bolest kolene - dominantní noha

12 nepřečtených
  • elexn

    Zdravím,

    občas mě po projížďce bolívá pravé koleno a nedávno v trochu mírnějším stoupání jsem si na to vzpoměl a uvědomil jsem si, že více zabírám pravou nohou a levá se více méně dotahuje.

    Je asi nereálné si na to pořád myslet, nevíte co s tím ? Nebo myslíte, že je to jen můj výmysl ?

    0 0
    • kankrlicek  

      Prakticky všichni nejsme souměrní, asi máš jednu nohu delší víc, než je zdrávo. Zajdi k ortopedovi, požádej ho o vyšetření. Jestli to tak je, tak vložky do bot vše řeší a za chvíli bude po problémech.

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Málo kdo šlape oběma nohama stejně …

      0 0
    • krolebole  

      Já mám pravděpodobně levou nohu kratší, tak si do levé boty dávám asi 3 mm tlustou vložku navíc a šlape se mi líp.

      0 0
    • prjan  

      Jo tož to mám podobnou potíž, jak na kole tak v bojových sportech používám víc pravou nohu = problémy. Snažím se vědomě víc zatěžovat levou, aby se trochu srovnaly, ale jde to ztuha. Jinak mi pomohla taky Koňská mast – nabízí se XY druhů, já kupuju tyhlety http://onlinelekarna.com/konska-mast Problém to neřeší, ale aspoň to tolik nebolí.

      0 0
      • smith22  

        Dlouho sem kupoval tady tu švýcarskou hřejivou i chladivou Forte.Cena za 250ml cca 170,–Kč – za 500ml je to nějakých 280,–Kč.

        Je to asi rok co jsem zkusil tuto českou – celých 500ml stálo jen cca 60,–Kč.A paradoxně tady ta česká mi zabíra mnohem lepé než ta švýcarská – ulevuje od bolesti znatelněji.

        0 0
      • pepek  

        A prodáváš třeba i vysavače?

        0 0
    • o5majkl  

      To, že tý noze ulevuješ, když Tě bolí je jasná věc. Děje se to automaticky, je to prostě ochrana těla. Dost citelně jsem to poznal po operaci kolene a trvalo mi dobrej rok, než se to srovnalo do normálu.

      Jestli máš problémy s kolenem, tak si s tim zajdi k ortopedovi. Můžeš tam mít vodu nebo zánět, obojí je potřeba řešit.

      Co se týče „nesouměrnosti“, tak tohle je taky dost způsobený jednostranou zátěží a špatnejma návykama. Chodil jsem k borcovi na baňkování a pokaždý mě rovnal. Měl jsem jednu nohu třeba o 1–2 cm kratší, ale po pár cvikách se to hodilo do normálu. Nakonec jsme přišli na to, že to u mě hodně způsobuje, že si dávam nohu přes nohu, když sedim. Když jsem to přestal dělat, tak se to strašně zlepšilo.

      Různě tlustý vložky do bot jsou podle mě akorát prohlubování vzniklýho problému, pokud to doopravdy neni vrozená vada. Ale většinou stačí znát cviky a srovnat si to můžeš sám… Navštívil bych klidně i fizioterapeuta, ten Ti taky poradí.

      0 0
    • John Tequila Lemon  

      Dvě věci. První je návštěva fyzioterapie kde dělají sportovce a druhá věc šlapej chvíli jednonož, každou nohu zvlášť (tu druhou vyndej z pajdálu) – poprvý nejlíp na ergáči :-). Rázem zjištíš jak to s tou dominancí skutečně je. Kde kdo si myslí že dominantní noha je dokonalá noha a ono většinou tou dominantní nezvládne kruhový šlapání jednonož a tou míň dominantní to zvládne i když s menším výkonem. No a to se musí srovnat.

      0 0
    • mr.antik  

      já se snažim třeba ve sjezdech nohy střídat (když je to lehčí tak jedu pravou nohou – horší – dopředu). Kolena na mě bolej střídavě obě, ale každý trošku jinak :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.