• Pesto

    Caute,

    prvykrat sa mi stalo, ze ma po vyjazde (tak 2, 3hodky po nom) zacne strasne boliet hlava. Je to ten typ bolesti ked si myslite, ze je prec a pohnete hlavou a akoby vam mozog v nej hrkal a narazal o steny:)

    Nikdy sa mi to nestavalo, bol som teraz necele dva tyzdne chory (nejaka viroza ale bez horuciek a antibiotik, len chytene priedusky), vcera som bol prvykrat jazdit, vecer bolest hlavy, myslel som ze malo tekutin (vypil asi 1l vody na svihu za hodku a stvrt) tak som vela pil aj po vyjazde, ale nepomohlo.

    Dnes druhy vyjazd, asi 3 hodky, ZDV, priemer bpm 130 a teraz zas dost silna bolest hlavy. Pred vyjazdom som zjedol banan, pocas vyjazdu vypil 0,75l jontaku a dalsi liter vody z camelu, po vyjadze Penco AA.

    Nestava sa niekomu z vas nieco podobne a nepoznate nahodou recept co na to plati?

    Dik za hociaky napad.

    0 0
    • jonti  

      A nie dehydratacia, tak Najpravdepodob­nejsie dutiny. Vozit nciapku alebo celenku aj ked sa zda, ze ju uz nepotrebujes, napriklad teraz.

      0 0
    • Automat_1  

      Špatný dýchání? Nádech nosem, výdech pusou. Mimochodem uši nebolí?

      0 0
      • Pesto  

        Usi nebolia. Nadych nosom a vydych ustami je u mna trochu problem lebo mam krivu nosnu prepazku (cisto nosom mam problem udychat 120bpm :-/) ale doteraz som nikdy problem nemal, a to som jazdil aj ked bolo pod nulou.

        0 0
    • vikicek  

      Možná se doléčit než lézt na kolo

      0 0
      • Pesto  

        Myslel som, ze som uz dolieceny. Dycha sa mi v pohode, nekaslem, hlien je tiez prec, celkovo sa citim dobre. Akurat na tepaku vidim, ze som pri takej istej namahe ako pred chorobou tak o 10 tepov vyssie.

        0 0
    • kajda93  

      o bolestech hlavy moc nevim,ale k tomu pití-Podle mě je 1 litr vody za hodku a ctvrt je malo. Sam sem si delal takovej test,kdy sem jel 100km…zajel sem to pod tesne pod 3 hodiny a vypil 6,5 litru vody. Svaly neboleli,dejchalo se perfektne a hlava nebolela vubec. Moc o tom nevim ale skus vic pit. Pak uz by byly jediny vysvetleni ty dutiny jak rekl jonti

      0 0
      • Pesto  

        Prave dnes som skusal pit viac, pil som pravidelne aj nasilu, po vyjazde som dosiel skoro o pol kila tazsi ako som odchadzal, takze stratou vody to zrejme tiez nebude. Doliecit, len co to znamena ked sa clovek citi dobre a vonku je pekne:)

        0 0
        • funkatron  

          to znamena pockat este nejaky den a potom skusit vyjazd :)

          0 0
        • MlokCZ  

          Dopadnul jsem úplně stejně, nebyl jsem před 14 dny kvůli nemoci na Sázavě. Minulý víkend už jsem se cítil dobře a už jsem jen kašlal, přes týden už v pohodě, takže jsem si taky myslel, že tenhle víkend bude kolo v pohodě. Včera jsem dal 40km a docela dobré. A dnes při lepším počasí jsem to po 10km musel otočit, dobré to božužel ještě zcela není a dnes to stálo za prd a teď mi už taky bolí hlava.

          A to si myslím, že jsem to vůbec moc neuspěchal. A stejně smůla.

          0 0
      • funkatron  

        ak nebolo 35 stupnov a leto, tak tych 6,5 l za 3 hodky je podla mna uz extrem (mozno aj na tych 35st)

        na hodku a 1/4 v normalnej intenzite je podla mna liter v pohode

        0 0
    • Rychlej turista  

      Může být, že tělo dělá po nemoci úklid a zbavuje se nějakého bordelu. Jestli jo, tak dost pít, ať to může pryč a mělo to max. do dvou dnů přejít.

      0 0
    • jan 2  

      no asi bude nejlepší když zajdeš k doktorovi

      0 0
      • vikicek  

        No to je teda fakt nejlepší, ještě v čekárně chytne x nemocí a doktor mu řekne co? Dejte si ibalgin

        0 0
        • funkatron  

          alebo mu predpise antibiotika, ktore ho zase na par dni odstavia

          pockat par dni, pit vela caju s medom a citronom a na noc acylpyrin…a je to

          0 0
          • vikicek  

            Antibiotika na bolest hlavy? No to snad ne. Máš pravdu, chce to čaj, citron, med. A tím se pořád prolejvat, pročišťovat. Pak si zbaštit pár pomerančů, šetřit se. :)

            0 0
            • funkatron  

              nie na bolest hlavy…na tu povodnu virozu :)

              0 0
              • vikicek  

                Mám známého, který každou virózu řešil antibiotiky a skončil se zničenýma játrama. Drtivou většinu nemocí přemůže teplo, odpočinek a tuny čaje s citronem a medem :). Podle mě se nevyplácí přecházet nemoc a uspěchávat „léčbu“. Tělo prostě potřebuje nějakej čas na zotavení :)

                0 0
                • funkatron  

                  presne moj nazor

                  tiez mam kamaratku, ktora stale davala antibiotika, ked bol naznak choroby

                  a skoncilo to pokazenou pecenou, pokazeny metabolizmus (pribrala asi 15kg) a este sa jej aj objavili nove alergie

                  najlepsie je, ako pises…teplo, oddych, caj…no a na mna este vyborne posobi dat si acylpyrin (aspirin) a v posteli sa vypotit 2–3 hodky…to ma okamzity ucinok

                  0 0
                  • Pesto  

                    Vsetky popisane procedury prebehli:) Kazdy den aspon jedno megacecko, na noc acyplpirin, vylezat, med, citron, caje:) Ked nepomahalo prvy tyzden, tak potom prisiel narad aj bioparox a sirup proti kaslu (to uz zabralo).

                    Celkovo sa snazim antibiotikam vyhybat, pokial to nie je nutne a ked treba a da sa, tak radsej len lokalne (ako napr ten bioparox).

                    Teraz mi uz asi od stvrtka nic nie je:) Teda az na tu hlavu po vyjazde, mam pocit akoby som vcera slopal:)

                    Dakujem za rady, idem dat dalsie C-ko a do postele.

                    0 0
      • Honza729  

        To bych rekl, ze je zcela kardinalni rada. :)

        0 0
    • smith22  

      ještě mě napadá, nejel si někde dlouho lesem?někdo mívá problémy když třeba přijede z města někam do lesa kde je velký množství čerstvího vzducu ve větší koncentraci než je tělo běžně zvyklí.Potom může po návratu domů bolet hlava.To ale asi není tvůj případ, přisuzoval bych to spíš tomu stavu po nemoci.

      0 0
      • Honza729  

        Tebe něco napadá ??? To není možné…Nenapadá tě třeba jaké i se píše ve slově zvyklý ? :) (tedy když už píšeš nespisovně) :)

        0 0
    • JakubCh  

      No, asi nikdo tu není doktor, takže, pokud se nebude lepšit, určitě za ním zajdi ! Může být, že jsi nedoléčený, jak píše hodně lidí. Ale pokud můžu mluvit z vlastní zkušenosti – záda ! Přesněji, krční páteř. Bohužel, mám s tím velké velké problémy. Ne sice za jízdy, ale až po dojezdu, je to pocit, že se hlava rozpadne…stává se mi to, a nejen na kole, jde si to přivodit i jinak, klasickou „kancelařinou“, a nebo i špatně daným polštářem pod hlavu, mám období, kdy spím přímo bez něj, když je nejhůř, na karimatce na zemi. Někdy mi zabírá horka sprcha a protáhnout se…bohužel, moc s tím nenadělám, naučil jsem se s tím žít, zajdu si zaplavat, snažím se tomu předejít, ale beru to tak, že jiní jsou na tom o moc hůř, že mi je skoro prd…ale záda jsou šílené svinstvo ! Po dnešku sice naštěstí ok, až se divím, ale zato lehká svalová horečka a nemůžu spát, na první letošní výjezd jsem to asi přehnal, ale stálo to za to :). Dej se do kupy a ať zdraví slouží !

      0 0
    • marpp  

      Podla zvyseneho tepu tipujem, ze si zrejme nedolieceny, netreba to fakt po chorobe s treningom prehanat. Inak zvyseny tep je priznakom aj ked clovek ide byt chory…

      0 0
      • Pesto  

        No dnes poctivo doliecujem. Rano po tom vecernom dvojitom acylpyrine bolo dobre, ale v priebehu dna sa bolest hlavy vratila aj bez vyjazdu:-/ Takze najblizsich par dni radsej dokoncim diplomovku a az potom pojdem na bajk. Najviac ma stve to, ze vela toho najazdeneho spred choroby pojde dokelu.. Co uz..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.