Lesní teroristé Olomouc - vyřešeno!!!

Přidat foto

Situace kolem „Lesních teroristů“ byla vyřešena. Jejich „devastační zásah“ do lesa byl odstraněn BAGREM.

článek

původní článek který jsem dával v dubnu:

https://www.bike-forum.cz/…iste-olomouc

Neředínský les poškození 2021

(vloženo 19.11.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
HonzaRez
HonzaRez

22.11.21 09:45

„My přece víme, že pokácet strom na veřejném pozemku je skoro jako někoho nabourat autem.“

Jsou to obři ducha…

Reagovat
kubad
kubad

20.11.21 20:11

@Stingrai

nejsem volič ANO pro tvou informaci, a nemůžu za to že si sedíš na vedení, nebo si přihlouplý a tvrdíš něco co je přesně naopak,

Reagovat
Stingray
Stingray

20.11.21 19:45

Kubad, veřejný zastánce velkokobliháře, co vyjádřil radost nad množstvím nakažených důchodců na počátku pandemie káže o morálce. Krásná práce :-/

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

20.11.21 18:51

To uz zni jako 'merika, samy soudy a zodpovednosti. Tady bohuzel muzes zalovat vlastnika pozemku i kdyz mu podepises ze prebiras zodpovednost a pak se mu na pozemek jeste vloupas pres plot a ublizis si..coz je samozrejme absurdita, ale resil jsem to s pravniky kdyz jsme resili legalizaci na North Shore (Cypress, ostatni casti se resily davno pred moji cyklistikou :)) a je to tak.

Ono nic neni tak cernobile jak je tady na foru zvykem to malovat. Prirovnani k tem zavodum v aute na cestach neni uplne nejhorsi. Je rozdil, kdyz banda lidi zavre(nebo nezavre) kus dalnice a prohani se tam v plnym plynu bez ohledu na provoz, a kdyz nekdo najde nepouzivany kus rozbite cesty a bavi se tam, a kdyz se nahodou nekdo cizi objevi tak mu daji prostor a chovaji se s respektem. A vetsina ilegalnich staveb pada nekam na skalu mezi temito extremy.

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 18:37

Já neříkám že se to stalo, říkám obavu vlastníka, konkrétně Benediktinů, která pramení z nějakých soudů co měli. Jednalo se ale o nějaký jiný úrazy, ne na kolech. Jenže z jejich pohledu jsou bikeri banda sebevrahů a tedy to v nich vyvolává ty obavy.

Reagovat
Atilla
Atilla

20.11.21 18:27

Jenda: Za těch 20let co jezdím ilegály, jsem o tom ani jednou neslyšel. takže to je nějaká tvoje urban legend…

Reagovat
novas752
novas752

20.11.21 18:25

@jenda Jako možné to je ale v životě jsem neslyšel, že by k něčemu takovému došlo.

Reagovat
novas752
novas752

20.11.21 18:24

Ono záleží kdo to staví, kopáč co to má v hlavě v pořádku nebude stavět na frekventovaném místě už jen kvůli tomu že tam na to neni klid a akorát si tim zadělaval na nepříjemnosti. Nejlepší jsou zašitý těžko přístupný místa. Při budování něčeho delšího se křižování frekventovanějších cest často vyhnout nedá, ale i to jde vyřešit rozumně

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 18:18

Ano, normální biker když se rozstreli tak ví že udělal chybu a dál to neřeší. Blb, nebo nezletilec s blbým rodičem může ale začít popotahovat vlastníka. To samý, pokud je to těžkej úraz a následuje odvoz RZ.

Bohužel vlastník lesa nemůže fungovat na pankáče jako bikeri.

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 18:14

milan v – tvuj primer o vrejnych silnicich s provozem a ilegal silnicnich zavodech je opet uplne mimo. Bavime se o rigolech a strzich casto zarostlych jen krovim a nalety. Biker ublizi jen sam sobe a po tlame se primarne stara hlavne o kolo :-D

Ano opet – z pohledu vlastnickeho prava mas pravdu.

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

20.11.21 18:14

Pak ať ale nebrečí, když vlastníkovi či správci dojde trpělivost a srovná to tam se zemí…

Reagovat
milan.v
milan.v

20.11.21 18:13

Pak vám nezbývá než to respektovat a ctít zákony této země, bohužel…

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 18:07

Tak vsechno je o zdravem rozumu. Pokud tam nekdo udela stavbu jak rekonstrukce D1 a vylozene vsechno ignoruje tak to skonci blbe.

Ono u hodne starych spotu je taky probkem ze uz tam kope X-ta generace kopacu a nova mlada krev to chce po svym a vetsi a delsi polety :-)

Ale chtit po nekom aby kvuli par odpalum vyrizoval pomalu EIA, projektovou dokumentaci, stavebni povoleni, souhlas mafianu myslivcu, souhlas hasicu, zhotoveni autorizovanou firmou a k tomu zalozeni nejakyho sdruzeni je proste nerealny.

Reagovat
milan.v
milan.v

20.11.21 17:59

To není o pedanství, to je o respektování vlastnictví, ať už soukromého či státního podniku na druhé straně…

A je jasné, že pokud není jiná páka, využije se práva tak, jak je potřeba… ;o)


Představ si situaci, že jedeš s mámou na nákup a tu silnici si pro závody zaberou jelita s vytuněnými auty, aby se tam mohli projet rychle… Budou kolem vás pálit stopadesát, vy pojedete předpisově… Silnice je stejně veřejný prostor, tedy „všech“, i když je za něj někdo zodpovědný, tedy vlastník komunikace, lesa, prostoru… Je to v pořádku?

(Mimochodem jsem už letos takto musel objíždět dvakrát zabrané úseky silnic, protože je tam měli právě takového individua zabrané, určitě s povolením)

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 17:54

Theedge: sorry ale když něco stavíš tak je prostě jasný jaký na to potřebuješ razítka a je jedno jestli je to tvůj les nebo státní. U těch trailu, skoků je akorát rozdíl do jaký kategorie to tlacis. Klidně se ti ale může stát, že ve svém lese postavíš traily technologií šla SpS a dostaneš pokutu pokud jsi nevyřešil dočasný odnětí pozemku z plnění fce lesa.

Když s na Kladně stavěla jen pumptrackova lajna tak jako bonus k tomu co borec popisuje v článku bylo třeba v rámci koordinovanyho stanoviska mít souhlas i od hygieny a hasičů. Navíc je to v ochranném pásmu VN takže i od „elektrikářů“ a jako bonus chtěli i vyjádření báňského úřadu protože se jedná o poddolované území. A to to vzniklo na soukromém pozemku Benediktinů.

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 17:37

Ono je to o tom, že když už nemám svolení musím mít aspoň nějakou záklopku. Pokud ani ta není a po letech „tolerance“ majitele začnou borci kopat větší a větší věci, dojde k přetečení trpělivosti. Cílem bagru pak není uvést les do původního stavu ale překazit další činnost. Přeci jenom bourat je rychlejší a levnější než stavět.

Co se týče zásahů do lesa těmi ilegaly – leccos je v pohodě, jinde kopou borci hlava nehlava. U nás v klidu podkopali některý stromy do stavu, že když to viděla „úřednice přes lesy“ říkala mi, že z hlediska ochrany lesa jde fakticky o prd díky bezcennosti daný lokality, ale že chlapci mají v hlavě asi trochu nasráno, protože ty stromy jim tímto stylem spadnou na hlavu. No a oklikou jsme u toho, že pokud ten strom sletí a někomu se něco stane, má zas problém majitel. I když novelizace lesního zákona z 2020 naštěstí tu odpovědnost dost upravila ve prospěch majitelů.

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 17:32

Preklepy na mobilu, nicmene uz k tomu nemam dal co rict. Neustale pedantske slovickareni o vlastnikovi statniho lesa je o nicem.

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 17:28

kubad: furt stejna pokrytecka pisnicka :-) To co rikas ty mozna plati u soukromeho vlastnika lesa. V pripade statniho / mestskeho lesa je kdo majitel lesa ? Urednicka masinerie – generator papiru co nechce nic redit a tak te zahrne papirama jakp kdybys tam stavel fabriku. Stejne jako v tom clanku na Dolekopu.

Reagovat
kubad
kubad

20.11.21 17:07

Stejnou logikou, je tvoje zahrada turisticky nezajímává – je to naprosto stejné vlastnické právo proč to rozdělovat?

Pokud lezu na cizí je slušnost se zeptat.

Pokud majitel nemá s pár hromádkama problém je to OK, pokud z nějakého důvodu problém začne mít, je potřeba se s ním domluvit

Reagovat
milan.v
milan.v

20.11.21 17:06

Asi jsi slepý, že jsi přehlédl uvozovky…

Ono je to tam tak zdevastované tím ježděním a další „činností“, že už s tím za pomocí bagru stejně nic jiného udělat nelze…

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 17:00

Jo z pohledu zakona samozrejme mate pravdu :-) S tim puvodnim stavem to myslis vazne ? :-D

BF je samej Mirek Dušín – doufam ze jsi v zivote nikdy nedostal ani pokutu za parkovani, natoz za prekroceni povolene ryvhlosti – to uz bys mohl treba i nekoho zabit. Jestli ale jo, tak to jsou jen pokrytecky reci.

Reagovat
milan.v
milan.v

20.11.21 16:54

Tak bylo to tam provozováno legálně?

Ano/ne?


Pokud ne, tak není co řešit a plakat, že mi to někdo uvedl do „původního stavu“… A tím je majitel, i kdyby to byly Lesy ČR, státní podnik…


Už jsem to sem dával, je to stejné, jako když si lidé zabrali kus pozemku a postavili na břehu Slapské přehrady „chatky“ a když to konečně někdo řeší a dostali soudní výměr to zbourat, staví svůj nelegální počin do roviny standardní koupě pozemku a stavby se stavebním povolením za peníze majitele… Nechápu…


Pokud to někomu z vás vadí, složte se na kus lesa, kupte ho a tam se třeba prokopejte do Austrálie…

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 16:35

Jo jasne je to porad dokola. Pedantske lpeni na doslovnem dodrzovanim zakona v marginalnich vecech a vedle toho velke ryby plavou v klidu.

Pouzivani primeru statniho lesa a zahrady u baraku je uplne mimo a opet se to vraci k onomu pedantskemu slovickareni.

Vetsina techto hopsacich spotu je postavno v turisticky a relaxacne naprosto nezajimavych mistech – rigoly a strze s naltovym porostem.

Ale samozrejme ano z pohledu litery zakona budete mit vzdycky pravdu, z hlediska zdraveho rozumu ne … a to je ta nekonecna debata.

Reagovat
kubad
kubad

20.11.21 16:24

@theedge

když ti udělám pár hromádek hlíny na zahradě tak budeš v pohodě předpokládám – domluvit se s vlastníkem lesa je většinou relativně snadné – stačí nabídnou brigádu, výpomoc …

tady očividně snaha nebyla

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 16:17

Jo hlidat jestli to je v mezich zakona :-) Podivny zmeny uzemnich planu, prodeje pozemku developrum, jit na ruku tezarum kteri ten les naprosto zplundruji – to jim jde i kdyz to v tech mezich zakona u moc neni ze ? :-)

Ale takovy naprosto marginalni poruseni zakona jako par hromadek hliny v lese, tak to je potreba hned aktivne resit a vykazat cinost na nekom kdo se nedovede branit. Prizvat k tomu chytrou pani novinarku ktera napise manipulujici clanek o devadtaci lesa a pak tam poslat buldozer kterej toho udela mesicni krajinu :-D

Urednik – jen uplatny generator papiru. Podle toho kolik zaplatis tak takovy generuje papiry – bud pozitivni nebo negativni.

Jako cest vyjimkam.

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 15:38

No vidíš, já mám spíš zkušenost, že úředník je člověk, kterej nechce mít problémy. A vzhledem k tomu, že majitel tahá vždy za delší konec, je logické že půjde spíš na ruku jemu. Navíc, o tom lese rozhoduje majitel a úředník jen hlídá jestli je to v mezích zákona. Takže prvotní je dohoda s majitelem, úřad už většinou přesvědčit jde. Nejde od něj ale, až na výjimky, čekat aktivní podporu.

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 15:22

Nekonecna debata :-) Ono to bude furt stejny a je to tak mozna dobre. Bikovani byl vzdycky takovej underground. Ono to taky ty lidi spojuje :-)

Z pohledu tech tvych „vlastniku“ – uredniku ktery jako ze spravuji statni / mestske pozemky je kazdej kdo vystupuje z davu vyvrhel a je treba ho potrestat a na tom vykazat cinost a tim obhajit svoji dulezitost. Vzdycky to tak bylo a vzdycky to tak bude.

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 14:26

Co ti na to říct? Jasně nakopat ilegal je relativně rychlý a pokud to nepreroste nějakou míru co do velikosti a frekvence provozu, nejspíš to nebude ani vlastník řešit. Ale brečet potom, že to vlastník srovnal protože to tam nechce a nedal k tomu svolení?

Problém je zejména stavba velkejch věcí ze dřeva, ostatně jak je i v tom článku. Často je to postavený ledabyle z bordelu, protože do ilegalu nikdo nevlozi víc energie a peněz než je nutný. Jenže to na lesníky působí fakt blbě a ani běžný návštěvník lesa nějaký kreace z rozpadajících se palet moc neocení.

Když pak nabidnes pomoc s legalizací za cenu toho že to musí mít nějaký pravidla a úroveň a diggeri to odmítnou, pak holt si musím myslet že mají v hlavě nasráno.

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 13:46

Jenda: Jo to se dobre rika ze se nikdo nechce oficialne organizovat a zni to jako lenost.

https://dolekop.com/…a-to-dokazal

Tohle ale nikdo nechce absolvovat. Je 1000× lehčí jit o kousek dal na nakopat novej ilegal. Dohadovat se s veprovkou co se na tebe diva ze ti da milion pokutu a jeste te zavre – na to potrebujes hodne velkou davku sebemrskacstvi.

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 13:38

Mum – vždycky je to o lidech a ochotě se domluvit. Bohužel moje zkušenosti s bike komunitou jsou takový, že nikdo se nechce nijak oficiálně organizovat pak je hlas komunity slabej, protože nejde ukázat papír – podívejte je nás tolik a tolik. Navíc ofiko vše trvá a kopou často mladý kluci pro který je rok nebo dva často doba po kterou nějak víc jezdí.

Řešení to moc nemá, bohužel bike a neorganizované sportování je mimo systém škatulek pro sport. Co na tom, že je kolo nejprovozovanejsi pohybová aktivita v ČR ☹️

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

20.11.21 13:17

Tohle je fakt škoda, obzvlášť jestli už tam probíhalo nějaké jednání o legalizaci. Místo aby podpořili lidi, co nechtějí trávit čas u pc nebo fetem, tak to prostě zaříznou. Vždyť kdo je dneska ochotnej ve volným čase dřít zadarmo na něčem, co není a nebude jeho? Kdoví, jaké páky a zájmy za tím zase jsou..

U nás je jeden kousek městského lesa co já pamatuju prošpikovanej ilegál trejlíkama, teda zásahy mírnější, to jo. Město to podpořilo a buduje další. Asi tu máme štěstí na rozumnější lidi

Reagovat
Jenda
Jenda

20.11.21 12:03

Hele chápu to rozhořčení, na druhou stranu taky jsem byl v situaci, kdy jsme nechávali na Kladně bagrem srovnat nelegální skoky. Kopáči začali během lockdownu kopat víc a víc až došla trpělivost majiteli lesa který to před tím tiše trpěl. Byli několikrát upozorněni že pokud budou kopat dál a dál tak k tomu dojde a byla jim nabídnuta součinnost při hledání náhradní lokality. Jako bonus začali kopat i v přilehlý chráněný oblasti. Po destrukci bagrem to znova vyrostlo ale tak nějak v původní rozumné míře a navíc část začala komunikovat.

Hlavní důvod proč to majiteli vadilo je, že zodpovídá za úrazy na pozemku, takže pokud se tam rozstreli nějakej mladeznik s hysterickejma rodičema tak ti začnou majitele lesa tahat po soudech. I když nejspíš prohrají, je to pro majitele opruz a samozřejmě další náklady.

Reagovat
theedge
theedge

20.11.21 09:38

midlander: když úředník potřebuje za každou cenu vykázat činnost, ak se i akátový nálet hodí a jsou z toho stavu udělat i přírodní rezervaci :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.11.21 09:30

A kde je ten les? To je těch pár akátových náletů, co vyhubí všechno okolo? To bude jistě zajímavá naučná stezka.

Reagovat
Ondrejst
Ondrejst

19.11.21 23:40

Ach jo… na to nemám ani slov.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

19.11.21 21:40

fetky si to zas obsadí, těch se budou lesy města ol (nebo jak se ta teplá místečka jmenují) bát

Reagovat
brtníček
brtníček

19.11.21 21:32

Za rok tam nepoznáš, že tam nějaký bagr byl. Příroda je mocná......

Reagovat
kubad
kubad

19.11.21 21:29

milan.v
milan.v

19.11.21 21:28

„Ze stop v terénu je zřejmé, že se tratě stále rozšiřovaly dál do lesních porostů a stav lesa se nadále zhoršoval. Dlouhodobé přetváření lesa na sportoviště bylo nelegální a nebylo ve veřejném zájmu,“ uvedl ředitel Janásek. Podle něj tak bude vhodnější zachování oblasti v původním duchu. „Pro další využití příměstského rekreačního lesa se nabízí například možnost vybudování naučné stezky či okruhu s tématikou lesa a přírody,“ konstatoval.


A to není pravda? Navíc naučná stezka pro všechny bude jistě lepší využití toho prostoru…

Reagovat
theedge
theedge

19.11.21 21:15

tak to je velká pomsta …

Reagovat
adam320
adam320

19.11.21 20:54

RIP hommo sapiens

Reagovat
miťo
miťo

19.11.21 20:30

Svět se v zadel obrací.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

19.11.21 20:07

Geniální. Páč bagr je mnohem šetrnější :)

Reagovat
novas752
novas752

19.11.21 20:00

:-) Kocourkov

Reagovat
Stingray
Stingray

19.11.21 19:59

Banda kreténů, fakt

Reagovat

Další galerie z kategorie

hovado_cz 19
zbyslavjak 7
bmx20 10
bmx20 7
Muron 3
bmx20 9