• DaD

    Jestliže mi někdo pomůže osvětlit moji situaci,tak budu opravdu velmi rád.

    Zhruba před měsícem,se mi zvedla ranní tepovka cca. o 10tepů Když je vše v pohodě mívám kolem 40/min teď to atakuje padesátku.Říkal jsem si tedy,že jsem to přepísk v tréninku a taky,že je konec sezóny a jsem už vyždímanej.Orazil jsem tedy a stále nic.Dolů se jí nechce.Nejzají­mavější je na tom to,že když se měřím večer před spaním při čtení knížky,tak mi tepák ukazuje cca.43 a ráno je tepovka opět kolem 50-sátky.Proč mi pumpa tepe večer po švihu méně než ráno po probuzení prostě nedávám.Poradí někdo?Stalo se to už někomu? Vím,že je to zřejmě přetrénování,ale ta tepovka je mi opravdu záhadou:(

    Taky mě neustále bolí hlava a chce se mi pořád spát.Výkon taktéž v řiti.Jak přijde na závodech kopec,tak začnu parkovat a cedím se dozadu.Kluci s kterýma jsem loni sváděl tuhé souboje mi těď nadělí třeba 5 minut.Paradoxně jsem tomu dal letos mnohem víc než třeba loni.V zimě posilovna a tři neděle na Mallorce.To jsem předtím nikdy nedělal.

    První závod v KPŽ v Letech totál mtrvola a nemohl jsem se vyškrábat na kopec.Občas se blísklo na lepší časy,ale hned to zase vyšumělo.Taky mě dost trápí palčivá bolest v levém vnitřním stehením svalu a to hlavně v klidu.Na kole to nebolí.

    Pokud někdo prošel něčím takovým a dostal se z toho,tak se prosím podělte o zkušenosti.Už mě to opravdu hodně ser…

    Díky

    0 0
    • saintjv  

      Hele nepomohlo by nasvtivit sportovniho lekare?:) Jako verim ze tady na BF je mraky uznavanych specialistu a vybornych lidovych lecitelu, ale myslim si ze kdyz mas pocit ze neco neni ok s pumpou tak bych sel okamzite na specializovane pracoviste protoze tohle neni prdel. Stat te to bude jen cas, ale budes mit jistotu.

      0 0
      • saintjv  

        Jo jeste jestli vek sedi, tak tim vic bych toho doktora navstivil.

        0 0
      • DaD  

        Věk v profilu sedí.Doktora a test v Casri mám v plánu,ale ještě předtím jsem chtěl pochytat nějaké informace.

        0 0
    • Sugar67  

      Méně je někdy více

      0 0
      • Sugar67  

        Jako ta tepovka není nic hrozného, ale ty ostatní příznaky bych už řešil, zvláště pokud je to změna v časově krátkém období. Může to být blbost (bolesti hlavy a únava bývají třeba jenom ze zablokované krční páteře), ale taky nemusí (bolesti hlavy + únava + bolesti svalů = možná borelióza…)

        0 0
        • dr nick riviera  

          souhlas s cukrem

          běž za obvoďákem a popiš všechny příznaky – toto testování v casri nevyřeší, chce to trošku podrobnější vyšetření hádám

          0 0
          • DaD  

            Já myslel k doktorovi a potom až někdy do Casri jak jsou na tom prahy a co se s nimi stalo.

            0 0
        • novas32  

          ta borelioza me napadla taky

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Z toho co popisuješ to možná vypadá, že jsi to přehnal a tělo už je po celé sezóně unavené. Když vezmeš v potaz, že od dubna jsou závody, tak to máš půl roku pořád v intenzitách. Tělo si potřebuje někdy taky orazit. Dával jsem jsi v půlce sezóny nějaké volno nebo jedeš pořád naplno?

      Ze závody jsem začal na konci března a poprvé jedu sezónu skoro až do října (moje nejdelší sezóna zatím, vždy jsem začínal na začátku dubna a končil na konci srpna), říkal jsem si, že to bude v pohodě, protože mi občas ty závody v září chyběly. Ale teďka už taky cítím, že to prostě nejde a už se nedá ani pořádně trénovat, jak je tělo unavené. Těžko se dostává do intenzit a mezi závody se vyplatí jenom vozit a odpočívat.

      Dej sem nějaké podrobnější info – počet hodin za rok, počet závodů, apod…

      0 0
      • DaD  

        Ne,volno jsem si nedával žádné a co víkend to závod.MTB i nějaká silnice.Letos najeto cca. 16200 (600hod)Mezi závody jsem moc neorážel.Trénuji cíleně druhým rokem po zhruba 17letech,kdy jsem na kole vůbec neseděl.

        Výkonnost není úplně špatná.Momentálně celkově 1 v kategorii V KPŽ a total 14-tý ,ale ten poslední měsíc je opravdu utrpení a právě kluky,které potřebuji porážet mi ujíždí s prstem v nose.Nějak se to prostě celé zlomilo a jdu težce do řiti.Výsledky z posledního měsíce k tomu krásně korespondují:(

        0 0
        • jonti  

          Mne se stalo neco podobne loni, kdyz jsem pred cyklo sezonou dva mesice zavodil v behu a ke konci sezony jsem mel velke problemy v praci a hodne stresu. Na podzim jsem byl uplne neschopny cokoliv zajet a dostat se do intenzit. Pomohlo mi až několik mesicu docela nicnedelani.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          No, tak myslím, že není co řešit. Být tebou, tak si dám natvrdo minimálně měsíc volno… občas se projeď na kole, ale žádnou intenzitu. Na to dávej bacha, tohle může být z dlouhodobého hlediska nebezpečné, taky jsem si podobným stavem prošel.

          0 0
    • Delkim  

      asi se v tom částečně najdeš :)

      Přetrénování – takový obyčejný příběh

      0 0
    • mr.nikdo  

      Ze ty mas novou osobu vedle sebe – nejakou sexy nahou kocku?

      0 0
      • DaD  

        Kéž by to bylo tak jednoduché:)Kaž­dopádně díky všem za postřehy a začnu určitě tím lékařem.

        0 0
        • Tina  

          A čo najskôr vyskúšať iný merač tepu? Nemôže byť chyba v ňom? Ak nie, tak vyšší tep je známkou boja organizmu z niečím. Napr. zápalom. Radím športového lekára ako bolo spomínané už vyššie. Nie obvoďáka.

          0 0
          • DaD  

            Tak ten tepák můžu vyzkoušet,ale zatím fungoval bez problémů(Sigma ROX 8.1) A lékaře zvolím určitě sportovního,protože náš obvoďák je kapitola sama pro sebe:)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.