Spoluobčan

Přidat foto

zřejmě nemá rád tým DSM…

https://www.cyclingweekly.com/…orist-497927

(vloženo 1.5.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
1241371491ru

2.5.21 20:25

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 20:25

krabica: To ma, ale musis si vsimat, ted se aktualne plisni autobusaci :D

Reagovat
krabica
krabica

2.5.21 20:19

deekay: Přišlo mi, že to tu má ještě potenciál… :-)

Reagovat
Krejza
Krejza

2.5.21 19:23

Přesně tak. Jsi v půlce autobusu, on se rozhodne, že vyjede ze zastávky, tak dá blinkr a jede. „A všichni se poserte, já mám přednost“.

Tohle zažívám jak na kole, autem nebo na motorce.

Přitom stačí málo – respektovat dobu reakce a vlastnosti dopravního prostředku. Dávat jasně a dopředu vědět, co budu dělat. Dát blinkr ve chvíli, kdy točím volantem, je už trochu pozdě.

Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 18:41

krabica: Jasny, vidis ze to tu dobre dopadlo, tak prijdes a zase si rejpnes :D Pak se nesmime divit ;)

Reagovat
krabica
krabica

2.5.21 18:31

Tak to tu nakonec dobře dopadlo… :-) Osobně se snažím problémům předcházet, takže, když je to úzké a zamnou zdržuji auto, tak se ve vhodném místě šoupnu bokem a počkám až přejede, což bohužel u silničářů nevídám, holt se pak nesmí divit…

Reagovat
miťo
miťo

2.5.21 18:27

„Řidiči autobusu hromadné dopravy osob nebo trolejbusu musí v obci řidiči ostatních vozidel umožnit vyjetí ze zastávky nebo ze zastávkového pruhu, a to snížením rychlosti jízdy, popřípadě i zastavením vozidla; řidič autobusu nebo trolejbusu přitom nesmí ohrozit zejména řidiče vozidel jedoucích stejným směrem.“

******* je, když jsi na kole v polovině délky autobusu a pouhé zastavení nepomůže, protože by při vyjíždění do tebe vrazil.

Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 18:15

cyklista009: Ono je rozdil kdy se ten autobus zacne rozjizdet. Zazil jsem to teda spis autem, nez na kole, kdy ho mijis, jsi zhruba nekde v jeho polovine on jednou blikne a vyrazi, takze clovek musi jit, jak se rika do plnejch. Takhle si uplne prednost nepredstavuju.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 18:06

No nic, rád si přečtu, jak to dopadlo. Dnes jsem jel jak silnici tak lehčí terén a obojí v pohodě. S 95% řidičů a cyklistů nemám problém. ******* je, když se potká těch zbývajících 5%.

Reagovat
1241371491ru

2.5.21 17:41

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
1241371491ru

2.5.21 17:40

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Krejza
Krejza

2.5.21 15:04

decimax: Ještě mi o mě něco napiš, ať se zasměju.

Jo, můžu za to, že mě předjíždějí na pár cm auta. Že auto předjíždí cyklistu na horizontu, přes který není ani z jednoho směru vidět. Že nedostanu jako cyklista přednost od NA s přívěsem. Že se do mě rozjede autobus ze zastávky. Že z vedlejší nedá přednost auto, aby za dalších 100m odbočilo. A tak by se dalo pokračovat.

On to krásně shrnul deekay. „A ono je to tim ze jde ve vsech pripadech o lidi a lidi se chovaji cim dal tim vic jak totalni vypatlanci a kreteni.“ Jen dodám, že se většina stará s své vlastní ego a jeho reklamu okolnímu světu a nevěnují se vlastnímu okolí z pohledu bezpečnosti a plynulosti provozu.

Když někdo páchá přestupek, tak ho budeš vychovávat a chovat se stejně jako on?

Reagovat
TK75
TK75

2.5.21 14:46

A stmívačka

Reagovat
zirecek
zirecek

2.5.21 14:38

To vypadá na happy end a slzi dojetí u společného panáku, objímání a už jen titulky, :-).

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 14:19

ferry18: jasny, byl to jenom for :-)

Reagovat
fery18
fery18

2.5.21 14:15

theedge: :-D

Neee, tak proč bych to měl tady komentovat a rozčilovat se, aby mi praskla cévka :-)

Nevím co tomu předcházelo, tak se tím nehodlám zabejvat prostě nooo ;-) Nebudu se zastávat pistácie ani žiletkáře .

Jinak těch situací za volantem, jsem už zažil taky dost a teda když mám před sebou cyklistu, tak já nemám problém zpomalit a počkat až se uvolní místo na bezpečné předjetí.

Jooo něco jiného je, když je to *****, nejlépe dva kokoti vedle sebe. Tak to sem krapet nevrlej: -D

Zařvu si, zanadávám, ale tím to končí. Stejně počkám, nebo jedu pomalu, abych ty dva kokoty mohl bezpečně předjet nebo přejet :-D

Rozhodně nedělám naschvál že bych troubil, vybržďoval, předjížděl na těsno a podobný voloviny. Za to mi to nestojí. Jak říkám, prostě si v autě něco zamrmlám a tím to končí.

Asi si sem divnej, ale je mi to fuk : -)

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 14:02

Mum: Musel jsem to trochu vyvazit, ale uz koncim. Ono samo o sobe sem davat ty fotky je nesmysl protoze to nic nevyresi.

Reagovat
miťo
miťo

2.5.21 14:02

mum-on-bike
mum-on-bike

2.5.21 13:48

Fazzy, díky bohu za tvůj zdravý rozum a nadhled (opět). Snad si ho udržíš ještě dlouho.

Theedge, ty taky dobrý. Trochu to točíš do vysokých otáček, ale myslím, že ti rozumím..

Deekay někde tam dole: „Ale jinak to mam vcelku jednoduche, jedu podle jednoduchych pravidel :) Chovat se v provozu primarne tak, jak bych chtel jak se ostatni chovaji ke me a to ve vsech modech. Neprekazet, nezdrzovat, pustit, pomoct…atd.“ taky +1

Zirecek, jako vždy snaha o objektivitu, být takových víc.. ale pro pár lidí tady jsi hůř srozumitelnej :-)

Za mě: Nic, co je vynuceno shora, nikdy nemůže nahradit zdravej rozum a lidskou slušnost.

Reagovat
mikš
mikš

2.5.21 13:43

Van Cent prosim tě ,už to tu zavři,diskuze se zvrhla sračky.Z nic neříkajících fotek padají oboustrané a nesmyslné rozsudky.

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 13:19

Fazzy: ale jo trochu jsem to priperil a na uder jsem byl pripraven :-) Ty prvni komenty kdy ridic je automaticky vrah, tocvant a chudak ve fabii a ja nevim co jeste reprezentuji presne tu skupinu povysenych blbu co vetsine ridicu vadi.

Kdyz to vezmu tvymi skovy: Kde jinde zanadavat na namysleny silnicare nez ve vosim hnizde – na BF foru :-D

Navic fery u toho sezral kybl popcornu a sam nic nenapsal 18 … srab :-)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

2.5.21 13:11

Theedge: jo já to čet a proto to říkám :)

Když to shrnu, tak ty říkáš, že silničáři jdou někdy svým chováním konfliktu naproti, což je jednoduše fakt. Jenže si u toho stihl tenhle typ cyklistů značně pourážet, což tě automaticky hodilo do role nepřítele a teď už se budeš jen bránit, i kdybys měl stokrát pravdu. (pro ty kteří to nepochopili – theedge tu neobhajuje, nýbrž vysvětluje chování řidiče. Neplést)

Na druhý straně je tu několik silničářů jejichž „skupina“ byla napadena a tak se za ní automaticky musí postavit. A kde jinde nadávat na řidiče než na bike fóru. Na konci všeho se ale všichni shodnou, že se snaží na silnici předvídat a nebrzdit provoz. Z čehož i pro ně jistě někde vzadu vyplývá, že na začátku celý situace nemuselo bejt všechno tak úplně ok ze strany cyklistů, ať už se pak řidič zachoval jako sebevětší *****. Kdyby totiž jeli tak aby konfliktní události předešli, pravděpodobně by k ní nedošlo. Sám jezdím na silnici celej život, vždycky se snažím jako nejpomalejší účastník provozu nikoho neomezovat, ve dvojici jezdíme vždy za sebou, vyhýbám se hodně frekvenovaným silnicím, nosím výrazný oblečení a světě div se, nikdy sem nedostal ostřikovačema, nikdy jsem neměl konflikt s řidičem a osrání za celej život jako šafránu. Ano nejezdim v okolí Prahy a nemám nájezd 20tis, třeba je potom ta situace úplně odlišná a každej by mě osral i na chodníku jen proto, že jedu na kole. Dost bych o tom ale pochyboval a pokud by to tak bylo, asi bych trávil čas jinak. V každým případě se z článku ani těch fotek příčinu nedozvíme.

Reagovat
fery18
fery18

2.5.21 13:01

Tak dobrý, už mám popcorn :-)

Reagovat
1241371491ru

2.5.21 12:52

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Melvin
Melvin

2.5.21 12:49

theedge: u dané situace jsem nebyl, tak nemůžu hodnotit, ale souhlasím, že pokud někdo někoho záměrně blokuje nebo ho pošle do ******, musí počítat s tím, že se to dotyčnému nemusí líbit a profackuje ho. Jinak z pohledu cyklisty bohužel vídám víc přestupků ze strany řidičů. Namátkou nedávání přednosti v jízdě, předjíždění na kreditku, jízda v protisměru. Dalo by se pak asi i najít, kolik dopravních přestupků způsobí cyklisté vs. motoristé.

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 12:42

Fazzy: venku je zima, mokro a fuci ledovej vitr … Kdyby venku bylo pekne tak tu je 1/3 postu :-)

Jinak jasne ze vina je vetsinou na obou stranach a pravda uprostred, ale precti si zacatek zdejsi diskuze :-)

Reagovat
1241371491ru

2.5.21 12:41

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Fazzy
Fazzy

2.5.21 12:36

Na těhle diskuzích je nejsmutnější, že oponent si vždycky jakoukoliv odpověď okamžitě upraví tak, aby si jednak uchoval soupeře a zároveň, aby pro něj bylo jednodušší vymyslet protiargument. A pak se tu budete tři dny dohadovat, abyste zjistili, že v těch nejzásadnějších věcech o který jde, se vlastně shodnete.

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 12:29

Aww: A tobe se nezda debilni nekoho blokovat – to znamena se prvni postavit do role agresora kterej zacal omezovat lidi kolemm sebe. Po nekolika marnych pokusech o predjeti a upozornenim zatroubenim se dockas dalsi agrese – fakace. Kdyz to udelam tak prece na to musim mit koule nest nasledky a ne pak vytahovat mobil a vyhrozovat pravnikem. To je pokroucenej svet.

K tvymu druhymu odstavci – no tento model se tu snazi praktikovat zdejsi hrdina a video praskac miťo … Bohuzel kdyz nekdo natoci balik arogantnich ziletkaru na svihu tak mu to je k prdu … co kdyby se zavedly spz na silnicni kola ? Jsou ucastnici silnicniho provozu jako vsichni ostatni ne?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 12:28

Aww: no konečně někdo řekl, že je to v pořádku. Silnice jsou válečná zóna a bránit se protiutokem je zcela legitimní

Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 12:22

theedge: Hele doslo ti, ze ti na foto jsou jezdci profi tymu pri treninku? A ze vlastne byli v praci? A ze ty reklamy vozi protoze jejim to naridil jejich chlebodarce? Asi ne vid :)

Reagovat
Aww
Aww

2.5.21 12:09

theedge: to přece nestojí tak, že kdyby na něj ukázali prostředníček, tak je teda úplně OK, že to před nima zadupl a šel je mlátit. to přece musí znít debilně i tobě.

ale jinak ok, někdo mě objede natěsno, tak mu na světlech ukopnu zrcátko nebo rovnou otevřu dveře a začnu mlátit, abych ukázal, že mám dost testosteronu? :D

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 12:00

Melvin: to je dost hloupej argument odvracet pozornost od nedodrzovani predpisu a mezilidske slusnosti u cyklistu poukazovanim na to ze ridici taky nejezdi 50 :-D

Slunicka co tu hlasi ze nic neospravedlnuje napadeni – zkuste jit nekam do hospody a na borce tam ukazovat fakace a pak vykladat ze nic neospravedlnuje napadeni :-D Proletis zavrenyma dverma nez napocitas do 5ti.

Nevidim duvod proc by si nekdo mel nechat vsechno libit.

To akorat zdejsi prazska kavarna bude na sebe navzajem ukazovat fakace a u toho se zaroven natacet na mobily kdyby si ten druhej chtel nahodou neco dovolit :-D

Reagovat
Aww
Aww

2.5.21 11:57

jé, „a cyklisti zase nemají odrazky!“. tak tady už je asi dodiskutováno.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

2.5.21 11:53

puka: A ještě jsi tam zapomněl jednu podstatnou věc – kolik takových cyklistů jezdí na silnicích posilněno alkoholem, ať už pivem či něčím ostřejším…

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 11:50

zirecek: Vsak ja nic takoveho netvrdim. Naopak jsem proti vsi te hyperkorektnosti. Vim, ze bez aut se dnesni moderni svet neobejde, ale taky vim, ze kdyby silnice mely kvalitni pul metru siroke krajnice, ty frekventovanejsi, a ridici predjizdeli prejetim do vedlejsiho pruhu/protisme­ru/jak uzka silnice dovoli na nefrekventovanych venkovskych silnicich bez krajnice, bylo by mnohem mene problemu zde zminovanych. Stejne tak, kdyby zvitezil rozum a byla ze zakona povolena jizda ve dvojickach. Klidne jen pro skupinu alespon 4 a maximalne 10 lidi, ale aktualni stav je proste spatny a akorat vic nahrava vsem sporum mezi cyklisty a ridici motorovych vozidel.

Reagovat
puka
puka

2.5.21 11:47

Melvin:

Bych chtěl vidět kolik lidí zde co nadává na řidiče, vždy jezdí při pravém okraji vozovny, sledují stav komunikace, dává znamení paží před započetím jízdního úkonu, jezdí takovou rychlostí aby byl schopen zastavit na vzdálenost svého rozhledu, dodržuje bezpečnost mezi vozidly, respektují všechny značky (zejména cyklostezky), jezdí dostatečně osvětlení, má vybaveno kolo zadní odrazkou červené barvy, přední odrazku, na paprscích kol minimálně jednu boční odrazku,…

S pozdravem,

Endurista převážející kolo autem

Reagovat
BikerM
BikerM

2.5.21 11:43

Ta diskuze tady je tady zas zazivna. Tyhle fotky vzdy zvednou ze zidle. :D No ja si myslim, ze vime prd co se odehralo pred.. Kazdopadne at se odehralo cokoliv, nic neospravedlnuje napadeni.

Reagovat
Melvin
Melvin

2.5.21 11:37

Bych chtěl vidět kolik lidí zde co nadává na cyklisty, vždy dodržuje 50 v obci, 90 mimo obec, nikdy nepřejela plnou čáru, nebo si nehrála s mobilem za jízdy.

Reagovat
Aww
Aww

2.5.21 11:24

zirecek: hyperkorektní doba, eko-bio-retro děti bohatých, reálná práce, pseudoproblémy…

nešlo by to nějak medikovat, nebo si kulturní války a tenhle bizarní slovník nepřenášet na cyklistický fórum?

Reagovat
zirecek
zirecek

2.5.21 11:05

TheJD: „Jinak na silnicni cyklistice jsou zdaleka nejrizikovejsim faktorem prave motorizovani ucastnici silnicniho provozu.“

Teď si na to kápnul! Takže ideální řešení je motoristy zrušit a dát silnici pouze cyklistům. To je ta dnešní hyperkorektní doba, která dává větší práva menšinám a slabším ve jménu všeobecného „blaha“. Akorát, že tohle prosazují většinou eko-bio-retro děti bohatých, kteří v životě nic nedokázali a nepocítili na vlastní kůži, co je život nebo nemuseli reálně pracovat, tak vymýšlí pseudoproblémy tak, kde nejsou.

Ono to tak většinou bývá, že těch kterých je nejvíce, přináší nejvyšší četnost rizikových situací. To je jako, když by jsi sdělil, že nejrizikovější na Tour de France jsou cyklisti. Protože buď padají do příkopu, naráží do motorek nebo dokonce, představ si to, ti hlupáci se sráží mezi sebou, :-D.

Podobně žel. přejezdy. Vzhledem k podobně mediální masáži, jako běží zde, bychom měli ty kříže, blikače, závory otočit pro vlak, aby chudáci na cestě nebyli v nevýhodě.

Nevím, co chceš od šéfa PČR k 1,5 m. To máš stejně jako bodový systém – sami poslanci ho okleštili, protože také chtějí jezdit jak prasata. Dokud není vůle, policie konat nebude.

Reagovat
fery18
fery18

2.5.21 10:55

Tvl, už mi došel popcorn. Vydržte, musím si zajít do obchodu :-D

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 10:48

Deekay: Jo tak to mame asi stejne. Pak mne ale o to vic vadi kdyz to nekdo nedela a k tomu je jeste arogantni. Vsechno pak opravedlnuje tim ze jede na kole a vsichni se maji ridit podle neho + k tomu nesmyslny nazor ze ON prece nikoho neohrozuje.

Za to si silnicari muzou sami. Ani nerikam ze takovi jsou vsichni. Ale zrovna ti hrdinove s mobilem na tech fotkach nahore na to vypadaji.

Cim vic si danej ziletkar polepenej reklamou mysli ze je ze neco vic nez ostatni, tim je to horsi.

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 10:40

puka: No jasne, vsak to vidis i u toho ****** v cele PCR. Jedine, co porad dokola opakuje je to, ze to nejde kontrolovat (jde a v zahranici to delaji), ze to na spouste mist nelze dodrzovat ciste kvuli sirce silnice (viz me vysvetleni, ze primarne nejde o 1.5 metru), a ze to bude nesmyslne brzdit provoz (vazne je lepsi cilene ohrozovat lidske zivoty misto staveni adekvatni infrastruktury, aby k brzdeni provozu nemuselo dochazet? [siroka krajnice treba?]). Jinak na silnicni cyklistice jsou zdaleka nejrizikovejsim faktorem prave motorizovani ucastnici silnicniho provozu. Samotna jizda neni o nic nebezpecnejsi, nez jizda autem (v obou pripadech nepocitam s jinymi ucastniky provozu), tedy pokud nejedes jako *****, sance se rozbit je velice mala.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 10:39

Za styl dávám 5 hvězdiček, to je jak když vyhazuješ pavouka hajzlu.

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 10:32

deekay +1

Reagovat
puka
puka

2.5.21 10:32

thejd: Jezdit v takovémto prostředí na cenťák tlustých pláštích, uplém oblečení s minimem ochraných prvků a vyžadovat bezpečnost mi taky přijde vyvracení své myšlenky. Díky za vysvětlení myšlenky, moc jsem si ohledně toho nezjišťoval. Kdo ví, jestli to bude mít nějaký přinos v naší zemi. Většinou po zákazu se najdou radikálové, kteří to vezmou za opačný konec (viz antirouškaři).

…a protože spěchal, riskoval zdraví své i ostatních.

Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 10:29

theedge: Ted si na to kapnul, s jednim rozdilem. I ty ziletky me serou :) Nevim jak jsi prisel na to, ze ne. A ono je to tim ze jde ve vsech pripadech o lidi a lidi se chovaji cim dal tim vic jak totalni vypatlanci a kreteni.

Ale jinak to mam vcelku jednoduche, jedu podle jednoduchych pravidel :) Chovat se v provozu primarne tak, jak bych chtel jak se ostatni chovaji ke me a to ve vsech modech. Neprekazet, nezdrzovat, pustit, pomoct…atd. Kdyby se timhle ridily vsechny vyjmenovane skupiny, nemusi tady tahle debata vubec byt :)

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 10:26

Svitavy-Brno na kole opravdu jet nechces, pokud ta silnice neni uzavrena a takovych silnic u nas je vic. Zrovna v tomto by mohla hodne pomoci planovana dalnice, jenze kdy ta bude…

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 10:23

Deekay: Tak tebe sreou uplne vsichni kolem tebe :-D

Enduristi, ridici, rodiny s detma … jen ty a ziletky jsou v pohode :-D Dobre ty ! Ty to vubec nemas jednoduchy.

Reagovat
miťo
miťo

2.5.21 10:20

TheJD: v roce tuším 2019 se přes naše území jel Transcontinental Race. Lidi měli checkpointy a jeli. Zrovna jsem jel na Pálavu a na tahu Svitavy – Brno bylo dost závodníků. Ti se museli divit. Předjížděl jsem je autem s odstupem více než 1,5m. Všichni mají můj respekt. Nikdo na kole si nezaslouží oprasit, když se ocitne na frekventované silnici.

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 10:11

puka: Chrti nechteji predjizdeni s odstupem 1.5 metru, ale aby je ridice predjizdeli bezpecne. 1.5 metru je pouze relativne dobry zpusob, jak to vysvetlit zbytku populace. Jaka bude realita, jestli se to uzakonni, je vec druha. Dalsi vec je, ze nejaky policejni reditel nebo jiny jouda rekl tisku, ze v odstup 1.5 metru v praxi znamena, ze polovina vozidla musi pri predjizdeni prejet do protismeru, ovsem realita je takova, ze pri takovemto predjizdeni vznikne vetsinou odstup maximalne 1 metr, alespon na silnicich, po kterych jezdim ja, coz nejsou zadne siroke rovne cesty, po kterych by ridici litali 120 na povolene 90.

Toto je zrovna typ cesty, kterym se na silnicce snazim maximalne vyhybat, ale situaci toho cloveka neznas. Treba mel defekt, coz ho zdrzelo a on potreboval byt v urcity cas doma/nekde, tak to vzal nejrychlejsi cestou, coz tato silnice z daneho smeru jednoznacne splnuje, jestli jel do Znojma. Nebo po ni jel treba jen kratky usek, od jedne odbocky k te dalsi, ale to asi nevis…

Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 10:04

theedge. Ano enduristy sem vytahuju presne dle tve foto.Podle tveho receptu. Nadavat ostatnim, ze plisni typka za fabii (coz tu valna vetsina myslela jako vtipek i s ohledem na barvu) a pak to sam nahazet do jednoho pytle podle obleceni a typy kola.

Osobni problem nemam, mel bych mit? Taky sem na tom jezdil a naky pyzama mam jeste ve skrini. Je ale pravdou, ze me vickrat ohrozil nebo nasral endurista pri prochazce v lese, nez silnicar pri rizeni auta :) A pokud bych mel pocitat tebou zminene vyletni rodinky s detma, tak proti nim jsou enduristi i silnicari vzorny a predvidatelny, ze se to vubec neda srovnavat :)

Reagovat
psbiker
psbiker

2.5.21 10:02

decimax: jen jestli nejezdíš náhodou po chodníku, to by vše vysvětlovalo :)

Reagovat
puka
puka

2.5.21 09:59

Přijde mi vtipný ten protipól, kdy chrti vyžadují 1,5m objezd, ale dodržet zákon jízdy za sebou nedokáží. Jak pak máte brát takového člověka vážně?

Další situace ze včera: Cesta do znojma je úzká, vysoce frekventovaná, ale i přesto se tam našel bezohledný chrt bez pudu sebezáchovy. Nepochopil jsem, jaký z toho může mít požitek. Vypadnout na cyklostezku lesem by mu asi odvařilo mozek..

Reagovat
decimax
decimax

2.5.21 09:54

Krejza: zřejmě jsi konfliktní cyklista:))!!Než vyjedu z města, zvládám to absolvovat skoro célé po cyklostezce a mimo město než se dostanu do lesa, volím méně frekventované cesty a problém prostě nemám ale to ty asi nechápeš, ty by jsi se na cyklostezce zřejmě asi ani neobtěžoval:))A jet po cestě kde kolem mně budou jezdit na těsno náklaďáky 90kou,hltat do plic plný davky od výfuku, na to se mám opravdu rád.A dokážu si představit tu cyklistovu flustraci z takové parádní vyjíždky ve velkém provozu, asi bych byl taky nasranej:))Ale určitě né na řidiče!Můžes se zlobit maximálně na špatnou infrastrukturu

nedostatek cykloztezek, nebo mizerné rozbité úzké cesty..a v neposlední řadě na sebe, že jsi zvolil špatnou trasu ale to by ti muselo zůstat aspoň trocha sebereflexe!

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 09:45

Zvejk. Budes se divit ale po silnici jezdim taky :-D

Sice ne jako ziletkar ale jako beznej turista a nekdy dokonce i s rodinou.

Mimo enduuura mam jeste nekolik vyletnich priblizovadel.

Ano vim ze na silnici neni situace jednoducha ( proto se ji snazim vyhybat ), ale dost mi vadi zdejsi fanaticke reakce a to jak vsechny zdejsi ziletky v tom maji hned jasno :-)

Pak ale sami pripusti ze se nekteri chovaji jako idioti …

Tim ze jsem si dovolil na toto upozornit jsem se stal tridnim nepritelem :-D

A po nekolika fakacich kterych se mi od skupin silnicaru dostalo jim proste rikam tak jak jim rikam …

Nejvetsi hrdinove jsou hlavne v baliku ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 09:41

theedge: vtipný je, jak se tady místní borci smějou chlapíkovi za to, že má Fabii a přitom se zmůžou sotva na to kolo, které mají jako středobod svého života…

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 09:39

V zasade mas asi pravdu.

Vazne se v aute citis tak ohrozene, kdyz na silnici potkas cyklistu?

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 09:33

TheJD: No visto – ten tvuj posledni odstavec je prave ten nejvetsi omyl silnicaru – Protoze jsem na kole tak prece nikoho neohrozuju a tak se muzu chovat jako debil.

Pokud jedes za provozu na silnici tak jsi ucadtnik silnicniho provozu a mas se chovat dle jasne danych pravidel stejne jako ostatni. A je uplne jedno jestli jedes v aute nebo na kole.

A chovanim jako kreten ovlivnujes cele sve okoli, tudiz ohrozujes vsechny kolem sebe vcetne tebe.

Vyvolavas reakce ktere by se normalne nestaly.

Reagovat
žvejk
žvejk

2.5.21 09:27

theedge: až se párkrát projedeš na kole na silnici můžeš rozumovat… vůbec nevíš o čem mluvíš, jen se furt oháníš nějakým právem řidiče a to je to. I když jsou mezi silničáři blbci co moc pozor nedávají, neznám nikoho kdo je arogantní provokatér, všichni si uvědomují, že při náraz jen tak oháknutý v lykře, to celkem bolí a to řidiči absolutně neřeší a chovají se jak hovada i k sobě navzájem ne jen k cyklistum a tohle třeba u cyklistů neuvidíš… navíc vaše představa že cyklistům se líbí na frekventovaných cestách je totálně mimo…

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 09:17

Esmo: Pak se zase zaradil za dedu?

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 09:14

Zoidberg: Pises a nesmysly a trapne prekrucujes slova. Odmitas uznat to, ze se velka mnozina silnicaru chovaji jako hovada. V zachvatu toho ze zrovna jedou svoji Grand Tour jsou stavu udelat cokoliv.

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 09:14

Theedge: Ja zase muzu s klidnym svedomim rict, ze se mi kolikrat stane, zejak vul jedu po kraji silnice, dirama, nez abych jel uprostred pruhu, kde uz silnice neni rozbita, protoze je zrovna provoz a stejne me nezanedbatelna cast ridicu predjizdi v momente, kdy me miji auto v protismeru. Jini predjizdi jak ciraci nehlede okolnosti. Na ziletku na jinak prazdne silnici, pres horizont, ve slepe zatacce…

Sorry, ale tvoje argumentace pada na nezanedbatelne casti ridicu, kteri jezdi jak curaci a nebezpecne nejen pro sebe. A myslim, ze ty budes jednim z nich, podle tve sebeprezentace.

Ze se nekteri lidi chovaji na kole jak kokoti je sice smutny, ale prinejmensim tim nikoho neohrozuji na zivote, narozdil od ridicu motorovych vozidel, predevsim aut.

Reagovat
esmo
esmo

2.5.21 09:09

Bohužel osobní zkušenost s arogantníma silničářema mám taky.

Třeba včera, jede děda na skládačce, za ním borec na Spešlu. Celou dobu nic, tak hodím blinkr objíždím oba, auto komplet v levém pruhu. Ale žiletkář ne, zamává rukou cosi v oblasti sedla, takže to není téměř vidět a vyjede až na dělící čáru aby mě vyblokoval a pak se ještě na mě otáčí co jako dělám. Borec by se nechal srazit, jen abych ho nepředjel? Za chvílí ho potkám v protisměru jak sjíždí kopec, opět prostředkem silnice. Ale věřím, že někteří jsou určitě normální…

MP3: Na invalidech se ***** nestojí…

Reagovat
Krejza
Krejza

2.5.21 09:08

decimax: jo, já kopu kolem sebe :-D

Ty tu vymýšlíš situace, kdy je cyklista problémem v provozu, jen abys na cyklistu nakydal špínu. Zřejmě se za cyklistu nepovažuješ.

A ke tvému údajnému neomezování ze strany ostatních řidčů – neveřím tomu ani trochu. Není jediný „výlet“ v provozu, kdy by minimálně jeden řidič osobního auta neudělal nějakou botu. Nevěnování se provozu, nedání přednosti, zmatkování, občasně záměrné vyučování apod. Přitom je jedno, který dopravní prostředek zvolím.

Pokud tedy budeš tvrdit, že opravdu s ostatními řidiči aut nemáš problém, jsi nejspíš ten s klapkami na očích, který provoz kolem sebe nevnímá.

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 09:02

Deekay: enduristy sem vytahujes proc? Dle me fotky ? Nejakej osobni problem ? Ja sem ale pisu jako ridic auta.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 08:59

theedge: Cyklobuzny, levičáci… To jsou fakt myšlenkové pochody hodné Bike-Fora. Slušně to nejde, že? Ale jo, asi tu Tvou nenávist i potřebu ji tu ventilovat chápu. A chápu i Tvou poslední větu. Na Tvého tatínka si dám pozor.

Reagovat
zirecek
zirecek

2.5.21 08:59

miťo: Nikdy jsem s kolem z Prahy na Špičák nejel. Můj příspěvek byl jen pošťouchnutí v nesmyslném honění si ega jiných dravců za volantem. Někdy se tomu říká vtip. Slouží to k rozbití nesmyslných diskuzí.

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 08:56

Ano zastavam protoze po precteni zdejsich postu ctim to ze neni videt co se stalo a podobnou situaci jsem na silnici zazil mnohokrat.

Arogantni chovani silnicaru a jasna provokace Dnesni idioti umi akorat vytahovat mobily a vyhrozovat soudem.

Zirecek to napsal velmi dobre. To ze jsem na BF jeste neznamena ze jsem clenem arogantni sekty bezmozku.

Reagovat
miťo
miťo

2.5.21 08:55

TjeJD: Zirecek káže o vodě a pije víno :-)

Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 08:55

theedge: Hele ja se za silnicare rozhodne nepovazuju (a nepovazuji me za silnicare ani ortodoxni silnicari, jak jsem si xkrat overil :D) ale nikdo mi stejne nemuze zakazat rejt do bucka ve fabii :)

Jinak ono spousta lidi nema rado ani hustokrutoprisny enduuuristy, akroat je to zae jina skupina… ta co se pohybuje po lese a taky nerada vidi kdyz si velka cast enduristu mysli, ze jim ten les jaksi patri…

Kazdej extrem je spatne.

A sorry ale jak tu to ctu, ty se chovas uplne stejne jak debil, jako druha strana. Proste podle tebe jedina cyklistika je v pyzamu s lyzarskyma brylema na xichte. OK, pak ale blbe nadavat na protistranu u nichz je jedina cyklistika v buzioblecku po acku ne?

Reagovat
zirecek
zirecek

2.5.21 08:55

TheJD: V některých případech nikoliv.

Reagovat
psbiker
psbiker

2.5.21 08:53

Jen mě zaráží, kolik lidí si tady potřebuje vybít nějaký komplexíček vůči silničářům a přitom vozí kolo v autě :) Naposledy, v místě původu videa je jízda dvojiček povolená.

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 08:53

zirecek: A ty snad ne?

Reagovat
zirecek
zirecek

2.5.21 08:50

TheJD: Ano, dle zákona máš pravdu. Určitě jedeš za traktorem třeba 3 km do kopce kvůli plné čáře. V obci nepředjedeš Babetu, protože kvůli bezpečnosti by jsi se musel rozjet na 54 km/h. Nikdy nepředjedeš cyklistu v křižovatce, i když má křižovatka délku 100 m díky připojovacím a odpojovacím pruhům. Na kole dodržuješ rychlost v obytné zóně, přestože je to dlouhá, přehledná ulice z prudkého kopce.

Napsal jsem dlouhý příspěvek, který má nějaké celkové znění možná i myšlenku, ty přijdeš, vytrhneš jednu větu ze sta a jsi king. A přesně o tomhle to je.

Reagovat
psbiker
psbiker

2.5.21 08:46

ale oni klidně můžou jet vedle sebe, zastáváš se agresora?

Reagovat
Jano86
Jano86

2.5.21 08:46

Žvejk tvoj pohľad s obou strán je na miste. Súhlas!

Reagovat
theedge
theedge

2.5.21 08:43

Jako fakt mne prekvapuje ten silnicarsky fanatismus ze oni snad maji vyjimky z pravidel silnicniho provozu a slusnyho chovani jenom proto ze jedou na kole.

Vsichni elastaci tu hned rejou do ridice ze to je tocvolant a smejou se ze jezdi ve fabii. To ze se chovali jajko idioti a jizdou vedle sebe a velmi pravdepodobne dalsimi gesty celou situaci vyprovokovali berou zdejsi ziletka fans jako normal a v pohode.

Co to je za mysleni ? To je presne ten duvod proc spousta lidi nema silnicky rado – maji nepochopitelny pocit nadrazenosti ze oni si vsechno muzou dovolit jenom proto ze jedou na kole a ostatni se automaticky musi prizpusobit a drzet hubu. Kdyz si nekdo dovoli protireakci tak tu mrzaci vytahujou kamery a chteji lidi tahat po soudech. Klasicky zkripleny kevicacky mysleni.

Chovam se jako debil, ale kdyz si nekdo dovoli neco proti tomu udelat tak mu zacnu vyhrozovat ze mu tatinek vyhlasi valku …

Reagovat
deekay
deekay

2.5.21 08:41

zirecek: Tak za kombinaci nadvahy, vepriho xichtu, riflove bundy a fabie by se melo chodit za katr automaticky, nehlede na ciny. Problem je, ze tak velky veznice nemame :o)))

Jinak ad ta jizda ve tretine pruhu. Tak zalezi, kde se jede.Kdyz se podivas, kde jsou ve meste nakreslene ty piktogramy s kolem a sipkama (tzn doporuceni, kudy ma v porovozy cyklista jet, ne vyhrazeny cerveny pas) , tak to jaksi jedne skupine dava zapravdu, druhe ne, ze?

Nadruhou stranu, na nektere silnice co sem hazi treba mito ve svych videich bych na kole vubec nevylezl, natoz se tam srdnate promenadovat ve vzdalenosti metr od krajnice.

Reagovat
TheJD
TheJD

2.5.21 08:40

Zirecek: Jestli se chces ridit zakony, tak vez, ze minimalne u nas je predjizdeni cyklistu na plne care zakazane.

Stahnout video mohli treba dostat prikazem prave od Policie, nebo jim to poradil pravnik.

Reagovat
Jason Voorhees
Jason Voorhees

2.5.21 08:37

Jste tu nějaký mírumilovný. Kdyby po mě takhle šáhnul, tak mu normálně rozbiju držku a eště bych mu vystříkal auto kesrem co vozim na psy, ať si hodinu větrá. A je mi celkem jedno, jak to bylo.

Reagovat
zirecek
zirecek

2.5.21 08:23

Filipsimek: Zásadní otázka je, proč to video stáhli a proč nechali jen finální fotky? Vywebit takové fotky s dlouhým textem, kde se dozvíš prd, pak stáhnout video, to vše smrdí akorát honěním si ega. Tak nějak to odpovídá stylu žiletkářů. Kdyby měli rozum, tak za prvé – brání se navzájem a netočí video, za druhé – když bych točil video, dám ho na policii a nebudu to pasírovat přes net. Tohle webení neúplných informací dělá cyklistům jen MEDVĚDÍ SLUŽBU. Ale to někteří cyklisti nechápou, nedomýšlí, že to ještě více polarizuje situaci na silnici. I když bude schváleno 1,5 m, tak když jsou obě skupiny na sebe nasrané, tak to může situaci jen více zhoršit. To je jako hlavní a vedlejší – ano, můžu letět po hlavní se zavřenýma očima na kole. Ale když mě zabije auto z vedlejší, tak už mi to bude jedno, ani na b-f nepřijdu fňukat. Když bude řidič ********, tak se z pravidla 1,5 m policii vykecá mrknutím oka, kamera nekamera. Ale někteří zdejší jedinci budou blahem uchcávat, jak to teď točvolantům natřou. Miťo získá další právo otevírat řidičům auta na křižovatce ve jménu blaha společnosti.

Žiletkáři se stále větším nájezdem kilometrů získávají tak nějak pocit, že mají stále větší právo na silnici. Ostatně je to vidět i zde na b-f u některých jedinců. Někteří v pohodě vysvětlují, jak je důležité jezdit v třetině pruhu, abych přinutil auta vzadu k „opatrnosti“. Jízda při pravém okraji jim nic neříká, stanovili si sami jiné pravidlo.

I na těchto hloupých fotkách je vidět: plná čára uprostřed, nějaký kopec/horizont, z jedné strany les, auto v protisměru. Takže to může být třeba jako nějaká frekventovaná úzká nepřehledná okreska.

Jediné co víme, že zdejší někteří jedinci mají jasno, že chlap musí do kriminálu, protože má nadváhu, riflovou bundu a fabii. To jsou tři dostatečné důkazy o vině a nevině. Předpokládám, že odkazovaný web dá stejný mediální prostor po prošetření situace, ať bude výsledek jakýkoliv. A stejně tak se objeví výsledek zde, abychom viděli závěr policie a probrali skutečnost, příčinu a trest.

Reagovat
decimax
decimax

2.5.21 08:01

Krejza:proč tak kopeš kolem sebe:))Asi stím máš problém co:))Si něco takovýho ani nedokážeš představit,že by někdo neměl v provozu problém s auty???Tak zkus používat hlavu a neprožívat tak moc svoje práva na cestě..Uvidíš jak moc se ti zjednoduší ten tvůj jednoduchej živůtek..

Reagovat
psbiker
psbiker

2.5.21 07:58

Tak jízda vedle sebe je snad v místě původu videa povolená, ne? Nechápu tady to brečení točvolantů :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 07:48

Tvl stalker… abyste se nezbláznili…

Reagovat
Krejza
Krejza

2.5.21 07:36

decimax: Jestli si nedokážeš vybavit situaci, kdy tě naštvalo nebo omezilo auto, asi bys měl zkusit skutečný provoz, nejezdit autíčkem na autodráze.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 07:24

no vida, mp3 je skutecny kripl a vy ste nekteri na nej hnusni, chce se mi z vas zvracet

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 06:47

Coze? To je empetrojkovo auto?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 06:46

Taky si myslim ze to drtili vedle sebe.

Pokud bych se s nima dostal do diskuze, tak bych jim ukazal zaznam z autokamery a pote jim osvetlil jak se ma na silnici cyklista chovat.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.5.21 06:45

Tak mpIII má papíry na hlavu určitě, má na to i invaliďák zřejmě

Reagovat
orm
orm

1.5.21 23:38

@Filipsimek: Nekde jizda vedle sebe povolena je, vetsinou na zapad od nas. U nas je to zakazane. Jak je to v zemi ze ktere je video nevim.

Reagovat
Filipsimek
Filipsimek

1.5.21 23:22

Video jsem videl predtim, nez ho kluci stahli, ridic vystoupil, rval, ze vedle sebe nemaji co jezdit, cyklista odpovedel ze maji a ridic ho rovnou chytl za krk. Pry jeli vedle sebe, typek je predjel, vybrzdil a rovnou do nich sel.

Ja vim, ze jezdit vedle sebe neni idealni a je to koneckoncu nezakonne, ale rozhodne to nikoho neopravnuje ani k ostrikovani, natoz k fyzickym napadenim nebo ohrozeni na zivote. Ze to nekdo schvaluje na cyklistickem foru je nepochopitelny.

Reagovat
decimax
decimax

1.5.21 23:22

navazka: tvé evidentní a hlavně nezaujaté zkušenosti v provozu, právě odhalili, že mám pouze papíry na pincka.Jsi dobrej a zrejmě zkušenej řidič…minimálně zeměkoule:))

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

1.5.21 23:15

Já jen doufám, že miťo opět zavítá na západ Čech, abych se taky dostal do jeho videa. Už mám pravý ostřikovač světla přenastsvený nahoru a doprava, tak bych to chtěl vyzkoušet. :0)

Reagovat
kiwaf
kiwaf

1.5.21 23:09

Na ty prvni fotce mel drbnout riditkama nahoru a vzit ho pakou, nebo kolem do kouli.

Reagovat
decimax
decimax

1.5.21 23:06

Já pořád nechápu proč je problém si přiznat, že cyklista na úzké a frekventované cestě je prostě potenciální problém?Za mně jsou místa kudy bych prostě na kole nejel a ti co jezdí ať se pak blbě nediví když se něco stane, jdou tomu naproti..Pak už je přece jedno čí to byla chyba..

Reagovat
tromboonen
tromboonen

1.5.21 22:52

Slušnej klub ať to bylo jak bylo, plechovkář tohle fakt dělat nemůže.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

1.5.21 22:42

navazka: já papíry nemám, na ně to nejezdí ;0)

Reagovat
navazka

1.5.21 22:30

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 2
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19