• hanz

    poslední dobou mě bolí po švihu achylovky, začlo mi to po jednom krátkodobějším najetí většího oběmu ale to je už tři týdny. od té doby jak sednu na kolo (at dh nebo enduro) tak mě začnou celkem brzo bolet. druhý den to je dost citlivé, třetí na ustupu, čtvrtej už ok.

    Mam s tím problemy poprvé v životě, nemá někdo nějakou zkušenost či prax?

    kufry a boty stejné jako loni a to bylo celou sezonu v poho.

    0 0
    • kurýr na bajku  

      No tak to nevim jaxi k tomu přišel při svým způsobu jízdy. Je to nemoc chrtů a silničářů. Sám sem si tim taky prošel a je to z toho, když máš moc vysoko sedlo a do toho zima, což si ovšem u tebe nedovedu představit. Možná zánět ?

      0 0
      • hanz  

        že by 500km během 8-mi dní na silnici?…pro netrenovanýho je to dost.

        trochu to tu tedka probíráme s pekáčkem a dalšíma a asi je to 100% přetížené v kombinaci s chladem. Vypadá to na zánět a asi s tím pudu radši k dochtorovi.

        0 0
        • hanz  

          jen doufám že to nebude na dlouhou dobu :-(

          0 0
          • kurýr na bajku  

            K doktorovi myslim nemusíš (i když by mě zajímalo co ti řekne), ale nelez na kolo dokud ti to úplně nesplaskne a bacha na tu zimu. Já sem trpěl jak sviňa dyš sem měl deset hodin denně nohy v mokru a přitom teplota pod nulou.

            0 0
          • kurýr na bajku  

            jo a maximálně 14 dní fklidu, delší to nebude

            0 0
        • lidumil  

          Asi by to chtělo teplo, klid a nějakou mastičku – Voltaren Emulgel je dle mých zkušeností docela dobrý.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Voltaren je zánětlivotvorný při delším užívání.

            0 0
          • Luka  

            ibu hepa je dobry, ja mam natrzeny achillovky od svych 13ti let… prej nikdy nesrostou… no… obcas to bolelo, ale ted uz o tom ani nevim.

            teplo teplo teplo a az to bude lepsi tak si je pred kazdou jizdou peclive protahnout..

            0 0
    • Phoebe  

      Tento problém jsem měl v únoru. Jezdím do práce na zimákovi a trochu jsem prochladl. To by ani nebyl takový problém, jelikož do práce je to kousek, ale v závěru basketové sezóny už toho má člověk plný zuby. Takže basket ty prochladlé achilovky dodělal. Měl jsem s tím problém asi tři týdny, stále jsem hrál, po-té jsem musel vynechat cca týden a pak lehce zase začít a bylo to zas OK. Teď už je vše v pohodě. Chce to klid, v teple a spát v ponožkách.

      0 0
    • Lister  

      No tak mám stejný problém. Problém se objevil na novým kole po nasazení nových bot, nejdřív jedna noha teď druhá, takže to podle mě nebude zánět, ale nějaký způsob přetížení. Neví někdo jak upravit posed aby to nebolelo. Napdalo mě, že by to mohlo být kuframa moc postavenýma ke špíčce boty. Zkusím je trošku posunout, ale tak na 2–3 dna si dám pokoj, protože to fakt dost bolí. Navíc letos sedím trošku blíž ke středové ose – šlapu víc pod sebe než loni – ale to by mělo snad postihovat jen kolena, ne?? A s těma potíže nemám. Ale je pravda, že včera byla hodně velká kosa a když se to objevilo poprvé tak taky nebyla žádná havaj, tak že by jenom prochladnutí???

      0 0
      • Lister  

        PS: sedlo mám celkově o pár milimetrů niž než na starým kole.

        0 0
        • hanz  

          abych tě potěšil/nepotěšil tak já jsem to ještě pořád nevyřešil…sice už to není bolestivé nějak rapidně ale pořát to cítím..ted skouším laser v kombinaci s mastma dolgit a liothon 100 000. tyto dvě se osvědčili nejvíc.

          0 0
      • Lister  

        No tak jsem kvůli tomu asi 4 týdny nejezdil, abych tomu dal klid a dnes se byl konečně trošku projed a zase to bolí, sice ne tak moc, jak před měsícem, ale prostě to cítím. Existuje nějaký obecný faktor, který by to molh způsobit – špatná poloha sedla, ať už vertikálně nebo horizontálně, špatná poloha kufru, blbý boty??? Nemám pocit, že bych seděl moc vepředu – mám hokejku a sedlo ve střední poloze, výška sedla asi taky OK – při položené patě na pedál mám nohu lehce pkkrčenou, kufr nastavený do osy chodidla v místě základního kloubu palce. Nebo na to nic z toho nemám vliv a prostě mi ti achilovky prochladly a teď tam mám zánět, který ještě není v pohodě – brácha měl podobný problém na lyžích a trápilo ho to celou zimu.

        0 0
        • Pebe  

          no nevim, ale neměla by noha být úplně natažená, když dáš patu na pedál? Já to tak teda mám…

          0 0
        • filipes  

          IMHO kufr pod kloubem palce klade dost vysoky naroky na lytko a vsechny ty upony okolo. Prijde mi to jako docela agresivni nastaveni, vhodne jen pro hodne vyjezdene lidi. Slaby zanet jsem mel z lyzi taky, ale achylovka je pri tom takova divna a bolava i bez zateze, tak nevim jestli to bude ono.

          0 0
          • Lister  

            ono to právě bolelo asi tři týdny, pak jsem ještě týden počkal a zkusil to až dneska. Jinak k tomu nastavení kufru – vozím to tak už 4. sezonu a bylo to bez potíží. Je pravda, že mám nový boty, ale i v nich jsem předtím dal už několik dlouhých vyjížděk a nikdy se nic podobného neobjevilo, ale i tak asi zkusím posunout trochu dozadu. Taky budu muset vyzkoušet nasadit starý boty, jestli u nich budu mít ten problém taky.

            0 0
        • kurýr na bajku  

          Nemá cenu abych se opakoval a tak jen upřesním, že spd nevozim, takže to nemusí nutně bejt nastavením kufrů.

          0 0
          • Lister  

            co máš přesně na mysli s tím opakováním :o), jak jsem psal výška sedla je v pohodě. Jinak prochladnul jsem to jo, ale je to už 4 týdny a dneska bylo teplo :o(

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Neumim už ti lépe poradit. Já sem dal dolů sedlo a byl pokoj. Ostatně dycky sem byl přesvědčenej, že je to jediná příčina. BTW: kotník byl tenkrát dost nateklej.

              0 0
            • Vrci  

              pokud máš ještě starý kolo se starýma pedálama, starý boty i s kuframa a metr, šupleru a vodováhu tak začni měřit.

              www.parktool.com/…eadhowto.asp?… www.parktool.com/…eadhowto.asp?…

              další možnost je, že ti prostě nesedí boty a na achylovku tlačí

              0 0
              • Lister  

                staré kolo je bohužel rozebrané na díly :o( Asi mi fakt nesedí ty boty a tlačí – teď nevím jestli tahle možnost je ta dobrá nebo ne. Budu se muset párkrát projed v těch starých a uvidím jestli je problém v kole nebo v botě. Jestli to bude bolet i s novýma tak budu ladit posed, jestli ne tak vyhodím nový boty :o)

                0 0
                • hanz  

                  hele já jsem už zjistil kde jsem měl problém, dlouho jsem taky nejezdil a stejně to bolelo nakonec to byl kolotoč kolem lýtkového svalstva a všelijakých úpomů od palce až po koleno…terapeut mě jednou zmastil nohy a od tý doby poctivej strečing na nohy a je klid…ještě ale asi k nemu zajdu at mě zmákne ještě jednou, nejaký ty jeho finty si sám neuděláš.

                  0 0
        • pos3k  

          jestli si prochladl tak to je na dlouho, ja me takhle kdysi prochladl upon lytkoveho svalu pod kolenem na vnejsi strane, trapilo me to pres pul roku, hlavne pokud bylo chladno, po mesici klidu jsem mazal a mazal mastickama a i v lete jezdil s navlekem, s tim jsem to ani necitil, uz se to nevratilo

          kamarada jezdici na krosce tim trpel pres dva roky, prochladl nekde ne jare a jeszdil s tim furt, v zime pauza a na jare ho to zase bolelo

          osobne doporucuju neco protizanetliveho, tepleho a klid resp doktora :-/

          0 0
          • Lister  

            tos mě moc nepotěšil :o)

            ad doporučení – mažu, nejezdil jsem měsíc, ale už to prostě nemůžu vydržet, a k doktorům nechodím – já těm parchantům nevěřím :o)))))

            0 0
            • pos3k  

              aspon masticky predepisou :-) btw hodne se mi pri prochlazeni osvedcila tahle masticka, nevhodna pro alergiky na vceli jed! www.lekarna.cz/…-ung-1x30gm/ pribalove informace na www.nobel.sk/?…

              pro me ucinejsi nez ibalgim veral gel atd

              0 0
              • pos3k  

                ps: je jen na predpis a 30g je za nedlouho vcudu :-( me voni, hodne lidem smrdi, pusobeni je sila, hlavne pokud je to mazle na citlivych mistech (pouzival jsem to i na odblokovani krcni patere.brrrr)

                0 0
              • kurýr na bajku  

                Už vidim LISTERa, kterak se namaže, celej voteče a zaklepe bačkorama ;-)

                0 0
              • Lister  

                asi zústanu u standartních antiflogistik. Fastum gel dochází, přemýšlím co si napíšu příště – asi zkusím Dolminu, ta mi vždycky pomůže :o)

                0 0
            • pos3k  

              hele vydrz co mam rikat ja? v pulce rijna ko a v dubnu jsem pokusne najel na 3× asi 120 km a opet jsem lehnul btw: bazen mi dela dobre, i diky tomu ze tam je hydrorider, koleno i pri plavani melo tendenci bolet a po par bazenech se umoudrilo, dneska mam kacirskou naladu vyjet, budu ale muset sundat slr a soupnout tam zdevastovany velo :-)

              0 0
              • Lister  

                tak je pravda, že plavat už jsem nebyl ani nepamatuju, se vždycky rozplavu na dovolené, pak mi to vydrží ještě tak 2 měsíce, kdy chodím plavat tak 3–4× týdně a pak zase nic :o)

                0 0
        • Lister  

          tak problém bude v nových botách – buď blbý tvar nebo špantě nastavené kufry. Včera jsem byl v jiných – sportovní tretry – a nic – tedy ne že by to nebolelo, je to cítit asi jako předtím, ale proti tomu jak jsem předtím pomalu ani nemohl chodit, tak je to pohoda. Tak mě teď jen trochu mrzí, že brácha bude mít asi nový tretry, ale mohlo to být i horší :o)

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Copak to bylo za tretry ? Měl bys kupovat Shimano. Kámoš měl SIDI a zabral nahoru, přičemž podrážka zůstala na pedálu a zbytek na noze. BTW: rozerval toho víc, ale todle bylo nejpůsobivější ;-)

            0 0
      • Lister  

        tak rok se s rokem sešel a mám zase stejný problém :-(

        Bohužel jak jsem si myslel, že to dělají blbé boty tak to není pravda, protože se mi to objevuje i na původních botech, se kterýmy jsem něměl nikdy žádné potíže.

        Na prochladnutí sí dávám bycha tím by to snad být nemělo.

        Co jsem zkoušel: sedlo dát víš a naopak sedlo níž posunul jsem kufry poměrně zásadně dozadu sedlo víc dopředu a naopak zase dozadu

        Nic z toho nepomohlo, navíc se ten probmém vyskytuje na všech kolech co mám, kde má lehce odlišně nastavený posed, ale nejvíce trpím na silničce. Překvaivě při jízdě mě to vůbec nevadí – to se spíše ozve koleno, ale po sesednutí a vychladnutí to pak bolí.

        Je nějaká obecná rada jak zkusit nastavit posed aby se ten problém minimalizoval – možná jsem něco dělala správně, jen jsem těm šlachám nedal dostatek času na regeneraci. Zkusím ještě snížit sedlo, ale už teď mám nohu celkem dost pokrčenou. No ještě bych mohl koupit i nové tretry, ale moc se mi do toho nechce, protože ty starý už mám hezky vyšlápnutý a na odpis ještě zdaleka nejsou.

        0 0
        • Daf  

          Mozna mas zazity spatny zpusob slapani. Neproslapavas treba moc nohu pri zaberu?

          0 0
          • Lister  

            no šlapu blbě to jo :-) ale šlapu takhle už 20 let a nidky potíže nebyly…ale pata mi pod pedál nejde prakticky nikdy, to tak maximálně když jsem totálně prošitej a už nevím co bych, aby se to aspoň trochu točilo :-)

            0 0
    • Zerocool  

      já mám poslední dobou bolesti na vrchní části lýtek, jsou to jakokdyby šlachy nebo úpony vede to částečně až po šlachy (úpony) pod kolenem, dal jsem sedadlo trochu níž a je to lepší, ale vyjel jsem tak zatím jenom jednou tak uvidíme…

      0 0
      • Daf  

        S upony jsem mel problemy pred dvema lety. Vymenil jsem sedlo a tim se vlastne taky trochu zmenil posed a najednou bylo po problemu.

        0 0
        • Zerocool  

          sedla mám všude stejné Arione, dělá mi to jenom na silničce, snad to bylo tím vysokým sedlem a asi vysokým objemem od ledna, přecejenom jsem nikdy o tomto čase neměl bezmála 4.500km (většina na silničce a zimáku), na biku jsem letos neseděl…

          0 0
    • orgoj.chorchoj  

      obnovim toto vlakno, mam stejny problem – zrejne z prochladnuti, mate nejake doporuceni na bandaz na achilovku – nejaky neopren apod.

      Dik

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.