Boj proti větrným mlýnum

Přidat foto

Tak už i Rychleby se rozhodly bojkotovat nevyhnutelnej technologickej pokrok.

(vloženo 19.4.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Pedro404
Pedro404

26.4.18 10:44

Tak já bych si to tu s dovolením

Reagovat
Pedro404
Pedro404

26.4.18 10:43

do těch dvou stovek komentářů

Reagovat
Pedro404
Pedro404

26.4.18 10:43

doklepal.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.4.18 22:06

vinca: no nic proti tomu, kazdemu, co jeho jest. ale to co popisujes je skutecne neco naprosto odlisneho od toho, o cem mluvim ja. tzn nezpomalit, snerovat pres celou sirku cesty jen proto, aby to tomu vzadu taky foukalo, dozadu jeste pindat nejake retardovane nesmysly a kdyz se ten idiot musel zaradit na spravnou stranu, protoze proti nam jel strudl jinych lidi, tak se strasne divil, jaktoze ho teda nepredjizdim. ten pribeh proste neni primarne o jizde v haku, to je truchliva story o debilovi, ktery jede po vikendove cyklostezce a muze se ****** ze tam jsou i jini lidi. a nekteri dokonce jedou i za nim. no povazte.

Reagovat
vinca
vinca

23.4.18 21:52

teda koukám, že jsem poplet adresování odpovědi, samozřejmě to bylo na vanderpoel

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.4.18 21:50

no skoda. zrovna tohle bych si totiz docela rad i poslech.

Reagovat
vinca
vinca

23.4.18 21:50

sYs : Jako slušně vychovanej člověk také pouštím zdvořile každého, kdo mne dojede před sebe, a když je tak skromnej, že nechce, tak klidně zastavím. Na kole jezdím, abych byl sám a nejsem zvědavej, aby mi nkdo čuchal k zadku…

Reagovat
sYs
sYs

23.4.18 21:36

@vanderpoel: uz mlcim, pane chytrej

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.4.18 21:05

jako takle: zes rovnez prilis nepochopil, o co mi v teto diskusi jde, me tu na bf uz neprekvapuje. ale jak vis, zes ho vyvazel, kdyz jsi o nem ani nevedel? treba te proste jen dojel pred krizovatkou. a kdyz to do tebe nenapasoval, tak se prece nic nestalo, ne?

Reagovat
sYs
sYs

23.4.18 20:34

@vanderpoel: Taky mam asi tuhle ‚diagnozu‘. Nesnasim, kdyz se za me nalepi nejaky pacient ani nerekne bu…

Zrovna dneska cestou z prace jsem jednoho takhle vyvazel, ani nevim jak dlouho. Pak jsem zabrzdil na krizovatce a borec mel docela honicku to do me nenapasovat, do te doby jsem ani nevedel, ze za mnou jede.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.4.18 19:38

xtonda: no netvrdim ze nemas pravdu (cele to vlakno se mi totiz fakt procitat nechce), ale toto zjevne nikam nevede. tak nejak bych stejne akorat zopakoval to, co jsem tu uz jednou napsal. ale tak proste mam za to, ze je rozdil jet v tempu nekde po okresce, kde to je kazdou chvili nejaky vymol, kanal, a pianko po stezce, kde je dost lidi na to, aby se kazdou chvili pribrzdovalo, rozjizdelo a lidi se tam sjizdeji a odjizdeji si v podstate vkuse. nemluve teda o tom, ze takto by sis vlastne nemoh vyjet ani s kamosema, i oni se prece muzou zahledet na peknou babu kdesi vedle cesty a razem jste v sobe. a taky asi docela rozdil zahlasit neco jako „dej si odstup, nechci abys to do me napral“ a furiantsky jako male decko si tam bouchat pestickou „nebudu ti rozrazet vzduch“ (jsem presvedcen, ze u toho dotycneho to byla beze srandy nejaka diagnoza). ale tak snad zaverem jen zopakuju, ze s „hakovanim“ nemam nejmensi problem ani z jedne strany, coz bude asi i tim, ze tech cca 20 let, co jezdim tak nejak aktivneji, do me nikdy zezadu nikdo nenapral a ja do nikoho taky ne. ale tak treba je to jen to stesti, ktere se mi vyhyba ve sportce.

Reagovat
decimax
decimax

23.4.18 19:38

Sorry za ty preklepy,pisu to na rychlo na telefonu:(!

Reagovat
decimax
decimax

23.4.18 19:33

Ale to jsme zase na jinym zajezdu,za me e kolo dobrej dopravni prostredek.Co me dela starost je ta dostupnost most kterabyla do ted jen pro ty co si to odfuněli a je jedno jestli pesky,na kole nebo na sneznicich..Bojim se aby se nestal s tech nasich par vrcholku a hrebenu jeden velkej Praděd nebo Špindl..Aby se ne nestal ze vseho jeden velkej zabavni park a vzapeti logickej zakaz vsem jinak nez pesky a po vyznacenem chodnicku!!!A to vse jen proto ze „e cyklista ma take pravo“.E cyklista by tam sice po svich nikdy nesel,protoze zas tak ty hory rad nema ale kdyz muze proc ne,ze?!E kolo si za chvilku pujci v kazdym zaprdenym a preplnenym penzionu,je to hrozna moda a na facebooku to pak vypada uzasne v te zaplave klise fotek..A ja se za chvilku nevychrapu ani ve zdaraku legalne nebo bez toho aby me o ranu ocumovala nekde na hrebenu obtlousta rodinka na e bajku:((!

Reagovat
xtonda
xtonda

23.4.18 17:27

Nechtěná jízda v háku se tu už řešila https://www.bike-forum.cz/…lo-tesite-se#…

Jízda v háku vyžaduje dovednost od obou stran, čili je to ideálně pro lidi co se znaj nebo se aspoň domluvěj. Nechci muset brát ohled na to, že mám někoho těsně za sebou nebo že nedá pozor a sejme mě. Takže jo, mě by to taky vadilo. Pokud se jezdcem před tebou nedomluvíš, tak normálně dodržuj bezpečný odstup.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.4.18 15:56

orm: nezeptal. bylo to na dost zaplnene cyklostezce takze jednak jeli v haku „vlastne vsichni“, jednak jsem ho dojel a nejak si neumim predstavit ze bych na nekoho dopredu hulakal tak, aby me vubec slysel, a jednak podle trucovite hlasky „nebudu ti rozrazet vzduch“ podle me rozhodne neslo o bezpecnost. navic teda, kdyz jede nekdo za mnou, tak mi to fakt neva. na ruznych uzkych stezkach se navic citim bezpecneji, kdyz jedou za mnou, nez kdyz me zbesile predjizdeji.

Reagovat
orm
orm

23.4.18 14:49

@vanderpoel: Zeotal jsi se zda muzes jet v haku? To je totiz slusnost. Ono mit nekoho v haku, koho neznam, ktery te v nepozornosti sejme neni uplne idealni.

Reagovat
vinca
vinca

23.4.18 11:51

Radec -žluté hvězdy bych jim nenašíval , ale ty žluté výstražné pracovní vestičky jsou dobrý nápad, ty by jim slušely. Samozřejmě jen a jen kvůli jejich vlastní bezpečnosti v silničním provozu.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.4.18 09:33

antik: hele, asi mi neco uniklo, ale proc ty lidi nechavas predjet? ja jsem za nim jel cilene. sezonu jsem zahajil teprv nedavno, takze mi to jeste moc nejezdi, v nohou jsem mel cca 90 km a domu jeste ccs 15, foukalo do ksichtu, takze mi svezeni za nekym prislo vhod. ale ten clovek se moh vzteky zvencnout ze za nim jedu. navic kdyz jede nekdo za mnou, je mi to uplne jedno. jedu si to svoje a vzadu at si delaji, co chteji. nakonec me z toho haku v nejakym miste stejne drsne „osoli“ a ja je zas vetsinou dojedu kdyz zastavujou u nejblizsiho stanku, kdyz za par zatackama cumi do mobilu apod. :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.4.18 08:07

Včera jsem si na stránkách RS přečetl celé zdůvodnění informační cedule. Ok… chápu co tím autor chtěl říct a částečně s tím i souhlasím, ale o zákaz nejde a apeluje na fair-play a poctivost lidí..... pánové, tady jste v Čechách, když jako volená elita národa se chová jako, že všeci kradnů iba já stavím hnízda poctivo.....co jako čekáte ? Elektro kolo nemám a doufám, že ho ještě dlouhou dobu potřebovat nebudu, ale určitě nejsem takový nenávistný SPD-ovec, abych do nekoho šil, že tu není vítán a nenáviděl ho do morku kostí. Je to každého vec…nikdo nikomu přeci ve svobodné zemí nemůže někam zakázat jezdit a ani na čem pojede, pokud to zákon nezakazuje. Nebo chcete e-bikerum našívat žluté hvězdy? V první řadě je důležité zachovávat svým chováním svobodu toho druheho a pak jí budu mít taky.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

23.4.18 07:50

taky nechávám předjet lidi, co za mnou jedou v háku, pokud o nic teda vim, přijde mi to jako slušnost

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.4.18 03:04

no nevim. co si tak vybavuju, tak za cely vikend jsem zaznamenal dva e-biky, zato kokotu na normalnich kolech pozehnane. vrcholem byl pacient, ktery nakonec mozna i uplne zastavil, jen abych za nim nejel v haku :-)

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:59

Trosku to tu odrazi dnesni dobu!Ja sice tu trať pro kola nezvladnu ale mam pravo ji zvladnout,takze to vyresime tak ze na te trati pro kola povolime i jakysi hybridni elektricke priblizovadla aby nebylo poruseno pravo nekterych jedincu?Tak by to melo byt???Otazka na e-wursty:)!

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:37

To zas tak tezky asi neni pochopit ne?

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:36

Ale zase abych nekrivdil tak jako dopravni prostredek super!A hlavne pro starsi lidi..treba na to jednou taky sednu,ale na hory to nema co delat,protoze to spristupni do ted tech par nedostupnych mist co si bud clovek vydrel nebo se tam nedostal a to prinese podle me zakaz vseho co ma kola..a toho se bojim ja!

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:33

Selskej rozum se tomu myslim rika:)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

22.4.18 22:30

Tvl, poděl se, to musí být kvalitní matroš :DD

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:29

E-WURST-BIKERS!!!:))

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:28

Tak se konecne smirte s tim ze zadni bikeri nejste!!!Jste normalni e-turisti!!

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:27

Ja kdyz pojedu na kole na motokrosove draze nebo kdyz se budu cpat na nejakej prespolni babeta cap,taky to nebude ok..

Reagovat
decimax
decimax

22.4.18 22:25

Porad nechapu co maj tihle e-babeťáci s cyklistikou co docineni ze se k ni tak hlasi a porad cpou do bikeparku atd..

Reagovat
krabica
krabica

22.4.18 19:52

Radec> Jsi nějak nepochopil, že to je o slušnosti. Když si hovado, co tam bude jezdit na ebiku, tak tě nikdo trestat nebude, jen možná nebudeš zrovna oblíbený…

Reagovat
vinca
vinca

22.4.18 10:20

Zesměšním ho tak, že už nikdy na elektrokolo nesedne!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

21.4.18 19:47

Radec: drátky z baterky do intimních partií!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

21.4.18 15:27

SKYlined: Ale no tak, hned všechno ničit :-( Pěkně znárodnit a pronajímat na základně samozřejmě těm 55+ ale jen těm co byli na brigádě v akci Z alespoň dvakrát, něco jako Vítězný Únor, jen v provedení budovatelů trailů :DD

Reagovat
SKYlined

21.4.18 15:06

Radec – Trojka by šla + bych ten E-Bike pod nim zapálil :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

21.4.18 13:46

No mě jenom zajímá, co se vlastně bude dít, když někdo i přes tuto informační ceduli vjede s e-bikem na trail. Navrhují 1.ukamenovani

2.zapleteni do kola

3.vystaveni na základně na pranýři

Tato diskuze je naprosto neplodná. Buďte si proti e-bikum jak chcete a nesouhlaste si,ale to je tak vsechno co s tím můžete dělat :-) . Ale i tak vám vsem přeju krásnou sezónu a hlavne všichni dobře dojeďme ;-)

Reagovat
cosmo
cosmo

21.4.18 12:42

zas je fajn vedet, ze za 11let uz muzu:-)

Reagovat
kOmE
kOmE

21.4.18 12:30

honzarb: eroze trailu kolem prahy je teda zatím vidět jen ve směru z kopce. Za posledních 5 let je to obrovský skok. Zato výjezdy jsou plus mínus pořád stejné.

Reagovat
honzarb
honzarb

21.4.18 09:24

Preju vsem zdejsim kopacum trailu, legal i ilegalnich, co nejvetsi navstevnost uzivatelu ebajku…chci pak slyset Vase reakce…

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

21.4.18 00:17

a to se mi na vas mladych libi, hledite na vseobecne dobro. aspon si to teda myslite.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

21.4.18 00:13

Nevim proč máš v sobě tolik hněvu, ale doufám, že v životě najdeš klid.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

21.4.18 00:07

vanderpoel
vanderpoel

21.4.18 00:05

nechytrackuj tady. kazdy normalni clovek chape, co se tim mysli. proste vsecko, co se v lese/prirode ukope primarne s tim, ze se na tom ma jezdit na kole. a pokud tu hodlas slovickarit, ze turisticky chodnik je v podstate taky umely (trail), tak si usetri praci, nehodlam s tebou o tom diskutovat, brejlicko.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

20.4.18 23:21

vanderpoel: Jak definuješ uměle vybudované traily? Všechno co nevyšlapaly lesní zvířata?

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

20.4.18 22:24

provozovatel cehokoliv ma mit pravo pustit si do svyho podniku, koho chce. a muzete se tu sebevic bit v prsa, jak je co vymahatelne, nebo neni, ale kdyz lesaci vyhlasi fajront, tak mate po pici bez ohledu na cokoliv.

poznamka: na ekole nejezdim, neplanuju, nezajima. ale ty litanie tady proti e-bikum jsou velmi smesne. at si kazdy jezdi, na cem chce a kde chce. dokud za to nebudu bity i ja, tak je to v poradku.

poznamka2: umele vybudovane traily jsou rovnez smesne.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.4.18 22:24

Ne, ale můžu si vymyslet nějaký zákaz, když jsem si opucoval kousej asfaltu, ne ?

Reagovat
krabica
krabica

20.4.18 20:25

Radec> A ty to parkovací místo máš ofiko pronajaté?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.4.18 19:14

Ok..... takže nikdo nejezdí ilegal traily a vsichni jsou poctiví a každý dodržuje všechny zákazy ktere si kdo vymyslí. Jdu to zkusit před barák, ometu si parkovací místo a napíšu si tam zákaz parkování cizich aut :-))))

Reagovat
kubad
kubad

20.4.18 16:51

mělo by se respektovat přání provozovatele – vo tom to je

Reagovat
kOmE
kOmE

20.4.18 14:05

Ale houby, E-biky nepotřebují žádný specifický traily a povrchy.

Reagovat
MnemonicJ
MnemonicJ

20.4.18 13:52

myslím že tu nejde o nějakou vymahatelnost, ale o to, že ten člověk by se měl zamyslet a ideálně respektovat toho, kdo ten zákaz vydal. Když je to tak nevyhnutelná budoucnost a vyžaduje to jinej přístup, speciální povrchy a podobně, tak proč si teda e-kolisti nestaví svoje traily? Jestli tu padlo, že by se na ně měli na RS připravit a nabídnout jim adekvátní servis, tak vzhledem k tomu, že jde o jejich dílo, měli by sami vybrat, kam bude směřovat. Budoucnost jim ukáže, jestli to bylo správný nebo špatný rozhodnutí, ale i tak by to mělo být na stavitelích, kteří stezky budují a udržují. Možná že to zavřou, protože nezvládnou traily po elektrikách upravovat, možná že to zavřou proto, že budou elektriky odmítat, ale pořád si myslím, že určitě mají právo mluvit do toho, co se na stezkách děje.

Reagovat
goofy
goofy

20.4.18 13:06

Radec: běž se chladit pod studenou sprchu… Pořád se tu všichni baví, že je to o respektu, nikdo nikoho mlátit nebude. Ono možná se někdo zamyslí a pak nepojede, možná se někdo zamyslí a pojede, a nejspíš se většina ani nezamyslí a pojede, ale nedivte se pak vedoucímu, že se mu to nebude zas tak moc líbit… To je prostě vše. Je to o respektu k něčí práci a dílu. Na to je teď strašná móda *****, protože mi přece nikdo nemůže nic zakazovat nebo mě omezovat, ale tak to moc nefunguje no.

Reagovat
Jamin
Jamin

20.4.18 13:01

Už by to chtělo samostatnou diskusi, kdo má furt hledat tu fotku…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.4.18 11:13

Goofy-Ok...... takže e-bike nejsou vítána… někdo pojede i přes tuto ceduli na e-biku dál a co se jako stane ? To jako nekomu natáhneš a dobiješ ho jako svini bo někdo neco jako vyvěsil a ty jako přeci hájíš názor, o kterem si ty myslíš, že je ten jediný a správný, jó??? :-)

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

20.4.18 10:14

Kdeže je ten nevyhnutelnej technologickej pokrok…?

Reagovat
Pedro404
Pedro404

20.4.18 09:27

goofy: Nééé:( Už sem doufal, že ten idiotskej „argument“ s MX se tu neobjeví. Jenom stručně, proč je to absolutní **********, ať to už nikdy na nikoho nezkoušíš:

mx neni jízda na kole, já rád jízdu na kole

mx je hlučná, smrdí a potřebuješ garáž

mx pro převoz nestrčíš jen tak do kufru auta

mx neni jízda na kole, já rád jízdu na kole

Lidem v bikeparku taky řikáš, že si maj radši koupit MX?

Btw, mě baví šlapat, mě nebaví námaha při šlapání v netechnickym terénu.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.4.18 09:06

A pod Smrk e-biky můžou? Tam je to stejně rozrytý celoročně, tak ať jezděj tam, no ni?

Reagovat
Carloss
Carloss

20.4.18 09:05

na fíbíčku čemby se taky strhla pěkná diskuse :) za mě je řešení jednoduché – zrušit superflow trail.

Reagovat
goofy
goofy

20.4.18 08:57

bnx: a pěkně Superflow do protisměru! ;-)

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

20.4.18 08:42

Goofy: to je nápad. Jít do Rychleb s mx :-)

Reagovat
goofy
goofy

20.4.18 08:11

Hehe… mě tady stále celkem zaráží, že jako je to les, je to všech, nakazovat může jenom majitel (zde Arcibiskupské lesy, čili soukromý majitel), Horník si může svou prosbu leda tak strčit do zadnice a další podobné pindy.

A když jezdíte na sjezdovce na lyžích, taky nerespektujete pravidla provozovatele, nebo si myslíte, že všechny pozemky pod sjezdovkou patří provozovatelům vleku? Vymýšlíte tady strašné kokotiny. Horník a spol jsou provozovatelem stezek SE SOUHLASEM vlastníka lesu.

padro404: pokud tě tak moc nebaví šlapat, pád je tu nástroj mnohem smysluplnější. A tím nástrojem je MX mašina…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.4.18 07:39

Asi takhle… když jedu na Rychleby na základnu, vždy si koupím poctivě známku, zaplatím za stan, utratím prachy za papu, kokino a bumbáni. Chápu jako člověk, že když někdo něco dělá a druhý to užívá ma se za to platit..(mimochodem kdo stahuje Mp3 hudbu, nebo film zdarma z netu?) ,ale zakazovat někomu neco jen z ideologických důvodu je blbost. Když se má něco zakázat nebo omezit, ma to být vždy jen z důvodu bezpečnosti. Kolik lidí jezdí přes trail, když je tam zákaz z důvodu kácení ?! Každému komu bylo z hůry dáno a má rozum si sáhne sam do svého svědomí. Z toho co čtu, mám pocit, že některym spíš vadí, že na Rychleby jezdí čím dál tím víc lidí, a že to je ten důvod proč omezení vítají. Ono to zákaz a vlastně ani omezení neni, protože to zde a samozřejmě ani nikde jinde omezit nejde.

Reagovat
Breakpain
Breakpain

20.4.18 07:31

Udivuje mě, jak to tu lidi řešíte, kdo chce, ať si to koupí a je mi šumák, jestli je mu 15 nebo 70…

Normálně se mnou párkrát byl kluk na testovačce (umí jezdit…) a hádejte co – byl nahoře rychleji než já … bóže… V čem je problém? Vůbec v ničem – akorát mu cestou dolů smrděly brzdy ;)…

Reagovat
kOmE
kOmE

20.4.18 07:14

To je ta česká nátura, pořád proti něčemu bojovat a něčeho se bát. Sami jsme si často nelegálně uzmuli část lesa pro sebe a někteří jsou ještě schopní si tu část nárokovat jen pro úzkou skupinu.

Reagovat
vili
vili

20.4.18 06:07

můj vydřenej trail – > moje pravidla. Kdo to není schopný respektovat je idiot, ať už si omluvu najde jakoukoli. Předpokládám, že kdokoli pod 55 se zdravotním hendikepem dojde na základnu a slušně se zeptá, tak nebude mít problém a ještě mu ochotně dobijou baterku. Ti ostatní prostě musí jinam nebo si sami zakopat.

Reagovat
krabica
krabica

20.4.18 04:45

jaja01> Přesně proti takovým to p. Horník myslel, nechce aby se tam jezdilo 2× rychleji a 2× více. :-) Na ekole jsem párkrát jezdil, tak vím o čem to je…

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

20.4.18 00:19

Zase z těch elektrokol nedělejte pekelné mašiny:

  • Na enduru v Rychlebech to drtivá většina závodníků šla do kopce pěšky, a to na kolech předpokládám alespoň trochu jezdili. Průměrný uživatel elektrokola tedy bude mít co dělat, aby to nějak rozumně vyjel, a někde smykovat nebo hrabat ho ani nenapadne. Na to by tu fyzičku musel mít někde jinde.
  • Vzhledem k tomu, že baterka dá nějakých 50 kilometrů při 1500 výškových metrech – a to ještě s prvním až druhým stupněm dopomoci, tak to za den nedá dvacetkrát, ale maximálně čtyřikrát pětkrát.
  • Z kopce můžeš jet jako hovado zcela nezávisle na tom, jestli máš éčko nebo poslední endurospecifik mo­del.

Kde to tedy ti elektronekňubové vlastně ničí? Jestli ona ta zvýšená údržba spíš nesouvisí s neustálým zasypáváním míst, kde by jeden musel nedejbože použít hlavu a začít hledat stopu.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.18 23:28

Jsi se nám ale rozohnil Ty boží bojovníku :DD Obdivuji ten zápal, tak jen ať něco nepodpálíš :DD

Reagovat
Pedro404
Pedro404

19.4.18 23:24

JacoP: „to jaké jsou Rychleby teď je jen zásluhou lidí jezdících na MTB bez motoru…“ To absolutně o ničem nevypovídá, vzhledem k tomu, že ještě donedávna trailový ebiky prakticky neexistovaly.

„Kdo stráví celý den řešením zlámaného typka co sedí po druhé v životě na kole“ Todle je taky slušná *********, jak kdyby se tam nemoh zrakvit někdo bez motoru. A souvislost lidí bez helem s ebikama už nechytám vůbec, mi příde, že ty tvoje argumenty sou jenom takovej volně zachycenej proud vědomí.

krabica: Mě stavění a údržba trailů baví podstatně víc než šlapání, je to kreativní činnost, šlapání je jenom námaha.

Reagovat
jaja01
jaja01

19.4.18 23:21

nehodlam resit rychleby, to je jejich vec, ale kecy typu „elektrokolisti jsou lini slapat“ nebo „bez namahy“ jsou opravdu debilni (jako ta udajna namachrovana kasta ekolistu, do kterych sijou) a jejich uhejtovani autori absolutne nevi, o cem mluvi … na ekole opravdu zadarmo nejedes, na ekole vydam energie uplne stejne, jako na „normalnim“ bajku, jen vyjedu kopec 2× rychleji a dojedu 2× dale

Reagovat
JacoP
JacoP

19.4.18 23:16

S tím provozováním trailu na veřejném prostranství, jak se tu rozporuje že oni jsou jen staviteli trailu ve veřejném státním lese. To jako znamená že přijdu do městských lázní provozovaných krajem a řeknu hele, já seru na vaše regule prostě se budu koupat na ostro…nebo přijedu na sněžném skútru na sjezdovku kterou neprovozuje soukromník ale obec a řeknu seru na vás, jdu si zajezdit, les je všech…sjezdovka taky…Trochu se tu pletou pojmy a jestli si to pamatuju správně majitel tohoto lesa, tedy církev dala jistě písemný souhlas provozovateli a stanovila a dohodla pravidla, on teď dělá to samé…z té formální a právní stránky věci tedy… Pokud se v centrech pustí pro ebiky kohouty, teď když to není vůbec ošetřené, jak státem tak CEMBOU, tak si bikeri stejně najdou jiná místa a lokality…Dohromady se to prostě neslučuje, stejně jak motorkáři a autaci…nikdy se nedomluví a někdy se nebudou mít moc navzájem rádi a v respektu…dvě naprosto odlišné komunity a životní styly života…

Reagovat
JacoP
JacoP

19.4.18 23:04

Crazym, hoď se rybám a dlouhou jsi tu nedával foto klopenky kterou jsi dnes projížděl, nebo nějaký hustý polet…;0))))

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.18 22:55

A jeje, ktož jsú boží bojovníci. A pak, že tu nebude veselo, viď JacoP .DD

Reagovat
JacoP
JacoP

19.4.18 22:33

A poslední věc, jak jako nikdo nemůže zakazovat kde kdo a na čem může jezdit??!! Je to oficiální centrum, má to svoje pravidla, někdo je tu provozovatel a je za to zodpovědný. Úplně miluju názory hele mě je to jedno, ať si jezdí, mě to teda nevadí…hlavně že je pohoda…No jo ale když se něco posere nebo se tam někdo na tom polame, kdo to bude řešit??!! Kdo stráví celý den řešením zlámaného typka co sedí po druhé v životě na kole… Stejně tak jak když tam ne málo kdy člověk potkává lidi bez přileb nebo rodinku na trekingovém kole, borec ve fullu a cérka na Kellysu za 5tis bez přilby…

Reagovat
krabica
krabica

19.4.18 22:21

By mě zajímalo, kolik elektrokolistů <55 by přišlo na brigádu, když jsou líní i šlapat… :-)

Reagovat
jeniiiik
jeniiiik

19.4.18 22:20

:D Ted se mi vybavili elektrikáři z loňska, prijeli na stezky, borec v nějakém porsche, kola mel kdoví kde. Něco objeli, ale asi to bylo nad jejich moznosti tak tam pak ten chobot prudil cele odpoledne s dronem. :D

Reagovat
JacoP
JacoP

19.4.18 22:17

To přece není o závisti… nepochopili jste mě vůbec…Je to o tom kam cykloprumysl a vše kolem směřuje…mainstreem, bez námahy, e bike is the future… Nenutím, můj názor, 100lidi 100nazoru, ale jedno vím jistě, komunita ebikeru toto místo dál rozhodně neposune, to jaké jsou Rychleby teď je jen zásluhou lidí jezdících na MTB bez motoru…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.18 22:12

Když někomu vadí lidi, závidí, že jezdí v x6 a ma na kolo za 200k , ten by měl raději jezdit sám a v noci ;-) já takové blbosti neřeším. Rád jezdím a poznávám fajn lidi a že někdo jezdí na e-kole je pro mě naprosto banální. Idioti a závistivci se najdou všude.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

19.4.18 22:05

JacoP: To je slušně zaprděnej a ukřivděnej názor:D

Reagovat
JacoP
JacoP

19.4.18 21:58

Ještě jednu technickou bych měl, nechci házet všechny do jednoho pytle, ale biker když má 200tis, koupí si Santu nebo Yetti, nebiker když má 200tis jde si koupit TurboLevo bo je to in… minulý měsíc se potápěl, tento týden jede do Norska na ryby no a další týden na Rychleby do nedalekého welness centra…S touto komunitou lidí na kolech jezdících se neztotožňuji… navíc, už teď je dle mě toto místo kapacitně na limitu, kor o víkendu v sezóně je to mazec…

Reagovat
saintjv
saintjv

19.4.18 21:52

Trosku hon na carodejnice ne?:)) Hele za me asi takto. Souhlasim s tim ze pokud jsi majitel lesa ci pozemku neni o cem, rozhoduje majitel a basta. V okamziku kdy jsi „jen stavitel“ trailu, tak jako sorry, stavis na verejnem pozemku. Ale to je jako kdyby jste zakazovali jezdit elektroautum po silnici. Nebo zakazat lidem chodit po turistickych stezkach v pohorkach, protoze tim rozryvaji stezky…

Nezlobte se na me ale s timhle ja nesouhlasim. Nejsem priznivcem e-biku, ale nemam k nim ani zadny odpor. Proc taky. Spouste lidem to pomuze se podivat dal nez by bylo v jejich normalnich moznostech. Pokud na me nejakej e-**** bude rvat stopa tak ho z toho kola sundam a hotovo. Ale tim nedsuzuju tu technologii. Ja si rikam ze az mi bude 60+ ebike bude pro me cesta jak se dostat do miovaneho lesa na trail kde si vycistim hlavu.

A je to prece i o me hrdosti, ze se sam chci poprat s kopcem ne? To je to samy jako by jste chteli ve Finale Ligure zakazovat shuttly…

Znovu opakuju nejsem priznivcem e-biku, ale tohle mi prijde ujety. Souhlasim ze my cesi jsem narod extremistu a verim ze se najde spousta e-zmrdu, ktery na me zarvou…a uprimne na ty ja se tesim:)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.18 21:50

To samozřejmě chápu a souhlas, ale každý na to má svůj úhel pohledu. Co kdyby někdo omezil převody na kole…to je přeci podobné. Kdo jezdí na kašpárka ten ať tu nejezdí. Kdo nevyjede na jeden převod ten si to nezaslouží ;-)

Reagovat
JacoP
JacoP

19.4.18 21:40

Nečtu historii níže, chci říct jediné, ten kdo se do projektu Rychleb pustil, ten má právo rozhodnout kam se centrum a komunita chce ubírat. Horník dal hlavu na špalek když si bral úvěry, Horník teď dává směr Rychlebam…Nechci parking plný X6tek s elektrokoly za 300tis, nechci Rychleby plné lidí, kopec si musíš zasloužit, o tom je to místo, o tom je to celé…bavili by vás to jet třeba 20× za den?je fajn pocit když víš že na víc jak 3–4 rundy nemáš, je fajn pocit když víš že tě nikdo do kopce nevezme 20km/h s hláškou uhni, nebo stopa…centrum a traily na e biky nejsou projektované, vymyšlené, cílené…U nás je milion cyklotras lesem nelesem, tak proč zrovna taky Rychleby…Tomu rozhodnutí dávám palec nahoru!!!A res­pektuju všechny starší nebo postižené bikery na těchto trailech, ale 20lete usmrkance na kolech za 300tis co ti ani neřeknou zdar, tak to nebrat…

Reagovat
vinca
vinca

19.4.18 21:38

Máš pravdu. Za pět let, to už budou na e-bike potřeba řidičáky kategorie E-1, od 15-ti let, a do lesa se s nima samozřejmě nebudeš moct nikde

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

19.4.18 20:31

Prosím o zálohování této diskuze. Za pět let to bude srandovní četba :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.18 20:24

No v principu je to úplně to samé. A trail si můžeš postavit samozřejmě s povolením majitele pozemku nebo správcem lesa a jen ten může něco zakazovat a přikazovat a to jen v limitech zákona.

Já jen nechápu smysl té cedule a hlavně to zdůvodnění. Tak loni na základně dobíjejí celému zájezdu e-biky a letos big problém. Jsem přesvědčen o tom, že více se to drtí směrem dolů a to bez ohledu na pohon, než nahoru na elektřinu.

Reagovat
bezdratova.sprcha
bezdratova.sprcha

19.4.18 20:09

No pokud si postavíš trail někde kde pro to nemáš povolení a kde to není pod tvojí správou, a ještě se k tomu budeš veřejně hlásit, tak budeš mít větší problémy než to kdo tam může nebo nemůže jezdit.

Barva kola je trošičku něco jiného motor.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.18 19:44

No to je tvůj názor. Můj je, že když stavim někde trail, jdu do toho s tím, že nemohu přeci nikomu zakazovat po něm jezdit, když to není můj pozemek. Nebo si myslíš, že když si v Beskydech postavím trail a napíšu na ceduli jen pro červené kola, tak to musí všichni dodrzovat ?

Reagovat
bezdratova.sprcha
bezdratova.sprcha

19.4.18 19:39

Radec: Já neříkám, že by někdo nesměl jezdit po lese. Já říkám, že někdo, kdo tu stezku postavil, by měl mít nárok rozhodovat o tom kdo a jak na ní může nebo nesmí jezdit, protože to bude právě on, kdo tu stezku zase bude dávat do pořádku a kdo bude řešit případné problémy.

Pokud si tam nepřeje e-bikery, měl by naprosto bez debaty mít nárok je tam nepouštět, i kdyby neudal vůbec žádný důvod.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.18 19:33

Ano, máš pravdu. Až si někdo na svém oploceném pozemku udělá svůj vlastní trail, tak si tam může zakazovat a prikazovat co mu hrdlo ráčí. To s tebou souhlasím. Ale neprát si ať nekdo nejezdí po lese ma stejnou váhu jako doporučená rychlost na silnici.

Reagovat
bezdratova.sprcha
bezdratova.sprcha

19.4.18 19:28

Pedro: Jakmile budeš mít svůj trail a budeš jeho provozovatelem, můžeš si tam dělat absolutně cokoliv chceš a omezenci co to nechápou ti můžou leda tak políbit šos.

SKYlined: Jelikož jsme ve všem hodně opoždění oproti zbytku světa, tak bych nebyl až tak optimistický s datem uskutečnění. Každopádně specifické traily pro e-bikery podle mě jsou správnou cestou.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

19.4.18 18:37

Jinak na svuj trail bych radši pustil e-bikera, co jezdí jak já, než kikota bez motoru, co všechno rozreje ve smyku.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

19.4.18 18:36

bezdratova.sprcha: Když postavim vlastní trail, tak na ebiku můžu všude, protože vim, co stavba trailu obnáší, nebo jenom na ten svůj?

Reagovat
SKYlined

19.4.18 18:13

bezdrátova.sprcha – do roka až dvou bude v Česku první e-bike Singletrack centrum ;) Ráj na zemi, na základně i nahoře dobíjecí stanice s cukrárnu a parkovištěm pro Tesly. Jo a kdyby jim došla síla v nohách tak by si svezli prdel nahoru lanovkou :D

Reagovat
bezdratova.sprcha
bezdratova.sprcha

19.4.18 17:52

Motacek: Až postavíš vlastní trail, klidně můžeš.

Reagovat
motacek
motacek

19.4.18 17:50

Bych poprosil i lidi co nahání na stravě segmenty na výjezdu a posílají na zadní kolo abnormální krouťák aby zvolnili, nebo tam vůbec nejezdili :-)

Navíc na sjezdu je spousta lidí 120kg+ co to do klopenky hrnou smykem a dělají tam hezké rolety, další bod k zamyšlení.

Chci v budoucnu e-bike, ale to abych našetřil i na NE-e-bike se kterým bych mohl na traily. Takže mi zbude e-bike full na honění žiletkářů po silnicích :-)

Reagovat
bezdratova.sprcha
bezdratova.sprcha

19.4.18 17:48

Toto není bojkot technologického progresu, toto je příprava na technologický postup ještě než skutečně přijde. V zahraničí (hlavně US a UK) je toto naprosto běžné. E-biky jsou zakázané skoro všude.

Je pitomost tvrdit, že ebiky jsou pro postižené nebo slaboty. Na ebiku může jezdit naprosto kdokoli a pod nohama namakaného hobíka to může být downhillový bombardér co po rovince jezdí jen o něco pomaleji než borci na XC kolech.

A pak je tu i problém lidí, kteří mají vypnuté limitery a na těch kolech naprosto běžně jezdí 30+ kmh. Právě to je jeden z hlavních důvodů, proč provozovatele e-biky zakazují úplně. Nemají k dispozici prostředky aby kontrolovali kdo jede na legálním a kdo na nelegální e-biku.

Ničení trailů není pitomost. Tohle může tvrdit jenom někdo, kdo nemá páru co jejich stavění obnáší.

Zkrátka a dobře, motorová vozidla na traily nesmí. Má ebike motor? Má. Hotovo.

Reagovat
Jirka24x
Jirka24x

19.4.18 17:31

Já bych jim dal na dres nášivku E-bike aby je šlo poznat i u piva (joke)

Reagovat
petrun
petrun

19.4.18 16:28

Já bych to řešil zvýšením obtížnosti. Víc technických úseků a ono se oddělí zrno od plev samo.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

19.4.18 16:24

Džey Ár: Nutnost vyšlapat si trail je nějak vzácná? Dyk to tak funguje na 99 % trailů.

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 2
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19