• Tomus

    Zdravim, potreboval bych od Vas jakoukoli radu, pokud jse meli nekdo podobne problemy jako ja.

    Posledni pulrok mam neustale problemy s bolestmi slach pod koleny a v oblasti achylovek az lytek, cato i bolesti stehen, zaslo to az tak daleko ze uz s tim 2 mesice marodim, navstivil jsem uz spostu doktoru (ortopedie, revmatologie, neurologie, 4 tydny rehabilitace, vysetreni krve na kde co), ale dohromady me nenasli vpodstate nic. Vyzkousel jsem uz spoustu ruznych masti,gelu,pras­ku,vitaminu atd. ale nic moc nezabira, po strecingu se to jeste shorsi. Zacatkem roku jsem koupil novyho bajka, ale dohromady jsem letos skoro nic nenajezdil, momentalne ujedu tak 20 km a druhej den mam dost. Diky za kazdu radu, uz fakt nevim co dal.

    0 0
    • aku  

      Zkusim popsat moje reseni.

      1. Presel jsem na spd – zacaly mi delat problemy slachy z vnejsku kolen. Posunul jsem kufry co to slo smerem k pate, paty mirne dovnitr.
      2. Mozna placebo efekt ale pomaha mi kombinace vapnik, horcik, zinek. O horciku tady uz bylo napsano dost.
      3. Uprava posedu na kole – pedal v dolni uvrati a pata polozena na nej – noha mirne propnuta.

      Predozadni pohyb sedla – jestlize si das pedal dopredu a do vodorovne polohy (nohu na nem) tak olovnice spustena z cesky miri na osu pedalu. A taky pomohlo byt tak 2 tydny v klidu, chodit plavat. Pak pomalu nabirat na kole a nedupat silove do pedalu. A je to v pohode (v mem pripade)

      0 0
      • Air  

        jo, nejezdit silove, to dela hodne, je to o mnoho setrnejsi pro cely pohybovy aparat. Hlavne IMHO pro kolena. Taky lip zhubnes, setris sily a vubec je to proste lepsi (i kdyz me se rychla silova jizda taky libi). Ale kdyz kouknes jak jezdili na LOH (sama vysoka frekvence), tak je to jasny, kterej styl je vhodnejsi.

        0 0
        • McBlacky  

          nic proti, ale taky tam bylo vidět ne zrovna málo borců co drtili pěkně těžký převody. Ale je jasný, že při potížích se svaly a šlachami jelepší jet frekvenci a celkově menší zátěž…

          0 0
          • Tomus  

            Diky za rady, tezky prevody momentalne vubec nejedzim, radsi to tocim co jde, ale uz me to leze na nervy,onehda me i predjel borec na motorovym vozicku, to uz me fakt nastvalo :-). Ale i tak mam druhej den uplne ztuhly nohy. Jinak magnezium i s kombinaci tech 3. prvku jsem taky zkousel, ale celkem bez uspechu. Naslapny pedaly ani klipsny nevozim.

            0 0
            • Air  

              zkus jeste vyhledat sportovniho doktora, ten se s tim setkava castejc a mohl by poradit. Jinak si dej v chladu pohov a pockej do jara a uvidis, co to udela pres dobu zimniho odpocinku. Hlavne na to zkus pri jizde nemyslet.

              0 0
            • Air  

              jo a kolik toho rocne natocis?

              0 0
              • Tomus  

                Normalne dam za rok kolem 4000 km, ale letos mam zatim jen 1000 a z toho sem polovinu najezdil unor-brezen, pak uz skoro nic. A nemyslet pri tom pri jizde, se taky moc neda, si rikam dojeu dom a druhej den se zase nehnu.:-(

                0 0
                • Air  

                  hmm, zkus jeste mozna upravit zivotospravu. Hodne pit, jist vyvazenou stravu, hodne zelenyho a tak… Omezit maso a tucny, sladkosti… (nevim jestli to je tvuj pripad) Jinak vitaminovy doplnky a pit treba mineralky nebo Rooibos (caj s mnoha mineraly a stopovymi prvky), ale ne hodne (0,5 l mineralky nebo toho caje denne). To jsou ale jen obecny reci, to te asi uz taky napadlo…

                  Nebo nejlip – zkus napsat tomu MUDr. Vojtechovskemu z www.kpo.cz, ten by mohl taky poradit.

                  0 0
    • Beeda  

      Cau, no s tim strecingem opatrne, rozhodne ne pokud jsi unaveny, nezahraty a radeji min a castejc nez rovnou do maxima…mrkni na klasiku http://www.kpo.cz/…/stretch.htm Bolest steheniho svalu a lytka – zkontroloval by jsem, zda nemas sedlo prilis nizko a vepredu. Dale, problemy 1/2 rok, nejezdils takhle nahodou v zime a polonahy, jestli jo tak to letos uz na kolo ani nelez, at se to vyleci aspon do pristi sezony. B.

      0 0
      • Tomus  

        Strecing momentalne nedelam radeji vubec, vzdycky se to potom jen shorsilo i kdyz jsem to delal velmi opatrne. V zime jsem obcas jezdil, ale rozhodne ne polonahej,oblikal jsem se docela dukladne.

        0 0
    • tjuren  

      Zajimao by me jestli mas potize taky pri jinych sportovnich i nesportovnich cinnostech. Tedy jestli to mas z kola nebo ze sportu jako takovyho. Me napriklad udelalo moc dobre kdyz jsem pri potizich s upony nad kycli zacal chodit pesky do prace asi 30min. Problem odesel s chuzi :) Takys napsal, ze mas novy kolo. Nezacaly potize s novym kolem?

      0 0
    • kankrlicek  

      Nevím, jestli se trefím, ten tvůj popis mi něco připomíná, v něčem je jinde, ale třeba by ti to mohlo pomoct. Dlouhodobě mě bolely kotníky a když jsem se snažil lokalizovat, kde, tak tedy spíše na venkovních stranách. A přecházelo to do achilovek, kotníky i nad achilovkama to bylo nateklé. K tomu mě bolely kolena, ale zespodu v místě šlach. Další bolest byla na pr.. tedy hyžďových svalech jakoby bolavý svislý pásek na každé půlce. A ještě asi aby to nebylo málo v oblasti bederní páteře a nahoře mezi lopatkama. Vždycky to bolelo (nebo lépe pořád) v kotníkách a občas to stoupalo až mezi ty lopatky a vždycky v stejných místech. Protože při chronických obtížích se neobracím na ,,klasickou" medicínu, ale na svého homeopata, tak jsem tak učinil i nyní. Diagnostikoval něco s ledvinama, močové cesty a prostata. Doporučil vyšetření na urologii, hlavně kvůli potvrzení diagnózy a vyšetření, zda nehrozí rakovina prostaty. Rakovina vyloučena :), ostatní sedí. Beru homeopatika a pomalu se to lepší. Resp. příznaky, kvůli kterým jsem k němu šel vymizely velmi rychle a prostatické problémy se mírní pomaleji, ale mírní. Tak jsem se vyslintal – třeba ti to pomůže.

      0 0
      • kankrlicek  

        Koukám, že je to dost nepřehledné – ty bolesti co popisuju byly od ledvin.

        0 0
    • kenort  

      Nezacalo Ti to po nejakej chripke / viroze?

      0 0
      • Tomus  

        Momentalne mam potize pri jakekoli aktivite, uz loni jsem s tim mel trosku problemy,ale zdaleka ne tak velky a po kratsi dobe to preslo, letos jsem toho na biku moc nenajezdil,takze jen s kola to urcite neni (jinej sport tedka nedelam). Nejvic me stve ze nikdo neni schopen stanovit nejakou diagnozu,obesel jsem spoustu doktoru a vs ude me nakonec rekli ze podle jejich vysetreni me nic neni a poslali me jinam, prej to muze byt klidne od nejake virozy, ale nikde se nic nenaslo. Takze ted me uz zbyva asi jen ta homeopatie (tomu moc neduveruju) a sportovni lekar.

        0 0
        • kankrlicek  

          Jo, jo, při speciálním vyšetření na urologii jsem taky měl ledviny (ty to celé dělaly) NAPROSTO v pořádku, ale bolesti byly od ledvin :) Při popisu míst, kde mě to bolelo to potvrdil i doktor na urologii. Takže podle ,,klasické" medicíny bych byl bez nálezu – tedy zdravý – ale s potížema. Najdi si homeopata, který používá EAV – elektroakupunkturu dle doktora Volla. A homeopatii nejde nedůvěřovat – představ si, že z hlediska chemického v těch jejich kuličkách není ani jeden atom účinné látky. Ale přesto to funguje a dokonce i na zvířata – což vylučuje placebo. I když ani to není k zahození, hlavně že jsem potom zdravý :) Přeju brzké uzdravení.

          0 0
        • tjuren  

          Moc rad bych ti pomoh, ale vypada to ze se jedna o neco co nelze vyresit po chatu. Ja jako skeptik bych na homeopatii nesazel a navstivil bych sportovniho doktora nejlepe v nejake fakultni nemocnici (Praha,Brno,Hradec-zalezi odkud si). S pohybovym aparatem je to vsechno na dlouho. Jednak si dlouho pomalu ublizujes aniz by sis neceho vsiml a jak zacnou potize tak zase musis dlouho cekat nez potize odezni , i kdyz mas jiz spravnou lecbu a rezim. Chce to trpelivost, klouby slach,kosti boli mesice i kdyz pricina jejich vzniku byla jiz odstranena. Navic zada te treba muzou bolet z toho ze mas plochy nohy a kycle z toho ze mas krivy kolena. To chce odbornika a ne homeopatii. Ta je zalozena na tom ze priroda si pomuze sama, coz plati v 90% pripadu, ale asi bohuzel ne u tebe.

          0 0
    • onegear  

      Nemel jsi klipaka ?

      0 0
      • Tomus  

        Co je klipak ?? Jestli myslis kliste, tak to je podle testu krve vylouceny.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.