• Dura

    Po intervalech na tezky prevod do kopce me boli koleno a to tak, ze po hodine i lehke jizdy nemuzu vubec slapat. Pri jizde ze sedla je to lepsi nebo to neboli vubec. Mozna to ma souvislost s padem na stejne koleno asi o mesic driv, kdy jsem si narazil z boku cesku. Mate zkusenost s necim podobnym? Mate kontakt na nekoho, kdo by dokazal poradit, jak dal, pripadne vylecit?

    0 0
    • Lada1  

      pockal bych jeste nejaky tyden. POkud bolest neustane popr. se zvetsi tak vyhledej ortopeda. Z jakeho jsi mesta?

      0 0
      • Dura  

        Uz to trva nejaky ten tyden. Dva tydny jsem vubec nejezdil, pak chvilku, ale je to porad stejny. Jsem ze Zamberka. Ortoped to videl, rentgen OK, rehabilitacni lekar OK, zatim nikdo nevi.

        0 0
        • hanz  

          Najdi nejákého akupunkturistu s dobrou pověstí. Mně nepomohlo nic-operace, rehabilitace, výživy a už ani nevím co ještě. Po roce jsem začal chodit na akupunkturu a baštit jakésy čínské bobule a po 3 měsících jsem pomalu začal jezdit. To koleno už není co bývalo, ale když jsem zjistil jak na něj tak už ušlapu skoro vše. Ortopedi(3ks) s dobrou pověstí si nevěděli rady, injekcí v koleně asi 15 a stejně to vyřešil až šaman s jehličkama a bobulema. Samozřejmě to nemusí být tvůj případ, ale s kolenem není radno čekat jestli se to samo spraví.

          0 0
          • muff  

            Nejspíš natažený úpony – klid tak dlouho až to přestane,priesnitz. zábaly ev. nějaký NSA v gelu.Ev. ortézu. Nakonec to přestane. Jestli Ti je cca 40 a víc, tak tam samozřejmě máš arthrotický změny s kt. nelz hnout /nemusí být vidět na rtg/. Jö kde jsou ty časy,kdy jsem tam na starým favoušovy sázel 150 denně.,zasr.. kolena.Ještě tak modlitbičky kde sv. Gerhardovi – patronu všech revmatiků

            0 0
            • hanz  

              Jenže mně je 26. Jezdim od 10 let-bmx, pak silnice, a ted už jenom mtb(xc a dh). Nikdy jsem kolena neřešil, neměl jsem žádnej problem. Do 25. od loni už řešim(opatrnost před podchladnutím kolene, výživu atd.) Cosi s úponama to bylo, ale taky do toho ještě chrupavky. Vyřešil to až ten borec s jehličkama. Ortéza byla ale nic. zábaly tu a tam s kostivalem. Co je to prosímtě to NSA v gelu?

              0 0
              • Tomus  

                NSA bude nestereoidni antirevmatikum, napr. ibuprofen (Dolgit), diclofenac (Veral,Voltaren) at­d.

                0 0
              • muff  

                Ještě můžeš zkusit PMT /pulsní magnetoterapie/, ev. laser – běžně tím disponujou rhb a větš.i ortoped. ambulance. Ale určitě hlavně šetřit,lehký převody atd… na artrozu jsi fakt mladej – pokud by ale neúnosný potíže trvaly dlouho,tak je asi rozumný tam vlízt,tj. arthroskopie – opět přes ortoped.

                0 0
              • Vóca  

                Loni jsem měl problém s úponem a Dolgit gel mi pomoh. Samozřejmě nechce to jen mazat, ale taky na nějaký ty dny kolo vysadit.

                0 0
    • wroum  

      obcas me taky bere koleno (pred nekolika lety sem dal az moc extremni polet na lyzich a neustal) a od te doby obcas zlobi. zvlast kdyz je chladno tak ho cejtim ze je zatuhly. vozim s sebou neoprenovy navlek na koleno (zdrav. potreby za cca 400 kc) a kdyz citim ze tuhne tak natahnu neopren ajedu dal. teplo ktere se dela pod neoprenem mi koleno vzdy odtuhne a je to ok. zkus to a treba ti to pomuze

      0 0
    • wertigo  

      nejsem doktor, ale mohl bys aspon napsat kde a jak te to boli. ja jsem v zime byl lyzovat a po 1/2 hodine jsem nemohl sjet dolu. pichalo mi pod kolenem jak svina jo a po koupeli v teple vode to prestavalo bolet, ale jak to vychladlo zase to zacalo. tyden jsem chodil do schodu po jedne noze. myslel jsem meniskus ale ortoped i maser(byvaleho profi hokej. tymu) to meli jasne – pretizene upony. dal jsem 2 mnesice klidu a bylo to v klidu :-)

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Ten problém znám a mam ho taky. obě kolena jsem si na kole nabořil, ale levý víc. Když pak jedu těžší převody, na který ještě nemám moc natrénováno, tak to doma bolí. Nebo taky když je zima. Proto bych doporučil opatrně ze zátěží, míň může být někdy víc. Taky to měj v teple, voz návleky když venku fouká nebo je ve stínu pod 20 st.C.

      0 0
    • hYs  

      Mozna to fungovalo pouze u mne, mozna to byla nahoda.....minuly rok po trech mesicich bolesti kolen a holeni jsem absolovoval rehabilitaci. Porad to ale bolelo, tak jsem zacal brat vapnik-horcik-zinek, po trech tydnech bylo po bolesti. Od te doby beru jednu (pri velky namaze dve) tbl. denne. Tento rok opet bolesti (pouze kolen), asi po mesici jsem zkusil jod (protoze moc ryb apod nejim) a do tri dnu jsem o bolesti nevedel, tak beru jeden tejdne (zatim asi dva mesice). Jsem zvedavej co bude pristi rok :)

      0 0
    • kankrlicek  

      V nějakým předpotopním Velu byl velký článek o různých bolestech kolen a jejich léčbě. Pamatuji si, že jsem se tam tenkrát našel a podstoupil jsem popisovanou léčbu – u mě to tenkrát byla jízda na lehký převod, větší kadencí a po rovině. Po 3 měsících na trenažeru to bylo OK. Zkusím najít.

      0 0
    • Lada1  

      No tak to zřejmě jsou potíže revmatického rázu. Doporučuji navštívit revmatologa ještě. – Jinak jak to tady čtu tak mám sice v koleni šrouby, ale jsem z vás nejzdravější :-))

      0 0
    • Pazi  

      Vyzerá to na pre?ažené úpony. Pokoj a natiera? kostihojovou (česky kostivalovou) mas?ou. Po natretí je vhodné zabali?. Jeden kolega po lyžovačkovom natiahnutí kolenných vazov mal ís? na operáciu. Po aplikovaní ortézy, kostihojovej masti a Wobenzymu nakoniec na operáciu nešiel a je teraz OK. Ale ten Wobenzym je dos? drahý a dlhodobo sa užíva. Osobne doporuči? nemožem. Ja som mal ceu dva roky problémy s vnútorným kolenným vazom pri chodzi (nie na biku), doktori (4) mi nepomohli, momentalne sa zdá, že kostihojová mas? to spravila. Samozrejme k tomu pribudlo držanie kolena v teple a preferencia ľahkých prevodov (tie ale šetria iné vazy) a úprava posedu (zníženie sedla, aby sa koleno neprepínalo).

      0 0
      • tomPY  

        To Pazi:ja som sa doteraz stretol s opačnym nazorom na ten posed.aj zo skusenosti.

        0 0
        • Pazi  

          Pozri na www.swarminteractive.com/…neeanat.html. Keď je výška sedadla tak, že máš v dolnej úvrati koleno viac pokrčené, vtedy za?ažuješ šľachu, ktorou sa pripája štvorhlavý sval na jabåčko (čéšku) a ďalej na holennú kos? (quadriceps tendon). Zdvihnutím sedla tejto šľache uľavíš. Najviac sa tá šľacha (jej pre?aženie) prejaví pri ?ažkých prevodoch. Keď sedlo zdvihneš viac ako je potrebné, koleno sa Ti začne prepína? smerom dozadu. To nerobí dobre zasa zadnému krížovému (posterior cruciate ligament) a bočným vazom (collateral ligaments). Ja som mal problémy s tým mediálnym (čo je na vnútornej strane kolena).

          0 0
    • vasek  

      Měl jsem podobný problém, částečnš ječtě mám. Koleno bolelo fest, byl jsem u doktora, rentgen OK, vazy taky. Pomohl klid a lehké převody. V zimě 3měsíce kůra proenzy3. Je ale pořád cítit, asi to nebude nikdy 100%. Taky je důležitý mít kolena v teple, aspoň pro mě.

      0 0
    • lubos  

      Ja som mal pred asi tyzdnom dva problem, ze po nejakom zaklaknuti sa mi neci v kolene ozvalo a potom som mal trosku problem chodit po schodoch, alebo behat. Ale na bajku v pohode. Tak som teda jazdil na bajku a nohu nezatazoval inac, a mazal kostihojom. A preslo to. Asi natiahnuty kusok slachy/svalu ?

      0 0
      • Volf  

        Pokud chceš okovat koně musíš do kovárny, pokud chceš dřevěnej stůl musíš ke stolařovi tak proč při zdravotních problémech nejít k doktorovi ? Jinak každý neléčený zranění se po určitý době vždycky nějak projeví

        0 0
        • lubos  

          Asi som to nedopisal. Uz je to prec.

          Proc nejit ? Protoze mam zkusenosti s doktori takove, ze se radeji budu lecit sam. Bez ohledu na to, jestli soukromy nebo ne. Soukromy se lisi od statniho tim, ze si jeste veme penize. A to asi vsechno. Cest vyjimkam …

          0 0
          • wroum  

            dost silny reci… chtel bych te videt jak si doma lecis neco zavaznejsiho. stejne bys rad este dolez z poslednich sil k doktorovi. podle ceho si urcis zpusob lecby?

            0 0
            • lubos  

              Bolest v kolenu co trva tri-styri dny nepovazuju za tak zavazny jako mas na mysli ty. A ty silny reci … no nevim. Jestli ty povazujes za normalni, ze si doktor rentgen ani neprohledne a to, ze nemuzes hybat rukou ho nezajima, a posle te pryc, pricemz – jak se posleze ukazalo – jde o zlomeninu lokte, tak jo.

              0 0
              • lubos  

                A zapomnel jsem dodat, jo, tu zlomeninu jsem si nechtene dolecil prakticky sam a doma. Tak priste mi nepis laskave nic o silnych recech. Je par doktoru pro ktere mi slusne slova dosli. Tohle nebyl ani jedinej ani nejenom muj pripad.

                0 0
                • wroum  

                  ja sem z prahy a este sem v tomto smeru nemel problem (vetsinou motol pohotovost). zkus si treba vybrat kam s tim pudes a nechod k nekomu kdo te posle domu. uznavam ze uroven zdravotnicke pece je v ruznych zarizenich ruzna, ale to podle me neni duvod pro samolecbu (ktera se ti taky nemusi vyplatit – i uplna blbost blbe lecena muze delat problemy pekne dlouho – dobre lecena je pryc za chvily).

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.