• DiaBoss

    Zdar, mám problém s bolesti nad kolenama. Nedokážu tu bolest přesně popsat, taková jakoby počáteční křeč, problém je ze ta bolest začíná a to neujedu ani 50 kilásků. Je mi 16 let, a jezdím na dirtovém kole, takové vzdálenosti jezdím málokdy. Většinou tedy jedu ve stoje a nohy nepropínám. Nohy při jizdě před chladem chráním vhodnym oblečením. Pokud začnu tu bolest cítit a nedám si pauzu tak do přejde až do křeče a musím si dat pauzu. Vázně nevím jak bolest popsat, bolest je plynulá. Prosim rady jak se toho zbavit, zítra bych chtěl zkusit kolena zpevnit obinadlem nebo ortézou.

    0 0
    • rasto  

      na jinych kolech (mtb, silnice) bolivaji kolena kvuli spatne nastavenemu posezu. vyzkousej si zajezdit na „klasictejsi“ stavbe, jestli by se to nadale projevovalo, doporucuji ortopeda.

      0 0
    • Yura  

      Jasny ortéza nebo obinadlo ti opravdu ten problém vyresi. Je ti 16 let, co budes delat ve 30ti, jezdit na vozejku?? Mas aspoň zhruba nastavenej posez podle klasických obecnych rad, jako ze když mas kliky vodorovne, tak mas koleno zhruba v urovni palce u nohy apod.? Ale podle me bude problém jinde. Ses ve veku, kdy telo potřebuje ziviny, stavebni latky, aby mohlo rust. JEstlize telu nedodavas co potřebuje v tomhle veku (naopak třeba to telo zatezujes nevhodnou stravou) a ještě k tomu do toho to telo vycerpavas sportem, tak od nej nemuzes ocekavat, ze se neozve.. Myslim, ze když sem napises jídelníček, tak bude problém videt raz, dva. Za predpokladu, ze teda nemas uplne šilenej posed, jak jsem psal…

      0 0
    • mr.nikdo  

      Jak moc vysoko nad kolenem?

      Je to ještě z kloubu anebo je to sval?

      0 0
    • ivan69  

      Zkus ortopeda.

      0 0
    • Breakpain  

      Jestli jezdis vetsinu trasy ve stoje, tak to bude slusna naloz na kolena … to bych se mozna ani nedivil. Tak jsem to pochopil ja … ze jedes treba 20km a treba 15km stojis? To si neumim predstavit …

      0 0
    • Yura  

      Ja toho taky moc nenasedim, aspoň si nemackam nic mezi nohama a ze sedla posiluju stred tela, když nesedim jak pytel brambor a jen slapu nohama..

      0 0
      • Breakpain  

        Nic proti, ale neumim si to moc predstavit, ze bych ze 100km vyletu, ktery je cca na 5h i jen blbou ctvrtinu slapal ve stoje.

        Asi jste z jineho testa, po takovem rodeu by kolena dostala slusnou cocku a nedivil bych se, kdyby me bolel cely clovek :-) …

        Jasne ze si obcas stoupnu, ale ten cas v pomeru se sezenim je minimalni. Na druhou stranu i kdyz jedu v sede, tak di mocjako pytel brambor neprijdu. Porad tim telem musim pracovat.

        0 0
        • Yura  

          100k, je něco jiného, ty jsi psal o 20km a z toho 15 ze sedla, coz ja takhle opravdu skoro mam, pul na pul. :) Dlouhe svihy uz opravdu nejezdim, cloveka kterej není 100% fit to dokaze neskutecne dojebat.. Takze uz jen na pohodu kolem baraku. :)

          0 0
    • jecnak  

      Pokud jezdis na dirtovem kole, tak bych rekl, ze proste nemas nastaveny posed – i sedlo dole dokaze pretezovat kolenni vazy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.