byt Francouzi. Ale jejich deti uz zacaly vyrustat na sidlistich, kde byly plne uzavrene ve sve muslimske komunite. Neciti se Francouzi, protoze ti jim davaji od mala najevo, kam patri. Neciti se doma v zemi, ve ktere ziji, kterou casto nenavidi, prestoze je zivi a priklani se velice snadno k radikalum, nehlede na to, ze je cim dal vetsi procento tech, co neumi ani slovo francouzsky a proste si jedou jen na svych principech, vlastni stat ve state. A pak to dopada, jak to tam dopada…

            0 0
      • kankrlicek  

        S těma holkama nemáš a nebudeš mít pravdu. Ony by chtěly již teď, ale ti kluci opálení, jejich bratři a otcové, je raději zabijí, než by je nechaly chodit odhalené. Stačí pár jich kuchnout, ostatní si to rozmyslí. Naposledy myslím někde ve Francii.

        0 0
      • kankrlicek  

        S těma holkama nemáš a nebudeš mít pravdu. Ony by chtěly již teď, ale ti kluci opálení, jejich bratři a otcové, je raději zabijí, než by je nechaly chodit odhalené. Stačí pár jich kuchnout, ostatní si to rozmyslí. Naposledy myslím někde ve Francii.

        0 0
      • dancing dog  

        Ty jo, tak to tě můžu ubezpečit, že jsi totálně mimo. To o čem píšeš, je otázkou pár vyjímek, ale s nějakou asimilací muSlimáků teda nepočítej. Většinově se nikdy např. nezasimilovali Turci a Kurdové v BRD za 60let, Cimír z Kobry 11 není klasickej model, to Tě můžu ubezpečit, možná si pochytil případ mladé Kurdky, ubodané svým bratrem někde v němemcku A to je prd proti Arabům. V U.K. jsou islámské rodiny už několikateré generace a nijak se nesamiliovaly, naopak, nejen že žiji ve svém rijádském či kařáčském mikrosvětě, ale postupně narůstá jejich nesnášenlivost a a agresivita vůči domácí společnosti. úplně nejlepší případ je asi Holandsko, tam bys viděl, jaxe mladí muslimové asimilují s pivkem, tak to by ses určitě divil, každej v pátek v okolí mešit…nesmysl, islám bude v Evropě problém, dříve nebo později a nevidí to jen hlupáci nebo multikulti snílci a naivkové. Troufnu si to tvrdit na základě celkem solidních zkušeností z pobytu všude možně, jediné, kde bych se nějakého islámu nebál, je většina islámských území bývalých SSSR, tam je to jak píšeš, tam až na vyjímky teče vodka proudem a svinina se žere úplně v pohodě…s vyjímkou nejjižnějších oblastí Kazachstánu a celkem celého Uzbekistánu…

        Se budete 1× divit, celá Evropa se bude divit… a mnozí politikové jen tomu napomáhají, např. nějaká norská ministrině, kt. v reakci na narůstající sexuální násilné činy v dříve naprosto bezpečném Norsku, prohlásila, že by nrské ženy se měli svým stylem oblékání přizpůsobit zvykům hlavně afr.imigrantů, aby  je vyzývavým oděvem neprovokovaly k svému znásilňování…jako že si za to můžou vlastně sami, protože nechodí v sárí..

        MUHEHE,  jak todle asi dopadne, MUHEHE,  bezzzubá humanistická EU to nejspíš pěkně prosere a bude ustupovat a ustupovat tak dlouho, až nebude už ustoupit kam …

        0 0
        • hribik A1  

          to nielen v cccp, to aj trebars v piestanoch – tam to alah nestvoril, tak tam nedovidi, a tak moslim moze pokojne liat do seba palene, a pchat do bachora vepora :-)

          0 0
        • jonys  

          No to má ale pravdu s tím oblíkáním!Vždyť se podívej kolem sebe!Já už se radši nedívám,to namá na sobě skoro nic a co má,to je eště průhledný,jedinej větší kus hadru je podprda,která má za cíl zvětšit kozy o 2 čísla a vystrčit tobě na odiv…kdo se pak má soustředit na nějakou práci a vůbec!!!Do hábitů s něma!!! :-)

          0 0
    • Flegmatik  

      To mi trochu připomnělo film Potomci lidí. V něm sice šlo o něco trochu jiného, ale na pozadí ponurého prostředí přeplněných přistěhovaleckých táborů – kdy na jedné straně bylo spousta policistů, vojáků atd. a na druhé straně velké množství přistěhovalců. Mezi nimi bylo nemnoho normálních obyvatel. Docela drsný pohled do nedaleké budoucnosti.

      0 0
      • Tomcat  

        Myslím, že společnost mnohem dřív dojede na ekonomický problému.

        Bohužel kdosi sesnažil vytvořil představu, že žijeme v jakémsi ekonomickém perpetum mobile kde grafy musejí furt stoupaj vzůru k lepšímuk a každá kravina co nějaký manager vymyslí musí mít úspěch, že produkce musí furt růst atd… Ekonomika založená na vylhaných výsledcích, kde pnabídka nerespektuje poptávku v podání komunizmu klekla brzo, ale i vylhané výsledky v podání demokravické společnosti ukazují, že můží rozhoupat trh do nepěkných extrémů.

        0 0
        • Dzin_CZ  

          To je nepochybně pravda, ale tahle víra v „nekonečný růst ekonomiky“ dostala s touto krizí pořádně zabrat. Osobně nevěřím, že by měla přežít nějak historicky významně dlouhé období. Naše děti budou nejspíše opravdu žít v jiném světě, ať už „jiný“ svět znamená cokoli.

          Možná mě nařknete z idealismu, nicméně doufám, že onen „jiný“ svět bude representovat dobu, kdy si například lidé v evropě uvědomí, že přes veškeré krajové odlišnosti tu reálně existují hodnoty, jež jsou nám evropanům společné. Vhodným příkladem budiž Základní listina práv a svobod na které se myslím všichni v EU shodujeme.

          0 0
          • karliner  

            jedna věc je, že se na ní tak nějak „shodujeme“, ale druhá věc je, jestli ji vůbec nějaká vláda v EU dodržuje…

            0 0
      • dancing dog  

        jojo, super film, ale knížka byla dost jiná a nejspíš o dost lepší…myšlenka je to zajímavá, určitě to stojí za vidění či přečtění…

        0 0
    • Pedro  

      Sice jsem hlasoval dle svého uvážení, ale před tím než jsem viděl dané video. S tím kam směřuje nesouhlasím. Islám je dobré,ale zneužívané náboženství, asi stejně jako kdysi křesťanství likvidovalo vše co nebylo křesťanské. Kde bychom jako lidstvo byli bez Arabů si nedovedu představit.

      0 0
      • karliner  

        Tak, kde bychom byli bez Arabů je spekulativní otázka, nicméně v New Yorku by zcela jistě stálo o dva baráky víc…

        0 0
        • Vilém  

          A nemyslis, ze by si americani nasli nejakeho jineho vinika, jimi pripravene akce?

          0 0
          • vasek80  

            A nezveřejila to obdoba našeho BLESKu :-)

            0 0
          • Haryk  

            Kurňa Vili, neblbni. Ty letadla jako byly hypnotickej přelud?

            0 0
            • Vilém  

              Neblbnu, nebudu to resit. Ale ty vis kdo v tech letadlech sedel a kdo jim to nakazal? Ja tedy ne a o tech americkejch smejdech si myslim svoje.

              0 0
              • Haryk  

                Dobrá. U mě taky za ty leta žádná změna. Žádný iluze o arabským ksindlu. Žádný iluze o přivandrovalcích. Žádný iluze o multi – kulti. Smeruje to do riadnej piči.

                0 0
                • Dzin_CZ  

                  Víte, mě na dnešní situaci, kterou tak ohnivě kritizujeme vadí především jedno. A to zmatení pojmů. Jsme jako v Babylónu, abych příkladem zdůraznil naše křesťanské kořeny.

                  Třeba Multikulturalismus. Co si pod tím kdo představuje? Osobně bych to definoval jako vhodné a spravedlivé rozdělení práv a povinností kultur žijících v jednom státě pod hlavičkou společných a respektovaných pravidel. To je idea.

                  Její realizace může být různá a můžeme se v ní velmi lišit. Jistě se však shodneme, že zneužívání sociálních dávek, výtržnosti, podněcování k rasové nesnášenlivosti, populistická snaha o uspokojení všech avšak v jádru problém neřešící prostě není naplněním takové ideje. První generace přistěhovalců jí většinou respektovaly a evropské státy jim více méně vyšly vstříc. To je dobré. S dalšími generacemi je potíž, ať už z jakýchkoli důvodů. Byly zde již vyřčeny, tak je nebudu opakovat.

                  Co s tím? Pouhé represe nestačí. Musíme také podat pomocnou ruku a chválit úspěchy stejně důsledně jako trestat zneužití.

                  Každopádně jsou však na vině lidé, nikoli pojmy. Multikulturalismus je dobrá idea, jenž je špatně naplňována. Proto se nám může vymstít. Vymstí-li se, pak ne proto, že myšlenka mnoha kultur pod jedním státem je neuskutečnitelná z našeho pohledu kvůli přistěhovalcům a z jejich pohledu kvůli nám. Nýbrž proto, že nebyla vůle a chuť se společně dohodnout a respektovat pravidla. A pravidla, pokud jsou dobrá, vždy obsahují práva i povinnosti. Na ty druhé jmenované se bohužel občas zapomíná. Je to škoda, máme je totiž všichni. I odpovědnost z nich pramenící.

                  0 0
                  • Haryk  

                    No von i Kája Marxů měl pěknou ideu…Jak chceš s Arabama dohodnout pravidla, to mně vysvětli. Ti to mají nalajnovaný v Koránu a basta. Multikulturalismus je utopie. To prostě nejde. Stačí, že se nám do Blanska nasáčkovali Mongoli. Myslíš si, že dodržují naše normy chování? Ve tři hodiny ráno začnou vařit jídlo a k tomu si pěkně nahlas pustí tu jejich měsíční hudbu. Onehdá zase do bytovky dovlekli svázanou ovci a udělali zabijačku, normálka, ne? Kamarádku s kočárkem napadli dva Mongoli na ulici – ještě, že měla psa. Před Kaufem zřezali nalití žluťásci borca do krve, jenom tak, pro radost ze sportu…starostka o tom zakázala psát do novin, abychom si nenarušovali tu naši pěknou multi-kulti atmošku.

                    Jak píšeš, idea nádherná. Ale já říkám, že v praxi neuskutečnitelná.

                    0 0
                    • Dzin_CZ  

                      Respektuji Tvé nepříjemné zkušenosti, nicméně nevidím důvod, proč by idea měla hynout na úbytě, není-li nikdo schopný ji činem prosadit. Typicky špatný příklad je Vaše starostka. Zakazovat médiím psát pravdu je cesta do pekel. A ještě více, když nejsou alarmovány orgány činé v trestním řízení.

                      Reakce starostky pak v důsledku vyvolává dojem, že multikulturalismus je nesmysl. To je však omyl. Nesmysl je ustupovat bezpráví a zvůli, i když je reprezentována odlišnou kulturou. Jednou je násilí zakázáno naším právním řádem a to platí pro všechny. I pro menšiny.

                      Je to právě Vaše starostka, kdo nepochopil multikulturní model soužití a omlouvá protiprávní chování. Tvoří tím akorát prostor, jak ideu multikulturalismu zbořit.

                      Ono to prostě není jen tak mít nějaké ideje. Je třeba si je hájit, protože sami o sobě žít nebudou. To my je musíme žít.

                      A co se týče Káji Marxů, nečetl jsem sice Kapitál, omezuji se jen na více či méně rozsáhlé komentáře k jeho dílu, nicméně nemám pocit, že by jeho ideje byly obzvláště pěkné. Snad krom té, že by se všichni měli míti dobře. Ovšem cesta k dosažení, jíž hlásá, je učiněný horor.

                       
                      0 0
                      • Splinter  

                        Nebudeš se chovat u někoho doma podle jeho pravidel? → Dostaneš na budku

                        Někdo se nechová u nás podle našich pravidel → v rámci tolerance menšin se vlastně nic neděje :)

                        nakonec budem menšina a dostanem na budku:-D

                        0 0
                      • hribik A1  

                        „Jednou je násilí zakázáno naším právním řádem a to platí pro všechny. I pro menšiny.“

                        spravne, len by to chcelo sa tym riadit. kazdemu merat stejnym metrom a na rasu a ine hovadiny nehladet. extremisti obojakeho druhu, prerasteni aj do politiky, tomu svojou vzajomnou cinnostou ucinne zabranuju

                        0 0
            • DaSnail  

              ano, lietadlá narazili. ano budovy spadli.

              a bola to taká prda, že spadla aj jedna budova do ktorej lietadlo nenarazilo.

              a jedno lietadlo sa vyparilo.

              ale konšpiračné teórie ma moc neberú, tak to beriem tak, že sú nejaké veci medzi nebom a zemou… 8o)

              0 0
            • hribik A1  

              vybusnina a lietadla sa navzajom vylucuju? jedno pre ucel, jedno ako vabnicka pre ludi…

              0 0
          • Tomcat  

            Tyhle konspirační teorie nečtu. Většinou je to rekce na to pokud se někdo nemůže s tím smířit, co se stalo, vymyslí domnělého původce problému, nebo pozmění pohled na to co se stalo. 

            Je to tím že člověk má nutkavou potřebu, aby za vše co se stane mohl označit viníka, prostě něco, někoho, na koho přenést zlost a vztek, na druhou stanu nesmí to být něco dostatečně imaginární. 

            Případně druhý, zlehčit pohled na věc , …Elvis se jen skrývá , máme\ měli jsme tu mimozemšťany, Jackson byl zavražděn… je to berlička jak si pomoci s pochroumaným sebevědomím.

            0 0
            • treatt  

              Ale tohle se da otocit – narusene Americke sebevedomi si nutne potrebovalo najit konkretniho protivnika, ktery byl jejich spickami definovany davno predtim. Jen bylo treba predlozit dostatecne demonickeho zlouna, ktery se idealne hodil na vousateho dabla v turbanu…

              0 0
              • Tomcat  

                Ale já sem nemenoval, nic konkrétního nemám na mysli, hovořím o povaze člověka. Obsazení tohodle divadla je různý , herce si dosaďte jaké chcete , ale chování je už jasné několik století.

                0 0
    • Krys  

      To je jedno koho bude viac. Hlavne aby bola sloboda a žiadne vojny. To som ale naivka, čo? ;)

      0 0
      • karliner  

        mohl bys psát řeč na volné téma pro nějakou kandidátku na miss :-)

        0 0
        • treatt  

          Touche :-DDD

          0 0
        • Krys  

          Jasne, to mi nedošlo, v momente keď začnú kandidátky na miss niečo omieľať dokola, tak sa z toho stane nezmysel.

          0 0
          • treatt  

            No, vojna je katarzi lidstva…a taky prirozena regulace zivocisneho druhu, ktery uz nejaky cas nema prirozeneho nepritele, ktery by ho nejak vyznamne dokazal regulovat…

            Tak kdyz ne valky, tak asi viry, priroda si cestu najde. Pac kdyz se nejaky druh prilis premnozi, nikdy to nedela dobrotu :)

            0 0
            • Krys  

              No poteš. Tieto teórie fakt milujem. Hlavne tie o personifikovanej Prírode, ktorá rozmýšľa a všetko tu riadi. :/

              0 0
              • treatt  

                :-)))

                0 0
              • Mr.Duck  

                Nemusí bejt nijak personifikovaná(kdo vymysel takový slovo -.-), ale logicky čim víc nás bude, tim blíž namačkaný na sobě můžem žít, líp roznášet viry, nemít co žrát (třeba kdyby nás bylo tolik, že bysme místo půlky polí postavili paneláky ať máme kde žít, je to extrémní příklad a kravina, ale pro znázornění:)), nebo bude třeba s více lidma i víc jedinců se slabou imunitou co někde od sousedovic kozy chytí bacil co se jinak na lidi nepřenáší, pošle ho dál atp. Neřikám že by se to zrovna zákonitě muselo dít, ale pořád je to určitá plocha na který musíme žít, a když by nás bylo 10× tolik,bysme se museli sakra mačkat a nevim nevim jestli by to člověk lehce rozdejchal.

                0 0
                • drtyc  

                  ty si taky horizontalni zemedelec… ale do more se rasy vlezou i ve vrstvach nad sebe. to pak budem vscihni jist sushi.

                  0 0
    • pete_ax  

      v ankete chybi volba: zadne. rok 2012 apokalypsa = vse vyreseno, hotovo smitec ;o)))

      0 0
      • treatt  

        A jaka bude? :)

        0 0
      • dancing dog  

        No, třeba to, že v tom roce skončil ten Aztéckej kalendář neznamená nutně konec světa, třeba jim jen došel provaz .. .-)

        0 0
    • treatt  

      Krom toho ja nechci mit zadne deti :)

      0 0
      • drtyc  

        koukam, ze takovych co prave pro nedostupnost teto moznosti v ankete nehlasovalo bude vic

        0 0
    • Howgh  

      jestli to tu už padlo … sory…islám vznikl až 600 let po Kristovi.. oni jsou zrovna v tom ztřeštěným období jako bylo křesťanství ve středověku – křížové výpravy, inkvizice.....

      třeba než to tu ovládnou, přijdou k rozumu. Zatím jsou na tom s rozumem bídně. Ty protesty proti karikaturám proroka…kdyby to nebylo tak vážný, jeden by se musel smát......o te­rorismu nemluvě

      0 0
      • treatt  

        No sranda na tom je, ze protesty prisly az potom, co se na tom dohodli na konferenci islamskych zemi…

        0 0
      • cabbage  

        To, že jsou právě v pubertě, neznamená, že bychom si od nic měli nechat něco líbit..

        Naopak mi to připomíná situaci před pádem Říma – vyměknutí původního obyvatelstva a neochota likvidovat protivníka, místo jeho uplácení a podvolování se mu..

        0 0
        • Darius  

          souhlas

          0 0
        • chodec  

          To ti připomíná správně – zatím každá covilizační špička v historii si sama vykopala hrob. Nenapadá mě, proč dnešní svět měl být nějakou zázračnou výjimkou. Jediná otázka je, s jak velkou parádou a jak dramaticky to jednou vybouchne a jak moc bude jiné to, co potom přijde. Konce mohou být relativně smutné (Řím) i celkem mírné a dokonce brané s jistou dávkou suchého humoru (Britské impérium svého času) – doufám, že ještě nebudu mezi těmi, co už uvidí z jak velké výšky na tu tlamu padáme my :-)

          0 0
          • drtyc  

            prestan koukat pod nohy a bat se, ze zakopnes a spadnes. zvedni hlavu a rozhlidni se, ze stojis na titaniku a ten uz se zacal potapet. kuprikladu vek odchodu do duchodu. takovy ten signal – pozor ledovec – penzijni fondy, a dalsi jednotlive znamky zhorsujici se situace…

            0 0
    • novcze  

      člověče chybí ti tam možnost 0 dětí, podle mě je společnost v těžkejch sračkách a lepší to už nebude, love který po mě zůstanou dám na výzkum vesmíru, fyziky, atd. protože pochopení vesmíru je to nejdůležitější . . .

      0 0
    • drtyc  

      hele me momentalne trapi uplne jiny veci. treba kam se k certu podely ctrl+shift+pgup ctrl+shift+pgdn ctrl+shift+left ctrl+shift+right zkratky pro ovladani poradi zalozek ve firefoxu. kdo se ma v tom bordelu vyznat a proc me ti uchylni vyvojari nuti pouzivat touchpad nebo mys, kdyz to trva dyl najet kurzorem chytnout tlacitkem a drzet a pretahovat nekam kdo vi kam a presne se trefit… nez kaslat na polohu kurzoru a akorat drzet ctrl+shift a pak uz jen datlit klavesy podle toho kam to chci presunout tu zalozku…

      to je trest za to, ze verze 3.0 fungovala a upgradoval sem.

      0 0
    • Milan1992  

      jako za vším jsou za tím velké peníze-konkrétně šejkové si uplati v evropském paúrlamentu pár svých figurek ty jim pak pomohou k usnadnění imigrace do EU. Důsledkem je růst něčeho cos e nazývá islám-ovšem celý islám je založen na tom že šejkové a vlivní z východu chtějí kontrolovat lidi a určovat směr a ovládat a manipulovat. Toto náboženství jim to krásně umožňuje. Stačí si o něm přečíst a je jásné k čemu slouží.

      Chce to říct razantní NE islámu jinak budou poničeny naše zvyklosti kultura a hlavně svoboda.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.